At keserken yakalandı ’Biz yiyiciyiz’ dedi
Adapazarı’nda Küçük Rüstemler Köyü’nde oturan ve daha önce at kestiği için jandarma tarafından gözaltına alınan Basri Havar, ihbar üzerine evinin bahçesinde kestiği atı parçalamaya çalışırken elinde bıçakla yakalandı.
Jandarmayı karşısında gören Basri Havar kestiği atın etini kendisinin yiyeceğini öne sürerek, "Ne satması. Ben evde yemek için kestim. Kimseye satmayacaktım. Biz at kesip yiyoruz" dedi. Gözaltına alınan Havar hakkında yasal işlem yapıldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.
Hürriyet
Re: At keserken yakalandı ’Biz yiyiciyiz’ dedi
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Iyyy... bize de yedirmişler midir acaba?
:deli: :( :rolleyes:
Küçük Rüstemler köyüne veya Adapazarı'na gittiniz mi hiç?
Ağzının tadını biliyormuş
Vatandaşa eşek eti yedireceklerdi!
Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri ile polisin birlikte düzenlediği operasyonda, 2 kesilmiş eşek eti ile 11 kesilmek üzere bekletilen eşek ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri ile Soğuksu Polis Merkezi ekipleri, Turgutreis Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, evin bir bölümünde kaçak olarak tek tırnaklı hayvan kesimi yapan M.E. adlı şahıs suçüstü yakalandı. Evde yapılan aramada 2'si kesilmiş eşek eti ile 11 adet kesilmek üzere bekletilen eşek ele geçirildi.
Devamı:http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/03/05
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Küçük Rüstemler köyüne veya Adapazarı'na gittiniz mi hiç?
Deniz atı,timsah,köpek eti yiyenler...:))
Bu söyleşiyi unutmuyorum, sahi o deniz atı çorba'nın içinde nasıl eriyordu? :)))
Satıcı değil içici pardon yiyiciymiş ama :)) Bir ceza indirimi vardır mutlaka.. :o
Tamam artık vejeteryan olmaya karar verdim :rolleyes:
Aslında benim için at, eşek, koyun, kuzu, dana, öküz fark etmez. Ama bu kesilen hayvanlar sağlıklı olması ve hijyenik koşullarda kesilmesi önemli. Sonuçta et ettir.
Bu arada unutmadan en iyi sucuk ve pastırma eşek etinden olur.
Acaba ne etleri yiyoruz? :))
Ama ne eti olursa tatları güzel geliyor..:)