Re: Evlenme Ve çeyiz Yardimi
Alıntı:
ACİRAS rumuzlu üyeden alıntı
Kizim Ben Ve
ölen Ssk Emeklisi Kocamdan Aylik Aliyorduk.kizim Agustos 2007 De Evlendi Gerekli Evraklari Yapmamiza Rağmen Bana Aylik Bağlamadilar.aylik Bağlanacak Diye Kizim çeyiz Yardimida Almamişti.tekrar çeyiz Yardimi Istese Verilir Mi Verilirse Benden Para Kesilir Mi Beni Bu Konuda Bilgilendirir Misiniz.şimdiden Teşekkür Ederim
Bu çatı altında verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.Bende sorduğum bu sorunun cevabını sanırım buldum.Aynı durumdaki diğer ilgililerle paylaşmak isterim.506 Sayılı SOSYAL SİGORTALAR KANUNU'nda 29 HAZİRAN 1978 TARİH VE 2167 sayılı kanunun 14 madde ile eklenen EK 12 maddesinde düzenlenmiştir.Kanunda der ki sigortalının ölümünden dolayı aylık ve gelir almakta olan hak sahibi kız çocuklarına 2 yıllık tutarı evlenme yardımı olarak verilir.İki yıl içerisinde meydana gelen boşanma veya dul kalma halinde bu süre için tekrar aylık ve gelir ödenmez. Sonuçta çeyiz yardımının annesinden kesileceği veya bir kere istemeyince tekrar istenemez yönünde bir hüküm yoktur.Saygılarımla
Acaba yetim yardımı alan ve evlenen çocuğun çeyiz yardımı alması halinde yetim maaşı alan diğer çocuk ve ölen kişinin eşinin maaşı bu durumdan nasıl etkileniyor ?
Çeyiz yardımı olarak 24 aylık geliri peşin alındığından 24 ay boyunca bir değişiklik olmaz diğer hak sahiplerinin alacaklarında.
Cevap: Evlenme Ve çeyiz Yardimi
merhabalar,
2005 yılında ilk eşimden boşandım.Akabinde 2007 yılında babamı kaybettim anneme ve bana maaş bağlandı.Babam emekli sandığından emekli öğretmendi.Hiç çeiz yardımı almadım.2008 yılında annemide kaybedince maaş almaya devam ettim.24 OCAK 2009 tarihinde 2.evliliğimi yaptım.Bu durumda çeyiz yardımı alabilirmiyim (ekim 2008 den sonra evlenmiş olmam sebeiyle çeyiz yardım tutarı nekadar)ve alabiliyorsam ne yapmam gerekiyor.İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.sayg.
Yetim maaşı aldığınız kuruma dilekçeyle başvurmanız gerekir.
merhabalar
sayın ilgili kızkardeşim temmuz ayında evlenecek. şubat ve mayıs ayları arasında üç aylık bir sigortalı iş bulduk. çalışması durumunda maaşı kesilecek mayıs sonrası tekrar aylık bağlandığında çalışmış olması öeyiz yardımı almasını etkilermi yardımcı olursanız sevinirim