-
Tapu bozma davası
Babaları Dairelerini Satıp 4 kardeş bölüştürüyor 2 kardeş farklı evler alıyorlar diğer 2 kardeşte annelerinin evini alıyorlar. Annelerinin evini alan kardeşlere anneleri öldükten sonra tapuyu bozma davası açıyorlar satış yapılalı 25 sene geçiyor.1 kardeş satışın gerçek oldugu şeklinde şahitlik yapıcak diğer kardeşte ölüyor ve çocukları dava açıyorlar.Sizce ne gibi yol izlemeliyim karşı dava açıcam ve 25senedirde davayı açıcak olan ölen çocukların babası oturuyordu ve halen çocukları orda oturuyorlar...Ne gibi karşı dava açabilirim.Ne gibi yollar izlemeliyim şimdiden cvp yazanlara tşkler...
-
Re: Tapu bozma davası
Siz bu durumda olayda hangi sıfata sahipsiniz?
-
Sormak istediğiniz tapu sicilinin iptali davası mı?
-
Satışın gerçek olmasına değinilmiş, amacınız muvazaaya dayalı iptal davasımıdır?
-
Muvazaaya dayalı iptal davalarında zamanaşımı yoktur. Muvazaa iddiası her zaman ileri sürülebilir.
-
muvaza lı tapu bozma ben evi annemden satın aldım abimde şahit ama ölen abimin çocukları tapuyu bozmaya çalışıyorlar.annem öleli 40 gün oldu.Ve bana mahkeme açan insanlardan 25 yıldır 1 kuruş kira almadım...
-
Muvazaa iddiası BK 18.madde bağlamında ileri sürülebileceğinden ve bu hakkı kullanmanız süreye tabi olmadığından kullanma şansınız var...Ancak sayın üyemizin ne sormak istediği kesin değil...
-
biraz daha açıklayabilirmisiniz ?
-
Olayınızı ve durumunuzu daha açıklayıcı olarak yazarsanız size yardımcı olabileceğiz...
-
Şimdi daha açıklayıcı yazıyorum.
Babam bundan 25 yıl önce 1 tane ev satıyor ve 4 kardeşiz paylaştırıyor.
Abim ve büyük abim kendilerine 1 er tane ev alıyorlar.
Ben kardeşim ile ortak annemin evini alıyoruz(annemin hastane masrafları için kullanılıyor para)
Büyük abim ölüyor Ve arkasından annem ölüyor.
Ve arkasından ölen abimin çocukları bize dava açıyor satış gerçek değildir bağıştır diye ama satış yapıldı para verildi diğer abim buna şahit , eniştem ve kiracımız buna şahit.
Ve 25yıldır benim ve kardeşimin evinde oturuyorlar kira ödemeden.
NE gibi yollar izlemeliyim...