Sahte İstirahat Raporu ve Cezası Ne Olabilir?
Askerlik hayatım boyunca,toplamında 6 kez Para karşılığında sahte rapor(lar) aldım ve bu zaman zarfında ben izinli olarak evimdeydim.Hakkımda gıyabi tutuklama çıktı,yaklaşık 3 sene boyunca geri dönmedim.Bir gün yakalandım ve mahkemeye çıkacağım gün mahkeme salonundan firar(cezadan korktuğum için) ettim.Aradan 1.5 sene geçti,hakkımda tutuklama kararı olduğu için heryerde aranıyorum ve ben cezamı öğrenip teslim olmak istiyorum.Bu arada bir avukat'ım var ama bana dava dosyasının fotokopilerini alamadığını söylüyor,savcının buna izin vermediğini belirtti.Böyle birşey olması söz konusu olabilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Sahte İstirahat Raporu ve Cezası Ne Olabilir?
Aradan aylar geçmesine rağmen durumumu bu siteden takip ediyorum. Henüz bir cevap alamadım. Birilerinin bu sorunuma çare olacak birşeyler yazacağını umutla bekliyorum. Çünkü bu şekilde yaşamanın ne kadar iğrenç olduğunu, bu sebebten dolayı vatan haini ilan edilmeyi,ben ve benim gibilerin ne kadar acı çektiğini iyi biliyorum.
Sayın avukatlar ve arkadaşlar vereceğiniz her cevap benim açımdan çok önemlidir.Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum sizlerden haber bekliyorum.
Herkese Teşekkür Ederim.
17 şehitin acısını kendi evladı gibi yüreğinde taşıyan hiç kimsenin sana bu konuda yardımcı olacağını sanmıyorum.
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
17 şehitin acısını kendi evladı gibi yüreğinde taşıyan hiç kimsenin sana bu konuda yardımcı olacağını sanmıyorum.
Greyder belli ki çok duygusalsın, yalnız cümlelerine dikkat et. İnsanların gözü önünde beni ve bunca suç işleyen insanları vatan haini ilan ediyorsun. Sen daha ne olduğunu bilmeden belki de bize yardım edecek olan insanları da bir nevi suça ortak gösterip onları zan altında bırakıyorsun. Dünya'yı fethetmek istiyorsan Don huan olma,Fatih ol. Bilmeden laf etme,her laf a da girme.
Alıntı:
Gercekler. :iyi:
Alıntı:
Bu sitede böyle bir küçük kullanıcı kitleside var işte genelden ayrılan. Bu kitleye mensup olan tipler, herkes adına, duygulara tercüman her haltı en iyi bilen, en büyük vatanperver, hakimden daha kesin hüküm veren, savcıdan daha sıkı tezleri olan..
Adam gelmiş işlediği suçun kendisini nasıl ezdiğini nasıl bundan hukuk çerçevesinde kendini kurtaracağına ilişkin yardım isterken verdiğin cevaba bak senin be kendini bilmez.. Greyder isimli şahıs 17 şehidin sıfatını kullanıp birileri adına hüküm verme o sıfatını kullandığın şehitler çarpar seni..
Soruyu soran adamın koynunda yaan karısı olsan onun ne çektiğini anlayamaz, samimiyetini ölçemezsin.. Biliyorsan konuş bilmiyorsan sus adam sansınlar..
sayın greyder kardesim sabaha sağ çıkacağımıza garantimiz varmı? 17 şehidimize hepimiz yandık üzüldük lakin faturayı bu arkadaşa kesmene ön yargılı olmana gerek yok hepimizin başına her an her şey gelebilir askerden kaçan arkadaşımız keşke yapmasaydı kötü yapmış bu vatanı yani vatanımızı sen beklemicen ben beklemicem kim beklicek arkadaş kaçmakla büyük hata etmiş ama senin tepkinide bence hak etmemiş allah yardımcın olsun kardeş demekten ve git kolluk kuvvetlerine teslim ol cezanı çek askerliğini bitir ve hem vicdanen rahatla hem rahat yaşa ilerde çocuklarına anlatacağın şanlı gururlu bir askerliğin olsun saygılar
"Para karşılığı" rapor alan biri var ortada. Bu para karşılığından kasıt "rüşvet" oluyor sanırım değilmi? Yanılıyorsam uyarın.
Hep destek tam destek bakıyorum.
Tabi herkesin düşüncesi yalnızca kendini ilgilendirir. Ama düzeysiz kelimelerle cevap yazan arkadaşlara bakıyorum da...
Sadece acıyorum.
Bi tanesi de şehitler çarpar falan demiş. Keşke öyle bir gelseler. Şu konuyu okusalar. Para karşılığı yasadışı iş yapanlarla onların destekçilerini görseler.
Sonra varsın beni çarpsın. Haksızsam gerçekten.
Yok haklıysam bilin ki yüzünüze tükürürler.
greyder,
17 şehide hepimiz çok üzüldük ve üzüleceğiz de. konuyu açan arkadaş herşeyi açık ve net olarak ifade etmiş, yaptığı işleri anlatmış, şu an bunları burada anlatması bir hukuki çözüm aradığını gösterir. suçlu da olsa her insana insan olduğu için saygu duymak zorundasın. bu dünya öyle bir dünya ki, yarın insanın başına ne geleceği belli olmaz, bir an kendinizi istemeyerek de olsa bir suçun içinde buluverirsiniz. o zaman da başka olaylar çıkar ve size çek cezanı dediği zaman anlarsınız.