Hakem heyeti kararının yaptırım gücü ve sonrası
26 Şubat 2003 tarihinde GPRS özellikli bir cep telefonu satın aldım. Telefonla GPRS üzerinden internete bağlanırken oluşan, "veri akışndaki durma" problemi nedeniyle, cihazı değişik defalar olmak üzere, toplam üç kez ayrı teknik yetkili servislerine götürdüm. Buna rağmen sorun giderilemeyince, Tüketici Hakları Derneğine gittim ve derneğin de yönlendirmesiyle 1 Nisan 2003 tarihinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetine dilekçe vererek, para iadesi talebinde bulundum. Geçtiğimiz hafta itibariyle henüz dilekçem için heyet toplanmamıştı. Benim esas olarak merak ettiğim konu şu: Heyet lehime karar verirse ve telefonu aldığım yere bu kararla birlikte, iade için geri götürürsem bir sonuç elde etme şansım var mıdır? Yani Hakem Heyeti kararı bağlayıcı mıdır? Eğer satıcı telefonu geri almaktan kaçınırsa, sorunu çözmek için ne tür bir yol izleyebilirim? Ya da bu izleyebileceğim yol sonucunda, haklı görülmem durumunda girdiğim masrafların yansıması konusunda satıcının gözünü korkutmam mümkün olur mu? Konuyla ilgili beni aydınlatabilecekler için, şimdiden teşekkürler.