Mirastan feragat mı ettirildim?
öncelikle verilen tüm cevaplarınız için gönülden teşekküler.
bir sorum daha olacak:
ben evlat olarak nüfüsta annemin ve babamın nüfusuna kayıtlı idim.
benim evli olmayan ve çocuklarıda olmayan bir teyzem var.onun da teyze çocukları ve teyze torunları var.
eğer önce annem ölür, teyzem sonra ölürse teyzemin mirası bana, (yani kardeşinin çocuğuna)mı kalır yoksa teyzemin kendi teyzesinin çocuğu da benimle birlikte yasal mirasçı olurmu?cevaplarınız için teşekkürler
Mirastan feragatmı ettirildim
ben evli değilim ,çocuğum da yok.hayata kalan sadece teyzemin kızı ve birde ablamın kızı var .Bu durumda ölümüm halinde malım kimlere kalır?Teşekkürler.
miras,intifa,saklı pay...
miras kalan bir taşınmazda saklı paya, intifa (yani sadece kullanım hakkı) uygulanabilirmi yoksa saklı payın dışındaki bölüme mi kullanım hakkı uygulanabilir?mesela 10 daire miras yolu ile kalıyorsa 5 daire üzerinde saklı payım var olduğuna göre 10 dairenin tamamına sadece kullanım hakkı verilerek bir vasiyet bırakılabilirmi? yoksa 5 daire saklı pay olmak üzere geri kalan 5 daireye kullanım hakkı vasiyet edilebilir?aynıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
vasiyet yolu ile malının %50 sini vakfa bırakan bir kişi ,malının kalan diğer yarısının sadece kullanım hakkını alt soyuna bırakma gibi bir hakka sahipmidir??yani bana 10 ev kalsa bunun 5 tanesi vakfa bırakılabilir .geri kalan 5 ev saklı payımdan dolayı tamamen ,her hakkı ile benim mi olur? yoksa saklı payım olmasına rağmen geri kalan 5 ev üzerinde satma hakkım olmadan,sadece kullanım hakkı verilip ,ben öldükten sonra benim de çocuklarıma kalmadan vakfa devredilebilirmi?..teşekkürler..
Sayın yetkililer,benim dayım 2004 senesinde öldü.kendisi bekardı ve hiç çocuğu yoktu.mirasını bırakabileceği anne ve babasıda olmadığından mirası iki kız kardeşine kaldı.dayım kardeşlerine miras kalan dairelerinin sadece kullanım haklarını kız kardeşlerine bıraktı diye düşünüyorum..onların da ölümü halinde mallarının kardeşinin kızına değil de , kendisinin öz teyzesinin kızlarına kalması için vasiyet bırakırsa ,bu durumda benim yeğeni olarak(yani kardeşinin kızı olarak) bir saklı payım varmıdır?ayrıca vasiyeti noter huzurunda yapmayıp sadece evde yazdığını düşünüyorum.bu vasiyetin geçerlilik payı varmıdır?dayımın malarında benimde hakım varmıdır?teşekkürler....[?]
forum kurallarına aykırı başlık açmayınız...Yönetim