Kredi Kartı Borcu ve Mal Beyanı İle İlgili
Kolay gelsin . Benim yaklasık 1 senelik bir kredi kartı borcum var bu borc 500 ytl civarında idi dükkanım vardı soyuldu bi kaç sorun daha derken ödeyemedim. Bulunduğum ilden de ayrıldım fakat ikametgahımı almadım. Ayrılmamın sebebi ise baska bi yerlere gidip calışmak gibi bir düşünceydi. Aksilik üstüne aksilik çıktı ama neyse şimdi bu borç 1895 olmuş ve ben kredi kartını aldığım ilden de ayrıldığım için malesef hiç tebliğgat alamadım mal beyanında falanda bulunamadım. Mal beyanında bulunamadığım için bu borç 1895 ytl çıkmış eğer mal beyanında bulunabilseymişim daha az çıkarmış. Şu an tutuklama emri çıkması an meselesiymiş. Şimdi sormak istediğim ben bu saatten sonra mal beyanında bulunabilirmiyim ? Öyle bir imkanımız varmı
Re: Kredi Kartı Borcu ve Mal Beyanı İle İlgili
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Süresini geçirdikten sonra mal beyanında bulunmanız size hiç bir şey kazandırmıyor. Yapabileceğiniz tek şey bankanın avukatı ile konuşup anlaşmak ki; bütün borcu ödeyemezseniz bu da size bir şey kazandırmaz ve 10 günlük disiplin hapsinizi gider yatarsınız. Sonrada borcunuzu ödersiniz.
Pek hukuk dili olmadı ama gayet net anlattım sanırım (tecrübe)
Borca yeter miktarda malınızın haczedilmesi veya borcu ödemeniz hâlinde ceza verilmez ve ceza verilmişse de düşürülmesine karar verilir.
mal beyanı yapılmaması halinde iki tür hapis cezası vardır. bunlardan birisi kamu kurumuna ( icra dairesine ) karşı olan mal beyanında bulunmama yükümlülğünün yerine getirilmemesidir ki buna dipislin hapsi denilmektedir. ikinci olarak da malbeyanında bulunmamak halinde ALACAKLININ TALEBİ üzerine uygulanan hapis ile TAZYİK cezasıdır. bu sebeple ikinci ceza kişiyi mal beyanında bulunmaya zorlayan bircezadır. alacaklının vazgeçmesi, mal beyanın yapılması veya borca yetecek kadar malın haczi ya da borcun ödenmesiyle birlekte ceza tümüyle ortadan kalkar.
ancak ilk ceza olan DİSİPLİN HAPSİ nin ortadan kalkması mümkün değildir. bu ceza kamu külfetinin yerine getirilmemesinden kaynaklanmaktadır. bu ceza borç ödense dahi ortadan kalkmaz.
Mal beyanını, yasal süresi içersinde vermek zorundasınız. Eğer süresi içersinde mal beyanında bulunmazsanız, 10 gün disiplin hapsi ile cezalandırılırsınız.
Ceza verildikten sonra, borç ödenir ya da borca yeter mal haczedilirse, ceza ortadan kalkar. Kanunun ilgili maddeleri açıktır.
mal beyanında bulunmadığım için mahkemeden duruşma kaıdı geldi duruşmaya giddiğimde git karşı tarafla anlaş yoksa 10 gün hapis yatarsın dediler bu borç kiredi kartından dolayı idi ve borçlailgili maaşıma haciz gelmişti zaten ama önde birbaşka borç haczi olduğu için sıraya girmişti haciz işlemi gerçekleştiği halde bankanın avkatıyla nasıl bir anlaşma yoluna gidebilirim ki dava düşsün borcun hepsini ödemem mümkün deyil lütfen bir cıkış yolu gösterin ben devlet memuruyum
hiç tebliğ aldınmı? imzaladın mı?
evet tebliğ aldım imzaladım şimdi lütfen bana bir cıkış yolu gösterin
Forumda yeteri derecede yanıt verilmiş durumda, yapabileceğiniz malesef başka şey yok. Ödemek zorundasınız, iyiniyet gösterirseniz banka avukatının da size yardımcı olacağından şüphemiz yok. Aksi takdirde çok daha fazla mağdur olacaksınız.
Öğrenciyim ve kredi kartı borcundan dolayı mahkemem var.Bana mal beyanı kağıdı gelmedi.Eğer bunun yaptırımı uygulanmışsa bu cezadan nasıl kurtulabilirim?Üniversite öğrencisiyim ve ilerde bana sıkıntı yaratır diyorlar.:(
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.