Babamın bağkur maaşına 1/4 oranında ssk tarafaından 6183 sayılı yasa geregince haciz koyulmuş. Hacizin kaldırılması için nereye başvurmalıyız bir dilekceyle kaldırılması mümkünmüdür teşşekkür ederim
Printable View
Babamın bağkur maaşına 1/4 oranında ssk tarafaından 6183 sayılı yasa geregince haciz koyulmuş. Hacizin kaldırılması için nereye başvurmalıyız bir dilekceyle kaldırılması mümkünmüdür teşşekkür ederim
SSK maaşı kesilemiyor ama Bağkur emekli maaşını bilmiyorum. Öncelikle Bağkur yasasını incelemek gerekir.
1479 sayılı Bağkur Kanunu’nun 67. maddesindeki yasal düzenleme aynen "Bu Kanun gereğince bağlanacak aylıklar, nafaka borcu haricinde haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez" hükmünü içermektedir. Bu nedenle Bağkur emekli maaşları da haczedilemez.
İcranın yapıldığı icra Müdürlüğünün bağlı olduğu İcra Hukuk Mahkemesine şikayet yapınız. Bir hafta içinde sonuç alırsınız. Dilekçenize icra dairesinini dosya numarasını ve yukarıda yazılan yasaya göre haczin yasaya aykırı olduğunu ,haczin kaldırılmasını ve kesilen paraların iadesini talep edin.
Saygılarımla.
YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ
Esas: 2005/10017
Karar: 2005/13231
Tarih : 20.6.2005
KARAR : Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
1479 sayılı Bağkur Kanunu’nun 67. maddesindeki yasal düzenleme aynen "Bu Kanun gereğince bağlanacak aylıklar, nafaka borcu haricinde haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez" hükmünü içermektedir. Bu konudaki haczedilmezlik şikayeti kamu düzenine ilişkin olup herhangi bir süreye tabi bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle mahkemece bu konudaki şikayet hakkında olumlu veya olumsuz bir karar verilmemesi isabetsizdir.
Sayın ebrulli;
SSK tarafından 6183 sayılı Kanuna göre yapılan takiplerde haczedilmezlik itirazının İcra Hukuk Mahkemesi'ne yapılacağından emin misiniz?
Arkadaşımız bunu Bağkur olarak sormuş, araştırdım ve bulduğum içtihatı yazdım. Konu ben değilim amaç yardımcı olmaksa yanlış ise veya farklı bir uygulama var ise yazıp bilgilendirmeniz daha doğru değilmi? Bağcı dövmek kolay üzüm yemek birine derman olabilmek güzel.
Hukukçu zaten hukukçunun işi,(yasal olarak ta öyle) bana yanıt yazacağınıza bu insana iki satır yazmak daha mı zor? Ben araştırdım ve yazdığım içtihatı buldum. Bağkur yasasını buldum tarım hariç maaş haczi mümkün değil. Lütfen yazdığım gibi iki satır yazın yardımcı olun. Nasıl olsa bir avukata gidecek zaten. Başka yazılarıma bakarsanız aynen Bir hukukçu yardımı almanız gerekir ibaresini özellikle yazdığımı görürsünüz. Birinin birşey yazması birine yardımcı olmaya çalışması bu kadarmı sizi rahatsız ediyor.?
"SSK maaşı kesilemiyor ama Bağkur emekli maaşını bilmiyorum. Öncelikle Bağkur yasasını incelemek gerekir" ilk bunu yazmışım ancak siz değerli ve uzman hukukçularımızdan hiçbir cevap çıkmayınca araştırdım ve bulduğum yasayı ve içtihatı yazdım. Yazmak zorunda değilsiniz elbette ama bari zahmet edip bana yazacağınıza bu insana cevap yazın bana gerek kalmasın.
Saygılarımla.
Siz varsınız ya, yazmışsınız yanıtı... Gider İcra Hukuk Mahkemesi'ne maaşı üzerindeki haczi kaldırır. Sizi de minnetle anar...
El insaf,
soru 07.08.2006 saat 00.06 da sorulmuş ve ilk cevabı siz 09.10 da vermişsiniz, 8 dk sonra da içtihadı eklemişsiniz.
Kahretsin bizim nöbetçi cevapcı avukatlar yine nöbetlerinde uyuya kalınca haliyle de iş siz düşmüş, biz de ağanın yemeği üstüne yemek yenmez deyip sizin yazınız üzerine bir şey yazmamışız işte,
Bakın sayın ebrulli, hukuku sevmek ilgi duymak sizin için bir özel merak olabilir ancak hukuki sorulara verdiğiniz cevaplar ya o insanı yanıltırsa hesabını siz mi biz mi vereceğiz.
Örnek verdiğiniz THS deki tartışma eğer dikkat ettiyseniz hukukçular arasında yapılmıştır.
Herhangi bir nedenle bu siteden memnun değilseniz hala bulunmakj zorunda da değilsiniz. Şimdiye kadar site yönetimi ve avukatlarımızla girdiğiniz polemiklere tekrar bir bakın ve ne kadar agresiv bir tavır içinde olduğunuzu görün artık liütfen. İkide bir de beni atın deyip durmayın çünkü bunu sağlamak için daha da agresivleşiyorsunuz ve seviye gittikçe düşüyor.
Valla kusura bakmayın ama size gelmesinden iyi olurdu herhalde?
Hukuk yollarında yanılma bir hakkı ortadan kaldırmaz. En azından başvurduğu yerde birisi sizden daha çok yardımcı olurdu.Yol gösterirdi.