Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
meraba arkadaşlar bu formun yeni üyesiyim. İnşallah, bir terslik olmazsa bu sene marmara hukuku kazanacağım. sizlerden derslere nasıl çalışmam gerektiğiyle ilgili tavsiyeler bekliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
Kesinlikle dersleri takip etmelisiniz. Devam zorunluluğunun olmaması en büyük handikap, fakat kendinizi buna kaptırmamanız gerekiyor. Dersleri düzenli bir şekilde takip ettikten ve sınav dönemlerinde de kendinizi sınavlara verdikten sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle dersleri takip etmelisiniz. Devam zorunluluğunun olmaması en büyük handikap, fakat kendinizi buna kaptırmamanız gerekiyor. Dersleri düzenli bir şekilde takip ettikten ve sınav dönemlerinde de kendinizi sınavlara verdikten sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :o Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
Ben çoğu arkadaşımızın tasvip etmediği bir okuldan daha doğrusu okul tipinde okudum" KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi" orada okurkende daha sonra yatay geçiş yaptığım DEU Hukuk Fakültesi'ndede derslere sürekli bütün dikkatimle ilgi gösterdim,ardından disiplinli olarak günde 3-4 saat tekrar yapmam ve ders çalışmam bana yetti şuan fakültede 3. senemi geride bıraktım ve sadece bir kez tek dersten bütünlemeye kaldım o da ticaret hukukudur,bunda da benim hatam yok DEU'da okuyanlar mutlaka Doç.Dr. Oruç Hami ŞENER'i tanıyordur.Başarılı olman dileğiyle...
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :) Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
Forumun işaretleri yanlış genelde aslında böyle sırıtma işareti falan yapmadım öyle çıkmış şimdi farkına vardım Sn. Başak Şahin'den özür diliyorum.
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum :o Ayrıca zorlandığınız derslerde yazarak çalışmanın çok faydasını göreceksiniz.
Bende de böyle çıkmış :) Ben alınmamıştım zaten Alper, ne güzel gülmüşsün işte.
ilginize teşekkürler. marmara hukukta sınavda yoruma dayalı şeyler soruyorlarmış. bu konuda fikirleriniz nedir?
Hukuk fakültelerinde bütün sorular yoruma dayalıdır...diğer yandan bütün sorular da bilgiye dayalıdır...hem de eksiksiz bilgin olması gerekir...yani bizim sınavlarımızda yorum soruyolarmış değip de genel külütürünle yapacağını düşünürsen yanılırsın...en fazla ilk yılın ilk dönemini geçersin öyle...Gözünü de fazla korkutma ayrıca hukuk fakültesi dediğin yer öyle abarttıkları kadar zor değil boyun kadar kitaplarla içli dışlısın ama azıcık zevk alırsan başarılı olursun...
başarılar size...
Marmara hukukta okuyacaksan biraz daha çetin olacaksın.Zor bir 4 sene seni bekliyor...ersliklerden daha çok kantininin kalabalık olduğu bir fakülte ...doktrinler...Marmara üniversitesi avukat ya da hakim savcı yetiştimez..akasemisyen hukukçu yetiştirir..ne diyeyim kolay gelsin
...medeni hukuk kürsüsüne dikkat....
Alıntı:
Av.Mehtap Yeter Engin rumuzlu üyeden alıntı
Marmara hukukta okuyacaksan biraz daha çetin olacaksın.Zor bir 4 sene seni bekliyor...ersliklerden daha çok kantininin kalabalık olduğu bir fakülte ...doktrinler...Marmara üniversitesi avukat ya da hakim savcı yetiştimez..akasemisyen hukukçu yetiştirir..ne diyeyim kolay gelsin
...medeni hukuk kürsüsüne dikkat....
vaayys beee. Bu fakülte şovenizmi beni çok güldürüyor.
Demek Marmara hukuk akademisyen, ankara hukuk hakim savcı,istanbul hukuk avukat yetiştirirmiş, ya izmir erzincan konya özeller ve diğerleri ne yetiştirir? karpuz mu???:o