Tehdit Hakkında dava açmak
Merhaba,
Eski sevgilim tarafından Sms, Telefon ve e-mail yoluyla tehdit ediliyorum. İşyerime ve evime gelme tehditleri, hakaret dolu e- mailler.Şu an evlenme hazırlıkları sürdürüyorum ve psikolojik olarak ta ister istemez etkileniyorum. Hukuki olarak ne yapmam gerekir? Delil olarak kullanabileceğim araçlar nelerdir.? Ve nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden fikirleriyle yardımcı olan tüm hukukçu arkadaşlara teşekkürler.
Saygılarımla,
Re: Tehdit Hakkında dava açmak
Alıntı:
artemisia rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Eski sevgilim tarafından Sms, Telefon ve e-mail yoluyla tehdit ediliyorum. İşyerime ve evime gelme tehditleri, hakaret dolu e- mailler.Şu an evlenme hazırlıkları sürdürüyorum ve psikolojik olarak ta ister istemez etkileniyorum. Hukuki olarak ne yapmam gerekir? Delil olarak kullanabileceğim araçlar nelerdir.? Ve nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden fikirleriyle yardımcı olan tüm hukukçu arkadaşlara teşekkürler.
Saygılarımla,
Sn. artemisia,
SMS ve mail içeriklerinide eklediğiniz bir dilekçeyle bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmanızı öneririm.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sn. artemisia,
SMS ve mail içeriklerinide eklediğiniz bir dilekçeyle bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmanızı öneririm.
Mehmet Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bu arada dava süreci ne kadar sürer? Maddi ve manevi olarak ta yıpranmak istemiyorum .
Alıntı:
artemisia rumuzlu üyeden alıntı
Mehmet Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bu arada dava süreci ne kadar sürer? Maddi ve manevi olarak ta yıpranmak istemiyorum .
Soruşturmayı yapacak olan Cumhuriyet Savcısı eğer kanıtları yeterli görürse bir iddaname ile davayı açacaktır. Dava açılırsa eğer ne kadar süreceği konusunda net fikir beyan etmek doğru olmadığı gibi, yargının işleyişi ile ilgili bir durumdur.
1- seni gebertirim, sen bittin, kaldrıcam seni, gereken yapilacak, ananı avradını... gibi sozler tehdit sucuna girer mi?
2- aptal salak serefsiz psikopat dengesiz gibi laflar hakaret sucu kapsaminda degerlendirilirmi?
Alıntı:
likyali rumuzlu üyeden alıntı
1- seni gebertirim, sen bittin, kaldrıcam seni, gereken yapilacak, ananı avradını... gibi sozler tehdit sucuna girer mi?
2- aptal salak serefsiz psikopat dengesiz gibi laflar hakaret sucu kapsaminda degerlendirilirmi?
Eğer ispat edebilirseniz.
Tanıkla ya da elektronik ortamda ise (bilgisayar-GSM)
Evet....tehdittir.....ve hakarettir.
Sayın Av.Mehmet Aydın ilginize ve verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim.
Bu yazdıklarımın hepsi ispat edilebilecek sekildedir.
Yukarıda yazilanlar karsısında acılacak davada sanık ne kadar ceza nasıl bi ceza alır.
Tehdit 106. Hakaret. 125.Madde YE GOREMİ cezalandırılır. Hapis cezası yerine adli para cezası neden nasıl verilir?
Hapis cezası ve Adli para cezası alan kişinin sicilinde bu suclar yanılmıyorsam islenir ve silinmesi ne kakadar zaman alır?
Tesekkur ederim.
saygilar
Yönetimin Notu: Lütfen aynı soruları tekrar tekrar sormayınız, aksi halde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
sevglili arkadasım tehdıte ugradıgın ıcın ıkametgahındakı savcılıga basvurup hakkındakı tehdıtlerı ıhbar edeceksın delıl olarak ta saa gonderılern mesajları gostereceksın sevgıler
Alıntı:
Gecelerin YARGICI rumuzlu üyeden alıntı
sevglili arkadasım tehdıte ugradıgın ıcın ıkametgahındakı savcılıga basvurup hakkındakı tehdıtlerı ıhbar edeceksın delıl olarak ta saa gonderılern mesajları gostereceksın sevgıler
mesajları gösterince davanın tutumu ne olur? ne kadar ceza alır?
ben böyle bir dava actım benı imam nikahlı bir cift tehdit etti mesajla bayagı agır mesajlar dava acıldı hakim kendilerini suclu buldu bana tebligatla karar geldi ben burada avukatla görüstüm manevi tazminat davasi ıcın kendisi bana eger temhize gıtmese bir hafta icinde git ac davanı dedi asagı yukarı duruma göre 2000 ytl ıle 5000 ytl arasında alırsın dedı tazminat.ayrıca mahkeme üzerindeki banka hesabını ev araba arastırıyormus bunununedenı cıkar amaclımı tazminat davası actı dıye.eger uzerınde para veya araba ev varsa yanı durumun ıyıse tazminat artıyormus