iyi günler benim sorunum boşanma nafaka ve tazminat ile alakalı 2005 yılının yaz aylarında görücü usulü ile evlendim 9 ay nişanlı durduk 9 ayda evli nişanlı iken ve kız isteme olayında annem ve babamla yaşayacağımızı söylemiştik bunu aileside kendiside kabul etmişti evliliğim süresince sürekli kavga ve husursuzluk çıkartırdı ben mutlu olalım derken o sanki kavga olması için çok özenirdi şimdi şimdi anlıyorum derdini eşimin derdi huzursuzluk çıkartıp evi terk etmekmiş neyse en sonunda bir akşam öyle bir kavga çıkardıki yalan olmasın sabaha kadar sanki delirmiş gibi hiç sebeb yok ortada sabahta annesini ve ablalarını çağırdı onlar eve gelince biz oturur konuşur ve bir şeyler çözüme kavuşur derken anne ve ablaları daha bir azılı çıktı yani ne desem koskoca site ayağı kalktı bütün komşular kapımızın önüne yığıldı rezil olduk rezil eşim gözümün önünde annemi dövmeye yeltendi öyle kötü laflar söyledilerki buna komşularda şahit nişanlı ikende ne kadar iyilerdi halbuki şimdi şimdi anlıyorum bunların asıl amacı boşanıp nafaka alıp mehir senedide var eşyaları alıp yatmakmış zaten bunların ailesinde boşanmayan kadın yok hepsi boşanmış nafaka alıp babalarının evinde oturuyolar tabi şimdi şimdi anlıyorum annemle babamın yanına neden verdiklerini nasıl olsa boşanacaklar fazla eşya almaya gerek yok....!!!!! birde şimdi eşya davası açmışlar eşyaları istiyorlar birde alıp götürdüğü altınlarını da tekrar talep ediyor halbuki giderkende komşuların önünde dendiki şahit olun komşular altınları alıp götürüyolar dedik tabi kaynanamda ordan atıldı tabi götürecez altınlar kızımızın kızlık parası dedi... bu lafa komşular şahit ve mahkemede bunu söyliyecekler neyse evi terk etti 6 ay durdu boşanma davasını açtı bu altı ay boyuncada telefona olmadık hakaretler yağdırdı mesajlarla nediyor ayıdan tutun kocakafaya hırsızlara şerefsizlere herşey var bu arada bu mesajlar saklı birde tabi mesajlarda istekleride var ben evimi ayıracakmışım üniversiteyi bırakacakmışım işe girip çalışacakmışım akıllıya bakın akıllıya evi ayıracam aldığım ev eşyalarını ben işe gidince kamyona yükleyip hoppp işe girmemi istiyor nafakayı yüksekten tutturacak başıma gelene bakın şebeke gibiler birde giderken boş bir sayfaya seni sevmiyorum istemiyorum beni zorla tutma diye kağıda yazı yazdı dansözlerin anlına para yapıştırır gibi anlıma o kağıdı yapıştırdı o kağıdıda saklıyorum neyse boşanma davasını açmışlar şimdi sizler diyeceksinizki sen neden dava açmadın hakim ayrı ev ister bende ayıramassam ağır bir tazminat yerim diye dava dilekcelerinde ben onu ailemle yaşamaya zorlamışım ben onu dövmüşüm evden dışarı salmamışım bende hastalık varmış devamlı ilaç alırmışım evlenmeden önce dememişim bu hastalığı onu köle gibi kullanırmışız şu iddalara bak hergün dışarı çıkardık buna komşular şahit çıkarmasan ne yapacaksın dır dır edip duruyo inanmassınız makinalı gibi gerci çıkarsanda sokaklarda devam ediyo ama sesinin tonu alçalıyo benim hiç bir hastalığım yok devamlı kullandığım ilaçta yok köle gibi kullanmışız evde bulaşık çamaşır makinası hepsi var nasıl köleyse hem ev işi görmezdiki buna komşular şahit nasılmı o balkonda sandalyede bacak bacak üstüne atmış güneşlenirken annem çamaşır serermiş bunu komşular kaç defa görmüş tabi bunuda mahkemede söyliyecekler neyse bende avukat tuttum avukatım davanın reddini isteyelim anlaşmalı boşanmaya zorluyalım dedi bende kabul ettim ben hiç inanmıyorum anlaşacaklarına ama neyse avukat öyle dedi neden sende boşanmayı kabul edersen tazminatı nafakayı yersin dedi en iyi yol bu yol kaliba dedim bu yola girdim şimdi dava red olurda 3 sene beklenir ayrılıktan dolayı dava açılırsa ben nafaka tazminat yermiyim sorum bu avukatım nafakayı yersin diyor valla yersem yandım demektir bu kız evlenmez bende ona ömür boyu nafaka veririm gerçi çocuk yok çok istedi ama ben istemedim sırf çocuk için başkasıyla evlenebilir ama nerden....... (çocuk olursa yanlız kalmıyacak onu büyütüp onunla yaşayacak ne kadar akıllılar sülalelerinin yarısı böyle ) ve hiçte şiddet uygulamadım bu şartlar altında ne olacak benim halim evlendiğime bin pişmanım bir daha evlenirsem töbeee