Re: Kız kaçırmaya teşebbüs
TCK md 109/1 ; Bir kimseyi hukuka aykırı olarak .............. hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
TCK md 109/3- b' ye göre birinci fıkrada anılan suçun birden fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi halinde verilecek ceza 1 kat artırılır.
TCK md 110 ; Yukarıdaki maddede tanımlanan suçu işleyen kişi, bu suç nedeniyle soruşturmaya başlanmadan önce mağdurun şahsına zararı dokunmaksızın, onu kendiliğinden güvenli bir yerde serbest bırakacak olursa cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.
teşekkür ederim yardımınız için. fakat ben ne kadar ceza alırım onu bilmek istiyorum. olayda darp yok zarar yok... bundan sonra ne yapmalıyım...
ne kadar ceza alacağınızı burdaki hiç bir meslektaşım net olarak söyleyemez, sonuçta ceza yargılamaları sizin düşündüğünüz kadar basit değildir. cezai indirim ve arttırım sebepleri ancak dosya üzerinde inceleme yapılarak anlaşılır. size burda vereceğimiz cevapların çok sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
teşekkür ederim bülent bey. peki şimdi ben ne yapmalıyım. izleyeceğim yol ne olmalı. ayrıca kızla daha önceki beraberliğimiz ve suçun tam manasıyla işlenmemiş olması davayı düşürmezmi...
Suça Teşebbüs
Suça teşebbüs
MADDE 35. - (1) Kişi, işlemeyi kastettiği bir suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamaz ise teşebbüsten dolayı sorumlu tutulur.
(2) Suça teşebbüs hâlinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onüç yıldan yirmi yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine dokuz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
Gönüllü vazgeçme
MADDE 36. - (1) Fail, suçun icra hareketlerinden gönüllü vazgeçer veya kendi çabalarıyla suçun tamamlanmasını veya neticenin gerçekleşmesini önlerse, teşebbüsten dolayı cezalandırılmaz; fakat tamam olan kısım esasen bir suç oluşturduğu takdirde, sadece o suça ait ceza ile cezalandırılır.
benim alanım değil kusura bakmayın ukalalık gibi algılanmasın. sadece inceleme sonucunda böyle bi maddeye rasladım. benim durumumu kapsarmı bu 36. madde? bu konudaki görüşleriniz nelerdir?... tşk
35 ve 36. maddeden faydalanabileceğinizi zannetmiyorum. 110. maddede düzenlenen etkin pişmanlıktan faydalanabilirsiniz.
Sizin işlediğiniz kişi hürriyetinden yoksun bırakma suçunda teşebbüs oluşmamıştır. Teşebbüs oluşması için sizin de bahsettiğiniz 35 ve 36. madedeki gibi elinizde olmayan nedenlerle suçun tamamlanamaması gerekir. Sizin işlediğiniz suçta teşebbüs değil etkin pişmanlık hükümleri uygulanmalıdır.
Meydana gelen hadisede cebirde söz konusudur. Zorlamanın da olduğu belirtilmiş.
Bu sebeple;
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silahla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.
Tşk ederim. Şimdi ben ifademde "kız beni kendisi çağırdı sonradan da vazgeçti" bende buna sinirlenerek onu zorla arabaya koydum desem olay nasıl değişir? elimde kızla çok samimi ilişkiler içinde olduğumuzu gösteren mektuplar ve resimler var. bunlar bi işe yarar mı?
ben gidip ifade vermemem sonucunda bneni neler bekliyo olur?
Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar...