-
Seyehat etme
Merhaba mevcut iş yerinde 5 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Bu aralar işverenin aynı şirketin altında farklı bir iş yerine görevlendirmeler söz konusu. Ben bunu istemediğimi dile getirdiğimde işe başlarken seyahat etme seçeneğini kabul ettiğimi bu yüzden dilerlerse 81 ilin tamamını gezdirebileceklerini hiçbir itiraz hakkımın bulunmadığını dile getirip duruyorlar. Açıkçası işe başlarken seyahat etme ile ilgili bir şeye onay verip vermediğimden emin değilim. Onaylamışsam yada onaylamamışsam böyle bir şeye hakları var mı? Varsa yada yoksa bu ısrarlara karşı ne gibi bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim şimdiden.
-
Cevap: rfggfrrfggfrerf
Sözleşmenizde işverenin diğer işyerilerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde varsa,
işverenin görevlendirdiği yerde işinize devam etmeniz gerekir.
-
Cevap: Seyehat etme
Hayır öyle bir madde yoktu sadece işiniz gereği seyahat edebilir misiniz diye bir şey vardı. Bunu öne sürüyorlar bunu da işaretleyip işaretlemediğimi hatırlamıyorum.
-
Cevap: Seyehat etme
İşaretleyip işaretlemediğinizi hatırlamadığınız o madde önemli detay.
İş gereği seyahatten kasıtın , farklı yerlerde de çalışmayı kabul edip etmeme anlamı taşıdığı açıkça anlaşılabilmekte.
O bir seçenekmiydi yoksa sözleşme maddelerinden biri şeklinde kabul ettiğinize dair bir ibaremiydi ( kuvvetyle muhtemel oyle) ona göre değişmekle birlikte.
Sözleşmede yer alan o maddeyi / seçeneği kabul etmediğinizi açıkça belirtmemişseniz,
evet belirtilen yeni görev yerinizde işinizi yapmaya devam etmeniz gerekir.