SGK sözleşmeli özel hastane Savcılığa şikayet edilebilir mi ?
1- SGK sözleşmeli özel hastane sözleşmesine uymayıp hastanın hastalığını fırsat bilip muayene ücretlerini ve tıbbı işlem ücretlerini
https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetS...UcretHesaplama sitesinde yazan
hastadan alınabilecek En fazla İlave Ücret Tutarından %200'den ilave ücretten kat kat fazla para istemesi dolandırıcılığa teşebbüs müdür ?
2- SGK sözleşmeli özel hastanenin SGK sözleşmesine uymayıp hastanın hastalığını fırsat bilip muayene ücretlerini ve tıbbı işlem ücretlerini
https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetS...UcretHesaplama sitesinde yazan
hastadan alınabilecek En fazla İlave Ücret Tutarından %200'den ilave ücretten kat kat fazla alması dolandırıcılık mıdır ?
3- SGK sözleşmeli özel hastane Savcılığa şikayet edilebilir mi ?
Bilgi verenlerden Allah razı olsun sağlıklı sorunsuz günler.
Cevap: SGK sözleşmeli özel hastane Savcılığa şikayet edilebilir mi ?
Şikayetinizi Sağlık Bakanlığı ve SGK na yapmalısınız,
ilginize tesekkurler abi.
- - - Güncellendi - - -
Sağlık Bakanlığının ve SGK'nın umrunda bile değil, 15 yıldır şikayet ediyorum değişen bir sey yok.
SGK once fazla para ode dolandırıldın sonra basvur diyor.
mevzuata göre belirlenmiş güncel geçerli fiyat listesinde yazan ücretlerden fazla para istemek dolandırıcılıga tesebbus mudur ?
saglıklı günler.
Alıntı:
icra rumuzlu üyeden alıntı
ilginize tesekkurler abi.
- - - Güncellendi - - -
Sağlık Bakanlığının ve SGK'nın umrunda bile değil, 15 yıldır şikayet ediyorum değişen bir sey yok.
SGK once fazla para ode dolandırıldın sonra basvur diyor.
mevzuata göre belirlenmiş güncel geçerli fiyat listesinde yazan ücretlerden fazla para istemek dolandırıcılıga tesebbus mudur ?
saglıklı günler.
Dolandırıcılık kelime anlamı nedir diye aratırsanız, bahsettiğiniz olayın dolandırıcılık tanımıyla ilgisi olmadığını görebilirsiniz.
Yıllardır bu konuda şikayette bulunmanıza rağmen kurumlar bu konuda bir şey yapmamışsa, kurumun ilgisizliğinden ziyade, sizin düşündüğünüz gibi asla olamayacak , suç teşkil edecek bir durum olmadığı anlaşılıyor aslında.
Neden yüksek katkı payı alan özel hastanelere gitmeye devam etmekte ısrar ediyorsunuz peki?
Sağlık bakanlığı hastanelerinde bir fark ücret ödemeniz gerekmiyor?
İlginize çok tesekkurler Sayın Kırcalı
https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetS...UcretHesaplama ilave ucret hesaplama sitesini lutfen kontrol edermisiniz ?
TCK ve degerli avukatların web sayfalarında Dolandırıcılık ile ilgili acıklamalar var.
Dolandırıcılık:
TCK Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir
Devlet yani SGK ile sözleşmeli ve Tamamlayıcı Saglık Sigortam oldugu için muayene belki tedavi olabilirim diye SGK sözleşmeli özel hastaneye gidiyorum.
Olayı anlatıyım
SGK sözleşmeli özel hastaneye gittim.,
Klinkte yapılabilecek basit 3-4 dakikalık bir tedaviyi SGK ve Tamamlayıcı Saglık Sigortam karşılıyor mu diye en az 3 defa kayıt yaptırmadan katılım payı 50 lira ödemeden sordum.
Karsılıyor denildi.
Doktoro muayene oldum.
Klinkteki mudahaele odasına geç hemen yapıyım işlemi dedi.
Oda beklerken hemsire sekretere gorunun dedi.
Sekreter once işlem 10000 lire dedi. Sonra 2000 lira dedi. Nasıl olur işlemi karsılıyordu hani dedim ? Yok karsılamıyor dedi. Sonra tekrar doktora sormaya gittim musait değildi. Sekreterin yanına gittim bu sefer tutarı 3000 lira dedi. Daha sonraki gunlerde hastaneyi aradım aynı işlemin (SUT kodu var) fiyatı sordum hep farklı farklı fiyat verdiler.
SGK ve tamamlayıcı Saglık Sigortanın karsıladıgı işlemi karşılımıyormus gibi söyleyip benden fazla para isteyip sonrada tedaviyi yapmama ne sucu olarak tanımlnabilir ?
Suça teşebbüs
Madde 35- (1) Kişi, işlemeyi kastettiği bir suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamaz ise teşebbüsten dolayı sorumlu tutulur.
İlginize çok tesekkurler
saglıklı günler.
saygılarımla.
Fiyat tarifesine uymayıp fazla para almanın sucu nedir ?
Alıntı:
Fiyat tarifesine uymayıp fazla para almanın sucu nedir ?
Fiyat tarifesine uymayıp fazla ücret almak TCK kapsamında bir suç değildir....
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Fiyat tarifesine uymayıp fazla ücret almak TCK kapsamında bir suç değildir....
Cevabınız için cok tesekkurler.
Bazı iyi niyetten uzak özel hastanelerde bunu cok iyi biliyor demekki.
Sigortanın kapsadığı ödediği bir tıbbı işlemi kapsamıyormuş gibi hastaya söylemek suc değil mi ?
Alıntı:
Klinkte yapılabilecek basit 3-4 dakikalık bir tedaviyi SGK ve Tamamlayıcı Saglık Sigortam karşılıyor mu diye...
Bu tedavinin tam tanımı nedir??
....
....
....
....
....
....
....