Temyize gitmiş bir boşanma davasının temyiz tarihini internetten öğrenebilir miyim?Veya nasıl öğrenebilirim?Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Temyize gitmiş bir boşanma davasının temyiz tarihini internetten öğrenebilir miyim?Veya nasıl öğrenebilirim?Şimdiden teşekkürler.
İlgili mahkeme kaleminden öğrenebileceğiniz gibi www.yargitay.gov.tr ' den de bakabilirsiniz.
dilek hanım peki boşanma davası temhiz edildiğı halde temhiz eden tarafından değilde karşı taraf başka sebeple bir boşanma davası açabilirmi dava temhizde iken
Tarafları, konusu aynı olan başka bir dava açamaz, açarsa derdestlik itirazı ile karşılaşabilir.
dilek hanım eşim bana boşanma davası açmıştı fakat dava bitti ve hakim bizi boşamayıp ayrılığa karar verdi eşimde bu karara itiraz edip temhize gitti.2 hafta oldu.şimdi bu davanın sonucuna göre dava temhizde iken ben eşime iffetsiz hayat sürmekten dolayı dava açabilirmiyim. buna şu an hakkım varmı eşimin açtığı dava halen sonuçlanmamışken açarsam biri yeni açılmış diğeri temhizde nasıl olacak.
Öncelikle, hoşgörünüze sığınarak temhiz değil temyiz olduğunu belirtmek isterim.
Dava henüz kesinleşmediği için, ilk davadaki sebeple aynı sebebe dayanarak dava açamazsınız, açmanız durumunda derdestlik itirazı ile karşı karşıya kalabilirsiniz, böyle bir durumda davanız usulden reddedilir.
Sanirim Kendimi Anlatamadim Dilek Hanim Eşim şiddetli Geçimsizlikten Dava Açti Ama Kaybetti Ve Karara Itiraz Ediyor şimdi. 1 Hafta önce Eşimin Beni Aldattiği öğrendim Ve 4 Tane şaidim Var şimdi Eşimin Açmiş Olduğu şiddetli Geçimsizlikten Dolayi Dava Daha Kesinleşmemişken Ben Eşime Iffetsiz Hayat Sürmekten Dolayi Dava Açabilir Ve Kizimin Velayeti Isteyebilirmiyim...bu Arada Ramazaniniz Kutlu Olsun Herkesin.
Ben sizi anladım da siz beni anlayamadınız sanırım, ilk davanız şiddetli geçimsizlikten açılmış, şimdi zinaya dayanarak yeni bir dava açabilirsiniz, bu davada kızınızın velayetini de talep edebilirsiniz. Dikkat ederseniz bundan önceki iletilerinizde ilk dava sebebini belirtmemişsiniz, ben de buna istinaden genel bilgi vermek durumunda kaldım.
Bu arada gerek site kuralları gereği gerekse de internet dilinde büyük harfin bağırma, sinirlenme anlamına gelmesinden dolayı lütfen küçük harf kullanınız.
ilk dava eşim tarafından açıldı ve ayrı yaşamamıza karar verildi.dava temğizde şimdi ben zinadan dolayı açacam eşim tarafından açılmış olan şiddetli geçimsizlikten dolayı dava temğizdeyken ben zinadan dolayı başka bir dava açabilirim yani.....bilgileriniz için teşekkür ederim.
Oradaki adrese baktım.Dosya sonuçlanmadı veya sonuçlandı diye belirtiyor.Fakat benim aradığım temyiz mahkeme tarihi idi.Sanırım temyizde de duruşmalı-duruşmasız mahkeme oluyor normal mahkeme gibi.Temyizde karar verilirken yani temyizde ki mahkeme tarihini internetten öğrenebilir miyim?(benim temyizdeki dava duruşmalı)