Boşanma davası açtıktan 1 gün sonra eşim kendi üzerine olan arabayı ablasına sattı
Merhaba ben 1 Kasım 2017 de boşanma davası açtım. bugün öğrendim 2 Kasım 2017'de eşim kendi üzerine olan arabayı ablasına satmış. Arabayı evliyken aldık. Kredi çektik. Kefili de bendim. Birkaç ay krediyi ödedik. Sonra eşim işten çıktığı için biz de ablasından toplu para alıp krediyi kapattık parayı ablasına peyderpey ödedik. bu durumda boşanma davası açıldıktan sonra satış gerçekleştiği için mal rejimi paylaşımına girer mi girmez mi Bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
Cevap: Boşanma davası açtıktan 1 gün sonra eşim kendi üzerine olan arabayı ablasına sattı
01/01/2002 Tarihinden sonra herhangi bir sözleşme yapılmadı ise Mal Rejimi geçerli olup aracı satsa bile Kasko bedelinden değeri tespit edilip Paylaşımlı Mal Rejimine girer Ablasından alınan borç ve ödemeler elden yapılmış mı yoksa Hesabına mı yatırılmış.Bunu Şahit ve Delillerle ispat etmek size düşer.Borcu Ödediğinizi ispat ederseniz Araç bedelini aranızda pay edersiniz.
Cevap: Boşanma davası açtıktan 1 gün sonra eşim kendi üzerine olan arabayı ablasına sattı
Elden verdik ablasına her hafta kendi haftalığımdan ayırıp. Ama nasıl ispat edebilirim ki? Sadece amcama yengeme patronuma vb. kişilere şifaen söylüyordum. Ablası da derse ki ben para verdim ama parayı geri vermediler onun üzerine aldım arabayı diye ne olacak?
Alıntı:
seninleolmak rumuzlu üyeden alıntı
Elden verdik ablasına her hafta kendi haftalığımdan ayırıp. Ama nasıl ispat edebilirim ki? Sadece amcama yengeme patronuma vb. kişilere şifaen söylüyordum. Ablası da derse ki ben para verdim ama parayı geri vermediler onun üzerine aldım arabayı diye ne olacak?
Ablası da Parayı verdiğini ispat etsin o zaman
Aynı şeyi düşündüm. Aralarında bir adi anlaşma, ne bileyim buna benzer bi yazılı anlaşma yapmış olabilirler. Şu tarihte araba almak için bu kadar para verdim elden, zamanında ödeyemedikleri için ben de arabayı alıyorum gibi 😢😢
Davanın açıldığı tarihte sahip olunan edinilmiş mallar, evliliğin sona ermesi halinde paylaşılır.
Davanın açıldığı tarihte bu arabaya sahipmiş. Ama bu arabanın ne kadarının edinilmiş mal, ne kadarının kişisel mal olduğu iki tarafın ortaya koyacağı delillere göre hassas bir hesaplama ile ortaya çıkacaktır.
Kişilerin çalışarak kazandıkları maaş, kira, faiz vs. gibi gelirleri edinilmiş maldır, paylaşıma girer.
Karşılıksız kazandıkları, mesela, Miras kalan, kendisine bağışlanan, piyangodan çıkan malvarlıkları ise kişisel maldır, paylaşılmaz.
Abladan borç almadan önce eşinizin ve sizin ücretleriyle ödenen kısım paylaşıma girer.
Ablasından alınan borç yine eşinizin ve sizin ücretleriyle ödenmişse o da paylaşıma girer.
Ablasından alınan borç tamamıyla kapandıysa ve bu borcu kapatırken sadece edinilmiş mallar kullanılmışsa arabanın değerinin yarısı mal rejiminin tasfiyesi halinde sizin olacaktır.
Ancak boşanma halinde bu kendiliğinden olmaz, ayrıca dava açılması gerekir.
Teşekkürler yanıtınız için. Kredi çektik önce. Kefil de bendim. Birkaç ay onun hesabındaki maaş parasından bankadan havale yaptık taksitleri. Sonra işten çıkınca ablasından aldık toplu para kapattık borcu. Benim kazandığım parayla bir süre elden ödedik borç. Sonra o da çalışmaya başlayınca beraberce ödeyip bitirdik. Bu durumda nasıl bir ispat yapmam gerek? Bir de anlamadığım ben 1 Kasımda dava açıyorum onlar 2 Kasım'da Arabanın satışını yapıyorlar Bu neden olabilir? Ben şimdi örneğin yarın gidip avukatım aracılığıyla bu satışı iptal ettirebilir miyim?
Ablaya elden ödemeleriniz, karşı taraf kabul etmedikçe ispatlaması zor bir konudur.
Şu anda satışı iptal ettiremezsiniz. Boşanma gerçekleştikten sonra bir yıl içinde mal rejiminin tasfiyesi konulu bir dava açarak arabanın değerinin yarısını talep edersiniz. İspatlayabildiğiniz kadarını alırsınız.
Dediğim gibi İlk birkaç ayını eşimin kendi hesabından bankaya havale yaptık sonrasını da elden direk ödediler ben ve onun kendi çalışmaları ile kazandığımız parayla biz de geriye ablaya ödedik parasını. bu şekilde tutanak gibi belge gibi bir şey hazırlamış olsam işimi görür mü
Bir de eğer benim açtığım dava aldatmayla ilgili hakim aldatma ile ilgili boşama gerçekleştirirse mal tasfiyesini biraz kısıp ya da tamamını iptal edebilir mi
Sizin tek başına imzalayacağınız tutanağın sözle ifade ettiğiniz iddianızdan farklı bir ispat gücü olmaz.
Eşiniz veya ablasından böyle bir imzalı kağıt alabiliyorsanız işe yarar.
Diğer dediğinizi anlamadım.