Cevap: Tazminat rucu mu edilir?
İnanın okumaya çalıştım ama gözlerim ağrıdı.
Gozleriniz yorulsun diye degil bilgi almak icin yazdim ben .
Sigortanın size rücu edebilmesi için kast veya ağır kusurunuz bulunması gerekir.Ağır kusuru Yargıtay kararlarında kasta yakın bir durum olarak anlatıyor.Kaldı ki yine Yargıtay'ın 2016 tarihli kararlarında %100 kusurun bile olması kasta veya ağır kusura işaret eden bir durum olmadığı dolayısıyla rücu ilişkisi doğurmayacağını söylüyor.Sizin durum da dosya değerlendirilmelidir.Ceza hukuku açısından dosya görülmeden bir şey denilmesi zordur.
İkinci sorunuz birincinin cevabı.
Ceza çıkıp çıkmayacağına hankim karar verecek. Bunu kimse bilemez. Birinci sorunuzun cevabı da bu.
Ceza çıkarsa rücü etme ihtimali olabilir (kesin değil, sadece ihtimal)
Ceza çıkmazsa rücü etme ihtimali pek olamaz.
Cevaplariniz icin tsekkur ederim sorun traktorle kaza yapmam.konu traktor olunca yolcu tasimak yasak oldugu icin rucu edildigi bilgisi aldim kafam karisiti.
Alıntı:
Samet51 rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplariniz icin tsekkur ederim sorun traktorle kaza yapmam.konu traktor olunca yolcu tasimak yasak oldugu icin rucu edildigi bilgisi aldim kafam karisiti.
Sayın üye Cortexiphan'ın belirttiği gibi, rücu için ağır kusur gerekir. Traktör olması kanımca ağır kusurdur ve muhtemelen rücu edilir.
O zaman niye sigorta yaptiriyoz ki yok mu bunun baska bi cozumu yada basina boyle bi olay gelen
Sigorta, kaza olduğunda karşılaması için yapılır. Kasten yapılan şeyleri, kimse karşılamaz. Bundan sadece yapan sorumludur.
Senol bey peki haklisiniz ama benim bi kastim yok okuduysaniz ailecek traktordeyiz kimse ailesinden birini kayip etmek istemez ki alkol falanda yok vites bosa gecti frenler bosaldi kaza gerceklesti.