Annemin borcunda sorumlumuyum
8/10 yil önce bir beyaz esya magazasindan esya alan annem ve ablam borcu odememis ve ben o dira bekar oldugumdan beraber yasiyoduk ama simdi evliyim hem sehir olarak ayri hemde ev olarak ayri oturnaktayiz ama simdi o borc yuzunden maasima haciz islemi yapildi hicbir bildiri yapilmadan maasimin dortte birini kesilcegi solendi ve ben buna nasil itiraz edebilirim bole bir yasal haklari varmi bende bu borcu talep edebiliyorlarmi ne yapacagimi bilemedim
Cevap: Annemin borcunda sorumlumuyum
Haciz işlemi yapıldığını nereden öğrendiniz?
e-devletten baktığınızda bir dava görüyor musunuz?
Is yerime bildirim gonderdiler e devletten baktigimda gorunmuyor bole bir dava
Alıntı:
Tannerr rumuzlu üyeden alıntı
Is yerime bildirim gonderdiler e devletten baktigimda gorunmuyor bole bir dava
İşyerinize, yani patronunuza mı gönderdiler yoksa size işyeri adresinize mi?
Isyeri adresime gonderdiler insan kaynaklari bana soledi ve gonderilen kagidi bana verdiler ben simdi nasil bir yol izlemeliyim aradim kagittaki numarayi avukatlik burosuydu ucuncu sahis oldugumdan benden talepp ettiklerini solediler bende bana ait bir senet varsa faxsini istiyorum benim bole bir borcum yok dedim kabul etmedim annenin ve ablana ait borc oldugunu onlara ulasamadiklarindan beni bulduklarini solediler ucuncu sahis oldugumu ve bole bir talepde bulunabildiklerini solediler
Gelen evrak nedir bilmeden bir şey söylemek mümkün değil.
Gelen evrak mahkeme karari yani benden alabiliyolar annemin borcu yuzunden peki benim hiç haklarim yokmu nasil itiraz edebilirim askeri maasla gecinen biriyim ben
Once elinizdeki o gelen kagitta ne yaziyor ona iyice bir bakin.
Mahkeme karari olma ihtimali pek yok o gelen kagidin.
Maas haczi yapildi diyorsunuz, maaş haczi yazisi size degil isverene gonderilir, isveren de o belgeyi size veremez, dosyada saklar.
Aradiginiz hukuk burosu size borcun odenmesi ile ilgili ne dedi?
Size gelen o belge icra dairesinden gelen bir odeme emri ise, o belgede belrtien sure icinde borcun size olmadigini belirterel itiraz edebilirsiniz
Bundan dort ay once bize borcunuz var diye bir kagit gelmisti ama benim borcum yok diye onemsememistim isin bu sekilde olacagini kestiremedim hukukla bilgim olmadigi icin simdi ki kagit ise isyerime maas haczi olara geldi ve kagidin fotokopisini verdiler bana asli insan kaynaklarinda anliyacaginiz cahil olmak bole bise demekki ben simdi icra dairesinemi itiraz edicem yoksa isisten gectimi