Askerlik sebebi ile borclarimi odeyemedim devlete dava acabilirmiyim
Simdiden yardimci olan herkeze tesekkur ederim.
Bedelli askerligin ciktigi zaman bedelli askerlik yapmak istedim fakat param yoktu bimere yazarak paramin olmadigini bankalarinda kredi vermedigini askere gidersemde var olan borclarimi odeyemeyecegimi evli oldugum icin evi gecindirmekte ve ev kirami odemekte sikinti yasayacagimi belirttim fakat bakaya oldugum icin mecbur kaldim ve askere gittim. Sonucunda borclarimi odeyemedim icralik oldum calistigim is yeri tekrar ise almiyor ve suan issizim paran varsa yasa yoksa ol dediler resmen kimse seni zorla askere aliyoruz ama sen nasil gecineceksin demedi simdi bununla alakali hakkimi nasil arayabilirim bir yol var mi yardimci olursaniz cok sevinirim
Cevap: Askerlik sebebi ile borclarimi odeyemedim devlete dava acabilirmiyim
Bu yüzden insanlar evlenmeden ev bark geçindirme derdim olmadan askerliğimi yapayım diyorlar.Şu an dava açabileceğiniz bir merci bulunmuyor.
Devlete dava aç, parası olana askerlik yaptırmayıp garibanı zorla askere alan devletimiz, aldığı paralarla borçlarını ödesin. Yanlış anlasılmasın vatanımı seviyorum ama parası olan evinde yatarken bizim gibi parasızlar, onca borçla askere zorla alınıyor.
Sayin damiler nereye nasil dava acabilirim bilginiz varmi varsa yardimci olabilirmisin
askerlik görevinin zorunlu tutulduğu bir ülkede erkek çocuk olarak dünyaya gelmenize sebep olup , bugünkü zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan ebeveynlerinize karşı da dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz. Erkek değil de kız olarak dünyaya gelmiş olsaydınız, askerlik yapmak zorunda kalmayacak, dolayısıyla ( askerlikle hiç bir ilişkisi bulunmayan) borçlarınızı ödeyememe sorunu ile karşılaşmayacaktınız.
Bence en baştan başlamalısınız hakkınızı aramaya.
Erdogan ! Yoneticisin diye herseyi yazma. Hakkina sahip oldugunu sanma felsefi ve sacma dusuncelerin sana kalsin sana gore dogru yada yanlis burda bilmedigimiz bir seyi ogrenmek icin yazdik bisey biliyorsan yaz bilmiyorsan yazma o kadar birdahada yorum yazma
Alıntı:
Atila tamer rumuzlu üyeden alıntı
Erdogan ! Yoneticisin diye herseyi yazma. Hakkina sahip oldugunu sanma felsefi ve sacma dusuncelerin sana kalsin sana gore dogru yada yanlis burda bilmedigimiz bir seyi ogrenmek icin yazdik bisey biliyorsan yaz bilmiyorsan yazma o kadar birdahada yorum yazma
Emredersiniz paşam.
Alıntı:
Atila tamer rumuzlu üyeden alıntı
Aferin erdogan
Hayır benim anlayamadığım, 2 boş öneriden birini kendinize yakın hisstmiş olmanız.
Erdoğan Bey burada arkadaş kurallar çerçevesinde sorusunu sormuş ve yanıt beklemektedir. Yönetici olmanız insanların sorunlarıyla dalga geçmenizi mi gerektiriyor ? Adalet sadece parası olan için mi var ? Ülkedeki askerlik sisteminde parayı basan yatağında uyurken fakir olanın sürünmesi insan hakları açısından ne kadar uygundur ? Zorunluysa herkese zorunlu olmalıdır.