Mağaza THH kararına itiraz edecek peki dava nerede görülecek ?
Merhabalar ;
...meks mağazasından aldığım 2899 TL değerindeki bilgisayarımın iadesi için hakem heyetine başvurdum ve karar lehime çıktı.
Ancak mağaza karara itiraz edeceğini bugün bana telefon ile arayarak bildirdi.
Şimdi 3 soru var aklımda ;
-Mağazanın genel müdürlüğü İstanbul'da ve ben ürünü Antalya'dan aldım. Eğer davayı İstanbul'da açarlar ise ben Antalya'da görülmesini sağlamak için herhangi bir başvuru yapabilir miyim ?
-Mağazanın bu itirazı üzerine benim bundan sonra yapmam gereken bir işlem , başvuru var mıdır ?
-Eğer mahkeme itirazı haklı görür ise benim cebimden mahkeme ücretleri için çıkacak tutar ortalama nedir ?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
Cevap: Mağaza THH kararına itiraz edecek peki dava nerede görülecek ?
hakem heyeti karar tarihi nedir ?
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
hakem heyeti karar tarihi nedir ?
Hakem heyeti karar tarihi 13.10.2015
Mağazanın eline ulaşma tarihi 16.10.2015
Başvurduğunuz tüketici hakem heyeti Antalya'da ise Bimeks de itirazını Antalya Tüketici Mahkemesi'ne yapmak zorundadır. Sizin yapmanız gereken dava açıldığında kendinizi savunmak tabi ki. Kaybederseniz bilgisayarla ilgili olanın dışında 350 - 500 TL civarında bir zararınız olur.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Başvurduğunuz tüketici hakem heyeti Antalya'da ise Bimeks de itirazını Antalya Tüketici Mahkemesi'ne yapmak zorundadır. Sizin yapmanız gereken dava açıldığında kendinizi savunmak tabi ki. Kaybederseniz bilgisayarla ilgili olanın dışında 350 - 500 TL civarında bir zararınız olur.
Ben bu davaya girebileceğim peki değil mi ?
Mağazadakiler ile konuştuğumda sadece itiraz ile ilgili dilekçenizi ve hakem heyeti kararlarını incelerler siz davaya giremezsiniz tarzında bir muhabbet geçti umarım bu doğru değildir.
Zira davada bizzat bulunmak istiyorum.
Bazı davalar dosya üzerinden görülüyor. Hakim gerek görmez ise duruşma yapmadan da karar verebiliyor. Siz bu davaya giremezsiniz de ne demekmiş! Duruşma yapılırsa tarafı olduğunuz davaya elbette girebilirsiniz. Hatta tarafı olmadığınız her türlü davaya da girebilirsiniz. Yeter ki duruşmanın kapalı yapılması konusunda bir karar alınmamış olsun.
Alıntı:
Bob_marley rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu davaya girebileceğim peki değil mi ?
Mağazadakiler ile konuştuğumda sadece itiraz ile ilgili dilekçenizi ve hakem heyeti kararlarını incelerler siz davaya giremezsiniz tarzında bir muhabbet geçti umarım bu doğru değildir.
Zira davada bizzat bulunmak istiyorum.
BU DAVA NORMAL BİR DAVAN PEK FARKI YOKTUR.
HAKEM HEYETİ KARARI DELİL NİTELİĞİDE OLDUĞU İÇİN MAHKEMEDE sizin ELİNİZ DAHA GÜÇLÜDÜR.
HAKEM HEYETİ KARAR EVRAKININ FOTOĞRAFINI ÖZEL BİLGİLERİNİZİ KAPATMAK KAYDIYLA BU YERE KOYARSANIZ KARARI İRDELENİR
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bazı davalar dosya üzerinden görülüyor. Hakim gerek görmez ise duruşma yapmadan da karar verebiliyor. Siz bu davaya giremezsiniz de ne demekmiş! Duruşma yapılırsa tarafı olduğunuz davaya elbette girebilirsiniz. Hatta tarafı olmadığınız her türlü davaya da girebilirsiniz. Yeter ki duruşmanın kapalı yapılması konusunda bir karar alınmamış olsun.
+1 mağaza iddia ve savunmalarını sınırsız genişletmek için davaya girmeme konusunda terkinlerde bulunuyor.
- - - Updated - - -
KANUN MADDESİ ;
İddia ve savunmanın genişletilmesi veya değiştirilmesi
MADDE 141- (1) Taraflar, cevaba cevap ve ikinci cevap dilekçeleri ile serbestçe; ön inceleme aşamasında ise ancak karşı tarafın açık muvafakati ile iddia veya savunmalarını genişletebilir yahut değiştirebilirler. Ön inceleme duruşmasına taraflardan biri mazeretsiz olarak gelmezse, gelen taraf onun muvafakati aranmaksızın iddia veya savunmasını genişletebilir yahut değiştirebilir. Ön inceleme aşamasının tamamlanmasından sonra iddia veya savunma genişletilemez yahut değiştirilemez.
(2) İddia ve savunmanın genişletilip değiştirilmesi konusunda ıslah ve karşı tarafın açık muvafakati hükümleri saklıdır.
- - - Updated - - -
DİP NOT:
artık sizin muhatabınız mağaza değildir, sakın sözlerine güvenmeyin.
artık sizin muhatabınız tutacağınız avukat ve ilgili tüketici mahkeme sayın hakimliğidir.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler. Benim için çok aydınlatıcı bilgiler oldu. Hakem heyeti kararı aşağıdadır. Çok uzun bir dilekçe yazmıştım ancak herşeyi özet geçmişler.
http://i.hizliresim.com/rRMyDz.jpg
bilirkişi raporu dayanak koyularak HÜKÜM verilmesi sizin lehinize bir olgudur.
mahkeme bu kararı alır ilgili hakim okur tekrardan birikişiye gider onlarda tekrardan sizin lehinize rapor verdikten(itiraz olmasa ) sonra davayı ve bütün dava masrafı çatır çatır alırsınız .(hemde faizde işler )
- - - Updated - - -
dava sizin sizin ikametgah adresinde açılması gerekir, aksi taktirde sizin talebiniz üzerine RET OLUNUR YANİ DAVAYI KAZARSINIZ :ok
- - - Updated - - -
mevzuata hakim değilseniz avukat tutmanızı öneriyorum
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
bilirkişi raporu dayanak koyularak HÜKÜM verilmesi sizin lehinize bir olgudur.
mahkeme bu kararı alır ilgili hakim okur tekrardan birikişiye gider onlarda tekrardan sizin lehinize rapor verdikten(itiraz olmasa ) sonra davayı ve bütün dava masrafı çatır çatır alırsınız .(hemde faizde işler )
- - - Updated - - -
dava sizin sizin ikametgah adresinde açılması gerekir, aksi taktirde sizin talebiniz üzerine RET OLUNUR YANİ DAVAYI KAZARSINIZ :ok
İşin ilginç tarafı Antalya İl Hakem heyeti bilirkişisi aynı zamanda Tüketici Mahkemesinin de bilirkişisi. Rapor için buluştuğumuzda muhabbet arasında söylemişti. Aynı adama rapor tutturacaklar demek oluyor bu.
Ne yazık ki ikametgahım Antalya'da değil Bursa'da ancak Antalya'da yaşıyorum. Ürün Antalya'da alındığı için ve Antalya Hakem Heyeti kararına itiraz edildiği için eğer davayı İstanbulda açarlar ise bu durumlara dayanarak direk başvuru yapacağım.
6502'yi ezbere biliyorum neredeyse bu olay başladığında 8-10 kere baştan sona okudum ancak diğer hukuki mevzuatlara ve işleyişe hakim değilim ne yazık ki. Kaybetmeye çok az ihtimal veriyorum o yüzden avukat tutmak gibi bir düşüncem var.