"Kırık mısın?" Sorusu hakaret midir?
Merhaba. Az önce mahallede bir köpeğe saldıran adama (çocuğuna havlamış) köpek o diyerek sakinleştirmeye çalışırken nefesini yüzümde hissedebileceğim kadar yaklaşarak Kırık mısın? Birşey mi diyorsun? diyerek tehtit etmiş ve tüm mahalle görmüştür. Normalde uğraşmazdım fakat hayvana zarar vermeye çalışması ve sakinleştirmek isterken bana hakaret etmesi (Bence hakaret) zoruma gitti. Hiç üşenmeyip kendisine dava açmayı düşünüyorum ama kafamdaki soru "kırık mısın?" sorusunun bir hakaret sanılıp sanılmayacağı.
Bu arada olay İzmir'de oldu fakat Van'da okuyorum. Zamanımın çok az bir kısmı İzmir'de geçiyor. Dava açısından bir problem olabilir mi? Daha önce hiç deneyimim olmadı.
Cevap: "Kırık mısın?" Sorusu hakaret midir?
Şu haliyle polis veya savcıya gidilse ısrarla ''burda hakaret yok. zaten yazılı görsel(mesaj gibi) kanıt yok bir şey çıkmaz, bak işine'' denilecektir.Yani hem ıspat sorunu var(tut ki dava açıldı, 3 ay sonra ki dava da kırık mısın mı dedi, kırık çıkık var mı dedi her şey birbirine girecektir) hem bu tabirin çok yüksek ihtimal cezaya sebep olacak bir hakaret olarak değerlendirilemeyeceğinden benim de şahsi fikri bundan bir şey çıkmaz noktasında.
Anladım teşekkürler. Adalet gene yerini bulmadı, dişi sarı, kirli sakallı hayvan düşmanı kazandı.
Baktığımız pencereye göre değişir bu.
Adamın penceresinden baksak, kuduz olma ihtimali olan bir köpekten zavallı korunaksız yavrusunu korumaya çalışan bir baba engellerle karşılaşıyor.Bu köpek saldırısı/havlaması için çocuk kendini yalnız hisseder ve korkuyu üzerinden atamazsa onun için hem kendini güvende hissetmeme, hem ilerde yaşayabileceği buna bağlı öz güven kayıpları olabilirdi.
Sizin açınızdan bakılırsa da zavallı sokak köpeğini kurtarmaya çalışan hayvan severin başına gelenler.
Çocuğunuz var mı bilmem ama insan değil her memeli korunmasız yavrusunu tehdit altında hissederse iç güdüsel olarak ilk düşüncesi saldırmakdır.
Olayın ayrıntısını bilmemekle beraber benimde çocuğuma bir hayvan tarafından saldırı olsa aynı hayvan haklarını rafa kaldırırım hiç kimse kusura bakmasın.Ki bunu da bir hayvan sever olarak söylüyorum.
Bu açıdan olay gene sıkça söylediğim ve ülkemizinde en büyük sorunu olarak gördüğüm anlayışa geliyor.Herkes haklı.Haksız hiç kimse yok.Bu olayda da çocuk da köpek de siz de adamca kendi pencerelerinden bakarsak haklılar.
Alıntı:
ucmayanaraba rumuzlu üyeden alıntı
Anladım teşekkürler. Adalet gene yerini bulmadı, dişi sarı, kirli sakallı hayvan düşmanı kazandı.
eskilerin bir lafı vardır; "ah beni oraya bir karga şey yapaydı" derler :) Bir insana nefesini hissedecek kadar yaklaşmak demek, fiziksel şiddet uygulayabileceğini gösteren tehdittir. Özel alanını ihlaldir. Bu durumda hamle beklemeye gerekte yoktur kendini korumak için. Ne güzel kafa menziline girmişken, kaçırmışsınız fırsatı :)
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
eskilerin bir lafı vardır; "ah beni oraya bir karga şey yapaydı" derler :) Bir insana nefesini hissedecek kadar yaklaşmak demek, fiziksel şiddet uygulayabileceğini gösteren tehdittir. Özel alanını ihlaldir. Bu durumda hamle beklemeye gerekte yoktur kendini korumak için. Ne güzel kafa menziline girmişken, kaçırmışsınız fırsatı :)
Bir hukuk sitesinde bu tarz önerilerinizle siteninin amacını ihlal edip, benzeri bir menzile koşar adım gittiğinizin farkındamısınız sn.fixit?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir hukuk sitesinde bu tarz önerilerinizle siteninin amacını ihlal edip, benzeri bir menzile koşar adım gittiğinizin farkındamısınız sn.fixit?
siz geçen sefer geri vitese takıp bodoslama girmekten bahsetmiyor muydunuz park halindeki araca? kurallar sadece üyelere mi? kendinizle çelişiyorsunuz.
ayrıca yukardaki mesajımında hukuksal olarak yanlış bir tarafı yoktur, size kavga etmek amacı ile belirli bir mesafeden fazla yaklaşan kişi saldırmış demektir zaten. (bildiğim kadarı ile hemen hemen bütün dünyada bu böyle)
Alıntı:
siz geçen sefer geri vitese takıp bodoslama girmekten bahsetmiyor muydunuz park halindeki araca? kurallar sadece üyelere mi? kendinizle çelişiyorsunuz.
ayrıca yukardaki mesajımında hukuksal olarak yanlış bir tarafı yoktur, size kavga etmek amacı ile belirli bir mesafeden fazla yaklaşan kişi saldırmış demektir zaten. (bildiğim kadarı ile hemen hemen bütün dünyada bu böyle)
Benimle bir sonuca varamayacak bir yarışa girmenize gerek yok. Kuralları sorgulama gibi bir lüksünüz de yok. Uyarsınız , yada uymazsınız sizin tercihiniz. Sizin bu yöndeki tercihiniz de bana bir tercih hakkı sağlayacak.
Kafa kırma vs önerilerinize devam edecekseniz, sizi ziyaretçi parkına almaktan başka çare kalmıyor , bilginize.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Benimle bir sonuca varamayacak bir yarışa girmenize gerek yok. Kuralları sorgulama gibi bir lüksünüz de yok. Uyarsınız , yada uymazsınız sizin tercihiniz. Sizin bu yöndeki tercihiniz de bana bir tercih hakkı sağlayacak.
Kafa kırma vs önerilerinize devam edecekseniz, sizi ziyaretçi parkına almaktan başka çare kalmıyor , bilginize.
Kuralları sorgulamıyorum, siz böyle bir kural olduğunu söylüyorsunuz ama tersini yapıyorsunuz. Doğal olarak sizin yapmanız, böyle bir kural olmadığını düşündürtür üyeye. Böyle bir kural varsa ben uyarım ama yöneticilerinde uymasını beklerim. Ama kurallar sadece üyelere göreyse, yöneticilerin uymak gibi bir zorunluluğu yoksada söyleyin.
Alıntı:
Kuralları sorgulamıyorum, siz böyle bir kural olduğunu söylüyorsunuz ama tersini yapıyorsunuz.
Bahsettiğiniz , tersini yaptığımı sandığınız yanıtımın kısayolu aşağıda, merak edenler inceleyebilir. Orada araca vur , üstüne polis çağır bir de ceza yazdır şeklinde bir ifade yok. Bir yönlendirme yok. Soruyu soranı bir hukuksuzluğa yönlendirme yok. Hemen öncesindeki 3 mesajı tekrar okuyanlar karşılaşılabilecek durumlara bir örnek olduğunu görebilir.
https://www.hukuki.net/showthread.php...001#post552001
Alıntı:
Doğal olarak sizin yapmanız, böyle bir kural olmadığını düşündürtür üyeye.
Herkes dilediği gibi düşünebilir, buna engel de yok. Kimse size de öyle düşünmeyin demedi, denilen sadece bir hukuk sitesinde hukuk a uygun olmayan önerilerde bulunmamaya özen gösterin idi.
Alıntı:
Böyle bir kural varsa ben uyarım ama yöneticilerinde uymasını beklerim. Ama kurallar sadece üyelere göreyse, yöneticilerin uymak gibi bir zorunluluğu yoksada söyleyin.
Konuyu başka yöne çekme çabanız , az önceki hatırlatmamı haksız göstermeye yetmiyor ne yazık ki.
Tek beklentimiz, sitemizde paylaşımlarınıza devam ederken, terbiye sınırlarını aşmamaya, kişisel tartışmalara girmemeye / o ortamı yaratmamaya, ve hukuk dışı yönlendirmelerde bulunmamaya özen göstermenizdir.
Bu, sitede ziyaretçi veya yönetici hepimizin bir diğerimizden beklentisidir.