Dul ve Yetim aylığı için Yersiz ödeme tebligatı
İyi günler,annem 7-2009 tarihinde vefat eden emekli sandığı emeklisi eşinden dul maaşı,30-06-2003 tarihinde vefat eden Bağkur emeklisi babasından yetim maaşı almaktayken Bağkur maaşı kesildi ve kısa bir süre sonra geriye dönük iki yılın maaşları için sgk dan tebligat geldi,biz bu maaşı almadan önce kuruma danıştığımızda bize farklı sandıklar olduğu için bir sorun olmayacağı ve maaşı alabileceğimiz söylendiği halde maaş bağlandı ve şimdi aniden yüklü bir borcun altına girdik bu durumda ne yapmalıyız?İtiraz hakkımız var mı?Varsa nereye ve nasıl bir yol izlememiz gerekmekte? İlginize ve cevebınıza şimdiden teşekkürler...
Cevap: Dul ve Yetim aylığı için Yersiz ödeme tebligatı
Sgk yaptığı bu hatalar ile artık birçok vatandaşı magdur etmekte mahkemede vatandaşlar haklı çıkmakta ve maaşları tekrar baglanmakta ancak mahkeme süresi boyunca magdur ettiği insanların acaba bu maaşlardan başka geçim kaynagı varmı yokmu diye sormamakta direkt keserek külhanbeyliği taslamakta bu insanların başına birsürü mahkeme avukatlık masrafı yükletmekte .. #yatacakyerinyoksgk
Kesinlikle haklısınız ve evet bir anda toplu olarak istiyorlar.Ancak beni aydınlatırmısınız ne yapmam gerekli? Hangi mahkemeye başvurmalıyım? Bu süreç ve masraflar tahmini ne kadara mal olur? Kazanacağımız kesin mi?
O arada annenizin üzerine açılan bir işyeri falan yoktu değil mi?
Hayır üzerine olan bir tapu gayrimenkul falan yok.
Biraz araştırdım ama emin olamadım şöyle bir şey var iki ayrı kurumdan aldığında bir sorun bulunmadığı.Bu sebeple boyle beyan edilmesine rağmen nasıl bu borç çıkarıldı?hangi kanun ve hakla kurum kendi hatasını bize mal edebiliyor?İtiraz hakkımızı nasıl ve nereye yapmalıyız?
Alıntı:
kirebi rumuzlu üyeden alıntı
Biraz araştırdım ama emin olamadım şöyle bir şey var iki ayrı kurumdan aldığında bir sorun bulunmadığı.Bu sebeple boyle beyan edilmesine rağmen nasıl bu borç çıkarıldı?hangi kanun ve hakla kurum kendi hatasını bize mal edebiliyor?İtiraz hakkımızı nasıl ve nereye yapmalıyız?
İtiraz kabul etmiyolar ben 50 kere gittim konustum dikkate bile almıyolar işçi mahkemesine dava aç diyorlar muhtemelen sizede aynısını diyecekler.
Alo 170'ten gerekli tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Bunun dışında kurumdan doğrudan bilgi almak çok zor.
Ayni olay benim annemin basina geldi hemde 5 yili geri istiyorlar yardimci olursaniz sevinirim.ttesekkurler
Biz geri ödemeye başaldık :( yokmu bu konuyla ilgili dava açıp kazanan..ben bır avukatla gorustum 8 mılyara mal olur kesın kazanırız dedı ama okadar meblag nasıl odeyelım..