Türk Vatandaşlığı başvurusu
Yabancı ülke vatandaşı eşim için Türk vatandaşlık başvurusunda bulunmak için bir çok yeri aradım ama Türk vatandaşlığı başvurusu hakkında hiç bir şekilde bilgi bulamadığımdan yeni konu açma gerekliliği duydum.
Ben Türk vatandaşıyım.
Eşim yabancı uyruklu
Evliliğimiz Türkiye'de oldu. Akabinde ikamet tezkeresi de aldık. 3.5 yıldan beri evliyiz ve devam ediyoruz.
Buna istinaden;
Vatandaşlık başvurusu yaptık apostitli belgeler vs.. hepsi tamam olup teslim ettik.
Bu sürecin zamanı hakkında bilgisi olan varmı acaba?
Ne kadar sürede Vatandaşlığa uygun ise eşim Kimlik alabiliriz?
İvedi cevaplarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Bu süre tamamen emniyet müdürlüğü vatandaşlık işi personelinin yapacağı araştırma ile ilgili. Bu nedenle vatandaşlık başvurusu yaptığınız yere giderek nazikçe sormanızı tavsiye ediyorum.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Bu süre tamamen emniyet müdürlüğü vatandaşlık işi personelinin yapacağı araştırma ile ilgili. Bu nedenle vatandaşlık başvurusu yaptığınız yere giderek nazikçe sormanızı tavsiye ediyorum.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Basri bey,
Sağlıcakla Kalın.
Merhaba benzer durumdayız
2014 temmuz gibi evraklarımızı il nüfusa verdik burdan eylül 2014 ayına yabacılar şube müdürlüğüne gün verildi gittik gerekli formlar evliliğe dair sorular vs soruldu işlem tamamlandı 2-3 ay içinde sms gelecek il nüfusa çağırırlar dediler sms şubat. 2015 ayı başında geldi birer fotoğraf ile il nüfusa acil gelin dediler gittik sms bölümünde dosyamız komisyon randevu bölümüne gitti fotoğraflar alındı iki hafta sonrası 18 şubat 2015 komisyon günü verdiler pasaport aslı evlilik cüzdanı aslı ile o gün gideceğiz hayırlısı bakalım geçen süreye bakarsak ilk başvurudan itibaren 7 ay geçmiş.
Sms Mesajı: Her iki ese ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalik fotografla birlikte ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune EN KISA ZAMANDA MURACAATINIZ gerekmektedir. . istanbul il Nuf. Ve Vat. Mud. Vatan emniyet mudurlugunun yani Bilgilerinize rica ederim.
Gönderen: IST.ILNUFUS
Sn. redcorner bilgiler için çok teşekkür ederim.
Gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.
Komisyona gidildi 3-5 basit sorudan başka birşey sorulmadı dosyanın şimdi Ankarada İç İşleri Başkanlığı gönderileceğini 2-3 Ay geçtikten sonrada telefonla bilgi almaya çalışın dediler Dosya kayıt nosu çıkıncada 2 Fotoğraf ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidip kimliklerin alınabileceğini söylediler, bu işlem ortalama 6 ayıda bulabilirmiş. Bu süreler içerisinde Oturma İzinleri bitenlerin kesinlikle yenileyip İl Nüfus Müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyormuş
Alıntı:
redcorner rumuzlu üyeden alıntı
Komisyona gidildi 3-5 basit sorudan başka birşey sorulmadı dosyanın şimdi Ankarada İç İşleri Başkanlığı gönderileceğini 2-3 Ay geçtikten sonrada telefonla bilgi almaya çalışın dediler Dosya kayıt nosu çıkıncada 2 Fotoğraf ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidip kimliklerin alınabileceğini söylediler, bu işlem ortalama 6 ayıda bulabilirmiş. Bu süreler içerisinde Oturma İzinleri bitenlerin kesinlikle yenileyip İl Nüfus Müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyormuş
Bu önemli tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
İnşallah en kısa zamanda belgenizi alırsınız.
Saygılarımla.
Alıntı:
redcorner rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Redcorner eşinizin Vatandaşlıığını alabildinizmi acaba?