-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.
diyor ama bize tebliğ edilen bir şey yok. yeni kimlik kartı başvurusu için tebliğ belgesi gerekiyormuş bu belgeyi nereden temin edebilirim?
yeni kimlik belgesi için nüfus müdürlüğünden randevu aldım ama yeni "kimlik kartı" adı altında aldım randevuyu yanlış mı aldım acaba başka bir yer var mı?
son olarak kimlik kartı harç ücreti gib üzerinden ödemek istiyorum ama hangi başlık altından ödenecek bilgim yok yardımcı olur musunuz lütfen?
arkadaşlar bunlar hakkında bilgisi olan acil cevap yazabilir mi lütfen?
-
karar aşamasına gönderilmiş aşaması 2 aydır devam ediyor . bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? genelden başvuru ?
-
Alıntı:
drazz rumuzlu üyeden alıntı
karar aşamasına gönderilmiş aşaması 2 aydır devam ediyor . bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? genelden başvuru ?
bu aşama biraz uzun sürüyor sabırla beklemekten başka çare yok maalesef.
-
Merhabalar arkadaşlar
beklemekten bir hal oldum vallah.
geçen sene 9. aydan
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu aşamada
ankarayı arıyorum kımseyı muhatep bulamıyorum.
normalde bu kadar sürmemesi gerek.
hiç bir eksik evrak filanımda yok.
nereden takip etmemiz gerekiyor.
var mı bir bilginiz.
yardım eder misiniz.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar
beklemekten bir hal oldum vallah.
geçen sene 9. aydan
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu aşamada
ankarayı arıyorum kımseyı muhatep bulamıyorum.
normalde bu kadar sürmemesi gerek.
hiç bir eksik evrak filanımda yok.
nereden takip etmemiz gerekiyor.
var mı bir bilginiz.
yardım eder misiniz.
Merhaba hsynzde
benim de şuan 3 aydan beri bekleniyor araştırma ve değerlendirme sürecisinde. Geçen benim dosyamı inceleyen polis'e aradım, ve onun cevabı: yazın yavaş çalışırlar çünkü yıllık izin tatiler v.s olduğu için Ekim gibi hızlanmaya başlarlar dedi, ve o yüzden bizim biraz hepimiz beklememiz lazım çünkü başka bir çaremiz yok ve şuan bizim yapabilecek tek şey bu vatandaşlık yüzünden strese girmemek ,ve stres yüzünden kendi işini aksatmamak. Ayrıca ben şunu anlamıyorum Genel başvuru daha zor ve ağır inceleniyor Evlilik yolu ile kıyas yaptığında. Ama Genel olarak başvuru yaptığında ben ilk düşündüğüm şey Genel başvuru evlilikten daha hızlı olur çünkü daha üst seviye ile başvuruyorsun onun şartları da genelden başvuru yapan biliyor üniversite bitirmek veya devam etmek doğru düzgün bir iş bulmak gerçekten Türkiye cumhuriyetine maddi manevi olarak bütün şartlarına uyup da yararına girip başvuru yapıyoruz. Ama gerçeğe baktığımzda tam tersi oluyor. İnşallah hepimizin olumlu sonuçlar yakında gelsin.
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.24.06.2022 cumaa günü bügüne de deha bu gosteryor nekeder susryor kise bilgi vermı?şimdien teşekkür edyorum
-
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba hsynzde
benim de şuan 3 aydan beri bekleniyor araştırma ve değerlendirme sürecisinde. Geçen benim dosyamı inceleyen polis'e aradım, ve onun cevabı: yazın yavaş çalışırlar çünkü yıllık izin tatiler v.s olduğu için Ekim gibi hızlanmaya başlarlar dedi, ve o yüzden bizim biraz hepimiz beklememiz lazım çünkü başka bir çaremiz yok ve şuan bizim yapabilecek tek şey bu vatandaşlık yüzünden strese girmemek ,ve stres yüzünden kendi işini aksatmamak. Ayrıca ben şunu anlamıyorum Genel başvuru daha zor ve ağır inceleniyor Evlilik yolu ile kıyas yaptığında. Ama Genel olarak başvuru yaptığında ben ilk düşündüğüm şey Genel başvuru evlilikten daha hızlı olur çünkü daha üst seviye ile başvuruyorsun onun şartları da genelden başvuru yapan biliyor üniversite bitirmek veya devam etmek doğru düzgün bir iş bulmak gerçekten Türkiye cumhuriyetine maddi manevi olarak bütün şartlarına uyup da yararına girip başvuru yapıyoruz. Ama gerçeğe baktığımzda tam tersi oluyor. İnşallah hepimizin olumlu sonuçlar yakında gelsin.
cevabın için teşekkür ederim
stresim yok
9 ay ama uzun süre gerçekten.ve stres yüzünden kendi işini aksatmam (emin ola bilirsiniz.)
umarım sizin söylediğiniz gibi olur.
saygılar.
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.28.06.2022 salı günü bügüne de deha bu gosteryor nekeder susryor kise bilgi vermı?şimdien teşekkür edyorum
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.04-07-2022 bügüne de deha bu gosteryor nekeder sure alyor kimse bilgi vermı?şimdidan teşekür edyorum
-
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.04-07-2022 bügüne de deha bu gosteryor nekeder sure alyor kimse bilgi vermı?şimdidan teşekür edyorum
benim durumumda, iki hafta sonra değişti.
................................
-
benim durumumda, iki hafta sonra değişti.
nıye acba sence bilyormusun?
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.18.07.2022 dehebeklmede
-
Merhaba arkadaşlar ,bu ay listeye eklenen kimse varmı ?
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.20.07.2022 dehebeklmede
-
Türk vatandaşlığından çıkmak istesem ne yapmam lazım.
-
Alıntı:
Mehdiayyıldız rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar ,bu ay listeye eklenen kimse varmı ?
merhaba,
Hangi aşamadan sonra listeye ekleniyor acaba? benim arşiv araştırmam 25.03.2022 de bitmiş hala değerlendirme süreci devam etmektedir.
-
Alıntı:
akademisyen-sad rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
Hangi aşamadan sonra listeye ekleniyor acaba? benim arşiv araştırmam 25.03.2022 de bitmiş hala değerlendirme süreci devam etmektedir.
Merhaba ,araştırma ve değerlendirme aşamasından sonraki aşama listeye eklenme -( genelden başvurularda)
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.22.07.2022
-
Alıntı:
RiKO rumuzlu üyeden alıntı
Türk vatandaşlığından çıkmak istesem ne yapmam lazım.
Merhaba. Soruma cevap alamadım. Cevap alabilir miyim lütfen???
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.25.07.2022
-
Alıntı:
RiKO rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Soruma cevap alamadım. Cevap alabilir miyim lütfen???
yaşadığınız ilin nufusuna gidip şartları sora bilirisiniz.
-
yaşadığınız ilin nufusuna gidip şartları sora bilirisiniz.
-
Arkadaşlar herkese selamlar,
şöyle bir sorunum var.
Eşim vatandaşlığı aldı ancak geçici kimlik üzerine bulunan tüm sgk işlemlerini yeni kimliğe aktarmamız gerekiyor burada ya da başka bir yerde bunun için sgk merkezlerinde yapıldığını okumuştum gittiğimizde biz böyle bir işlem yapamayız diyorlar bu sorunu nasıl çözdünüz acaba?
geçici kimlik numarası üzerine kayıtlı sgk geçmişimiz önemli en basitinden şöyle örnek vereyim korona aşılarının yapıldığı bilgisi dahi orada kaldı. :s
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.15.06.2022 .27.07.2022 BERİ LÜTFEN VARMI BİLEN NIYE BUYLE UZUN OLDU
-
Alıntı:
Zanek rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese selamlar,
şöyle bir sorunum var.
Eşim vatandaşlığı aldı ancak geçici kimlik üzerine bulunan tüm sgk işlemlerini yeni kimliğe aktarmamız gerekiyor burada ya da başka bir yerde bunun için sgk merkezlerinde yapıldığını okumuştum gittiğimizde biz böyle bir işlem yapamayız diyorlar bu sorunu nasıl çözdünüz acaba?
geçici kimlik numarası üzerine kayıtlı sgk geçmişimiz önemli en basitinden şöyle örnek vereyim korona aşılarının yapıldığı bilgisi dahi orada kaldı. :s
Alo 160’ı arayın onlar yönlendirirler diye düşünüyorum veya valiliğe gidip sorun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Sağlık bakanlığından yapılıyor, olmuyorsa edevletten cimere yazacak 15 gün içinde hallolur
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
-
@emin.sait
@yahia
cevaplar için teşekkürler.
öğrendim, ilçe sağlık müdürlükleri yapıyormuş.
-
bu işlem ne kadar sürer biliyor musunuz? bu bir aydır böyle.
``` Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. ```
-
Toplam 2 dosya bulunuyor
merhaba
bende yeni vatandaş oldum yapmanız gereken sgk gidip sigorta tescil odasında form doldurup gerekenı onlar yapar 5 dk bile sürmez
- - - Güncellendi - - -
merhaba
yapılan işlem sıralaması resimdeki gibidir
Dosya 1751
- - - Güncellendi - - -
merhaba
ben çalışma izin yoluyla tc vatandaşı oldum fakat ilk başvur yaparken bekardım sonra evlendim şimdi sistemde medeni hal durum bekar görünüyor bunu nerden düzeltebilirim
-
bu işlem ne kadar sürer biliyor musunuz? bu bir buçuk ayı geçtı böyle.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
-
evraklarda eksik birşey olmasa 2,5 3 sene sonra sonuçlanıyor
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
bu işlem ne kadar sürer biliyor musunuz? bu bir aydır böyle.
``` Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. ```
Merhaba,
Bu işlem 2-6 ay sürebiliyor. benim 2 buçuk ay sürmüştü
-
farklı bir daireye taşınırsam (aynı şehir). nufus'a haber vermem gerekiyor mu?
-
bu işlem ne kadar sürer biliyor musunuz? bu bir büçük aydır böyle.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
-
Alıntı:
farklı bir daireye taşınırsam (aynı şehir). nufus'a haber vermem gerekiyor mu?
Evet, adres değişikliklerini derhal bildirmeniz gerekiyor.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Evet, adres değişikliklerini derhal bildirmeniz gerekiyor.
Çok teşekkür ederim
------------------------------------
-
Selam herkese,
Arkadaslar genel vatandaslik icin ben paramk iznimi yaklasik 3 ay once verdim ancak sonrasinda hicbirsey olmadi.
Gorusme ne zaman olacak? Sanirim kurul toplantisina katilmaniz lazim ancak kimse haber vermedi.
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Selam herkese,
Arkadaslar genel vatandaslik icin ben paramk iznimi yaklasik 3 ay once verdim ancak sonrasinda hicbirsey olmadi.
Gorusme ne zaman olacak? Sanirim kurul toplantisina katilmaniz lazim ancak kimse haber vermedi.
4 ay bekledim. başvuru numarası var mı? ne diyor?
-------
-
Alıntı:
4 ay bekledim. başvuru numarası var mı? ne diyor?
-------
basvuru numarasi ile kontrol etigimide: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin il soruşturması yapılmaktadır." diyor son 3 aydir kimse haber vermedi.
Hergun beni ararar diye bekliyorum ancak hoc bir haber yok. Parmak izi alinca bana 3 ay icinde haber gelir demislerdi ve cogu kisinin kurul toplantisi parmak izinden hemen sonra oldu sanirim. Ayrica polis de ne eve geldi ne de is yerine.
Yakin zamanda kurul toplantisina giren var?
-
Merhaba,
Genelden başvurum var.
21.04.2021'de parmak izi yaptım.
13.05.2022'den bugüne dek arşiv araştırma aşamasındayım.
iki gün önce Emniyetten arayıp parmak izi güncelleme istendi benden.
Bunun ile ilgili bilgisi olan ya da böyle bir konu ile maruz kalan var mı acaba?
Cevap verirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.