Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
ikametgah çıkartmakla ne ilgisi var anlamadım :) bakaya yada yoklama kaçağı olup hapse giren yoktur arkadaşlar para cezasına cevrilir oda 24 ay taksitle alınıyor
Merhaba 1980 doğumluyum ve aöf 3. sınıf öğrencisiyim Ekim 2009dan bu yana yoklama kaçağı olarak görünüyormuşum.Evime daha yeni şuban2010da yaklama kaçağısınız istenmedik bir durum yaşamak istemiyorsanız ltf yoklamanızı yaptırın die mektup geldi..ßunun üzerine şubemi tlfla arayıp görüştm bana memurun söylediği(yoklama kaçağısın şubeye gideceksin ifadeni alıcaklar ve savcıya sevk edecekler sen askerliğini yaparken mahkemen devam edicek)Şimdi ßenim sorum bundan sonrası için olucak 3.sınıftaym ve okulumu bitirmeme 2 yıl daha var şayet bu 2 yıl içerisinden okulu bitirip diplomamı alırsam bi geçerliliği olucak mı yoksa lise mezunu gibi 15 aymı yapıcam birde yoklama kaçağı durumuna düşeli 3 ay oldu evime sadece tahadütsüz bir mektup geldi.Bundan sonrası için evime herhangi bi şekilde polis veya jandarmanın gelmesi benim için artık bir an meselesimi yoksa rahat rahat 1 yıl daha geçirebilirmiyim...??? ilginize tşkederimm
ßenim sorum çok kısa net olucak eğer cevp verirseniz çok sevinirim. 26 Ekim 2009'da yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm benim evime gelip beni almaları en az ne kadr zaman alır? 1980 doğumluyum.
arkadaslar bakaya bırı kendı subeye gıttıgı zaman saglık sorunlarından dolayı eger uygunn gorulurse hastaneye sevkedılırmı...bırde kendı subeye gıden bır bakaya yada gbt den dolayı yakalanan hemen askeremı alınır yoksa sulusu verıldıkten sonra ornegın ongun sonra teslım olacaksınmı denır...yanı hemen ınzıbatmı goturuyor bırlıgıne bakayaları
Editörün isyanı: Türkçe yazım kurallarına uyunuz aksi halde konu kitlenecektir.
Alıntı:
ismail3 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar bakaya bırı kendı subeye gıttıgı zaman saglık sorunlarından dolayı eger uygunn gorulurse hastaneye sevkedılırmı...bırde kendı subeye gıden bır bakaya yada gbt den dolayı yakalanan hemen askeremı alınır yoksa sulusu verıldıkten sonra ornegın ongun sonra teslım olacaksınmı denır...yanı hemen ınzıbatmı goturuyor bırlıgıne bakayaları
Editörün isyanı: Türkçe yazım kurallarına uyunuz aksi halde konu kitlenecektir.
Yoklama kaçağı isen seni aramaya jandarma bile gelmes sivil bir polis memuru evine tebligatlı sülüsünü getirir.Sonrası kaçp kaçmamak yine sana kalmıs ama o polis kaç gün içerisinde eve gelir onu bilemiyorum
alk34alk,sen zaten bakayasın yani her koşulda mahkemeye cıkacaksın ve para cezası alcaksın,hatta bu mahkeme sen askerdeyken bile olabilir,diploma şart değil mezuniyete hak kazandıktan sonra çıkış belgeside onun yerine geçer,ünv.mezunu olduğun için sınava tabi askere alınırsın bu yüzden celp dönemlerini beklemek zorundasın,ama kalkıpta çıkış belgeni veya diplomanı almadan ask.şubesine gitme
Alıntı:
menzilhako rumuzlu üyeden alıntı
alk34alk,sen zaten bakayasın yani her koşulda mahkemeye cıkacaksın ve para cezası alcaksın,hatta bu mahkeme sen askerdeyken bile olabilir,diploma şart değil mezuniyete hak kazandıktan sonra çıkış belgeside onun yerine geçer,ünv.mezunu olduğun için sınava tabi askere alınırsın bu yüzden celp dönemlerini beklemek zorundasın,ama kalkıpta çıkış belgeni veya diplomanı almadan ask.şubesine gitme
Sevgili menzilhako teşekkürler yorum için, endişem şu ki AOF çıkış belgesi mahiyetinde bir şey vermiyor diplomada 3-4 TEMMUZDA çıkmış oluyor, diplomam ile şubeye gidersem şayet 30 Haziran olan İLK CELB de gitme dilekçesi verme tarihini 1 hafta ile kaçırmış oluyorum ve ARALIK celbine gönderilme durumum olması.
Diyorum ki haziranda derseleri geçtiğim belli olunca gidip şubeye alın beni askere şeklinde başvurayım, temmuzdada diploma gelince anında bile götürseler beni kısa dönem olacak nasılsa... Saçma bi fikir mi acaba ?
Teşekkürler.
eğer askere gitmek için acele ediyosan dediğin gibi da yapabilirsin uzun dönem asker gibi gidersin diploman şubeye intikal edince kısa dönem askerlik hakkından istifade edersin,olabilir uygundur
sayın menzilhako üst sıralarda sormus oldugum bır sorum mevcut bir arkadas alıntı ile cevap vermis lakin benim sorum bakaya durumu ile ilgiliydi...bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim...teşekkürler
slm ben 1982 doğumluyum.2009 ekım ayındaa universiteden ilişiğim kesilmiş.simdi memurluk kazandım askerlık durum belgesı istiyor.ilişik kesme kagıdıylaa yada baska turlu tecıl yaptırabilirmiyim.yoklama kacagı durumunaa düşmüşmüdürüm.