pineda arkadaşım mail adresini özelden yaz ekleyim sizi ben yazamıyorum özelden msn acık cevaplarsam ne mutlu
Printable View
pineda arkadaşım mail adresini özelden yaz ekleyim sizi ben yazamıyorum özelden msn acık cevaplarsam ne mutlu
arkadaşlar yaklaşık üç gündür siteyi takip ediyorum. bugünde iki bankaya dilekçe verdim.fakat iki dilekçemdede hizmet almadım dedim. şimdi bakışaçısı nın cvbına bakıyorum hizmet alamadım yazanlar iade alamaz diyor allah aşkına bi kişi çıksında gerçekten ,içten, sırf iyilik olsun diye bir dilekçe örneği yayınlasın, gerçekten mağdur olanlar içine düştüğü şu bataktan bir kurtulsun. örneğin bu benim bugün benim ykb verdiğim dilekçe.şimdi bunun artıları eksileri neler mesala. bu konuda tecrübeli vebilgili arkadaşlar yanlışları ve doğruları neler belirtebilirlermi. bence böyle çok daha faydalı olur
YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Konu : HARCAMA İTİRAZI
Bankanızın nolu kredi kart hamiliyim. Ekstrelerimde yer alan PC GAMERLAND, TICKET SURF INTE, billing.lucastel.com, shadetastic ve ACETELECOMS.NET adlı firmalara ait ilk harcama tarihi olan 06.06.2011 ve son harcama tarihi olan 17.11.2011 de yapmış olduğum tüm harcamalar karşılığında hiçbir hizmet almadım, fatura veya döküm tarafıma gönderilmemiştir.Hesabım bir anda sebepsiz yere kapatılarak yatırmış olduğum param ile hiçbir işlem yaptırmadıkları gibi firma ile yapmış olduğum görüşmelerden de bir türlü sonuç alamamaktayım..Uzun süre beklememe rağmen param firma tarafından hesabıma daha hala geri iade edilmemiştir.
Bu nedenle aşağıda tarih ve miktarı belirtilen işlemlerle ilgili olarak;
1-İşlemin tarafı olan üye işyerinden bu işlem karşılığı mal veya hizmetin satılıp satılmadığı ve satıma ilişkin belgenin araştırılmasını,
2-Söz konusu işlemlerle ilgili olarak durum açıklığa kavuşuncaya kadar, ilk gönderilecek hesap özetinde bu işlemlere yer verilmeyerek, ödeme talep edilmemesini,
3-Konuya ilişkin her türlü yasal başvuru hakkımı mahfuz tuttuğumu,
4-Konu hakkındaki işbu itirazım üzerine mümkün olan en kısa sürede gerekli incelemenin yapılarak, sonucun tarafıma yazılı olarak bildirilmesini,
Yaptığım harcama itirazının bir an önce sonuçlandırılmasını ve itiraz ettiğim harcama tutarının 'uluslararası visa chargeback kurallarına göre' hesabıma iade edilmesini istiyorum.
itirazen bildiririm.
Cep numarası : 0 5
Adres :
İtiraz Edilen İşlemler
Tarih İşyeri İsmi Tutar Tarih İşlem ismi Tutar
[QUOTE=tanjat;431108]arkadaşlar yaklaşık üç gündür siteyi takip ediyorum. bugünde iki bankaya dilekçe verdim.fakat iki dilekçemdede hizmet almadım dedim. şimdi bakışaçısı nın cvbına bakıyorum hizmet alamadım yazanlar iade alamaz diyor allah aşkına bi kişi çıksında gerçekten ,içten, sırf iyilik olsun diye bir dilekçe örneği yayınlasın, gerçekten mağdur olanlar içine düştüğü şu bataktan bir kurtulsun. örneğin bu benim bugün benim ykb verdiğim dilekçe.şimdi bunun artıları eksileri neler mesala. bu konuda tecrübeli vebilgili arkadaşlar yanlışları ve doğruları neler belirtebilirlermi. bence böyle çok daha faydalı olur
YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Konu : HARCAMA İTİRAZI
Bankanızın nolu kredi kart hamiliyim. Ekstrelerimde yer alan PC GAMERLAND, TICKET SURF INTE, billing.lucastel.com, shadetastic ve ACETELECOMS.NET adlı firmalara ait ilk harcama tarihi olan 06.06.2011 ve son harcama tarihi olan 17.11.2011 de yapmış olduğum tüm harcamalar karşılığında hiçbir hizmet almadım, fatura veya döküm tarafıma gönderilmemiştir.Hesabım bir anda sebepsiz yere kapatılarak yatırmış olduğum param ile hiçbir işlem yaptırmadıkları gibi firma ile yapmış olduğum görüşmelerden de bir türlü sonuç alamamaktayım..Uzun süre beklememe rağmen param firma tarafından hesabıma daha hala geri iade edilmemiştir.
Bu nedenle aşağıda tarih ve miktarı belirtilen işlemlerle ilgili olarak;
1-İşlemin tarafı olan üye işyerinden bu işlem karşılığı mal veya hizmetin satılıp satılmadığı ve satıma ilişkin belgenin araştırılmasını,
2-Söz konusu işlemlerle ilgili olarak durum açıklığa kavuşuncaya kadar, ilk gönderilecek hesap özetinde bu işlemlere yer verilmeyerek, ödeme talep edilmemesini,
3-Konuya ilişkin her türlü yasal başvuru hakkımı mahfuz tuttuğumu,
4-Konu hakkındaki işbu itirazım üzerine mümkün olan en kısa sürede gerekli incelemenin yapılarak, sonucun tarafıma yazılı olarak bildirilmesini,
Yaptığım harcama itirazının bir an önce sonuçlandırılmasını ve itiraz ettiğim harcama tutarının 'uluslararası visa chargeback kurallarına göre' hesabıma iade edilmesini istiyorum.
itirazen bildiririm.
Cep numarası : 0 5
Adres :
İtiraz Edilen İşlemler
Tarih İşyeri İsmi Tutar Tarih İşlem ismi Tutar
eline koluna sağlık bu kadar ister yaz ister yazma ama her türlü itirazınızı hizmet mal urün alamadım deyin bu kadar.
Peki banka sizi aradıgınızda nasıl bir ürün bekliyordunuz ya da ne hizmeti beklediniz derse ? mal ve hizmet farklıdır arkadaşım burda dikkat edelim.Banka sizden sadece birisini istiycektir mal mı hizmet mi beklediniz bu soruyla direk karşılaşıcaksın hadi bunu geçtim karşı taraf anlık hizmet sundugunu belirtirse ? bu da iade olmaması için geçerli bir cevaptır.Bankaya çektigin faksda açık açık herşeyi belirtmelisin çünkü senin yazdıgın yazıya göre karşı tarafa çevirip ingilizce olarak gönderiyor.Tavsiyem işlem yapılan siteleri önceden bi araştırmanız nasıl bir hizmet verdigi onuda bulamıyorsanız kumar oynadıgınızı belirtmeniz
örnek vericek olursak;cep telefonu satan bir firmaya siz bilgisayar parçası almadım diye itiraz etmek yanlış olucaktır.Anlatabilmişimdir umarım.
Arkadaşlar kimse burada birbirine pislik atmasın kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama hepimiz aynı gemideyiz formun kapanması benim umrumda olmaz ama burada 3 kuruşluk bilgiye ihtiyacı olan arkaşlar var onun için biraz sakin
Evet arkadaşlar bu arkadaş benim kendisi hakkında küfür ettiğimi söylüyor.Bakalım konuşma ekran görüntülerini burada bir yayınlasak nasıl olur.En azından belgeli konuşmuş oluruz değil mi? Yada kişisel karakteride yansıtalım ki.bu arkadaşın kim olduğunu bir bilelim bakalım.Sizce bu arkadaşın ağzından çıkan küfürler için ekran görüntülerini burada yayınlasam bu kişi için rencide yada kişisel haklarına saldırmış olurmuyuz?Gerçi o bizim kişisel haklarımıza saldırdı ama ;Sorun değil bunun hesabını hukuk karşısında verecek arkadaş.
evet herkes önce kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp insanlara yardımcı olmaya çalışsın bence.
burada önemli olan şu ne kadar kötü de olsa bizim vatandaşımızın parasını almasını mı tercih edeceğiz yoksa paranın kan emiciler de kalmasını mı?
bilgisi olup da bazı kötü niyetli insanlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olan insanlara yardım etmekten kaçınan arkadaşlar lütfen tavırlarını bu düşüncelerle gözden geçirsinler.
Kaynak :http://www.ballisticmerchantservices...nformation.asp
Bakın Bildiğimiz üzere Vısa/mastercard ABD menşeili
ABD de Tüccarlara Pos Mail older vb. Ödeme Seçenekleri sunan Firma ne diyor.
Chargebacks ten korunmak için 3 yıl sürele tüm evraklarınız saklayınız Fatura vb. İtiraz gelebilir vs. vs
MC / Vize süreci chargebacks binlerce ve her biri önce tüccar bildirmek için mümkün değildir başlatılır. Ibraz meydan isterseniz, belirtilen zaman dilimi içinde yapmanız gerekir. Visa / MasterCard tarafından kurulan katı zaman sınırlamaları ve çek hesabı banka tarihinden itibaren on (10) gün içinde yanıt vermek zorundadır. Bunu yapmazsanız hesabınıza kredi almak için hakkını kaybedebilirsiniz.
Ibraz kart sahibi banka doğrudan oluşturulur. Banka ibraz işlenir kadar bir anlaşmazlık kart hamili tarafından başlatılan olduğunu farkında değildir. Kart sahibi banka başvurmadan önce aralarındaki anlaşmazlığı tüccar bildirmek için her zaman gereklidir, ne de, önce bir ters işlenmesi gereken bir alma isteği değildir.
Bir ibraz aldıysanız, kart sahibinin kredi sorunu ETMEYİN. Ibraz işlenmesi üzerine kart sahibinin banka kredi aldı.
Hesabınıza değerlendirilen bir ödeme ücreti yoktur. Ibraz geçersiz olduğunu destekleyen kanıtlar olsa bile size tahsil edilecektir. Bu, bir geri ödeme aldıktan sonra, sonucu ne olursa olsun tahsil edilir işlem ücreti.
Alma Talep nedir?
Çünkü zaman zaman fatura sorular, satış taslağın bir kopyasını kart sahibinin veren kurum tarafından gerekli durumlarda olabilir. Vize bu tüccarlar üç (3) yıl süreyle tesislerinde açık veya kapalı satış taslakları korumak gerektirir. MasterCard 180 günlük depolama gerektirir. Ancak, vergi amaçları için, yedi yıl boyunca taslakları korumak isteyebilirsiniz.
Bir satış taslak y kayıtlarımızdan gerekli olduğunda, kart sahibinin hesap numarası, referans numarası, dolar miktarı ve işlem tarihinden listeleyen bir geri alma isteği alacaksınız. Bu nedenle, tarihe göre sıralanır bir depolama sistemi en hızlı bir biçimde alma sağlayabilir. İleri uygun işleme merkezi alma talep formu ile birlikte taslak bir kopyasını. "Her zaman on (10) günlük bir zaman çerçevesi içinde satış taslak kopyasını e-posta almadıysanız kopya" için ibrazları önlemek için. Söz konusu işlem için ibraz alabilirsiniz bir geri alma isteğine yanıt vermek için başarısız olursa bir geri alma isteğine cevap başarısızlık nedeniyle alınan chargebacks için tüccar rücu vardır.
Yani 3 yıl süreyle Chargeback olabilir evraklarınızı saklayın diyor. Bu neye işaret bu hakkımızın saklı olduğuna değil mi?
yöneticeler bu forum kapansınnnnnn.......................
YÖNETİM: EMREDERSİNİZ!!!