Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
bakaya derken, yani yoklamanı yaptırdın teslim olman gereken tarihi aldın ama o tarih geldiğinde gidip teslim olmadın dimi? yoksa hiç yoklama mı yaptırmadın? çünkü yoklama kaçağı oluyosun o zaman.. bakayalara para cezası verildiğini biliyorum ama yoklama kaçakları tam bir muamma..
bakaya yoklaması yapılmış ama teslim olmamış kişidir yoklama kaçağı ise daha hiçbir askerlik işlemi yapılmamaış kişidir ikisininde cezası aynıdır fark yoktur yani para cezası uygulanır
yasalar öyle diyor, ancak şu ana kadar tanıdıklarımdan duyduğum yazılı ifadesinde "bilmiyordum" , "haberim yoktu" gibi dandik şeyler yerine sağlık vs. gibi daha geçerli şeyler yazanların para cezası da almadığı yönünde. ama bakayalar mutlaka para cezası alıyor diye biliyorum.
Şuan GBTyi bilen varmı arkadaşlar... Bakaya veya y.kaçağı gözüküyomu ?
evet ya birileri bilgi verse süper olur ben ekimde falan girmiştim en son temizdi, ama yeni yılda noldu ki acaba. 1 haftaya kadar uçakla seyahat edicem izmir havaalanında da gbt kontrolü yapıyolar bazen , sırf o yüzden otobüsle gitmeyi planlıyorum. bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen
Merhaba arkadaşlar 5 yıldır bakaya durumdayım,geçen gün gbt me bakıldı : temiz .
Herkese mutlu günler dilerim.
Şu bedelli çıksada millet rahatlasa 5 yıldır bakaya zor iştir hocam ya...
ben de 4 yıllık yoklama kaçağıyım, otelde kalma durumu dışında herhangi bir sorun olmuyor aslında.. ha bir de ikametgah falan çıkartamıyosun, otellerde de kalnabiliyo mu emin değilim.
Merhaba arkadaşlar,otellerde kalabiliyorsunuz,ikametgah daha 2 gün önce aldım,herhangi bir problem olmuyor merak etmeyin,kendi şahsıma ait işyerim var vergi mükellefiyim devlete vergimi düzenli olarak ödüyorum.Sağlık olsun,inşallah bedelli askerlik çıkar da biz de rahatlarız,ödemem gereken borçlardan dolayı askere gidemedim yıllarca,bir yıl para kazanamazsam bu büyük zorluk olacaktı benim için.Sonumuz hayırlısıyla şu işi halletmek olsun.
Hepinize mutluluklar dilerim.
Peki arkadaşlar şu konuda bilginiz var mı ? Ben bakayayım Haziranda okulum bitiyor kısa döneme hak kazanıyorum, lakin diplomam TEMMUZDA veriliyor bu nedenle AGUSTOS isteme hakkımda kayboluyor, ben şimdi HAZİRANDA notlarımdan mezun olacağımı anlayıp askere gitmek istiyorum diye başvurabiliyor muyum, yoksa BAKAYA olduğum için evvela mahkemelik mi olmam gerekiyor bu arada daha 1 aylık BAKAYAyım, yoksa mahkemelik olmadan da şubeye gidip ben AGUSTOSTA askere gitmek istiyorum diyebiliyor muyum ? Gidersem beni hemen mi yolluyorlar yoksa celbimi beklemem gerekiyor gibi kafa mı kurcalayan sorular var şubeye soracağım fakat bu konuda tecrübesi olan varsa yararlanmak isterim.
Saygılar.