Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
bana yeni kur üzerinden hesaplancak dediler yani ben 039 dan almıştım şimdi jpy çıkmasıyla 106milyar olmuş borcum 106 milyarı şimdi tekrar yapılanırken 053 den yapcaz dediler
ben kurla ilgili hiç bir şey yapmadım.kur riski hala var. vade uzatmadım. 120 ay vadeli almıştım.9 ay ödedim. 111 aylık hala borcum var. ben şu an normal şartlarda ödemem gereken faizi ödüyeceğim.ben ana parayı 2 yıl ertelettim. bu 2 yıllık ana para geri kalan taksitlerime eşit olarak yayılacak. dediğim gibi kur riski hala var. 2 yıl nefes alacağım sadece. iki yıl sonraki ödemelerimle ilk yaptığım ödemeler arasında 12000 yen fark edeiyor. buda 1,6 dan hesaplarsak 200 tl bu günkü kurdan
ben 0,44 den kullanmıştım. Şuan yeni yapılandırmadada 0,44 faiz oranı
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
bana yeni kur üzerinden hesaplancak dediler yani ben 039 dan almıştım şimdi jpy çıkmasıyla 106milyar olmuş borcum 106 milyarı şimdi tekrar yapılanırken 053 den yapcaz dediler
siz TL ye mi sabitlemek istediniz
Ilgıt hnm, finansbank mıydı sizin krediniz ?
Alıntı:
mwu79 rumuzlu üyeden alıntı
Ilgıt hnm, finansbank mıydı sizin krediniz ?
evet finans bank
Alıntı:
ılgıt rumuzlu üyeden alıntı
evet finans bank
merhaba ılgıt hanım bende finansbank tan kullandım kredimi bende basvursam benim istediğim sadece 1 aylık ödeme yapmak istemiyorum.. yaparla mı acaba 1 ay rahat bir nefes almak ve küçük ara borçlarımı kapatmak... 8 taksit ödedim şu anda gecikme yapmadım... sizce bana bu konuda yardımcı olurlar mı... olurlarsa bile bana bu 1 aylık kredi taksidi ödememenin maliyeti ne olur tahmini.... bilgisi olan arkadas varsa da yardımcı olabilir mi....
Alıntı:
stylememo rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ılgıt hanım bende finansbank tan kullandım kredimi bende basvursam benim istediğim sadece 1 aylık ödeme yapmak istemiyorum.. yaparla mı acaba 1 ay rahat bir nefes almak ve küçük ara borçlarımı kapatmak... 8 taksit ödedim şu anda gecikme yapmadım... sizce bana bu konuda yardımcı olurlar mı... olurlarsa bile bana bu 1 aylık kredi taksidi ödememenin maliyeti ne olur tahmini.... bilgisi olan arkadas varsa da yardımcı olabilir mi....
yasal olarak zaten 90 gün ödememe hakkımız var. yani 3 taksit. bankanızla görüşün yapılandırmaya gidemeseydim bu yola bende başvuracaktım.
Alıntı:
ılgıt rumuzlu üyeden alıntı
yasal olarak zaten 90 gün ödememe hakkımız var. yani 3 taksit. bankanızla görüşün yapılandırmaya gidemeseydim bu yola bende başvuracaktım.
tesekkur ederim...
Herkese selam. Uzun zamandır forumda yazılanları takip ediyorum. Ben de japon yeni mağduruyum. Meclisten çıkacak olan yeni borçlar kanununa umut bağlamış halde yemeyip içmeyerek kredi taksitlerimizi ödemeye çalışıyoruz.Ama dün şok oldum. Meclis Adalet Komisyonunda sanırım bizleri ilgilendiren bir karar alındı. Habere göre kanun tasarısının yürürlülüğü ile ilgili son şekli verilirken kanunun geriye dönük olarak çalışmasını sağlayan bölümleri tasarıdan çıkarılmış.Eğer durum gerçekten benim anladığım gibiyse bittiğimizin resmidir.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Umarım ben yanlış anlamışımdır.
Alıntı:
emberk rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selam. Uzun zamandır forumda yazılanları takip ediyorum. Ben de japon yeni mağduruyum. Meclisten çıkacak olan yeni borçlar kanununa umut bağlamış halde yemeyip içmeyerek kredi taksitlerimizi ödemeye çalışıyoruz.Ama dün şok oldum. Meclis Adalet Komisyonunda sanırım bizleri ilgilendiren bir karar alındı. Habere göre kanun tasarısının yürürlülüğü ile ilgili son şekli verilirken kanunun geriye dönük olarak çalışmasını sağlayan bölümleri tasarıdan çıkarılmış.Eğer durum gerçekten benim anladığım gibiyse bittiğimizin resmidir.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Umarım ben yanlış anlamışımdır.
zaten umudumuz kalmamıstı kardesim. hepimize akıl karı olsun arkadaslar. bütün kredi veren bankalar kurun yükselecegini biliyorlardı. normal tl kredilerden daha fazlasını alacaklar bizden... coğumuzun belkide hayatındaki bütün birikimi gidecek... ve bizi bile bile buna yönlerdirdiler. imzalarımızı attık hepimiz... mahkemeler ellerinde imzalı sözleşmeleri bulunan bankalardan yana... yani kanudan başka çaremiz yoktu... biraz çabaladıktan sonra (bu site ve haberler vs.) herkesin umudu kırıldı ve dövizlerin biraz düsmesi ile birlikte birazcık soluk aldı... ama görünüyorki devlet döviz alım ihaleleri ile dövizin düşmesi taraftarı değil... en azından 2009 senesi için beklentisi 1 usd = 1,65 tl buda japon yeninin 100 jpy= 1,63 - 1,70 tl arasında değişmesi demek (pariteye bağlı)... japonyanın durumununda 2011 yılında düzülmeye başlayacağı söyleniyor. o zamana kadar kim ayakta kalır bilemem. iyşallah ben yanılırım. Ama dediğim gibi akıl karı olsun (en azından bana). Demek ki bu denli hayat derslerinin bedeli oldukça ağır.... Allah herkesin yardımcısı olsun...
Saygılarımla...