-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba,
Başvuru tarihi :: Başvuru tarihi 01.07.2021
18.01.2022 :: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Bu aşamada daha ne kadar kalrım bir sonraki aşamaya ne zaman geçer?
Herkese iyi şanslar
-
Alıntı:
Ali-Y rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Başvuru tarihi :: Başvuru tarihi 01.07.2021
18.01.2022 :: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Herkese iyi şanslar
ben geçen sene 11 şubatta senin şimdiki durumundayıdım.
hala başvurum değerlendirme süreci devam ediyor. yazıyor.
sen kendin şimdi hesap et.
-
başvuru belgeleriniz incelenmektedir aşamasında ne kadar süre kaldınız?
Birde ilk başvuruyu ne zaman yapmıştınız?
Cevap için teşekkürler.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
ben geçen sene 11 şubatta senin şimdiki durumundayıdım.
hala başvurum değerlendirme süreci devam ediyor. yazıyor.
sen kendin şimdi hesap et.
başvuru belgeleriniz incelenmektedir aşamasında ne kadar süre kaldınız?
Birde ilk başvuruyu ne zaman yapmıştınız?
Cevap için teşekkürler.
-
Ever arkadaslar bugun itibariyle kimlik kartimi teslim aldim. Askerlik subeye gittim bildirim yaptim muafiyet belgesi aldim. Simdi sira banka internet telefon cart curt
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
arazmed rumuzlu üyeden alıntı
Ever arkadaslar bugun itibariyle kimlik kartimi teslim aldim. Askerlik subeye gittim bildirim yaptim muafiyet belgesi aldim. Simdi sira banka internet telefon cart curt
Hayırlı olsun!
Ben Pazartesi için Nüfus Müdürlüğünden randevu aldım. O gün tebliğimi alacağım. Siz kimliğinizi alırken tebliğ gününde mi aldınız yoksa kimlik için ayrı bir randevu mu aldınız?
TC Kimlik numarası için PTT'ye mi gittiniz?
-
Alıntı:
SAM34 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun!
Ben Pazartesi için Nüfus Müdürlüğünden randevu aldım. O gün tebliğimi alacağım. Siz kimliğinizi alırken tebliğ gününde mi aldınız yoksa kimlik için ayrı bir randevu mu aldınız?
TC Kimlik numarası için PTT'ye mi gittiniz?
Tebligi aldim, ayni gun ptt’ye gidip 37.5 lira odedim foto cektirdim geri valilige dondum. sagolsunlar yardimci oldular ilce nufusa gitmedim ekstra valiligin icinde de var nufus orada basvurumu aldilar. Ptt’ye gitmisken ayrica yeni e devlet hesabi da actirmayi unutmayin
-
Hangi askerlik şubesine gittiniz? Tam olarak hangi işlemi yaptınız? Belge götürdünüz mü?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Hangi askerlik şubesine gittiniz? Tam olarak hangi işlemi yaptınız? Belge götürdünüz mü?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben evllilik üzerinden başvuru yaptım geçen ay kimlik aldım
şimdi surum askerlik durumu
e devletten askerlik durumu ile ilgili baktığım yerlerde sonuç çıkmadı ne yapılmalı bu durumda 1989 doğumluyum ? bilgi verirseniz sevinirim
Askerlik durumunu hallettiniz mi? Halettiyseniz nasıl yaptınız? Hangi şubeye başvurdunuz? Hangi belgeler :)
-
arkadaşlar merhaba, nüfustan randevu aldım yarın sabah onay belgemi verip kimlik kartı başvurusunda bulunacağım. 37,50 lira atm'den kimlik belgesi için yatırdım. aynı zamanda pasaport ve sürücü belgeside yeni kimlik bilgilerime göre yenilemek istiyorum. daha önce tecrübesi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak:
* ehliyet yenileme için sağlık raporu gerekiyormuş, sağlık raporunu yabancı kimlik belgelerime göre alırsam sıkıntı olur mu? çünkü elimde tc kimlik kartım olmadığı için sağlık raporuna başvururken ibraz edemeyeceğim. veya sözlü olarak kimlik bilgimi ve tc kimlik numaramı söylersem sağlık raporuna başvurabilir miyim?
* sürücü belgesi için kaçar lira hangi kurumlara yatırmam gerekiyor?
* pasaport içinde randevu aldım, kimlik kartım olmadan pasaport başvurusunda bulunabilir miyim? pasaport için gib'e online olarak 225,00 lira defter ve 1.478,30 lira harç yatırdım.
* e devlet almak istiyorum, sadece sözlü olarak tc kimlik numaramı söylersem ptt den e devlet imi alabilir miyim?
benim ve benden sonraki arkadaşların faydalanabilmesi için bu süreçten geçen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
teşekkürler.
-
@dunyavatandasi
Senin sürecin hızlı ilerlemiş. Vatandaşlık için tebrik ederim.
Sonrasındaki işlemleri bizler için de soruyor olman güzel; iyi düşünmüşsün.
-
Alıntı:
dunyavatandasi rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba, nüfustan randevu aldım yarın sabah onay belgemi verip kimlik kartı başvurusunda bulunacağım. 37,50 lira atm'den kimlik belgesi için yatırdım. aynı zamanda pasaport ve sürücü belgeside yeni kimlik bilgilerime göre yenilemek istiyorum. daha önce tecrübesi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak:
* ehliyet yenileme için sağlık raporu gerekiyormuş, sağlık raporunu yabancı kimlik belgelerime göre alırsam sıkıntı olur mu? çünkü elimde tc kimlik kartım olmadığı için sağlık raporuna başvururken ibraz edemeyeceğim. veya sözlü olarak kimlik bilgimi ve tc kimlik numaramı söylersem sağlık raporuna başvurabilir miyim?
* pasaport içinde randevu aldım, kimlik kartım olmadan pasaport başvurusunda bulunabilir miyim? pasaport için gib'e online olarak 225,00 lira defter ve 1.478,30 lira harç yatırdım.
* e devlet almak istiyorum, sadece sözlü olarak tc kimlik numaramı söylersem ptt den e devlet imi alabilir miyim?
benim ve benden sonraki arkadaşların faydalanabilmesi için bu süreçten geçen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
teşekkürler.
Merhabalar
Hayırlı olsun. Kimliğe başvurduğunuzda size geçici kimlik belgesi verecekler. Onunla hem sağlık raporunu, hem edevlet şifresi için kullanabilirsiniz. Kimliğe başvurduğunuzda pasaporta da başvuru yapabilirsiniz..
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
teşekkürler.
Ben de sizin gibi bugün Onay Duyuru Belgemi aldım. Size tavsiyem kimliğinizi almadan diğer başvuruları yapmayın çünkü her başvuruda HES kod isteniyor ve eski (99'lu) ile işlem yapamazsınız. Yeni geçici belgeyle de HES Kod almaya kalkarsanız, kimlik seri bilgilerin yer almadığı için devam edemezsiniz. Sırayla kimlik => HES KOD => Pasaport ve Ehliyet => Bankalar vs.
Not: Eski HES KOD'unuzu (99'lu olan) silmeyin ve sadece varsa oradan numaranızı geçici olarak değiştirin. Gerçek hattınızı kimlik alırken seri numarasıyla birlikte orada kayıt edin.
-
cevap veren arkadaşlara teşekkürler. il ve ilçelere göre değişiklikler oluyor mu bilmiyorum ama ben Ankaradan bugün aşağıdaki şekilde ilerledim:
kimlik için başvurdum, çalışma iznimi iptal etmek için aldılar ve a4 kağıdında geçici kimlik belgesi verdiler. nüfustayken numaratörden tc kimlik numaram yok işlemi ile isim denklik belgesi için bankoya gittim tekrar, isim denklik belgesini aldım, nerde lazım olacak derseniz bilmiyorum ama bir çok kişiden bi yerlerde lazım olduğunu duymuştum ve nolur nolmaz alayım dedim. geçici kimlik belgesi ile gittim ptt den e devlet aldım, çünkü sürücü belgesi yenilemek için sağlık sigortası lazım, onun için yeni tc nizde sağlık formu onayı lazım onuda sadece e devlet üzerinden yapabilirsiniz. sağlık raporunu sağlık ocaklarından ücretsiz alabilirsiniz ama imkanınız varsa daha hızlı özel muayenehanelerden alabilirsiniz, barkodlu oluyor. sağlık raporunu alıp yabancı kimlik numaram ile sürücü belgesi randevusu aldımve tekrar nüfusa gittim, eski sürücü belgesini ucundan deldiler, parmak izi aldılar ve a4 kağıdında geçici sürücü belgesi verdiler, gün içerisinde ptt den mesaj geldi ve sürücü belgesi kargoya verilmiş. ancak pasaportta işler karışık, ona sadece yeni tc numaranız ile randevu alabilirsiniz ve bu randevuyu almak içinde hes kodu lazım, hes kodu almak içinde kimliğinizdeki seri numarasının son 4 hanesi lazım, nüfustan sordum alo 199u aradım, e devlet hes kodu üret yapmaya çalıştım hiçbiri olmadı, yani pasaport için tek çare kimliğin gelmesini beklemek. birde yeni e devlete hala eski bilgilerim (sgk a4, e nabız aşı kartı, vs. gibi) gelmedi, e devlet 160'ı aradım kısa süre içinde bilgiler aktarılır dediler.
kısacası benim tavsiyem olan sıralama şu şekilde: kimlik başvuru > ptt den e devlet alımı > sağlık raporu alımı > sürücü belgesi başvuru > sonraki aşamalara geçinde bilgileri yazacağım.
ödemeler ise, kimlik içi 37,50 lira atm den veya gib ten online olabilir. sürücü belgesi için 280,00 lira atm veya gibten online + 65,00 lira polis e onu ptt den yatırdım e devlet şifremi alırken.
umarım yazdıklarım herkesin işine yarar
-
vatandaş olduktan sonra ASKERLİK şubesine giden var mı? Orada neler isteniyor? İşlem nasıl ilerliyor?
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
vatandaş olduktan sonra ASKERLİK şubesine giden var mı? Orada neler isteniyor? İşlem nasıl ilerliyor?
Ben gittim. Askerlik subeye gittim ordada mernisye kayitli oldugun ilçe birimine ciktim numara alip sirami bekledim. Cok fazla askere gidecek olan vardi kalabalikti o yuzden beni de onlardan zannettiler basta neyse tc kimlik noyu soyledim sistemde gordu. Ona gore yeni dosya actilar sisteme kaydettiler
Kayit olur olmaz asker kacagi olarak gorunuyorsunuz. Bundan sonra yasadaki muafiyet kriterine uyuyorsaniz bilgisayardan yabanci sekmesinden islemlerinizi yapip kacak kismini yabanci/multeci olarak secip sizi muaf yapiyorlar. Sonra istersenjz bunla ilgili belgenin ciktisini alip veriyorlar. Sonradan e devletten de alabiliuormusuz ama islak imzali 1-2 tane almanizi oneririm
Benim islerim 2 gun surdu. Cok yardimci oldular hic sorun cikmadan belgemi aldim
-
Merhaba
başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Tam 1 Ay şimdi.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
merhabalar, kimlik ve sürücü belgesi başvurunun ertesi günü PTT ile bana teslim edildi. sonraki gün pasaporta başvurdum, 2 haftada çıkıyormuş. e devlet konusunda ise, sgk kayıtlarımın aktarılması için kayıtlı olduğum sgk merkezine gittim, 5 dakikada hallettiler, artık tüm sgk kayıtlarım yeni tc kimlik no e devletimde görünüyor. e nabız bilgileri, özellikle seyahattan dolayı aşı kartı için e nabız iletişim hattından verdikleri bilgi il sağlık müdürlüğü destek hizmetleri başkanlığına dilekçe vermeniz gerekiyor dediler, onu bir kaç güne yapacağım. son olarak bankaya gittiğimde vatandaşlığı aldıktan 15 gün müracaat etmemi söylediler, çünkü 15 gün sonra kimlik bilgileri güncellemesi için ekranlarına bildirim düşecekmiş. şimdilik bunlar..
umarım işinize yarar.
Alıntı:
cevap veren arkadaşlara teşekkürler. il ve ilçelere göre değişiklikler oluyor mu bilmiyorum ama ben Ankaradan bugün aşağıdaki şekilde ilerledim:
kimlik için başvurdum, çalışma iznimi iptal etmek için aldılar ve a4 kağıdında geçici kimlik belgesi verdiler. nüfustayken numaratörden tc kimlik numaram yok işlemi ile isim denklik belgesi için bankoya gittim tekrar, isim denklik belgesini aldım, nerde lazım olacak derseniz bilmiyorum ama bir çok kişiden bi yerlerde lazım olduğunu duymuştum ve nolur nolmaz alayım dedim. geçici kimlik belgesi ile gittim ptt den e devlet aldım, çünkü sürücü belgesi yenilemek için sağlık sigortası lazım, onun için yeni tc nizde sağlık formu onayı lazım onuda sadece e devlet üzerinden yapabilirsiniz. sağlık raporunu sağlık ocaklarından ücretsiz alabilirsiniz ama imkanınız varsa daha hızlı özel muayenehanelerden alabilirsiniz, barkodlu oluyor. sağlık raporunu alıp yabancı kimlik numaram ile sürücü belgesi randevusu aldımve tekrar nüfusa gittim, eski sürücü belgesini ucundan deldiler, parmak izi aldılar ve a4 kağıdında geçici sürücü belgesi verdiler, gün içerisinde ptt den mesaj geldi ve sürücü belgesi kargoya verilmiş. ancak pasaportta işler karışık, ona sadece yeni tc numaranız ile randevu alabilirsiniz ve bu randevuyu almak içinde hes kodu lazım, hes kodu almak içinde kimliğinizdeki seri numarasının son 4 hanesi lazım, nüfustan sordum alo 199u aradım, e devlet hes kodu üret yapmaya çalıştım hiçbiri olmadı, yani pasaport için tek çare kimliğin gelmesini beklemek. birde yeni e devlete hala eski bilgilerim (sgk a4, e nabız aşı kartı, vs. gibi) gelmedi, e devlet 160'ı aradım kısa süre içinde bilgiler aktarılır dediler.
kısacası benim tavsiyem olan sıralama şu şekilde: kimlik başvuru > ptt den e devlet alımı > sağlık raporu alımı > sürücü belgesi başvuru > sonraki aşamalara geçinde bilgileri yazacağım.
ödemeler ise, kimlik içi 37,50 lira atm den veya gib ten online olabilir. sürücü belgesi için 280,00 lira atm veya gibten online + 65,00 lira polis e onu ptt den yatırdım e devlet şifremi alırken.
umarım yazdıklarım herkesin işine yarar
-
Alıntı:
merhabalar, kimlik ve sürücü belgesi başvurunun ertesi günü PTT ile bana teslim edildi. sonraki gün pasaporta başvurdum, 2 haftada çıkıyormuş. e devlet konusunda ise, sgk kayıtlarımın aktarılması için kayıtlı olduğum sgk merkezine gittim, 5 dakikada hallettiler, artık tüm sgk kayıtlarım yeni tc kimlik no e devletimde görünüyor. e nabız bilgileri, özellikle seyahattan dolayı aşı kartı için e nabız iletişim hattından verdikleri bilgi il sağlık müdürlüğü destek hizmetleri başkanlığına dilekçe vermeniz gerekiyor dediler, onu bir kaç güne yapacağım. son olarak bankaya gittiğimde vatandaşlığı aldıktan 15 gün müracaat etmemi söylediler, çünkü 15 gün sonra kimlik bilgileri güncellemesi için ekranlarına bildirim düşecekmiş. şimdilik bunlar..
umarım işinize yarar.
Ben pasapoet icin randevu almaya calisiyorum da hes kodu istiyor hes kodu da eski kimlik no uzerinden kayitli onu girince yeni tc’le eslesmedigi icin randevu alamadim. Nasil yaptiniz acaba?
-
Burada kaç gündür cevap bekliyorum benim soruma kimse cevap vermiyor, herkes kendi arasında sohbet ediyor bana kimse cevap vermiyor. ne biçim forum burası ya. birşey sordum bi cevap verin. 😡
-
başvuru işlam alinmamiş iptal edildi çünkü bir yıl 2015-2016 göç idare kimlik vermiş fakat sistem'e girmemiş bu nedenile bir yıl boş oldüğü için iptal edildi .acaba aski başvuru dosyme üzerine beş yil tamam lendim acaba aski başvuru dosyme üzerine nasil dvam edebilirmiyim bilen donerse sevenirim şididen teşkür ederim.
-
Alıntı:
Ben pasapoet icin randevu almaya calisiyorum da hes kodu istiyor hes kodu da eski kimlik no uzerinden kayitli onu girince yeni tc’le eslesmedigi icin randevu alamadim. Nasil yaptiniz acaba?
Önce TC kimlik kartı başvurusu yapacaksınız.
O başvuruyu HES kodsuz yapabilirsiniz.
TC kimlik kartı geldiğinde onun seri numarasını kullanarak yeni HES kodu alacaksınız.
Bu HES kodu ile pasaport başvurusu yapacaksınız.
-
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
başvuru işlam alinmamiş iptal edildi çünkü bir yıl 2015-2016 göç idare kimlik vermiş fakat sistem'e girmemiş bu nedenile bir yıl boş oldüğü için iptal edildi .acaba aski başvuru dosyme üzerine beş yil tamam lendim acaba aski başvuru dosyme üzerine nasil dvam edebilirmiyim bilen donerse sevenirim şididen teşkür ederim.
Benim 1 yillik ikametimin turu sisteme yanlis girilmiati dilekceyle duzelttiler ama 2 ay falan surdu
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
TC kimlik kartı geldiğinde onun seri numarasını kullanarak yeni HES kodu alacaksınız.
Tesekkur ederim
-
Alıntı:
Merhaba Avukat Bey,
Ben vatandaşlığımı birkaç gün önce alıp maalesef babamın isminde bir harf hatası olduğunu fark ettim. Bu sebeple İlçe Nüfus Müdürlüğünde bir dilekçe verdim ve bu dilekçe İl Nüfus Müdürlüğüne gönderilmiştir. Harf hatası, form doldurulurken benden mi kaynaklanmıştı yoksa Nüfus Müdürlüğünce mı hata yapılmış bilemiyorum. Bu süreç tahiminize göre kaç gün sürebilir ve Nüfus Müdürlüğü mahkeme kararı isteyebilir mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Benim kimlik başvurum E-Devlet'te kargoya teslim edildi ibaresi çıktıktan sonra E-Devlet üzerinden HES kod çıkarabildim. Lakin, kimlik elime ulaşmasına rağmen E-Devlet'te geçici kimlik ibaresinin yer aldığı için HES kod uygulamasında hal bilgilerim tanımlı değildi ve doğrulanmıyordu. Sonunda E-Devlet'teki kimliğimin ibaresi geçici değiştikten sonra Kimlik Seri Numarası ile Sağlık Bakanlığının uygulamasından kendi HES kodumu oluşturabildim. Yeni HES kod oluşturamadan eski (99'lu) ile AVM ve bankalar giriş yapabilirsiniz.
-
acaba aski başvuru dosyme üzerine beş yil tamam lendim şimdi 2015-2016 gerı kaldı
acaba aski başvuru dosyme üzerine dvam edebilirmiyim bilen donerse sevenirim şididen teşkür ederim.
- - - Güncellendi - - -
sesteme Buyle yazyordu
((Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.)) bende ill nüfüs müdüğürlune gitim dosyne işlama alinmemiş ikamatin 2015-2016 systeme girmemiş ill göç idara müdüğrüne başvurdum ham kimlyim olduğü ozman manuil ile giriş yapiyordu rağman işlam alinmemiş. acaba aski başvuru dosyme üzerine beş yil tamam lendim şimdi 2015-2016 gerı kaldı acaba aski başvuru dosyme üzerine dvam edebilirmiyim bilen donerse sevenirim şididen teşkür ederim.
-
merhabalar. pasaportu hızlı teslim almak isteyenler için pasaport teslim yerine gidip aciliyeti bildirmenizden sonra aynı gün öğleden sonra teslim alabiliyorsunuz. Ankarada böyle oluyor, diğer illerde aynı şey geçerli mi bilmiyorum. aşı kartımı yeni tc e nabızama aktardım, gitmeniz gereken yer il sağlık müdürlüğü - destek hizmetleri başkanlığı - bilgi işlem, orada bu işleme uygun taslak dilekçe var dolduruyorsunuz, bu sabah dilekçeyi verdim, akşam e nabız güncellenmişti.
Alıntı:
umarım işinize yarar.
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının arşiv araştırması genelde ne kadar sürer? 23/06/2021 itibaren arşiv aşamasına girdim ve hala devam ediyor. Neredeyse 8 ay oldu. Bilenler var mı acaba? Daha üzün süre olanlar var mı?
-
Alıntı:
Muhammed12345 rumuzlu üyeden alıntı
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının arşiv araştırması genelde ne kadar sürer? 23/06/2021 itibaren arşiv aşamasına girdim ve hala devam ediyor. Neredeyse 8 ay oldu. Bilenler var mı acaba? Daha üzün süre olanlar var mı?
İki yıldan önce sonuçlanması sürpriz olur. Vatandaşlık onayı 3 veya daha fazla yıl sürebilir.
-
-
Alıntı:
İki yıldan önce sonuçlanması sürpriz olur. Vatandaşlık onayı 3 veya daha fazla yıl sürebilir.
neden böyle uzun söreler söyliyorsunuz anlamış değilim.
benim çevremdeki başvurular en fazla 2 senede sonuçlandı.
şimdiye kadar 3 sene süren başvuru duymadım
olduysada nadiren olmuş.
lütfen insanların motivasionlarılarını düşürmiyelim.
saygılar avkat bey.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
neden böyle uzun söreler söyliyorsunuz anlamış değilim.
benim çevremdeki başvurular en fazla 2 senede sonuçlandı.
şimdiye kadar 3 sene süren başvuru duymadım
olduysada nadiren olmuş.
lütfen insanların motivasionlarılarını düşürmiyelim.
saygılar avkat bey.
Çok teşekkür ederim, avukat bey genel bilgi olarak veriyor.. Gördüğüm kadarıyla en fazla 7 ay bu aşama sürünmüş. Benimkini 7 ay geçti o yüzden sordum eğer başka insanlar bunu da yaşıyorlar?
-
Toplam 1 dosya bulunuyor
merhaba arkadaşlar bilgilerinizin için çok teşekkür ederim
ben genel olarak turk vatandaşığına başvurdum şimdi arşiv araştırmasından sonra bu aşamaya geçtim(Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamından belge beklenmektedir.)
bu aşama nedemek olduğunu bilen var yada nekadar sürer veye herhangi birinizden bu aşamayı geçti mi
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
-
Herkese merhaba, Ben 24 Mayıs 2021 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığnı Kazanmak başvurusu için, evraklarımı Ankara valiliğine (Nüfus İdaresi) teslim ettim. asamalar asagidaki sekilde ilerledi. benim gibi ayni tarihlerde olan varmi? "araştırma ve değerlendirme" girdiği andan itibaren yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanıyor? Bilgisi olan varmı? bu asamaya kadar ilerleme hizi nasil sizce? Teşekkürler
Evrak Teslimi: 24 Mayis 2021
Parmak Izi (Emniyet): 17 Ağustos 2021
Valilik Mülakatı: 15 Eylül 2021
7 Aralik 2021: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir
16 Şubat 2021: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
-
Alıntı:
nr88 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, Ben 24 Mayıs 2021 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığnı Kazanmak başvurusu için, evraklarımı Ankara valiliğine (Nüfus İdaresi) teslim ettim. asamalar asagidaki sekilde ilerledi. benim gibi ayni tarihlerde olan varmi? "araştırma ve değerlendirme" girdiği andan itibaren yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanıyor? Bilgisi olan varmı? bu asamaya kadar ilerleme hizi nasil sizce? Teşekkürler
Evrak Teslimi: 24 Mayis 2021
Parmak Izi (Emniyet): 17 Ağustos 2021
Valilik Mülakatı: 15 Eylül 2021
7 Aralik 2021: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir
16 Şubat 2021: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
araştırma ve değerlendirme süreci 6-7 ay sörüyor normalde.
yine şansınıza bağlı daha kısa yada daha uzun sörebilir.
mesela ben geçen sene eylul ayından bu süreçteim.
-
Herkese merhaba, evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulundum. Şubat 2021 komisyona gittim, Haziran 2021'de arşiv süreci başladı. O zamandan beri, web sitesi hala aynı mesajı gösteriyor "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir."
Şubat 2022 Eminyet'ten bir mesaj aldım, tüm işlemleri yeniden yapmaya başladılar, parmak izi taraması ve polis kontrol ve inceleme için eve geldi. Komisyon'u da yeniden yapmamız gerektiği bilgisi bize ulaştı.
Her şey 1. adımdan yeniden başlıyor gibi görünüyor
Aynı deneyimi yaşayan var mı?
-
Alıntı:
yahia rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar bilgilerinizin için çok teşekkür ederim
ben genel olarak turk vatandaşığına başvurdum şimdi arşiv araştırmasından sonra bu aşamaya geçtim(Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamından belge beklenmektedir.)
bu aşama nedemek olduğunu bilen var yada nekadar sürer veye herhangi birinizden bu aşamayı geçti mi
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Merhabalar.
Çalışma İzninizin süresi bitmişse ya da bitmeye yakınsa, yeni aldığınız ya da alacağınız Çalışma İzninizin fotokopisini vatandaşlık için başvurduğunuz yere vermeniz lazım. Veya vatandaşlık için başvurduğunuz yer herhangi bir belge isteyecektir.
-
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Çalışma İzninizin süresi bitmişse ya da bitmeye yakınsa, yeni aldığınız ya da alacağınız Çalışma İzninizin fotokopisini vatandaşlık için başvurduğunuz yere vermeniz lazım. Veya vatandaşlık için başvurduğunuz yer herhangi bir belge isteyecektir.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim aslında iki kere nüfusa gittim ama hiç eksik yok dediler oyuzden tam anlayamadım
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
-
Merhabalar,
Benim başvurum dün "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." aşamasına girdi. bu aşamadan yaklaşık ne kadar sonra sonuçlanıyor?
Teşekkürler
-
Alıntı:
yahia rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim aslında iki kere nüfusa gittim ama hiç eksik yok dediler oyuzden tam anlayamadım
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Ben de aynı durumu yaşadım. Bir belge istendi benden ve teslim etmeme rağmen "...belge beklenmektedir" yazısı aylarca göründü sistemde, gittiğimde her şey olumlu, sorun yok dedikleri için hiçbir anlam veremedim. Ama sonrasında artık süreç boş yere uzayınca dilekçe verdim başvurumun incelenmesi için. En son bu hafta "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazdı. Dilekçem sonucunda bir inceleme yapıldığını düşünüyorum.
Sizin de eksik evrak varsa yakında bilgi verilecektir. Bazen onların ekranındaki sisteme geç girebiliyorlar eksik evrak durumunu, bu yüzden gittiğinizde dosyanıza bakmaları daha iyi oluyor. Şimdiye kadar benim süreç yavaş ilerledi. En son arşiv sonucu olumlu çıkmıştı ama bakalım araştırma, değerlendirmede ne kadar kalacak. Herkesin en kısa sürede güzel sonuçlar almasını dilerim.
-
Toplam 1 dosya bulunuyor
28.11.2017 genel vatandaş başvurdum sistemde buyle görünçe ((Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.)) bende ill nufus muduğurune gitim buyle yazı verdı bene
- - - Güncellendi - - -
acaba idari mehkemeye başvura bilirmiyim bir avukat tuterim yardimci olecekmı bene lütfen bilen dönerse sevenrım şimdiden teşekür ederim