Evet arkadaşlar ve nihayet dolar yen paritesi 100 seviyesini gördü bu artık herşey normale dönüyor demek. 2 ay evvel söylediklerim gercekleşti.
Printable View
Evet arkadaşlar ve nihayet dolar yen paritesi 100 seviyesini gördü bu artık herşey normale dönüyor demek. 2 ay evvel söylediklerim gercekleşti.
Çekilen günkü kur üzerinden hesaplanan TL taksidiniz (yani ödeyebileceğiniz rakam,örnek 1500TL=1350 JPY),şimdiki kura bölerek bulunan yeni aylık taksit miktarınız oluyor.(elbette ki yen üzerinden,örnek 1500 TL=900 JPY) Arada kalan fark (örnek 450 JPY x 24 ay) yine yen üzerinden,2 yıl sonra kalacak olan taksitlerinize bölünüyor..Böylelikle 2 yıl düşük jpy taksidine sahip olup nefes almanızı sağlıyor ama karşılığında da yeni bir faiz oranı ile kalan taksitlerinizi ödüyorsunuz..
Yapılandırmaya gidiyorum. Salı veya Çarşamba kesin sonuç alacağım. Sanırım iyi birşeyler olacak.
ben teminat vermedim. 83000 yen ödüyordum aylık. bunu 24 ay boyunca 48000 yene indirdiler.bunun 32000 yeni faiz geri kalanı ana para. yani benden ilk önce ödemem gereken normal şartlar altındaki faizi alıyorlar. ana para geri kalan taksitlere eşit olarak bölünüyor. 24 ay sonra ödemem 96000 yen civarı.
yeni bir sözleşme yok. yeni bir teminat yok. yeni bir faiz oranı yok. Hatta ve hatta sıkı bir pazarlık sonucu yeni ödeme planı için masrafda yok.
bizden istediler senin gecikmen varmıydı gösterdiğin maaşın ne kadar biz 3100 maaş gösterdik bir ay 10 gün geç ödedik diye zora sokuyor bizim fortis artı yeni kurdan hesaplancakmış bizim tekrar yapılanmada ama bizdende istemediler yapılandırmak için masraf ama teminat için ekspertis için 500 istediler okadar
benim şu ana kadar hiç geçikmem olmadı. Toplam gelir olarak 2600 göstermiştik.Kur riski Tl ye çevirmedikçe hep var.Şuan benim yapılandırmamdada var. ben sadece şu an için ödemem gereken tutarı 2 yıllığına yarıya indirdim. bu tutarın%80 nine yakın kısmı zaten normal şartlarda ödemem gereken faizdi. geri kalan ana aradan düşüyor. 2 yıllık ana parayıda 24 ay sonraki taksitlese eşit şekilde bölündü. Dedeğim gibi kur riski TL ye dönmedikçe devam edecek. (TL ye dönüşü kesinlikle tavsiye etmiyorum hesaplattım aylık olarak 1950 TL denk geliyor.Yen 1,88 gördünde ben bu kadar kredi ödemeştim)
yukarıdakiler 3 aşağı 5 yukarı tam kalemler değil.