-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Sonucunuz tescil edilmektedir aşaması ve tebliğ edilmek üzere başvuru makamına müracaat ediniz aşaması. Hepsi bugün olur inşallah
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
bendende ek evrak istendi
2 hafta önce ist nufusa teslim ettim ama hala başvuru takip sitesine baktığımda
şoyle yazıyor.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 16.09.2021 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
kaç gün sürer bu evrağı genel müdürlüğe göndermeleri?
saygılar.
beim teslimden sonra epey sürdü 1,5/2 aya kadar
gidip sorduğumde evraklar bizden istiyorler sizlik bir durum değil diye geri yollamışlardı
-
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
beim teslimden sonra epey sürdü 1,5/2 aya kadar
gidip sorduğumde evraklar bizden istiyorler sizlik bir durum değil diye geri yollamışlardı
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
bir sorum olacak bu esnada benim işlem devam ediyor mu?
yoksa dondurulmuş mu?
saygılar.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
bir sorum olacak bu esnada benim işlem devam ediyor mu?
yoksa dondurulmuş mu?
saygılar.
rıca ederim ne demek
sanıyorsam devam ediliyor sadece yazışmalar uzun surduğuna kanaat getirdim
sonuçta işlem devam ettiği için sonuç aldım ben yenede 1,5 aya kadar bekleyın sonuç aynı devam ediyorsa başvuru makamından bilgi alın. Hayırlı Geceler
-
Liste ayıın hangi günler gönderilyor karar makamına ?
Listeye dahil edildi gözüküyor bayağıdır, sonlarda işlemlerin yavaşlaması insanı tedirgin ediyor.
Rededilcek olanlar listeye dahil edilyor mu ?
-
Alıntı:
ihsan516 rumuzlu üyeden alıntı
Liste ayıın hangi günler gönderilyor karar makamına ?
Listeye dahil edildi gözüküyor bayağıdır, sonlarda işlemlerin yavaşlaması insanı tedirgin ediyor.
Rededilcek olanlar listeye dahil edilyor mu ?
Ben 4 mayısta listeye dahil edilmiştim. 9 haziranda karar makamına gönderilmişti.
Gözlemlediğim kadarıyla, genel yolu ile başvurulardan olumlu olanlar listeye dahil ediliyor, rededilenler araştırma değerlendirmeden direkt karar makamına gönderiliyor.
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Benimki istisnaidendi, bir nebze olsada rahatlattınız beni olumsuz bir durum olmaz inşallah. verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
-
Red duyurusu belgesinde Milli güvenlik bakımından engel teşkil edecek, Kamu güvenlik bakımından engel teşkil edecek bir halı bulunması, yazıyor. ama biz türkiyede 5 yıldır süresiz uzun dönemli ikametle oturmaktayız.bugüne kadar ne adliye,ne karakol, emniyete bile çağrılmadık. bize bağlanan bu maddeden hiç biri bizde yok. biz ailece gittik. savunmamızı yaptık. kararın çıkmasını bekliyoruz
-
Ay içinde karar makamına gönderilip vatandaşlığı sonuçlananlar var mı arkadaşlar?
-
Dün sorgulamadan baktığımda; "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." diye yazılmış. Bundan sonraki süreç ne kadar sürüyor?
Alıntı:
Ay içinde karar makamına gönderilip vatandaşlığı sonuçlananlar var mı arkadaşlar?
-
Alıntı:
dunyavatandasi rumuzlu üyeden alıntı
Dün sorgulamadan baktığımda; "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." diye yazılmış. Bundan sonraki süreç ne kadar sürüyor?
Merhaba hocam benimki istisnaiden listeye dahil edildikten bir hafta sonra karar makamına gönderildi, bir haftadır bekliyorum değişiklik yok.
-
gittim dedi ki dosya işleme almamış çunku göç idare müdürlüğü terefinde kimlik verimiş faket sisteme işletmemiş bır sene ikametim eksik olduğu didler .
"başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" 8 ay kaldi
- - - Güncellendi - - -
Merheba
11.2017 genl türk vatandaş başvurdumn geri dönuş 5 yil gelrken 2015-2016 göç idare müdürlüğü terefinde kimlik vermiş faket sisteme işletmemiş bu sebeb ile dosya işleme almamış .23.10.2020 yazi gönderdier bene. ikamatim üzatim ve 5 yil tamamlandim acaba dosyme işlame alinirmi? sifir başvumu gerekir.!şimdiden teşekürler
-
Merheba
11.2017 genl türk vatandaş başvurdumn geri dönuş 5 yil gelrken 2015-2016 göç idare müdürlüğü terefinde kimlik vermiş faket sisteme işletmemiş bu sebeb ile dosya işleme almamış .23.10.2020 yazi gönderdier bene. ikamatim üzatim ve 5 yil tamamlandim acaba dosyme işlame alinirmi? sifir başvumu gerekir.!şimdiden teşekürler
- - - Güncellendi - - -
Merheba
11.2017 genl türk vatandaş başvurdumn geri dönuş 5 yil gelrken 2015-2016 göç idare müdürlüğü terefinde kimlik vermiş faket sisteme işletmemiş bu sebeb ile dosya işleme almamış .23.10.2020 yazi gönderdier bene. ikamatim üzatim ve 5 yil tamamlandim acaba dosyme işlame alinirmi? sifirdan başvumu gerekir.!şimdiden teşekürler
- - - Güncellendi - - -
Merhaba arkadaşlar, bir haftadır listeye dahil edildi yazısı çıkıyor bu aşama ne kadar sürüyor bilen var mı ?
- - - Güncellendi - - -
İnşallah Red olmaz. Tebliğ edilmek üzere müracaat makamına başvurunuz mesajı çıkınca eşiniz edevletten nüfus kaydına tekrar baksın
- - - Güncellendi - - -
genel merkeze mi gittin ? benim bildigim il merkezleri bu bilgiyi ekranlarından göremiyor. Yanılıyor muyum ?
-
Türk vatandaşlığı konusunda
Vatandaşlık başvurusunun reddi dolayısıyla içişleri bakanlığına açtığımız davayı kazandık, karar bugün tarafımıza tebliğ edildi.
şimdi yapılması gereken şey karar aslıyla benim tekrar başvurmamızmıdır? kararın kesinleşmesi beklenecek midir?
teşekkürler, saygılarımla
-
Hocam Merhaba, durumunuzda bir değişiklik oldu mu? Benim başvuru listeye dahil edileli 1 hafta oldu, hala bir değişiklik yok.
Alıntı:
Merhaba hocam benimki istisnaiden listeye dahil edildikten bir hafta sonra karar makamına gönderildi, bir haftadır bekliyorum değişiklik yok.
-
Alıntı:
Hocam Merhaba, durumunuzda bir değişiklik oldu mu? Benim başvuru listeye dahil edileli 1 hafta oldu, hala bir değişiklik yok.
Merhaba, birkaç gündür bakıyorum aynı hala karar makamına gönderilmiştir yazıyor.
-
merhaba ben evllilik üzerinden başvuru yaptım geçen ay kimlik aldım
şimdi surum askerlik durumu
e devletten askerlik durumu ile ilgili baktığım yerlerde sonuç çıkmadı ne yapılmalı bu durumda 1989 doğumluyum ? bilgi verirseniz sevinirim
-
11.2017 genl türk vatandaş başvurdumn geri dönuş 5 yil gelrken 2015-2016 göç idare müdürlüğü terefinde kimlik vermiş faket sisteme işletmemiş bu sebeb ile dosya işleme almamış .23.10.2020 yazi gönderdier bene. ikamatim üzatim ve 5 yil tamamlandim acaba dosyme işlame alinirmi? sifir başvumu gerekir.! ne yapılmalı bu durumda? bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler.
-
Merhabalar,
Listeye dahil edilen arkadaşların durumunda bir değişiklik var mı?
10 gün önce benim durumum "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." bugün baktığımda "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir."
Daha önce böyle birşey ile karşılaşan var mı? Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmişken bir anda dahil edilecektir durumuna dönmek delirtti valla.
-
Ayın 23ünden beri karar makamına gönderildi diyor, hala bir değişiklik yok, bunun bu kadar uzun sürmesi normal mi ?
-
Eski paylaşımlara baktığımda daha kısa sürende var daha uzun sürende var. Alo199 aradınız mı? Onlardan belki birşeyler öğrenebilirsiniz.
Benimde başvuruda 24 Aralıkta karar için listeye dahil edildi, sonra 4 Ocakta listeye dahil edilecek yazdı, sonra 6 Ocakta tekrar karar makamına gönderilmek üzere listeye dahil edildi. Beklemeye devam...
Alıntı:
Ayın 23ünden beri karar makamına gönderildi diyor, hala bir değişiklik yok, bunun bu kadar uzun sürmesi normal mi ?
-
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldi, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım, Çalışma İznimin süresi 23 Kasım 2021'de biteceği için Çalışma İznimin uzatmam gerektiğini ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara getirmemi istediler).
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
15.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
29.11.2021 : Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne, 23 Kasım 2021'de süresi dolan Çalışma İznimin süresini 1 yıl uzattım ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara teslim ettim. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir." yazısı sistemde 12.01.2022 tarihine kadar gösteriyordu.
12.01.2022 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
Benim gibi Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvuran arkadaşlar, sizin süreç nasıl geçti ya da geçiyor? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
-
hocam merhaba. benim süreç genel başvurudan 15 mart 2021 evrakları teslim ederek başladı. arşiv araştırması 23 ağustos 2021 başladı. 24 aralık 2021de karar makamına sunulacak olan listeye dahil edildim ve hala bekliyorum. anladığım kadarıyla sizinki eksik evraktan dolayı gecikme olmuş. inşallah en kısa zamanda herkesin başvurusu onaylanırda stresli süreç biter.
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
15.12.2020 : Polisler evime geldi, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım, Çalışma İznimin süresi 23 Kasım 2021'de biteceği için Çalışma İznimin uzatmam gerektiğini ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara getirmemi istediler).
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
15.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
29.11.2021 : Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne, 23 Kasım 2021'de süresi dolan Çalışma İznimin süresini 1 yıl uzattım ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara teslim ettim. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir." yazısı sistemde 12.01.2022 tarihine kadar gösteriyordu.
12.01.2022 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Benim gibi Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvuran arkadaşlar, sizin süreç nasıl geçti ya da geçiyor? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
-
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar,
Merhabalar
benimle tamamen aynı sürecı yaşamışsınız.
ve aynı durumdayız.
benimki 31 aralıkta değerlendirme sürecine girdi.
aramızdaki tek fark bu, ve farklı illerden başvuru yapmamızdır.
-
Alıntı:
Eski paylaşımlara baktığımda daha kısa sürende var daha uzun sürende var. Alo199 aradınız mı? Onlardan belki birşeyler öğrenebilirsiniz.
Benimde başvuruda 24 Aralıkta karar için listeye dahil edildi, sonra 4 Ocakta listeye dahil edilecek yazdı, sonra 6 Ocakta tekrar karar makamına gönderilmek üzere listeye dahil edildi. Beklemeye devam...
Bugün baktığımda onaylanmış, darısı bekleyenlerin başına.
-
Sizin adınıza çok sevindim. darısı bizim başımıza. Listeye 6 Ocak'ta eklendi. Gördüğüm kadarıyla iki aşama kalmış, karar makamına gönderilme ve sonrası onay. İnşallah en kısa sürede herkesin başvurusu sonuçlanır.
Alıntı:
Bugün baktığımda onaylanmış, darısı bekleyenlerin başına.
-
Alıntı:
Sizin adınıza çok sevindim. darısı bizim başımıza. Listeye 6 Ocak'ta eklendi. Gördüğüm kadarıyla iki aşama kalmış, karar makamına gönderilme ve sonrası onay. İnşallah en kısa sürede herkesin başvurusu sonuçlanır.
Merhaba,
Benim ismim da 6 Ocak'ta Karar Makamına Gönderilecek Olan Listeye dahil edildi. Bu forumdan okudumuğum mesajlara göre, liste(ler) her ayın 20'sinden sonra gönderilir. Hey, müjdeli haber yakındır.. :)
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
istısnai vatandaşlık başvurusu yoluyla Türk vatandaşlığına ailece müracaat ettik. Ret kararı duyurusu aldık. Avukatımız aracılığıyla idare mahkemeye dava açtık. tam 6 ay olduğunda Vatandaşlık ret duyurusu kararı idare mahkeme tarafından iptal edildiğine dair tebliğat aldım. 13ocak içişler bakanlığı hukuk işleri müdürlüğü istınaf dava dilekçesi vermiş. bu istinaf dilekçesi kaç ayda sonuçlanır
-
13 ay önce istinafa (Bölge İdare Mahkemesine) gönderildiği halde, kapağı açılmamış dosyamız var.
İş istinaf ile de bitmeyecek, Danıştay'da temyiz yolu açık olabilir.
İki yıl da onu beklemeniz gerekebilir.
Ret sebebi olarak ne gösterilmiş?
-
Alıntı:
arazmed rumuzlu üyeden alıntı
herekse merhaba. kendi dipsiz kuyumda dolasirken burayi yeni kesfettim :) surecim su sekilde. en son 2 soru soracagim cevaplayabilirseniz sevinirim
basvuru yeri adana, genel basvuru
-13 Temmuz 2020 belge teslim
-8 Eylül 2020 mülakat
-30 Mart 2021 arsiv arastirmasina gonderildi
-20 Nisan 2021 ek belge istendi (gecmis ikamet turleriyle ilgili karisiklik olmus ek belge istendi)
-17 Mayıs 2021 araştırma degerlendirme devam ediyor
-…..
soru 1: sizce surecim nasil ilerliyor? kalkip ankaraya gitmemde bir fayda olur mu? valilik bilgi vermiyor, ankara nufusu ariyorum acmiyor, faks bile cektim donus olmadi
soru 2: ben ayni zamanda bir turk vatandasiyla evliyim. bu sene 3yilimiz doldu. ben evliligi beklemeden gecen sene genelden basvurdum. sizce dogru mu yaptim yoksa bekleyip evlilikten basvursam daha mi hizli sonuclanirdi?
tesekkur
Evet arkadaslar dun itibariyle karar makamina sunulacak listeye dahil edilmistir yaziyor. Sanirim bundan sonrasi hizli suruyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
benim başvurumda 6 ocaktan beri listeye dahil edilmiştir yazıyor. bundan sonrası hızlı sürecek dendi ama hala karar makamına gönderilmedi. ayın hangi günleri karar makamına gönderiliyor bilginiz var mı
Alıntı:
Evet arkadaslar dun itibariyle karar makamina sunulacak listeye dahil edilmistir yaziyor. Sanirim bundan sonrasi hizli suruyor.
-
@dunyavatandası ve @arazmed üçümüz sanırım bu ayın listesine dahil edilmişizdir. Onaylandığında lütfen yazar mısınız? Ben listenin bu hafta onay sunulmasını bekliyorum.
-
Alıntı:
benim başvurumda 6 ocaktan beri listeye dahil edilmiştir yazıyor. bundan sonrası hızlı sürecek dendi ama hala karar makamına gönderilmedi. ayın hangi günleri karar makamına gönderiliyor bilginiz var mı
Maalesef ben ara surulecel asamasini gormedim
Bir baktim lsiteye eklenmis
-
Alıntı:
SAM34 rumuzlu üyeden alıntı
@dunyavatandası ve @arazmed üçümüz sanırım bu ayın listesine dahil edilmişizdir. Onaylandığında lütfen yazar mısınız? Ben listenin bu hafta onay sunulmasını bekliyorum.
OH sonunda bugün aşağıdaki mesaj çıktı:
'Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'
Darısı bekleyenlere..
Bugün gidip tebliği alacağım. Kimlik, Pasaport ve ehliyet güncellemesi için haftaya üçlü başvurusunda bulunmak istiyorum. Hepsini bir anda halletmek daha mantıklı gibi görünüyor.
-
Bende de cikti [emoji1317]
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
herkese merhaba, benimde 27.01.2022 tarihi itibari ile "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvuru sonucun tarafınıza tebliğ edilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." yazısı çıktı ve arkasından koşa koşa müracaat ettim onay belgemi aldım 37,50TL ödememi ATM'den yaptım :)) sisteme tekrar baktığımda "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir." yazısı çıktı.
Darısı bekleyenlerin başına.
-
Alıntı:
herkese merhaba, benimde 27.01.2022 tarihi itibari ile "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvuru sonucun tarafınıza tebliğ edilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." yazısı çıktı ve arkasından koşa koşa müracaat ettim onay belgemi aldım 37,50TL ödememi ATM'den yaptım :)) sisteme tekrar baktığımda "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir." yazısı çıktı.
Hocam tebligi nereden aliyoruz? Ben valiligi aradim once bana nufusa gitmem gerektigi soylendi. Tebligi valilikten almiyor muyuz?
-
Herkese merhaba, Ben 24 Mayıs 2021 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığnı Kazanmak başvurusu için, evraklarımı Ankara valiliğine (Nüfus İdaresi) teslim ettim. 17 Ağustos'ta Emniyet görüşmem ve 15 Eylül da valilik mülakatımı yaptım. 7 Aralık 2021 tarihinden beri ise "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." aşamasında. bu aşama'ya girdiği andan itibaren yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanıyor? Bilgisi olan varmı? Teşekkürler
-
Alıntı:
nr88 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, Ben 24 Mayıs 2021 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığnı Kazanmak başvurusu için, evraklarımı Ankara valiliğine (Nüfus İdaresi) teslim ettim. 17 Ağustos'ta Emniyet görüşmem ve 15 Eylül da valilik mülakatımı yaptım. 7 Aralık 2021 tarihinden beri ise "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." aşamasında. bu aşama'ya girdiği andan itibaren yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanıyor? Bilgisi olan varmı? Teşekkürler
Arsivden 10 ay sonra cikti
-
Alıntı:
Tebliği nasıl aldınız? Ben kimliğimi gösterdim ve onay belgesi almanız için İstanbul Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alıp iki vesikalık fotoğrafla geri gelin dediler. Hazır gitmişkin ayrı ayrı bir hanım efendi bir de bey efendiye sordum ve en sonda danışmaya da sorarak randuvusuz işlem yapılmadığını anlamış oldum. Haftaya için randevu aldım.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Hocam tebligi nereden aliyoruz? Ben valiligi aradim once bana nufusa gitmem gerektigi soylendi. Tebligi valilikten almiyor muyuz?
Bana şöyle anlatıldı. İstanul Nüfus Müdürlüğü websitesi veya ALO 199'dan VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ sekmesinden randevu alınır. Oradan randevu alınırken hemen tarih seçildikten sonra 'TC Vatandaşı oluyorum' gibi bir seçenek gelir ve seçilmesi lazım.