-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim :)) sormak istediğim şu aslında: "Evraklar araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir." gibi bir şey yazıyor. Ama 5,5 aydır hala aynı yazı var. Normalde "Araştırma yapılmaktadır" gibi bir yazı çıkması gerekmiyor mu?
Benim başvurum sürecinde "başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak ilgili kurumlara gönderilmiştir" aşama vardı. 45 gün sonra otomatik araştırma değerlendirme aşamasına geçiyordu. Bu sene demek ki gerçekten arşiv araştırması bitmeden sonraki aşamaya geçmiyor.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir ve anı gün yani
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
31/08/2021 karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. diye yazıyor ve bakalım ne zaman sonuçlanacaktır inşallah.
Herkese selamlar
nihayetinde dün saaat 17:16 da ''İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye bir mesaj aldım çok mutluyum darısı başınıza inşallah :)
-
Alıntı:
Herkese selamlar
nihayetinde dün saaat 17:16 da ''İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye bir mesaj aldım çok mutluyum darısı başınıza inşallah :)
Hayırlı uğurlu olsun ahmet bey ,demek ki genel ile istisnai listeleri aynı değilmiş bende kontrol ettim hala listeye dahil edilmiştir çıkıyor.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
-
Benim dosyam Genel Müdürlükte 7-8 ay beklemişti ve geçen ay (Ağustos 2021) "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir," yazısı çıktı. Sonra sağlık raporu yenilememi istediler. Yeni sağlık raporumu aldım, İl Nufüsa ilettim. Benim başvurum Genelden.
Bu arada, İstisnai (yatırım) başvurularının bu kadar hızlı ilerlediğini bilmiyordum.
-
Merhabalar arkadaşlar.
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum.
Dün akşam telefonuma 10 dakika ara ile 2 mesaj geldi.
14.09.2021 18:00 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
14.09.2021 18:10 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
İkinci mesajı anladım da, ilk mesaj ne anlama geliyor!? Bilgisi olan veya böyle bir mesaj alan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
-
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar.
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum.
Dün akşam telefonuma 10 dakika ara ile 2 mesaj geldi.
14.09.2021 18:00 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
14.09.2021 18:10 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
İkinci mesajı anladım da, ilk mesaj ne anlama geliyor!? Bilgisi olan veya böyle bir mesaj alan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İlk mesaj ALO 199dan geldiyse boşver. Bana da gelmişti, bir şey çıkmadı. Ama İl Nufüs'tan geldiyse o zaman İl Nufüs'a gitmen lazım. Zaten eksik veya süresi dolan evrak varsa yakında İl Nufüs'tan sms alırsın. O zaman başvuru makamına müracaat edebilirsin. Tavsiyem, sağlık raporu için randevu al; muhtemelen, zamanı dolduysa onu yenile diyecekler. Emin değilim.
Saygılar.
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
İlk mesaj ALO 199dan geldiyse boşver. Bana da gelmişti, bir şey çıkmadı. Ama İl Nufüs'tan geldiyse o zaman İl Nufüs'a gitmen lazım. Zaten eksik veya süresi dolan evrak varsa yakında İl Nufüs'tan sms alırsın. O zaman başvuru makamına müracaat edebilirsin. Tavsiyem, sağlık raporu için randevu al; muhtemelen, zamanı dolduysa onu yenile diyecekler. Emin değilim.
Saygılar.
Hızlı yanıtın için teşekkürler kardeşim.
Her iki mesaj da ALO 199'dan geldi. İl Nufüs ve Vatandaşlığını arayıp soracağım.
-
Alıntı:
Saygılar.
Adana İl Nufüs ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım. Çalışma İzninizin süresi 23.11.2021 tarihinde dolacakmış. Uzatma yaptıktan sonra yeni kartın fotokopisini bize getirin dediler. 😊
-
Merhabalar. Benim bir sorum olacak. Vatandaşlık gelirse soyadım değişecek. Eski soyad ve yeni soyad ile aynı kişi olduğumu kanıtlamak için ne yapılıyor? Bununla ilgili bir belge alınabiliyor mu? Okuldan öyle bir belge istenecek, o yüzden resmi bir evrak almak için soruyorum.
Bilenler bilgi verirse sevinirim.
-
İlçe Nüfus Müdürlüğünden isim denklik belgesi alabilirsiniz. Eski ve yeni ad ve soyadı bilgilerinizi içeriyor.
-
merhabalar değerli arkadaşlarım. şerhte 3 sene evin satılmaması hangi tarih aralığını kapsıyor acaba? Şerh verildiği tarih itibariyla 3 sene satılamaz yoksa vatandaşlık çıktıktan sonra 3 sene satılamaz ?
önceden çok teşekkür ederim.
-
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldi, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir.
07.09.2021 : Başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07.09.2021 : Başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
14.09.2021 : Başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir (İl Nufüs ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım, Çalışma İznimin süresi Kasım 2021'de biteceği için Çalışma İznimin uzatmam gerektiğini ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara getirmemi istediler).
14.09.2021 : Başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir...
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
Benim gibi Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvuran arkadaşlar, sizin süreç nasıl geçti ya da geçiyor? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
-
Bende Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum, benim süreç aşağıdaki gibi;
06.01.2021: Gün Sayımı için Başvuru.
15.03.2021: Vatandaşlık Başvurusu Yaptım.
07.04.2021: İl Soruşturması
14.04.2021: İl Soruşturması Kapsamında Eve Polis Geldi.
26.04.2021: İl Soruşturması Kapsamında İşyerine Jandarma Geldi.
28.04.2021: Emniyette Parmak İzi.
30.06.2021: İl Nüfus Müdürlüğünde Mülakat.
05.07.2021: Sorgulama Yazısı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır."
14.07.2021: Sorgulama Yazısı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır."
28.07.2021: Sorgulama Yazısı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır."
10.08.2021: Sorgulama Yazısı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir."
23.08.2021: Sorgulama Yazısı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığın Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir."
Ve bende hala bekliyorum. Arşiv araştırması ne kadar sürüyor acaba? Ben 7 yıldır Türkiye'de bulunuyorum. Türkiye'de kalış süresine göre mi sürüyor?
Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldi, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir.
07.09.2021 : Başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07.09.2021 : Başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
14.09.2021 : Başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir (İl Nufüs ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım, Çalışma İznimin süresi Kasım 2021'de biteceği için Çalışma İznimin uzatmam gerektiğini ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara getirmemi istediler).
14.09.2021 : Başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir...
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
Benim gibi Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvuran arkadaşlar, sizin süreç nasıl geçti ya da geçiyor? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
-
Şu anda yatırım yolu ile istisnai yoldan başvuranların vatandaşlık başvuruları dahi 6 aydan fazla sürüyor.
Genel yoldan başvuranların 3 yıldan önce sonuçlandığını görmedim. Daha uzun süren de olabilir.
Elbette Türkiye'de kalma süresi daha uzunsa, arşiv araştırması da daha uzun sürüyor.
Bu nedenle, ATAYURT ve dünyavatandaşı'nın başvuruları en erken 2024 yılı içinde sonuçlanır.
2025'e de kalabilir.
-
O kadar uzun süreceğini zannetmiyorum. Maksimum Haziran 2022 diye düşünüyorum, ondan öncede olabilir.
-
Alıntı:
dunyavatandasi rumuzlu üyeden alıntı
O kadar uzun süreceğini zannetmiyorum. Maksimum Haziran 2022 diye düşünüyorum, ondan öncede olabilir.
Lütfen sonuçlandığında yazın. Bilgilerimizi güncelleyelim.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Şu anda yatırım yolu ile istisnai yoldan başvuranların vatandaşlık başvuruları dahi 6 aydan fazla sürüyor.
Genel yoldan başvuranların 3 yıldan önce sonuçlandığını görmedim. Daha uzun süren de olabilir.
Elbette Türkiye'de kalma süresi daha uzunsa, arşiv araştırması da daha uzun sürüyor.
Bu nedenle, ATAYURT ve dünyavatandaşı'nın başvuruları en erken 2024 yılı içinde sonuçlanır.
2025'e de kalabilir.
Size katılıyorum, Yusuf bey. Benim de başvurum Ağustos 2019 ama daha yeni "arşiv araştırmasına gönderildi." Maşallah, bu arkadaşların işlemleri hızlı ilerlemiş. Belki son başvurularda süreç hızlandı diyeceğim ama Covid dönemindeyiz, aksine yavaşlamış bile olabilir.
Ben de "arşive" geldiysem 1 sene sonra sonuçlanır diye bekliyordum, yukarıdaki arkadaş (@dunyavatandasi) gibi. Pasaportum 2023te bitiyor. Dediğiniz gibi 2024te sonuçlanacaksa, başvurumdan 5 sene beklemiş oluyorum :(
Herkesin vatandaşlığı bir an önce sonuçlanması dileğiyle.
-
Alıntı:
Aynen. Ben de öyle düşünüyorum. İstanbul gibi büyük kentlerden başvuranların yavaş ilerlediklerini duydum. Fakat 3-4 yıl sürdüğünü duymadım. Ama yine de Avukat beyin dediği zamana kadar sürmesi bence çok abartılı geldi. En geç 2022'nin ilk 6 ayı içinde sonuçlanır diye umut ediyorum. İnşallah erken sonuçlandığı zaman Avukat beyi bilgilendireceğim.
-
Size katılıyorum. 3-4 yıl çok abartılı. Daha önce genel başvuran tanıdıklarım 12-24 ay arasında süreç geçti. Bende 2022 il yarısı için umutluyum, gelişmeleri buradan yazarım.
Alıntı:
Aynen. Ben de öyle düşünüyorum. İstanbul gibi büyük kentlerden başvuranların yavaş ilerlediklerini duydum. Fakat 3-4 yıl sürdüğünü duymadım. Ama yine de Avukat beyin dediği zamana kadar sürmesi bence çok abartılı geldi. En geç 2022'nin ilk 6 ayı içinde sonuçlanır diye umut ediyorum. İnşallah erken sonuçlandığı zaman Avukat beyi bilgilendireceğim.
-
Merhaba arkadaşlar
2019 Aralık ta genel olarak türk vatandaşlığına başvurdum.
13.02.2020 parmak izi
16.06.2020 komisyon
17.07.2020 dodyam ankaraya gitti ve o tarihte belge inceleme oldu.
2020 ARALIK ayı soruşturma ve değerlendirme
09.08.2021. listeye dahil edilecektir
20.08.2021 listeye dahil edilmiştir.
20.09.2021 Vatandaşlık onaylanmıştır.
Benim başvuru sürecim bu şekilde .bekleyen herkese bol şans ve sabır diliyorum .[emoji846]
-
Alıntı:
Size katılıyorum. 3-4 yıl çok abartılı. Daha önce genel başvuran tanıdıklarım 12-24 ay arasında süreç geçti. Bende 2022 il yarısı için umutluyum, gelişmeleri buradan yazarım.
Merhabalar,
29.06.2018 gün sayımı için başvuru
05.11.2018 Evrak teslimi
09.06.2021 de vatandaşlığı kazandım
Hemen hemen 3 sene sürdü.
Bazı meslekler süreci etkileyebilir, benim fikrim. Mesela, doktor/diş hekimi olanların çok daha kısa sürede vatandaşlık kazandıklarına şahit oldum.
-
Asıl süreç pandemi döneminde geçmesine rağmen yine makul sürede onaylanmış. 21 ay. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bize.
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
13.02.2020 parmak izi
16.06.2020 komisyon
Benim başvuru sürecim bu şekilde .bekleyen herkese bol şans ve sabır diliyorum .[emoji846]
- - - Güncellendi - - -
Evet sizinki biraz uzun sürmüş. Süreç algoritması ilginç işliyor :D ama umutluyum. Vatandaşlığınız hayırlı olsun.
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
29.06.2018 gün sayımı için başvuru
05.11.2018 Evrak teslimi
09.06.2021 de vatandaşlığı kazandım
Hemen hemen 3 sene sürdü.
Bazı meslekler süreci etkileyebilir, benim fikrim. Mesela, doktor/diş hekimi olanların çok daha kısa sürede vatandaşlık kazandıklarına şahit oldum.
-
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
13.02.2020 parmak izi
16.06.2020 komisyon
Öncelikle bu uzun bir bekleme sürecinden sonra TC Vatandaşlığını kazandığınız için tebrik ederim. Kendim kazanmış gibi mutlu oldum. Darısı biz sabırla bekleyenlerin başına.
Sizin sürecin ilerleme süresi benimkiyle hemen hemen aynıymış. Demek benim listeye dahil edilmem Mayıs 2022'de ve vatandaşlık onayı Haziran 2022'de olacakmış.
Tekrar kutlarım. Hayırlı ve uğurlu olsun.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
2025'e de kalabilir.
Merhabaalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir ve anı gün yani
31/08/2021 karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. diye yazıyor ve bakalım ne zaman sonuçlanacaktır inşallah.
10/09/2021 Vatandaşlığım tarafıma tebliğ edildi. TC Vatandaşı oldum:) Darısı gruptaki bütün arkadaşların başına..
-
"Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
Bu ne demeke şimdi :) lütfen olumlu bir şeyler söyleyin.
-
Alıntı:
Merhabaalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
10/09/2021 Vatandaşlığım tarafıma tebliğ edildi. TC Vatandaşı oldum:) Darısı gruptaki bütün arkadaşların başına..
Merhabalar,
Öncelikle hayırlı olsun :) sizin adınıza çok sevindim. Sizinki de istisnai başvuru için makul bir sürede sonuçlanmış. Darısı başımıza
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
"Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
Merhabalar,
Önceki başvuran arkadaşların başvurusundan yola çıkarak büyük ihtimalle vatandaşlığı kazandınız. Yine de sistemden takip etmek lazım. Anladığım kadarıyla sizin başvuru süreciniz 23 ay sürmüş. Başvurunuz pandemi sürecine denk gelmiş olmasından dolayı makul bir süre bence. Sonuç ile ilgili bizleri de bilgilendirin lütfen.
-
herekse merhaba. kendi dipsiz kuyumda dolasirken burayi yeni kesfettim :) surecim su sekilde. en son 2 soru soracagim cevaplayabilirseniz sevinirim
basvuru yeri adana, genel basvuru
-13 Temmuz 2020 belge teslim
-8 Eylül 2020 mülakat
-30 Mart 2021 arsiv arastirmasina gonderildi
-20 Nisan 2021 ek belge istendi (gecmis ikamet turleriyle ilgili karisiklik olmus ek belge istendi)
-17 Mayıs 2021 araştırma degerlendirme devam ediyor
-…..
soru 1: sizce surecim nasil ilerliyor? kalkip ankaraya gitmemde bir fayda olur mu? valilik bilgi vermiyor, ankara nufusu ariyorum acmiyor, faks bile cektim donus olmadi
soru 2: ben ayni zamanda bir turk vatandasiyla evliyim. bu sene 3yilimiz doldu. ben evliligi beklemeden gecen sene genelden basvurdum. sizce dogru mu yaptim yoksa bekleyip evlilikten basvursam daha mi hizli sonuclanirdi?
tesekkur
-
Alıntı:
Merhabalar
Bildiğim kadarıyla arşiv araştırmasından sonra değerlendirme aşaması geliyor. Acaba sizinki direkt arşivden karar makamına mı geçmiş?
Aşağıdaki aşama çıkmadı mı size?
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Arşiv araştırması tam kaç gün sürmüş? Benimki şimdi 98 gün olmuş ve hala aynı yerdeyim 23/06/2021 den böyle bir mesaj yazıyor:
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
-
Alıntı:
arazmed rumuzlu üyeden alıntı
herekse merhaba. kendi dipsiz kuyumda dolasirken burayi yeni kesfettim :) surecim su sekilde. en son 2 soru soracagim cevaplayabilirseniz sevinirim
basvuru yeri adana, genel basvuru
-13 Temmuz 2020 belge teslim
-8 Eylül 2020 mülakat
-30 Mart 2021 arsiv arastirmasina gonderildi
-20 Nisan 2021 ek belge istendi (gecmis ikamet turleriyle ilgili karisiklik olmus ek belge istendi)
-17 Mayıs 2021 araştırma degerlendirme devam ediyor
-…..
soru 1: sizce surecim nasil ilerliyor? kalkip ankaraya gitmemde bir fayda olur mu? valilik bilgi vermiyor, ankara nufusu ariyorum acmiyor, faks bile cektim donus olmadi
soru 2: ben ayni zamanda bir turk vatandasiyla evliyim. bu sene 3yilimiz doldu. ben evliligi beklemeden gecen sene genelden basvurdum. sizce dogru mu yaptim yoksa bekleyip evlilikten basvursam daha mi hizli sonuclanirdi?
tesekkur
Evlilikten başvuru Genel başvuruya göre daha hızlı sonuçlanıyor, ama Yatırım başvurusu kadar hızlı değil. Hızlıdan yavaşa sıralarsak: Yatırım > Evlilik > Genel.
Ama 1 sene kaybetmeye değmezdi, iyi etmişsin erken başvurarak.
Sen faks atabilmişsin, ben onu bile yapamadım, sürekli meşgul çalıyordu. Ankara'ya gitmen bir fayda etmez bence. Süreç yavaş da olsa sonuçlanır. En uzun süreç arşiv araştırması oluyor bence, rahat 7-8 ayın var. Muhtemelen 2022de bir sonraki aşamaya geçersin.
-
Alıntı:
Evlilikten başvuru Genel başvuruya göre daha hızlı sonuçlanıyor, ama Yatırım başvurusu kadar hızlı değil. Hızlıdan yavaşa sıralarsak: Yatırım > Evlilik > Genel.
Ama 1 sene kaybetmeye değmezdi, iyi etmişsin erken başvurarak.
Sen faks atabilmişsin, ben onu bile yapamadım, sürekli meşgul çalıyordu. Ankara'ya gitmen bir fayda etmez bence. Süreç yavaş da olsa sonuçlanır. En uzun süreç arşiv araştırması oluyor bence, rahat 7-8 ayın var. Muhtemelen 2022de bir sonraki aşamaya geçersin.
Tesekkurler. İnsallah en kisa surede sonuclanir
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
adaşım merhaba :) Vatandaşlık tebliği yapıldıktan sonraki işlemler nedir? TC kimlik kartı almak, pasaport almak, muhtarlığa bildirmek, nüfusa gitmek vb. ne tür işlemler yaptınız yazabilir misiniz?
-
Merhabalar arkadaşlar
13.09.2021 Tarihinde Eşime Alo 199 dan "Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." diye msj geldi bu süreç ne kadarda sonuçlanır ?
10.01.2022 de ikamet izni dolucak bu zamana kadar vatandaşlıgımız onaylanırmı ?
bilgisi olan arkadaşlar bilgi veririse memnun olurum. Teşekkürler şimdiden
-
Alıntı:
adaşım merhaba :) Vatandaşlık tebliği yapıldıktan sonraki işlemler nedir? TC kimlik kartı almak, pasaport almak, muhtarlığa bildirmek, nüfusa gitmek vb. ne tür işlemler yaptınız yazabilir misiniz?
Selamlar dostum. Fatih nüfus müdürlüğüneden randevu alarak, her bir tabligat için 2 biometrik fotoğrafla gidiyorsunuz. sıramatikten Onay Duyuru Belgesi için sıra alarak onay duyuru belgelerinizi (Tabligatları) alıp ilçe nüfus müdürlüğünden TC numaranızla kimlik ve pasaport için randevu alıyorsunuz.
-
Merhaba arkadaşlar,
Evlenme Yoluyla onlara acaba aşağıdaki aşaması ne kadar sürer bu döneminde?
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
-
Alıntı:
Muhammed12345 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Ben o aşamada tam 45 gün kaldım, ama 5 6 ay kadar kalanları biliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Muhammed12345 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Ben 6 ay bu aşamada kaldım. Sonra Karar makamına gönderildi'ye geçtim. 2 hafta geçti. Bekliyorum hala :)
-
Merhaba Arkadaşlar,
Karar makamına gönderilenlerde son 14 gün hiç değişiklik olan var mı?
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Karar makamına gönderilenlerde son 14 gün hiç değişiklik olan var mı?
Merhabalar,
Başvurunuz listeye dahil edilmeden mi karar makamına gönderildi? Yani araştırma değerlendirme aşamasından direkt karar makamına mı gitti? Siz genelden mi evlilikten mi başvuru yaptınız?
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Başvurunuz listeye dahil edilmeden mi karar makamına gönderildi? Yani araştırma değerlendirme aşamasından direkt karar makamına mı gitti? Siz genelden mi evlilikten mi başvuru yaptınız?
Evlilikten. Listeye dahil edilmeden direk karar geçti ama 14 gündür ses yok )
-
Alıntı:
Evlilikten. Listeye dahil edilmeden direk karar geçti ama 14 gündür ses yok )
Evlilikten ise liste olayı yoktur. Karar makamı genel müdürlüğün kendisidir. 1-2 haftaya sonuçlanır inşallah.