Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
İlgi: 23.01.2009 tarihli BİMER başvurunuz.
Japon yeni ile konut kredisi kullandığınızı, ancak döviz kurlarının yükselmesi ile zarara uğradığınızı belirttiğiniz ilgide kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir.
Bakanlığımız bireysel tüketici şikayetlerinin çözümlenmesi aşamasında yetkili değildir. Bireysel tüketici sorunlarının çözümü konusunda yetkili merciler, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği uyuşmazlık bedeli, 936,97 TL' nin altında ise tüketici sorunları hakem heyetleri; bu bedelin üzerinde ise tüketici mahkemeleridir. Söz konusu kredi ile ilgili yaşadığınız mağduriyetin giderilmesi amacıyla tüketici mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Tüketici mahkemelerine yapılacak başvurular her türlü resim ve harçtan muaftır.
Bilgilerinize sunulur.
Alıntı:
yanmışkireç rumuzlu üyeden alıntı
Uzun zamandır siteye girmiyordum;üzülerek görüyorum ki bizler kaderimizi yaşayacağız.Allah yüzümüze bakar da kurlar düşerse ne ala,yoksa kimsenin bizleri umursadığı yok,umursamayacaklar.Yenle kredi alanlara ''vay uyanıklar''zihniyetiyle bakanlar oldukça acımızdan ölsek te,kendimizi yaksak ta kimsenin kılı kıpırdamayacak,kimsenin yüreğinin kenarı sızlamayacak.Bazı kesmlere gösterilen anlayış,şefkat,kolaylık bize asla gösterilmeyecek.Çünkü biz uyanığız;bankalar ellerinde olmayan jpy yi millete ytl olarak dağıtırken,kimse ne yapıyorsunuz demedi,kimse onlara vay uyanıklar hem de %0,02 ile alıp hemde böyle yapıyorsunuz demedi,diyemedi;PapuaYeniGinede bile izin vermezlerdi ama burası Türkiye.Güç kimdeyse,para kimsedeyse o haklı,kalanlar yolunacak kazlardır.
Evet biz uyanığız çünkü vergimizi vermiyoruz,çünkü bankaları dolandırdık paraları iç ettik,hayali ihracat yaptık vs vs..hah hah haa nasıl da jpy leri aldık,bankalar düşünsün,onlar zararda(!)
Meraklanmayın 250 bin kişi çok mutlu,siz bizi dert etmeyin keyfinize bakın,eleştirin bizleri,beter olun diye beddua edin,sıcacık evlerinizde çocuklarınızla neşeli saatler yaşayın,yiyin,için;devir sizin.Biz ne halimiz varsa görürüz çünkü biz hakettik biz çok uyanığız,biz aslında bu memlekette yaşamıyoruz bile.
Ama şunu unutmayın ki Rabbim herşeyin en iyisini bilir ve yarın kim ne olur ancak O bilir.
Yenzede kardeşlerim bırakın artık oraya buraya mail atmayı,fax çekmeyi,buraya mesaj yazmayı tüm bunlar yerine Rabbinize dua edin.Evet gelin birlik olalım 250 bin kişi veya buraları okuyan kaç kişi varsa birlik olup dua edelim,çünkü yalnızca O duyacak sesimizi,O yardım edecek bizlere.
Merhaba arkadaslar bende uzun zamandır yazmıyorum ama takip ediyordum... yazmamamın sebebinide arkadas çok güzel açıklamış. Bize kimseden fayda yok... Çok az da olsa hükümetin açıklayacağı 5. paket diyeceğim... Ama oda eminim bizi TEĞET geçer...
Peki bu seviyelerden JPY kredisi alınırmı desem kötü bişey sormuş olurmuyum. Yani aman nalet olsun bu kredi alınırmı zihniyeti varmı yoksa mantık çerçesinde değerlendirilebilinirmi(geliri TL olan birisi için).
Alıntı:
seyfu rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu seviyelerden JPY kredisi alınırmı desem kötü bişey sormuş olurmuyum. Yani aman nalet olsun bu kredi alınırmı zihniyeti varmı yoksa mantık çerçesinde değerlendirilebilinirmi(geliri TL olan birisi için).
Sizi başka bir sitedende takip eden biri olarak sizde bu konuyu çok irdeleyen birisiniz.Bende irdelememe rağmen bu krediyi eylülde aldım down jones arkadaşıda takip ederek.Hiç birşekilde sorumlu değil tabiki kendi isteğim doğrultusunda aldım.Hala tl yi geçen bir ödemem olmadı takip ederek düştüğünde aldığım için ama stresten uyuyamıyorum ve ev hayatım alt üst durumda.Yaşadıklarım, stres... hiçbirşey yaşamımızdan önemli değil biraz geç çekerdim krediyi ama yen almazdım.Stresi kaldırabilirim derseniz ideal bir kur.Ama parite yüksek.Sonunda zararlı çıkmazsınız bu kurdan diye düşünüyorum ama hergün ekonomiyi takip......Bol şanslar
Kredi aldığımız bankanın genel müdürlüğüne bir mail attım.İkinci gün dönüş yaptılar bulunduğumuz bölgeden direktör aradı,aldığımız şubeyle görüştüklerini cuma günü şubeyle görüşmemizi istediler.önerileri olacakmış bakalım ne olacak...
Arkadaşlar bu bir taktik savaşı olacak gibi aramızda hararetli konuşmalar geçiyor önerilerinizi bekliyorum.
Merkez Bankası faiz indirimin bulunduktan sonra japon yeni 2.00 bulucak arkadaşlar hazırlıklı olalım:(
Alıntı:
vurgunada rumuzlu üyeden alıntı
Sizi başka bir sitedende takip eden biri olarak sizde bu konuyu çok irdeleyen birisiniz.Bende irdelememe rağmen bu krediyi eylülde aldım down jones arkadaşıda takip ederek.Hiç birşekilde sorumlu değil tabiki kendi isteğim doğrultusunda aldım.Hala tl yi geçen bir ödemem olmadı takip ederek düştüğünde aldığım için ama stresten uyuyamıyorum ve ev hayatım alt üst durumda.Yaşadıklarım, stres... hiçbirşey yaşamımızdan önemli değil biraz geç çekerdim krediyi ama yen almazdım.Stresi kaldırabilirim derseniz ideal bir kur.Ama parite yüksek.Sonunda zararlı çıkmazsınız bu kurdan diye düşünüyorum ama hergün ekonomiyi takip......Bol şanslar
Oradaki yazılarımı okuduysanız 1.100'lardan kredi kullanmanın ne kadar riskli olduğunuda yazmıştım, ama tabi bankaların çok yönlendirmesi oldu bu konuda. Benimde korkum sizdeki gibi hergün strese girermiyim korkusu, yoksa bu seviyelerin çok uygun olduğunu düşünüyorum.
Alıntı:
seyfu rumuzlu üyeden alıntı
Oradaki yazılarımı okuduysanız 1.100'lardan kredi kullanmanın ne kadar riskli olduğunuda yazmıştım, ama tabi bankaların çok yönlendirmesi oldu bu konuda. Benimde korkum sizdeki gibi hergün strese girermiyim korkusu, yoksa bu seviyelerin çok uygun olduğunu düşünüyorum.
Kardeşim millet burda can derdinde sen et derdindesin. Biz bu illetten nasıl kurtuluruz diye çare ararken sen gelmiş bize çekeyim mi çekmiyeyim mi diye soruyosun. Bak istiyosan gel hazır kredisi çekilmiş evi de hazır ben sana devredeyim. Hiç uğraşma bir daha.:kızgın:
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
Merkez Bankası faiz indirimin bulunduktan sonra japon yeni 2.00 bulucak arkadaşlar hazırlıklı olalım:(
Offf diyorum başka birşey elimden gelmiyo artık. Şimdiden 1,80 gördü. Ama benim dikkatimi başka bir şey daha çekiyor. 4-5 aydır fark ettiğim kadarıyla yen ayın 17'sinden sonra yükselişe geçip ayın 5 veya 7 'sinden sonra düşmeye başlıyor. Artık aklıma gelen tek şey acaba ödemesi bu dönemde olan yen kullanıcısı sayısı. Yen dolar paritesinede inanmamaya başladım. Bankalar oynuyor sanki
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
evet arkadaslar faiz indirimi olduktan sonra korkun derim bende... kur yükkseliyor şu anda ve daha da yükselecektir..