-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Rica etsem yabancı kimlik numaranızı sorgulattığınız linki paylaşabilir misiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba,
tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/YabanciKimlikNoSorgulama
Burada sorgulayabilirsiniz
Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/YabanciKimlikNoSorgulama
Burada sorgulayabilirsiniz
@Batyr , @Kukumav
Çok teşekkür ederim [emoji1374]
-
Alıntı:
Hayırlı olsun. Artık vatandaşsınız. E-devlet çalışır yine de. Ama yerleşim belgesi, adil sicil kaydı falan alamazsınız. SGK görünür...ta ki kimlik numaranıza aktarılmasına kadar. Bayramdan sonra SGK'ya gidip güncelleme yaptırınız
Çok teşekkür ederim, inşallah bayramdan sonra bunları takip ederim artık...
-
Alıntı:
kukumav rumuzlu üyeden alıntı
Tebrik ederim ,hayırlı uğurlu olsun ,sizden rica etsem başvuru tarihiniz ve komisyona girme tarihinizi paylaşa bilir misiniz
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
-
Alıntı:
Nnnnn rumuzlu üyeden alıntı
Benimde sonuçlandırma aşamasındadır diye çıkıyor şimdi
Sizin başvuru ne alemde? sonuçlandı mı acaba? gelişme var mı?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Tebrik ederim ,hayırlı uğurlu olsun ,sizden rica etsem başvuru tarihiniz ve komisyona girme tarihinizi paylaşa bilir misiniz
teşekkür ederim. En yakın zamanda hepsini yazacağım.
-
Alıntı:
Tebrikler hayırlı olsun inşallah darısı başımıza.
Tüm aşamaları sırasıyla tarih vs ile yazabilir misiniz? Genelden olmasına rağmen çok hızlı sonuçlanmış sizinki
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler hayırlı olsun inşallah darısı başımıza.
Tüm aşamaları sırasıyla tarih vs ile yazabilir misiniz? Genelden olmasına rağmen çok hızlı sonuçlanmış sizinki
Birazdan yazacağım. Aslında pek de hızlı değil, dosyayı oluşturduktan 16 ay sonra sonuçlandı.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Teşekkürler, Amin. Darısı sizin ve diğer bekleyenlerin başına.
Tarihler üç aşağı beş yukarı şu şekilde:
Aralık 2019: gün sayımı dilekçesi
Mart 2020: dosya oluşturma
Temmuz 2020: parmak izi
Ekim 2020: Komisyon
Kasım 2020: dosyanız ulaşmıştır, öninceleme yapılmaktadır
Aralık 2020: Kurumlara gönderilmiştir
Haziran 2021: Listeye dahil edilmiştir.
Temmuz 2021: Sonuçlanmıştır.
Aslında koronadan dolayı parmak izi ve komisyon gecikti.
Çok şükür, tamamlandı. Allah hayırlı ömür nasip etsin herkese...
-
[QUOTE=kukumav;645557]Sizin başvuru ne alemde? sonuçlandı mı acaba? gelişme var mı?
Evet tarafınıza tebliğ edilmek üzere başvuru makamına başvurunuz çıktı
Benim başvurum geneldendi ve başvuru tarihim 31 Aralık 2018 di bu tarihte tüm belgeleri teslim ettim hatırladığım kadarıyla diğer tarihlerinde aşağıya yazacağım
Şubat 2019 polisler eve geldi
Mart 2019 emniyete parmak izi için gittim
Temmuz 2019 komisyona girdim
Eylül 2019 başvurunuz genel merkezimize ulaşıp başvuru belgeleriniz incelenmektedir
Ekim 2019 arşiv
Aralık 2019 araştırma ve değerlendirme
Aralık 2020 yine arşive döndü ve sağlık raporu evlilik belgesi falan tekrardan istediler
Tekrar polisler eve geldi ve tekrar parmak izi vermeye gittim
Ocak 2021 tekrar araştırma değerlendirme
6 Mayıs 2021 listeye dahil edilecektir
4 Haziran 2021 listeye dahil edildi
14 Temmuz sonuçlandı
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Herkese merhaba,
Bugün Alo199’tan sms geldi “Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir”
Ben de sistemden baktım şöyle bir ekran çıktı “başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir”
Tam anlayamadım olumlu mu sonuçlandı yoksa bir aksilik var mı ?
Ben genelden başvurdum, gelişmeler aşağdaki gibi:
• Arşiv araştırması 10.12.2020
• Araştırma devam 25.01.2021
• Listeye dahil edilecek : 24.06.2021
• Listeye dahil edilmiştir : 05.07.2021
• Bugün 14.07.2021 yukarıda anlattığım mesaj çıkıyor
Olumsuz bir sonuç varsa öyle bir ekran çıkar mı acaba?
Teşekkürler
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
[QUOTE=Nnnnn;645562]
Alıntı:
Sizin başvuru ne alemde? sonuçlandı mı acaba? gelişme var mı?
Evet tarafınıza tebliğ edilmek üzere başvuru makamına başvurunuz çıktı
Benim başvurum geneldendi ve başvuru tarihim 31 Aralık 2018 di bu tarihte tüm belgeleri teslim ettim hatırladığım kadarıyla diğer tarihlerinde aşağıya yazacağım
Şubat 2019 polisler eve geldi
Mart 2019 emniyete parmak izi için gittim
Temmuz 2019 komisyona girdim
Eylül 2019 başvurunuz genel merkezimize ulaşıp başvuru belgeleriniz incelenmektedir
Ekim 2019 arşiv
Aralık 2019 araştırma ve değerlendirme
Aralık 2020 yine arşive döndü ve sağlık raporu evlilik belgesi falan tekrardan istediler
Tekrar polisler eve geldi ve tekrar parmak izi vermeye gittim
Ocak 2021 tekrar araştırma değerlendirme
6 Mayıs 2021 listeye dahil edilecektir
4 Haziran 2021 listeye dahil edildi
14 Temmuz sonuçlandı
Hayırlı olsun. Tebrikler.
İstanbul'da polis eve gelmiyor sanırım. Bende öyle aşama olmadı. Benim "listeye dahil edilecektir" ve "dahil edilmiştir" aynı gün içinde oldu, sanırım Haziran ayının on dördü veya ön beşinde. Herkeste farklı oluyormuş süreç demek ki. Beklemek çok zor gerçekten, diğer başvuran arkadaşlar da umarım tez zamanda olumlu cevap alırlar ve artık rahat rahat yaşarlar.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Thutmose rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba,
Bugün Alo199’tan sms geldi “Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir”
Ben de sistemden baktım şöyle bir ekran çıktı “başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir”
Olunsuz bir sonuç varsa öyle bir ekran çıkar mı acaba?
Teşekkürler
Selam. Bende de bugün gelişmeler aynı şekilde oldu ve diğer arkadaşların dediğine göre bu durum olumlu değerlendirildiği anlamına geliyor. Arkadaşların dediğine göre "yabancı Kimlik Numarası Sorgulama" yapıca kayıt bulunamamıştır çıkıyorsa kimliğiniz değişmiştir demektir. Bende öyle oldu.
-
Alıntı:
Thutmose rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba,
Olunsuz bir sonuç varsa öyle bir ekran çıkar mı acaba?
Teşekkürler
Olumlu ,hayırlı olsun vatandaş olmuşsunuz
-
Alıntı:
Olumlu ,hayırlı olsun vatandaş olmuşsunuz
[QUOTE=kukumav;645564]
Alıntı:
Nnnnn rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun. Tebrikler.
İstanbul'da polis eve gelmiyor sanırım. Bende öyle aşama olmadı. Benim "listeye dahil edilecektir" ve "dahil edilmiştir" aynı gün içinde oldu, sanırım Haziran ayının on dördü veya ön beşinde. Herkeste farklı oluyormuş süreç demek ki. Beklemek çok zor gerçekten, diğer başvuran arkadaşlar da umarım tez zamanda olumlu cevap alırlar ve artık rahat rahat yaşarlar.
- - - Güncellendi - - -
Selam. Bende de bugün gelişmeler aynı şekilde oldu ve diğer arkadaşların dediğine göre bu durum olumlu değerlendirildiği anlamına geliyor. Arkadaşların dediğine göre "yabancı Kimlik Numarası Sorgulama" yapıca kayıt bulunamamıştır çıkıyorsa kimliğiniz değişmiştir demektir. Bende öyle oldu.
Selamlar. Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yabancı kimlik sorgulamayı denedim kayıt bulunamadı çıktı. Yarın müracaat edeceğim bakalım.
-
Alıntı:
Birazdan yazacağım. Aslında pek de hızlı değil, dosyayı oluşturduktan 16 ay sonra sonuçlandı.
- - - Güncellendi - - -
Çok hızlı ilerlemiş arşiv araştırmasını unuttunuz mu yazmayı yoksa olmadı mı? Bir de hangi ilden başvurdunuz?
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Çok hızlı ilerlemiş arşiv araştırmasını unuttunuz mu yazmayı yoksa olmadı mı? Bir de hangi ilden başvurdunuz?
İstanbul'dan başvurdum. Aralık 2020 - Haziran 2021 arşiv araştırması için "Kurum(lar)a gönderilmiştir" aşamasıydı. Yedi ay yani. Nüfus memurları bu aşama 6-9 ay sürer genellikle demişlerdi, bende yedi ay sürdü. Çok daha uzun sürenler de oluyor forumda okuduğum kadarıyla, daha kısa sürenler de.
-
Ben bugün tebliğimi aldım kimlik başvurusu yaptım kimlik adrese gelecekmiş. Bekleyen herkesin biran önce sonuçlanır inşallah
Araç sahibi olan arkadaşlardan bir sorum olacaktı
Araç benim yabancı ismimize kayıtlı onu nasıl şimdiki isme çeviriyoruz? Bilgisi olan var mı? Bide 45 gün içerisinde ehliyet değiştirmemizde gerekiyormuş
-
Alıntı:
İstanbul'dan başvurdum. Aralık 2020 - Haziran 2021 arşiv araştırması için "Kurum(lar)a gönderilmiştir" aşamasıydı. Yedi ay yani. Nüfus memurları bu aşama 6-9 ay sürer genellikle demişlerdi, bende yedi ay sürdü. Çok daha uzun sürenler de oluyor forumda okuduğum kadarıyla, daha kısa sürenler de.
Bende de uzun süre "Arşiv araştırılması için kurumlara gönderilmiştir" yazıyor. Acaba bundan sonra "Arşiv araştırması yapılmaktadır" mi yazacak, yoksa Karar makamı veya lsiteye dahil edilmiştir mi yazacak?
Yani "gönderilmiştir" dedikleri "araştırma yapılmaktadır" anlamına mı geliyor :))
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Bende de uzun süre "Arşiv araştırılması için kurumlara gönderilmiştir" yazıyor. Acaba bundan sonra "Arşiv araştırması yapılmaktadır" mi yazacak, yoksa Karar makamı veya lsiteye dahil edilmiştir mi yazacak?
Yani "gönderilmiştir" dedikleri "araştırma yapılmaktadır" anlamına mı geliyor :))
Yanlış hatırlamıyorsam iki - üç ay "Araştırma ve inceleme üzere kurum(lar)a gönderilmiştir" çıktı, sonra da "Araştırma ve inceleme süreci devam etmektedir" çıktı. Yani "listeye dahil edilmiştir" aşamasından önce "araştırma ve inceleme süreci devam etmektedir" çıkması lazım. Bu aşama bende yaklaşık dört ay devam etti. Sizlerin de başvurularınızın tez zamanda olumlu olarak sonuçlanmasını diliyorum.
-
Arşiv araştırması yapılacak listeye dahil edilmiştir yazıyor, sizde böyle bir aşamadan geçti mi dosyanız ?
-
Alıntı:
ihsan516 rumuzlu üyeden alıntı
Arşiv araştırması yapılacak listeye dahil edilmiştir yazıyor, sizde böyle bir aşamadan geçti mi dosyanız ?
bende öyle bir aşama olmadı. sadece "arşiv araştırması yapılmak üzere kurum(lar)a gönderilmiştir" çıktı. sonra da birkaç ay "araştırma ve inceleme devam etmektedir" çıktı.
-
Merhabalar,
Maşallah sizin çok hızlı ilerlemiş. Benim başvurum aşağıdaki gibi gelişmiştir:
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldiler, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir...
Ve hala "arşiv araştırmasını" bekliyorum.
Arkadaşlar kaç ay sonra "arşiv araştırmasına geçiyor ve arşiv araştırması kaç ay sürer?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar,
15.12.2020 : Polisler evime geldiler, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
Arkadaşlar kaç ay sonra "arşiv araştırmasına geçiyor ve arşiv araştırması kaç ay sürer?
-
Merhaba arkadaşlar ,bugun sistemde bir değişiklik oldu mu acaba sizde
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ,bugun sistemde bir değişiklik oldu mu acaba sizde
Bugün bende oldu çok şükür, şimdiki durumum “karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir” oldu. Başvurum evlenme yoluyla, sizce sonuçlanmasına ne kadar kaldı? Daha ne kadar beklemem gerekecek?? İnşallah herkesinki olumlu sonuçlanır :))
-
Alıntı:
Bugün bende oldu çok şükür, şimdiki durumum “karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir” oldu. Başvurum evlenme yoluyla, sizce sonuçlanmasına ne kadar kaldı? Daha ne kadar beklemem gerekecek?? İnşallah herkesinki olumlu sonuçlanır :))
Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim ,çok az kaldı :)
-
Alıntı:
Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim ,çok az kaldı :)
Çok teşekkür ederim, heyecanlandım vallah, sonuç yaklaşmış gibi, bir an önce hayırlısıyla hepimizinki sonuçlansın inşallah [emoji3526]
-
Hiç beklemediğim anda hiç beklemediğim şeyler oldu! Dün evlenme yoluyla başvurum karar makamına geçmişti 3 ay değerlendirmede bekledikten sonra, bugün tesadüfen açıp baktım sonuç tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir yazıyordu, sizlerden öğrendiğim gibi de anında e-devletten Türk olan eşimin nüfus kayıt örneğine baktım ve yeni adım soyadım ile yeni TC kimlik numaram yazılıydı :))) o kadar çabuk beklemiyordum açıkçası, tescil aşamasına bile yetişemedim göremedim onu! Darısı tüm bekleyenlerin başına
Şimdi sormak istediğim husus şu lütfen yakın zamanda İstanbul’dan vatandaşlığı alan bilgilendirsin, tebliği almak için nüfustan sms mi beklemem gerekiyor? Bu uygulama hala geçerli mi? Yoksa direk gidip tebliğimi alabilir miyim yarın? bana herhangi bir sms gelmedi henüz çünkü, teşekkür ederim şimdiden [emoji4]
-
2 Nisan 2021'de "Evlenme yolu ile yaptığınız başvuru arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." yazdı.
Neredeyse 4 ay olacak hala aynı şey yazıyor. Sizce bir sıkıntı var mı?
-
Alıntı:
Hiç beklemediğim anda hiç beklemediğim şeyler oldu! Dün evlenme yoluyla başvurum karar makamına geçmişti 3 ay değerlendirmede bekledikten sonra, bugün tesadüfen açıp baktım sonuç tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir yazıyordu, sizlerden öğrendiğim gibi de anında e-devletten Türk olan eşimin nüfus kayıt örneğine baktım ve yeni adım soyadım ile yeni TC kimlik numaram yazılıydı :))) o kadar çabuk beklemiyordum açıkçası, tescil aşamasına bile yetişemedim göremedim onu! Darısı tüm bekleyenlerin başına
Şimdi sormak istediğim husus şu lütfen yakın zamanda İstanbul’dan vatandaşlığı alan bilgilendirsin, tebliği almak için nüfustan sms mi beklemem gerekiyor? Bu uygulama hala geçerli mi? Yoksa direk gidip tebliğimi alabilir miyim yarın? bana herhangi bir sms gelmedi henüz çünkü, teşekkür ederim şimdiden [emoji4]
sms gelmeyecek zaten, mutlaka nüfus sitesinden randevu alıp gidin, randevusuz ilgilenmiyorlar. randevudan en erken yarım saat önce ve en geç yarım saat sonra orada olmanız lazım. hayılı uğurlu olsun :)
-
Merhabalar,
Benim genel başvuru süreçleri aşağıdaki gibi oldu;
06.01.2021: Gün sayımı dilekçesi verdim.
15.03.2021: Vatandaşlık başvurusu yaptım.
14.04.2021: Eve polis geldi.
26.04.2021: İşyerine jandarma geldi.
28.04.2021: Eve gelen polisin talebi üzere vatandaşlık ve tahkikat büro amirliğine müracaat ettim.
30.06.2021: Mülakat için çağırdıkları için nüfus müdürlüğüne gittim.
14.07.2021: Başvuru Genel Müdürlüğe gönderilmiştir ancak henüz ulaşmamıştır yazısı.
28.07.2021: Başvuru Genel Müdürlüğe ulaşmış ön inceleme yapılmaktadır yazısı.
Yıllardır bu anları bekliyorum. Benim süreç hızlı mı yavaş mı işliyor? Tecrübelerinize dayanarak tahmini olarak ne zaman sonuçlanır? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Alıntı:
sms gelmeyecek zaten, mutlaka nüfus sitesinden randevu alıp gidin, randevusuz ilgilenmiyorlar. randevudan en erken yarım saat önce ve en geç yarım saat sonra orada olmanız lazım. hayılı uğurlu olsun :)
Çok teşekkür ederim, şimdi size sms gelmedi ve randevu alıp gittiniz ve işlem yaptılar doğru mu anladım? Hangi hizmetten peki randevu almam gerekiyor? Vatandaşlık işlemleri mi? Kusura bakmayın çok soru sordum bir an önce kimliğe başvurmak istiyorum yabancı kimlik numaram iptal olunca işler biraz karıştı :)))
-
Alıntı:
Ben randevu aldım dediğiniz gibi, çok affedersiniz bir sorum daha olacaktı, ikamet iznim + biyometrik resim almam yeterli mi? Yoksa yabancı pasaportumu da mı isterler? Onu yanıma almadan işe gittim bugün buradan direk randevuya çıkacağım inşallah istemezler
-
Alıntı:
dunyavatandasi rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Benim genel başvuru süreçleri aşağıdaki gibi oldu;
06.01.2021: Gün sayımı dilekçesi verdim.
15.03.2021: Vatandaşlık başvurusu yaptım.
14.04.2021: Eve polis geldi.
26.04.2021: İşyerine jandarma geldi.
28.04.2021: Eve gelen polisin talebi üzere vatandaşlık ve tahkikat büro amirliğine müracaat ettim.
30.06.2021: Mülakat için çağırdıkları için nüfus müdürlüğüne gittim.
14.07.2021: Başvuru Genel Müdürlüğe gönderilmiştir ancak henüz ulaşmamıştır yazısı.
28.07.2021: Başvuru Genel Müdürlüğe ulaşmış ön inceleme yapılmaktadır yazısı.
Yıllardır bu anları bekliyorum. Benim süreç hızlı mı yavaş mı işliyor? Tecrübelerinize dayanarak tahmini olarak ne zaman sonuçlanır? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sizinki çok hızlı ilerlemiş :) Benim süreci paylaşıyım ki siz karşılaştırın. Benimki evlilik yoluyla:
20 Ekim 2019 Başvuru
10 Şubat 2020 Parmak izi
16 Haziran 2020 İl tahkikatı bitti
23 Eylül 2020 Komisyona girdik
15 Ekim 2020 Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı
8 Kasım 2020 Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor
2 Nisan 2021 Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir (hala devam ediyor)
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Sizinki çok hızlı ilerlemiş :) Benim süreci paylaşıyım ki siz karşılaştırın. Benimki evlilik yoluyla:
20 Ekim 2019 Başvuru
10 Şubat 2020 Parmak izi
16 Haziran 2020 İl tahkikatı bitti
23 Eylül 2020 Komisyona girdik
15 Ekim 2020 Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı
8 Kasım 2020 Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor
2 Nisan 2021 Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir (hala devam ediyor)
Haklısınız :) uzun zaman olmuş sizin başvuru. Sanki birazda 2020 pandemisinden etkilenmiş. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuçlanır başvurunuz. Stresi yoruyor.. 3 yıllık aldığım Çalışma izni haziranda yeniledim bu sefer 1 yıllık verdiler, o bile korkuttu valla :D
-
[QUOTE=ATAYURT;645666]Merhabalar,
- - - Güncellendi - - -
Lütfen yardımcı olur musunuz arkadaşlar???
-
Arşiv araştırmasının ne kadar süreceği konusunda üst sınır koymak mümkün değil.
En az 3 ay sürer, 2 yıldır devam eden kişi biliyorum.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Arşiv araştırmasının ne kadar süreceği konusunda üst sınır koymak mümkün değil.
En az 3 ay sürer, 2 yıldır devam eden kişi biliyorum.
Avukat bey size bir şey danışmak istiyorum canım çok sıkkın,
Geçen hafta benim vatandaşlığım onaylandı tebliğimi de 2 gün önce aldım ve aynı günde İstanbul’daki Fatih ilçe nüfus müdürlüğüne gittim orada sizinle ilgili sistem hatası var diyip işlem yapamıyoruz dediler hatta genel müdürlüğe de dilekçe yazın falan dediler! Sonraki gün işlemi başka bir ilçe nüfus müdürlüğünden (Beşiktaş’tan) yapmak istedim gayet normal bir şekilde parmak izlerimi tebliğimi vs aldılar ve 2 gün içerisinde kimliğin adrese geleceğini söylediler. PTT’den mesaj gelmeyince bugün e-devletten baktım “Başvurunuz iptal edildi.” gözüküyor ve sebep belirlenmedi, 2 saattir Nüfus ve Vatandaşlık genel müdürlüğü ile görüşüyorum sonuç olarak “üretim” bölümden aldıkları bilgiye göre “Küçükçekmece” nüfus müdürlüğünden çıkan bir yazıya istinaden kimlik kartı başvurum iptal edilmiş gözüküyor!! Oraya hiçbir zaman gitmediğim halde ne alakaysa! Orayı da aradık sizinle ilgili hiçbir bilgimiz yok dediler! Yanlış yönlendirmişler dediler Beşiktaş’ın yaptığı işleme biz karışamayız dediler, bir kez daha genel müdürlüğündeki bayanı aradık yalvara yalvara bir daha üretimle görüşüp teyitleşmesini istedik çünkü bu Küçükçekmece bilgisi imkansız doğru olamaz adresim bile oraya bağlı değil en son kabul etti. Sonra bir bey efendi cebinden aradı nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğünden aradığını belirtti ve benimle alakalı sistemsel bir sorunun olduğunu, kendisinin yakından ilgilendiğini, ayrıca memurların kendisinin gördüğü sistemi göremedikleri için yanlış bilgilendirmiş olabildiklerini belirtti, şimdilik hiçbir yere gitmeyin ben sistemsel sorunu hallettirmeye çalışıyorum size bilgi vereceğim dedi.
Şimdi Avukat bey iş hayatınızda hiç böyle bir şeyle karşılaştınız mı? Ne olmuş olabilir benim bilgilerim tamam TC kimlik numaramla ilgili sorun yok geçici kimliğimle birkaç yerde de işlem yaptım, niye kimlik verilmiyor bana? Neden benimle ilgili sistem hep hata versin kimliğe gelince? Lütfen bana akıl verirseniz çok çok makbule geçer. Saygılar
-
Merhabalar Batyr Bey,
29 yaşındayım sizinle bir ay farkı ile Genelden vatandaşlık aldım.
Bu durumda askerlik yapmak yükümlüğü var mi? daha önce bahsettiğiniz gibi askerlikten muaf oluyor çünkü yaşım 23 dan sonra vatandaşlığı kazandığım icin.
Askerlik muafiyet belgesi nerden alabiliriz? nasıl bir prosedüre izliyoruz.? İstanbul'da ikamet ediyorum. Bilginiz varsa lütfen paylaşabilir misiniz?
Saygılarımla
Gulu
-
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Batyr Bey,
Bu durumda askerlik yapmak yükümlüğü var mi? daha önce bahsettiğiniz gibi askerlikten muaf oluyor çünkü yaşım 23 dan sonra vatandaşlığı kazandığım icin.
Askerlik muafiyet belgesi nerden alabiliriz? nasıl bir prosedüre izliyoruz.? İstanbul'da ikamet ediyorum. Bilginiz varsa lütfen paylaşabilir misiniz?
Saygılarımla
Gulu
Merhaba Gulu Bey,
Evet, aldığınız gün 22 yaş ve üstü olduğunuz için askerlik kanununa göre askerlik yapmış sayılırsınız. Muafiyet belgenizi nüfusa kayıtlı olduğunuz ilçe askerlik şubesine gidip alabilirsiniz. Yalnız bildiğim kadarıyla bilgilerimizin MSB'ye daha doğrusu askeralma gm'e gelmesi 5-6 ay sürüyormuş. Bilgiler gelmeden işlem yapmıyorlar.
Isterseniz siz askerlik şubesine gidip deneyin. Bana da bilgi verirseniz sevinirim. Ben henüz gitmedim.
-
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Batyr Bey,
Saygılarımla
Gulu
Bu da kanundaki madde:
Vatandaşlığa sonradan alınanlara uygulanacak erteleme ve muafiyet
MADDE 43 – (1) Türk vatandaşlığını sonradan kazananlar askerliklerini, vatandaşlığı kazandığı tarihteki yaş ve öğrenim durumlarına göre o yıl askerlik çağına giren yükümlüler gibi yaparlar. Bunlardan Türk vatandaşlığına alınmadan önce gelmiş oldukları ülkelerde askerlik yaptıklarını veya askerlik hizmetini yerine getirmiş sayıldıklarını belgeleyenler ile vatandaşlığa alındıkları yıl 22 ve daha büyük yaşta olanlar askerlik yapmış sayılırlar.
-
Alıntı:
Merhaba Gulu Bey,
Evet, aldığınız gün 22 yaş ve üstü olduğunuz için askerlik kanununa göre askerlik yapmış sayılırsınız. Muafiyet belgenizi nüfusa kayıtlı olduğunuz ilçe askerlik şubesine gidip alabilirsiniz. Yalnız bildiğim kadarıyla bilgilerimizin MSB'ye daha doğrusu askeralma gm'e gelmesi 5-6 ay sürüyormuş. Bilgiler gelmeden işlem yapmıyorlar.
Isterseniz siz askerlik şubesine gidip deneyin. Bana da bilgi verirseniz sevinirim. Ben henüz gitmedim.
Tesekkurler Sizlerle bilgi paylasiyor olacagim. Batyr Bey. Saygilarimla
-
Merhaba arkadaşlar,bugun sistemi kontrol ettiğimde genel olarak başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir yaziyor,8 ay araştırma ve değerlendirmedeydi dosyam ,bundan sonra ne kadar bekleyeceğiz acaba?