-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
tekrar hayırlı olsun :) Verdiğiniz bilgiler çok faydalı. Sizin 3 sene sürmüş :( Benim daha 2 sene dolmadı. Demek ki daha çok bekleyeceğiz.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Selam herkese, evlenme yoluyla başvurum var ve 19.04.2021’den beri “araştırma ve değerlendirme devam etmektedir” olarak gözüküyor mesajım yani yaklaşık 2 buçuk ay. Bugün yoklamak için nüfus ve vatandaşlığa gittim, danışmadaki beyefendi sistemden bakınca “arşiv olumlu geçti” dedi, açıklama isteyince de “arşiv araştırması bakanlık tarafından olumlu olarak değerlendirildi, şu an bekliyorsunuz” dedi
Umutlanmam mı gerek acaba? Yakında sizce karar makamına geçer mi?? Bu işten anlayan biri bana açıklayabilir mi madem arşiv olumlu değerlendirilmiş neden o kadar uzun sürdü devam aşaması? En çok ne kadar sürdüğü görüldü??? Tekrar belirtiyorum EVLENME YOLUYLA, arşiv araştırması da tam 45 gün sürmüştü.
Teşekkürler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Selam herkese, evlenme yoluyla başvurum var ve 19.04.2021’den beri “araştırma ve değerlendirme devam etmektedir” olarak gözüküyor mesajım yani yaklaşık 2 buçuk ay. Bugün yoklamak için nüfus ve vatandaşlığa gittim, danışmadaki beyefendi sistemden bakınca “arşiv olumlu geçti” dedi, açıklama isteyince de “arşiv araştırması bakanlık tarafından olumlu olarak değerlendirildi, şu an bekliyorsunuz” dedi
Umutlanmam mı gerek acaba? Yakında sizce karar makamına geçer mi?? Bu işten anlayan biri bana açıklayabilir mi madem arşiv olumlu değerlendirilmiş neden o kadar uzun sürdü devam aşaması? En çok ne kadar sürdüğü görüldü??? Tekrar belirtiyorum EVLENME YOLUYLA, arşiv aşaması da tam 45 gün sürmüştü.
Teşekkürler.
-
Merhabalar arkadaşlar
benimde yatırım yoluyla başvuru durumum 44 gündür arşiv araştırmasında. bu durumda olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi..
daha ne kadar sürecek arşiv araştırması..
-
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldiler, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir...
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
-
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar
benimde yatırım yoluyla başvuru durumum 44 gündür arşiv araştırmasında. bu durumda olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi..
daha ne kadar sürecek arşiv araştırması..
Normalde yaklaşık 3 ay sürüyordu.
Şu anda 180 gündür bekleyen biliyorum, pandemi sebepli olabilir.
Kişinin Türkiye'de ikamet ettiği süre ne kadar uzun ise, arşiv araştırması o kadar uzun olabiliyor, diyorlar.
-
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldiler, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili bir kaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğraf çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir...
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
Maşallah, sizinki çok hızlı ilerlemiş. Baya baya hızlı.
Ben 2 sene önce başvurdum ve şu anda da seninle aynı konumdayız - evrak inceleme, 6 aydır orada benimki.
Süreci nasıl hızlandırdınız? Yardımcı olursanız seviniriz.
Saygılar.
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Maşallah, sizinki çok hızlı ilerlemiş. Baya baya hızlı.
Ben 2 sene önce başvurdum ve şu anda da seninle aynı konumdayız - evrak inceleme, 6 aydır orada benimki.
Süreci nasıl hızlandırdınız? Yardımcı olursanız seviniriz.
Saygılar.
Merhabalar,
Ben Adana'dan başvurdum. Burada başvuranların çoğu evlilik ve yatırım yoluyla olduğu için olsa gerek. Çünkü komisyona girenlerin %90'ı evlilik yoluyla başvuranlardı. Başka bir sebebi ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan başvurular diğer illere göre çok yoğunmuş. Bir de pandemi girdi araya. Memurlar günde 4 saat çalışıyorlardı kısıtlama günlerinde. Yoksa özel bir durum veya ayrıcalık yoktu benim için. ))) Ama evrakları çevirmesi, toplaması ve onaylatılması için baya zamanımı ve paramı harcadım.
-
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun, çok sevindim. Batyr Bey, Bende bugünlerde Listeye dahil edilmiş gözüküyor. Umarım Gelecek ay başında sizler gibi karar makamına gönderilir diye ümit ediyorum.
Sizden bir bilgi almak isterim. 99 ile başlayan yabancı kimlik numaranız ile E-devlete giriş yapınca yeni TC numaranızı kimlik bilgiler bolum altında gözüküyor mu? yoksa Yeni kimlik çıktıktan sonra PTT ye gidip yeni şifre mi alıyorsunuz? Teşekkürler
Merhabalar acaba sizde bir değişiklik oldu mu?
Benim 4 haziranda karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir yazısı çıktı hala bir değişiklik yok
-
Alıntı:
Nnnnn rumuzlu üyeden alıntı
Benim 4 haziranda karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir yazısı çıktı hala bir değişiklik yok
Merhabalar,
Benim başvurum 4 Mayıs'ta listeye dahil edilmişti. 9 Haziran'da Karar Makamına gitmişti. İnşallah sizin başvurunuz kısa sürede sonuçlanır...
Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bir sorum olacak: 2 aydır "Evlenme yolu ile Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir." yazıyor.
Bundan sonraki adım "Arşiv araştırması yapılmakatadır" mı olacak? Yoksa karar makamına gönderilmiştir mi olacak?
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Bir sorum olacak: 2 aydır "Evlenme yolu ile Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir." yazıyor.
Bundan sonraki adım "Arşiv araştırması yapılmakatadır" mı olacak? Yoksa karar makamına gönderilmiştir mi olacak?
Merhaba,
Bu aşamadan sonra Araştırma Değerlendirme Süreci devam etmektedir aşaması geliyor... Sonra Karar Makamına gönderilmiştir aşaması geliyor.
-
Alıntı:
Merhaba,
Bende de üç hafta oldu "listeye dahil edilmiştir" çıkıyor ama başka değişiklik yok...
-
Alıntı:
Merhabalar Bende 4 haziran dan listeye dahil edilmiştir. diye cikmaktadir. Hala bir gelisme yok.
-
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Bende 4 haziran dan listeye dahil edilmiştir. diye cikmaktadir. Hala bir gelisme yok.
Artık çok yoruldum beklemekten bayramdan önce sonuçlanır inşallah
-
Bu gidişle bir sonraki aya kalacak galiba... bu hafta çıkmaz sanırım. haftaya da tatil...
-
Selam, 19.04.2021’den beri araştırma ve değerlendirme aşamasındayım, hala devam ediyor diyor, karar makamına bir geçemedim (arşiv araştırmam bakanlık tarafından OLUMLU olarak değerlendirildiği halde) acaba ne bekliyor o kadar süre bilgisi olan var mı, o aşamanın o kadar uzun sürmesi normal mı?? Başvurum evlenme yoluyla
-
Alıntı:
Selam, 19.04.2021’den beri araştırma ve değerlendirme aşamasındayım, hala devam ediyor diyor, karar makamına bir geçemedim (arşiv araştırmam bakanlık tarafından OLUMLU olarak değerlendirildiği halde) acaba ne bekliyor o kadar süre bilgisi olan var mı, o aşamanın o kadar uzun sürmesi normal mı?? Başvurum evlenme yoluyla
Merhaba ,banada aynısını 2 ay önce söylediler arşiv araştırması olumlu diye ,bende karar makamına geçemedim
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
-
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,banada aynısını 2 ay önce söylediler arşiv araştırması olumlu diye ,bende karar makamına geçemedim
Sizinki de mi evlenme yoluyla? Gidip sorunca mı size olumlu geçti dediler? ben merak etmiştim yaklaşık 1 hafta önce gidip sormak istedim arşiv olumlu geçti şu an bekliyorsunuz dediler, bu pandemiden dolayı başımıza gelmeyen kalmadı :(((
-
Alıntı:
Sizinki de mi evlenme yoluyla? Gidip sorunca mı size olumlu geçti dediler? ben merak etmiştim yaklaşık 1 hafta önce gidip sormak istedim arşiv olumlu geçti şu an bekliyorsunuz dediler, bu pandemiden dolayı başımıza gelmeyen kalmadı :(((
Hayır benimki genel başvuru,bende gidip sordum 2 ay önce ,ve 7 aydır hala değerlendirme de dosyam
-
Alıntı:
Hayır benimki genel başvuru,bende gidip sordum 2 ay önce ,ve 7 aydır hala değerlendirme de dosyam
Benimki 1 yıl araştırma değerlendirme devam etmektedirde bekledi o esnada sormuştum araştırma olumlu demişlerdi tam 1 yıl sonra tekrar arşive geriledi gidip sorunca yeniden sağlık raporu evlilik belgesi falan istediler
benim başvurum genelden
Onları verdikten sonra yeniden polis geldi eve yeniden parmak izi verdim falan anca haziranda listeye eklendi başvuru yapalı 31 ay oldu resmen
-
Alıntı:
Benimki 1 yıl araştırma değerlendirme devam etmektedirde bekledi o esnada sormuştum araştırma olumlu demişlerdi tam 1 yıl sonra tekrar arşive geriledi gidip sorunca yeniden sağlık raporu evlilik belgesi falan istediler
benim başvurum genelden
Onları verdikten sonra yeniden polis geldi eve yeniden parmak izi verdim falan anca haziranda listeye eklendi başvuru yapalı 31 ay oldu resmen
Anladım ,paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim,o zaman sizin 1 sene oldu beklemeniz araştırma ve değerlendirmede doğru mu
-
Alıntı:
Anladım ,paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim,o zaman sizin 1 sene oldu beklemeniz araştırma ve değerlendirmede doğru mu
2 kez araştırma ve değerlendirme olduğu için toplam 17 ay bekledi
Ama siz benimle kıyaslamayın başkalarının daha kısa sürebiliyorum benim şansım diyelim
-
Alıntı:
2 kez araştırma ve değerlendirme olduğu için toplam 17 ay bekledi
Ama siz benimle kıyaslamayın başkalarının daha kısa sürebiliyorum benim şansım diyelim
Bu vatandaşlık ile ilgili kitap yazılmalı , 07.2018 evrakları teslim ettim , sanki yeniden başvurusu yapıyormuşum evraklar istendi , arşiv olumlu rahmen yeniden yapılıyor, evraklarımı bile kaybettiler, Ankarada dosyam sistemden kayb oldu , macera dolu nüfus müdürlüğü, Allah hepimize sabır versin, dosyanız yanlış adama düşerse yandınız, Allahtan hepimize dosyalar aklı başına birisine eline düşsün. Bu iş memurdan kaynaklıdır.
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
-
az önce değişiklik oldu sistemde, bir aydır "listeye dahil edilmiştir" çıkıyordu, şimdi "karar makamına gönderilmiştir" çıkmaya başladı...
- - - Güncellendi - - -
Alo 199'dan sms de geldi şimdi... acaba ne zaman sonuçlanır...
-
Alıntı:
kukumav rumuzlu üyeden alıntı
az önce değişiklik oldu sistemde, bir aydır "listeye dahil edilmiştir" çıkıyordu, şimdi "karar makamına gönderilmiştir" çıkmaya başladı...
- - - Güncellendi - - -
Ha gayret az kaldı, başvurunuz evlenme mi genel mi? Benimki evlenme araştırma ve değerlendirmeyi geçemedim bir türlü çok uzadı, 19.04.2021’den beri oradayım, arşiv de olmulu geçmiş
-
Alıntı:
Ha gayret az kaldı, başvurunuz evlenme mi genel mi? Benimki evlenme araştırma ve değerlendirmeyi geçemedim bir türlü çok uzadı, 19.04.2021’den beri oradayım, arşiv de olmulu geçmiş
Benimki genel, sonuçlandıktan sonra aşamaları ve tarihleri yazacağım.
tam bir ay önce listeye dahil edilmiştim, araştırma ve değerlendirme ise yedi ay filan sürmüşü.
- - - Güncellendi - - -
şimdi de "sonuçlandırılma aşamasındadır" çıkmaya başladı. demek ki bugün imzaya gitmiş dosyalar. ama daha "sonuçlanmıştır" yazısı çıkmadı. sanırım "sonuçlanmıştır" yazısı çıkmalı...
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Benimde sonuçlandırma aşamasındadır diye çıkıyor şimdi
-
Merhaba arkadaşlar,
Hayırlı olsun. Hayatınıza hayırlı olmasını ve başarılar dilerim
-
Hadi inşallah... bu aşama kaç hafta sürüyor bilginiz var mı?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Hayırlı olsun. Hayatınıza hayırlı olmasını ve başarılar dilerim
Amin... teşekkür ederiz. Umarım olumlu sonçlanır...
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Listeye dahil edilmiştir demek olumlu. Kütüklere tescil işlemleri yapılmaktadır aşamasında iken yabancı kimlik numaranızı sorgulatın. Hata verecektir. Yani yabancı kimlik numara kapanmış demektir
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Bugün sonuçlanır. İnşallah cuma günü duyuru belgenizi almaya gidersiniz. Yarın tatil dolayısı ile başvuru yeri kapalı
-
Alıntı:
Listeye dahil edilmiştir demek olumlu. Kütüklere tescil işlemleri yapılmaktadır aşamasında iken yabancı kimlik numaranızı sorgulatın. Hata verecektir. Yani yabancı kimlik numara kapanmış demektir
Az önce kütük tescil aşamasında iken sorgulattım, hata vermedi ve bilgilerimi gösterdi. Bunca ay bekledik, az daha bekleyelim bakalım. Cevaplarınız için teşekkürler. :)
-
Alıntı:
Az önce kütük tescil aşamasında iken sorgulattım, hata vermedi ve bilgilerimi gösterdi. Bunca ay bekledik, az daha bekleyelim bakalım. Cevaplarınız için teşekkürler. :)
Zaten kütük tescil aşamasına gelmişseniz %100 olumlu :) olumlu değilse o aşamaya gelmezsiniz çünkü kütüğe neyi tescil edecekler :)) tabiki sizin yeni TC’nizi ve kütük bilgilerinizi. Hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza
-
Alıntı:
Zaten kütük tescil aşamasına gelmişseniz %100 olumlu :) olumlu değilse o aşamaya gelmezsiniz çünkü kütüğe neyi tescil edecekler :)) tabiki sizin yeni TC’nizi ve kütük bilgilerinizi. Hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza
Kütük tescil az önce çıkmaya başladı :) çok teşekkür ederim, darısı başınıza ve tabii bekleyen herkesin başına :)
-
Alıntı:
Bence tekrar deneyin. Belki şimdi kayıt bulunamadı yazacaktır.
-
Alıntı:
Bence tekrar deneyin. Belki şimdi kayıt bulunamadı yazacaktır.
Evet, şimdi "kayıt bulunamadı" çıkmaya başladı yabancı kimlik numarasını sorgulatınca, ama edevlet filan çalışıyor eski numarayla.
Şükürler olsun, gün sayımını 2019'un son aylarında istemiştim... Şimdi de şansıma yarın tatil, inşallah cuma alırım tebliğ belgemi.
Umarım bekleyenlerinki de tez zamanda sonuçlanır.
-
Alıntı:
Evet, şimdi "kayıt bulunamadı" çıkmaya başladı yabancı kimlik numarasını sorgulatınca, ama edevlet filan çalışıyor eski numarayla.
Şükürler olsun, gün sayımını 2019'un son aylarında istemiştim... Şimdi de şansıma yarın tatil, inşallah cuma alırım tebliğ belgemi.
Rica etsem yabancı kimlik numaranızı sorgulattığınız linki paylaşabilir misiniz?
-
Alıntı:
Hayırlı olsun. Artık vatandaşsınız. E-devlet çalışır yine de. Ama yerleşim belgesi, adil sicil kaydı falan alamazsınız. SGK görünür...ta ki kimlik numaranıza aktarılmasına kadar. Bayramdan sonra SGK'ya gidip güncelleme yaptırınız
-
Alıntı:
Rica etsem yabancı kimlik numaranızı sorgulattığınız linki paylaşabilir misiniz?
google "Yabancı Kimlik No Sorgulama" yazınca bulursunuz aslında. şu şekilde:
https://tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/Ya...imlikNoSorgula