bende istanbul hukuğu çok merak ediyorum adını insanlardan çok duydum ama burada pek karşılaşamadım acaba eski gücünü kayıpmı etti bence ankara hukuk kadar iyi orda okuyalar varsa okullarını anlatabilirlermi
Printable View
bende istanbul hukuğu çok merak ediyorum adını insanlardan çok duydum ama burada pek karşılaşamadım acaba eski gücünü kayıpmı etti bence ankara hukuk kadar iyi orda okuyalar varsa okullarını anlatabilirlermi
ben bu sene başlayacağım istanbul hukuka.hocalarının ve eğitiminin çok iyi olduğunu duydum uluslarası alanda da başarılıymış.
Beni istanbul hukuk çok etkilemiştir her zaman o dev kapısından bir öğrenci olarak geçmek isterim...
İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesi ile ilgili daha fazla bilgi ednmek isteyen arkadaşlar istanbul.edu.tr/hukuk adresinden okul hakkında baya bi fikir sahibi olabilirler.
fakülte sitelerindeki pek bişey olmuyo...
arkadaslar istanbul üniversitesi hukuk fakultesini kazanan arkadasları tebrık ediyorum.Ben de aynı fakültede 3. sınıfa geçmiş bulunuyorum;hocalar da okul da iyidir pişman olmazsınız;) basarılar herkese..
Hukuk fakültesine yerleşen arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diler :), başarılarının devamını dilerim.
Bir İÜHF'li olarak hocalarımızın Özel Üniversitelerin Hukuk fakültelerine dağıldıklarını görünce içim bir tuhaf oluyor.
Hocalarımızın hepsi bir ekoldü: Necip Kocayusufpaşaoğlu, Kemal Oğuzman, Orhan Aldıkaçtı, Erdoğan Teziç vs. vs.... Zaten hepsini saysam her biri bir Özel üniversitede dekan ya da YÖK başkanı... Sanırım hepsinde birden kalite düştü. Çünkü Ekol hocalar dağıldı...
İstanbul hukuka puanım yeterliydi fakat tercih sıram da gazi hukuktan sonraydı
nitekim gazi hukuklu oldum bu sene.Az da olsa cevremden istanbul hukuk yazsaydın cümlesini duydum ama 1hafta önce istanbuldaydım ve orda rahat bir kafayla okuyamacağımı bir kez daha anladım (trafik,kalacak yer sorunu,tehlikeli insanlar:) )neysa ankaraya geldik dönüşte.Her zamanki gibi düz<enli tertemiz bir başkentle karsılastım ve fakültemde cok ama cok hosuma gitti merakla izzet özgencten ders almayı bekliyorum gerci diğer hocalarımız da alanlarının en iyilerinden.2şehrinde avantajları ve dezavantajları var tıpkı 2 fakültenin olduğu gibi. sevgiyle kalın kara kaplı kitaplarla görüşmek dileğiyle...:)
istanbul üniversitesinin muafiyet sınavı sorularını nereden bulabilirim acaba?
akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi hakkında bilgisi olan var mı?şu an lise 3 teyim bende hukuk istiyorum.tam olarak hangi fakülteye gitmek istediğimi belirlemeye çalışıyorum.
girmek istediğin üniversitenin öncelikle öğretim üyelerini incelemeni , daha sonra evine yakınlık , fakülte gibi beşeri şartları gözetmeni tavsiye ederim.
eğer bu bölümü okucaksan severek bulunduğun 1 üniversitede olman gerçekten önemli.
25. sayfaya kadar okumaya imkanım o yüzden daha önce istanbul kültür üniversitesi hukuk fakültesinden bahsedilmişse çok özür dilerim.ilk olarak bir şeye değinmek istiyorum. bir istanbul hukuk veya ankara hukuk fakültesinde okumak bir ayrıcalıktır ama puanınız yetmediğinden dolayı hukuk okuyamayacağınızı düşünüyorsanız özel üniversite sizin için tek seçenektir. öss bir ayırım yapma sınavıdır ama her meslek için doğru kısımları seçtiği söylenemez. bunun örneği olarak sözel alana dahil olan hukukun ea kısmına alınmasıdır. türev , integral gibi ileri düzeyde matematik bilmek iyidir ama iyi bir hukukçuyu ayıracak şeyler bunlar mıdır tartışılır. tabi bu benim gibi matematikten birşey yapamayıp özel üniversitede okumak zorunda kalan birinin bahanesi olabilir. neyse uzatmadan okulu ve bölümü tanıtayım.
türkiyenin en çok profesöre sahip hukuk fakültesi kültür hukuk fakültesidir. derslerde yoklama pek alınmaz. verdiği eğitim birçok özel üniversiteden daha iyidir. kültür üniversitesinin yeni yapılan kampüsüne bakıp güzel düşüncelere girmeyin. çünkü hukuk öğrencilerinin yeni kampüste alacağı hiçbir ders bulunmuyor. lakin arada öğrenci işlerine gittiğinizde bol bol gezebilirsiniz. benim gibi illa hukuk okumak istiyorum diyip össde iyi puan alamayanlara kültür üniversitesini tavsiye ederim ama çok çalışmazsanız ve kendinizi geliştirmezseniz mezun olduğunuzda sadece elinizde hukuk diplomasıyla kalakalırsınız.
İnşallah ben de bu Üniversitelerden birini kazanacağım:)
Sitemizde gereken birçok bilgi mevcut,kazandıkten sonra adımın başına ''Av.'' yazacağım :)
ben de inşallah bu sene hukuk fakültesi hedefliyorum ancak tecrübeli abi ve ablalarıma bişey sormak istiyorum ünv de bulunan prof sayısı mı daha önemli acaba yoksa taban puan mı?...teşekkürler
valla içine sinmesi önemli sonuçta taban puanlar o seneki tercih eden öğrencilere göre değişiyor. öğretim kadrosuda önemli. mesela bu sene öğretim görevlisi az olan hukuk fakültelerini büyük üniversitelerdeki fakültelere taşıyacaklar diye bir haber vardı. devlet istiyorsan ve puanın yetiyorsa sıralaman ankara,istanbul,marmara olmalı diye düşünüyorum. marmara yerine dokuz eylül'de düşünülebilir.
peki çok teşekkür ediyorum bi aksilik olmazsa puan yeter gibime geliyo... ve sıralamanıza bayıldım :) ben de öyle düşünüyorum dediğiniz gibi araya da dokuz eylül yazmayı da düşünüyorum...çok sağolun inşallah hayırlısı olur
Bence siralaman Ankara Hukuk,Istanbul Hukuk,9 Eylul Hukuk ve daha sonra Marmara Hukuk olmali..Hatta 9 Eylul'u Istanbul Hukuk'un onune dahi alabilirsin..
Selam Ben De Bu Sene öss Ye Girdim.kesin Konuşmamakla Beraber 2007taban Puanlarina Göre Selcuk ünüverstesine Gidebiliyorum.benim Merak Ettiğim ünüversteler Arasi Geçişin Nasil Olduğu.mesela Hayal Belki Ama Istesek Galatasaraya Geçiş Yapamazmiyiz????
Selam Ben De Bu Sene öss Ye Girdim.kesin Konuşmamakla Beraber 2007taban Puanlarina Göre Selcuk ünüverstesine Gidebiliyorum.benim Merak Ettiğim ünüversteler Arasi Geçişin Nasil Olduğu.mesela Hayal Belki Ama Istesek Galatasaraya Geçiş Yapamazmiyiz????
Herkesten Cevap Bekliyorum Ama özellikle Başak Abladan Banayardimci Olmasini Istiyorum...(st. Av. Başak şahin)
:) "Başak abla"nız yanılmıyorsam Gazi Üniversitesi mezunu. O gelene kadar ben bu konuda yardımcı olmaya çalışayım. :)
Diğer üniversitelere yatay geçiş söz konusu olabilir ama Galatasaray Üniversitesi'ne yatay geçiş imkansıza yakın zorlukta.
Aşağıdaki linkten şu cümlelere dikkat edin:
http://hukuk.gsu.edu.tr/tr/genelbilgiler/
1. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciler Fransızca bilip bilmemelerine göre bir ya da iki yıl hazırlık eğitimi görürler.
2. 2006-2007 öğrenim yılından bu yana Hukuk Fakültesi`nin kontenjanı elli öğrencidir. Bu öğrencilerden yirmibeşi Türkiye ile Fransa arasında imzalanan anlaşma gereği Fransızca eğitim yapan liselerin son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Galatasaray Üniversitesi tarafından düzenlenen ayrı bir "iç sınav" ile belirlenir. Diğer yirmibeş öğrenci ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavla alınır. Lise birincileri için bir, yabancı uyruklu öğrenciler için ise iki kişilik kontenjan ayrılmıştır.
3. Öğrenim dili, kural olarak, Türk Hukuku'nun uygulanmasına ilişkin derslerde Türkçe, diğer bütün alanlarda Fransızcadır. İngilizce zorunlu ikinci yabancı dildir. Gerektiğinde, dersin özelliği gözönüne alınarak, eğitim dili İngilizce de olabilir ve bu ders, yabancı bir öğretim üyesi tarafından verilebilir.
Bu 3 madde yüzünden Galatasaray Üniversitesi'ne yurt içindeki başka bir üniversiteden geçişin pratikte pek mümkün olmayacağını düşünüyorum.
Bu arada bir de iyi haber. Galatasaray Üniversitesi sanıldığının aksine bir devlet üniversitesiymiş, harç miktarını devlet belirliyormuş:
Galatasaray Üniversitesi, yabancı dille eğitim veren bir Devlet üniversitesidir. Bu nedenle, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydolan öğrenciler, öğrenim ücreti olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından yabancı dille eğitim veren Devlet üniversiteleri için belirlenen harç miktarını (2006-2007 öğrenim yılı için toplam 614.400 YTL) iki eşit taksitte öderler.
aslında galatasaray ünüverstesi hakkında bu bilgilere ben de sahibim ama bana yapılan şey mantıksız geliyor.sonuçta bir devlet ünüversitesi eğer benim diğer devlet ünüversitelerine geçiş hakkım varsa aynı durum galatasarayda da geçeri olmalı.Dil öğrencinin önünde bir engel olmamalı.neyse sorgulayarak bir yere varamayız zaten.peki mesela ankaraya geçiş yapabilmek için ne yapmam gerekiyor ortalamamın yüksek olması gerektiğini biliyorum.ama değerlendirdikleri tek şey başarı ortalamasımı yoksa başka şeylere de bakıyorlar mı???yardımcı olursanız sevinirim...
Her bölüm yatay geçişle alacağı öğrenci kontenjanını belirler. Bu sayı genelde 0-3 arasında değişir. ÖSS puanı ve not ortalamasının belirli bir ağırlığına göre puanlandırma yapılır.
Galatasaray Üniversitesi'nin kontenjanı 25+1 olduğu için burada bir boşalma olması, öğrencinin Fransızca ve İngilizceyi takip edebilecek seviyede olup olmaması gibi nedenlerden dolayı pratikte zor.
ÖSS sınavı geçtiğine göre sizin değiştirebileceğiniz tek faktör not ortalamanız.
Sevgili Merve,
Senin için Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yatay geçişin olup olmadığı, varsa koşulları hakkında araştırma yaptım. Galatasaray Üniversitesi'nin Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nde ve 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı yatay geçişleri ile ilgili duyurusunda bu bilgiler mevcut. Duyurunun linki; http://www.gsu.edu.tr/tr/duyurular/i...duyurukodu=729
Buna göre geçen yıl için hem 2. sınıf hem de 3. sınıfta yatay geçiş için 2 kişilik kontenjan öngörülmüş. Yani bu üniversiteye yatay geçiş mümkün. Koşulları: 1-Yatay geçişler ancak eş değer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında ders yılı başında ve ders yılı başlamadan yapılır.( Üniversitemiz Fransızca eğitim ve öğretim yaptığından ilgili öğrencilerin bu tür bir eğitim programı görmüş olmaları gerekmektedir)
2-Öğrencilerin ayrılacağı kurumdaki not ortalamasının en az 12/20 veya eşdeğeri olması ve bütün derslerden başarılı olması gerekmektedir.
Yukarıda koyu yazdığım ifade sanırım Fransızca eğitim-öğretim yapan bir okulda okuyor olması anlamına gelmekte ama ülkemizde Fransızca eğitim yapan başka bir okul var mı bilmiyorum. Bunun haricinde bu şartları taşıyan başvurucular bir Fransızca sınavına tabi tutuluyor, eğer başarılı olunursa okula kabul ediliyorlar.
Yani bütün devlet üniversitelerinde yatay geçiş mümkün, koşullar hemen hemen aynı, en önemlisi not ortalaması, fakat Galatasaray Üniversitesi için tek fark Fransızca eğitimin ve bilgisinin de aranıyor olması.
Bu arada sdt23 teşekkür ederim yokluğumu aratmadığınız için. :)
Sevgili Merve,iyi bir hukukçu olacağım diyorsan Türkçe'yi sözlü,yazılı,telaffuz yada gramer açılarından çok iyi kullanmaya çalış.Bunun yanında,genel bir forum kuralı:Özenli yazarsan daha iyi cevap alırsın.Özensiz yazdığında karşındakilerde,yazdıklarının ciddi olmadığı izlenimi doğuruyorsun.
Yatay geçiş için ösym klavuzunda,ilgili bölüm kontenjanının her 50 kişisine karşılık en az 1 kişiden az olmamak üzere yatay geçişle öğrenci alma zorunluluğu koymuş.Ama Gazi Hukuk öğrenci almıyordu en son.Ankara Hukuk da 6 kişi(Bir okuldan en fazla bir kişi) alıyor idi halbuki kontenjanı 400 kişi yani ösym hükmüne göre 400/50:8 kişi alıyor olması gerekirdi.Üniversite yönetimleri kendi kafalarına göre belirliyorlar :o .
Merve üzgünüm,GS Hukuk Fak. Yurtiçinde öğretim denkliği bulunan okul olmadığından sadece yurtdışından yatay geçiş kabul ediyormuş.Sn Başak'ın verdiği linkte ilk paragrafın son cümlesi.
Yatay geçiş için Ankara Hukuk sadece not ortalamasına bakıyordu en son.ÖSYM puanın önemli değil.Ama İstanbul Hukuk'ta Ösym puanına da bakılıyor.Ösym+Akademik not ortalaman önemli.
Ama bir abi arkadaş tavsiyesi istersen şunu söyleyeyim:hukuku olmayı kafana koyduysan,okul çok da önemli değil.Kendini geliştirmen önemli.Yatay geçiş işi de zaten tam oturmuş bir kurum değil.Gazi Üniversitesi mesela yatay geçiş kabul etmiyor.Ayrıca okulda yüksek not alman bire bir hukukta başarılı olduğunun ve olacağının göstergesi de değil.Bunu şunun için söylüyorum;not için çalışmakla öğrenmek için çalışmak bana göre çok farklı.Mesela bir sınava giriyorsun,hepsi ne yazık ki olay/pratik sorusu olmuyor.Bazıları ezber sorusu oluyor ve sen o soruyu yapamayınca da notun düşüyor ama ileride bu soruyu yapamadın diye de pişmanlık duyacağını sanmam.
İçinde sanıyorum ki hırs var,Öss'den hıncını tam alamamışsın.:o .Ama bu hırsı kaybetme,kendine mesleki ve büyük bir hedef koy.Mesela ben hakim olacağım diyorum,4.sınıfa geçtim.Bu yaz deli gibi çalışacağım.Yatay geçiş yapamazsan da üzülme.Notların ileride şu hallerde işine yarayabilir:
1Okul ortalaması yapıp derece yaparsan,özel alanda avantajlı olursun.
2Lisansı bitirdikten sonra yüksek lisans vesairede ortalaman önemli olabikliyor.Les puanının %x'i,Ortalamanın %y'si toplanıyor falan filan.
3Bir de üniversiten imkan tanıyorsa,çift ana dal yada yandal yapabilirsin.O da olmazsa üstten ders alıp okulu 3 yılda bitirebilirsin.Cem uzan Odtu inşaatı 3 yılda bitirmiş :o bu arada.
Öss sınavı anlatım bozukluğu bu arada :) .Ne zaman karşılaşsam aklıma hep girdiğim senenin öss'si gelir.Dersaneye gittiğim bir arkadaşım vardı,yat kalk öss,her 2 cümleden birinde öss var.Ama çoğu kişi de öss sınavı deyip duruyor,bizde de takıntı olmuştu,ösym kesin bu sene bundan bir soru soracak diyordum.Ve sordu da 2005 Öss'de ilk Türkçe sorumun doğru cevabı A şıkkıydı: ....Öss sınavı...Alıntı:
ÖSS sınavı geçtiğine göre sizin değiştirebileceğiniz tek faktör not ortalamanız.
Bana yardımcı olduğunuz için sorularıma cevap veren herkese çok teşekür ediyorum.Aslında birçok ünüversitenin resmi sitesinde bu bilgilere ulaşmaya çalıştım.Ama verilen bilgiler aklımda soru işareti bırakmıştı.Sizin sayenizde bu soru işaretlerinin birçoğu yokoldu:) .Aslında amacım delizehra adlı kullanıcının dediği gibi öss'ye olan hıncımı almak değil.Ben öss'ye girmeden öncede ünüversiteler arası geçişin nasıl olduğunu araştırıyordum.Eğer öss de istediğim puanı alamazsam bu hakkımı kullanabileceğimi düşünüyordum.Sonuçta 3 saatlik bir sınava giriyoruz.Bu sınav bizim geleceğimiz için attığımız ilk adım ve ben bu sınavın tekniğinin yanlış olduğunu düşünenlerdenim.Bu durum öss ye olan hıncın dışında farklı yollardan amaca ulaşmaya çalışmak bence.Eğer sınavda ankaraya ve ya galatasaraya gidecek kadar başarılı olamadıysam bu benim eksikliğim olduğu kadar sözel tarafı ağır basan hukuk gibi bir bölüm için türev integral gibi sayısal konuların yeraldığı mat 2 bölümünden bizi de sorumlu tutanlarında eksikliği bence:o Ama dediğiniz gibi sınav bitti.Önemli olan diğer adımlarımı sağlam atabilmek.Biliyorum biraz fazla başınızı ağrıttım ama sizden birkaç küçük yardım daha istiyorum.
Bana tercihlerimde yardım edebilirmisiniz.Aslında senenin başında tercihlerimi taban puanlarına göre yapmayı düşünüyordum ve konya selçuk ünüverstesine kadar olan bütün ünüversiteleri yazacaktım.(selçuk ünüversitesi son tercihim olacaktı.:) )Ama şimdi düşüncelerim biraz değişti:) Sıralamamı
1-Ankara Ünüversitesi
2-İstanbul Ünüversitesi
3-Selçuk Ünüvesitesi
4-Seluk Ünv. 2. Öğretim
Biliyorum Selçuk ünüv. neden 3. sırada olduğunu merak ediyorsunuz.1. nedenim ablamın bu sene aynı ünüv. aynı bölümünde 4. sınıf hukuk öğrencisi olacak olması.Böylece ünüv. yaşamına daha çabuk uyum sağlayabilirim hocalar ve sınavlar hakkında bana yardımcı olur ve geçiş yapma şansım artar. 2. si SELÇUK ünüv. hakimlik ve savcılık sınavlarındaki başarısının yüksek olması.Henüz karar vermesem de eğer geçiş yapamazsam ve hakimlik veya savcılık istediğime karar verirsem bu alanda gerekli eğitimi alabileceğimi düşünmem.Sizce yanlış mı düşünüyorum.Yardım ederseniz sevinirim.:)
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni "düşünmediğin için" yanlış düşündüğünü yazabilirim.
Aslında gazi ünüversitesi hakkında çok fazla şey bilmiyorum.Gazi ünüversitesi hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.Mesela benim duyduğum kadarıyla bazı ünüversitelerde hocalar derse kendileri girmek yerine asistanlarını gönderiyorlarmış.Gazi ünüversitesinde de bu durum geçerli mi?Eğer geçerliyse böyle bir eğitim almak istemem.Küçükbir sorum daha var.Gazi Ünüversitesi birçok ünüversiteye göre avantajlı aslında sonuçta başkentte eğitim veriyor.Ama hakimlik ve savcılık sınavlarındaki başarı sırası biraz gerilerde.Eğer açıklarsanız çok sevinirim.:)
Sevgili Merve,
Yanlış bir bilgi edinmişsin. Gazi Üniversitesi'nin Adli Yargı Hakim Ve Savcı Adaylarını seçme sınavındaki başarısı oldukça yüksektir, hatta 3.Kasım.2007 tarihinde yapılan yazılı sınavdaki başarı ortalaması yüzde 24,39 dur ve birinci sıradadır. http://www.hukuk.gazi.edu.tr/
Bu linkten bakabilirsin.
Sonuçta öğretim görevlileri çeşitli yerlerde görev alabilirler, yasama çalışmalarında, konferanslarda, seminerlerde, eğitim çalışmalarında... Bu gibi durumlarda dersi veren kişiden başka bir kişinin derse girmesi olağandır.
Ama o liste yazılıyı kazananlara göre hazırlanmış.Bildiğim kadarıyla yazılının dışında adaylar sözlü sınava da giriyorlar.Ankara ünüversitesinin resmi sitesinde sınavı kazanan 387 adayın 107 tanesinin kendi öğrencileri olduğu yazıyor.Gazi ünüversitesinde yazılıyı kazananların sayısı 50.Bence gazi ünüversitesinin resmi sitesi son bilgileri vermemiş.
Ankara Üniversitesi'nden 909 kişi başvurmuş. Bu tür bir istatistik çıkarırken katılanların ve kazananların sayısına bakarak bir oran çıkarmak daha doğru olur. Hatırladığım kadarıyla Galatasaray Üniv.den 2 kişi katılmış, ikisi de kazanamamıştı. Bu değerlendirmeyle Galatasaray Üniv. 'ni başarısız saymak tabii ki yanlış olur.
Sevgili Merve,
Benim kız kardeşim de bu yıl Öss'ye girdi,sınavdan sonra puan beklemek dünyanın en acı verici işi.Seni anlıyorum.Kız kardeşim de bana şunu diyor:ben tıp okumak istiyorum;felsefeyle,tarihle ne işim var benim?.Seni,bu dönemde hem de bu forumda yardım isterken,kesinlikle üzmek yada tahrik etme niyetinde değilim ama:sözelime güveniyorum ve hukuk da sözel işi diyorsun ama,üniversiteye ünüversite diyorsun.:(
Hukuk sözel ağırlıklı bir bölüm ve sınav sistemi konusunda sana tamamen katılıyorum.Ama matematik,Türkçe kadar olmasa da bence hukuk için çok önemli.Hukukta ezberlersen hüsrana uğrarsın,analitik düşünme ve neden sonuç ilişkilerini daha kolay kurmanda matematik bence çok yararlı oluyor.
Sn Başak ve Emrah'ın da belirttiği gibi Gazi Hukuk hakkında yanlış bilgi edinmişsin.
Benim bildiğim;Gazi Hukuk Ankara Hukuk'tan sonra hakimlik sınavlarında 'yüzde olarak' 2. sırada.İstanbul Hukuk ordu gibi mezun veriyor,yüzdeye bakmak daha mantıklı bence.Ayrıca Gazi'de öğrenci sayısı daha düşük bu da senin derslere daha aktif katılmanı sağlar.İstanbul Hukuk'ta bir anfide 1000 kişi oluyor.Hoca mikrofonu alıyor,öğrenciler yankılanan sesini anlayıp not tutmaya çalışıyor.:oAlıntı:
Ama hakimlik ve savcılık sınavlarındaki başarı sırası biraz gerilerde
Bence çok akıllı bir tercih listesi yapmışsın.Ama yerinde olsam listeme Gazi'yi de eklerdim.Alıntı:
Bana tercihlerimde yardım edebilirmisiniz.Aslında senenin başında tercihlerimi taban puanlarına göre yapmayı düşünüyordum ve konya selçuk ünüverstesine kadar olan bütün ünüversiteleri yazacaktım.(selçuk ünüversitesi son tercihim olacaktı. )Ama şimdi düşüncelerim biraz değişti Sıralamamı
1-Ankara Ünüversitesi
2-İstanbul Ünüversitesi
3-Selçuk Ünüvesitesi
4-Seluk Ünv. 2. Öğretim
Biliyorum Selçuk ünüv. neden 3. sırada olduğunu merak ediyorsunuz.1. nedenim ablamın bu sene aynı ünüv. aynı bölümünde 4. sınıf hukuk öğrencisi olacak olması.Böylece ünüv. yaşamına daha çabuk uyum sağlayabilirim hocalar ve sınavlar hakkında bana yardımcı olur ve geçiş yapma şansım artar. 2. si SELÇUK ünüv. hakimlik ve savcılık sınavlarındaki başarısının yüksek olması.Henüz karar vermesem de eğer geçiş yapamazsam ve hakimlik veya savcılık istediğime karar verirsem bu alanda gerekli eğitimi alabileceğimi düşünmem.Sizce yanlış mı düşünüyorum.Yardım ederseniz sevinirim.
Dönüp dolaşıp yine aynı şeyi söyleyeceğim sana:bölümünü seçmişsen gerisi kolay.Asıl tercih doğu bölümü seçmek,sen hukukçu olacağım demişsin,hangi okul olduğu da bence çok önemli değil.
%24,39 ile müracaat-kazanan oranında en büyük başarıyı yakalamış olduğu açık ve net şekilde görülmektedir. "Bence..." veya "sence..." gibi bir durum yok sevgili merve08.
Şu an itibariyle herhangi bir üniversitenin herhangi bir fakültesini görmeyen arkadaşlara tavsiyem, yalnızca duyduklarınıza inanmayıp, kendi gördüklerinizle hareket ediniz. Hayatınızın küçük bir portresini çizeceğiniz bu tercihleri yaparken, gerçekten "hukukçu" olmak istediğinizden emin olunuz. Daha sonra yapacağınız Üniversite seçiminin hayatınızdaki rolü ise oldukça basittir.
arkadaşlarında dediği gibi hukuk ezber işi değildir. böyle düşünürsen çok zorlanırsın. ayrıca hakimlik-savcılık sınavlarına bakma çünkü o sınavın getirdiği istatistikler çok tartışılır. zaten baz aldığın değer bu sınav olmasın. yazdığın okullardaki öğrencilere danışman daha yararlı olur. birde bazı hocalar asistanlarını yollarlar dediğin gibi ama bazı asistanlar inanki o dersin profesöründen daha iyi anlatabilir. bir çok doçent isimli profesörlerden daha iyi anlatabilir gördüğün dersleri ve öğrenciyi derse daha çok çekebilir.
Çok doğru.İsim vermeyeyim,bizim profesörler İsa öncesinden kaldıkları için :o iletişimde sıkıntılar yaşıyorduk.Adam Türkçe mi konuşuyor Arapça mı Farsça mı belli değil.Hocam anlayamıyoruz deyince de,'ben hukuk terimleriyle konuşuyorum,sorun sizde'diye cevaplardı :o .Bir de şu var,en azından benim okulumda,profesörlerin çoğu 70-90 yaş arası.Alıntı:
birde bazı hocalar asistanlarını yollarlar dediğin gibi ama bazı asistanlar inanki o dersin profesöründen daha iyi anlatabilir
Profesör olabilmek için de,öğrencilerin not verme şartı olmalı aslında.Sen gidip çok iyi bir makale yazabilirsin,yada iyi bir araştırmacı olabilirsin.Ama öğretmenlik bambaşka bir şey.
Bir söz var:'Senin bilgin başkalarına aktarabildiğin kadardır diye.'Bir konuyu öğrenciye anlatmakla,üstün olan bir başka profesöre anlatmak arasında dağlar kadar fark var.