-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
CHP’DEN SORU ÖNERGESİ
CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Bakanlığın bütçesini savunmak için söylediği ve kameralara takılan sözlerini Meclis gündemine taşıdı.
Arslan Bakan Gönül’e, “Hükümetiniz tarafından bütçeyi şişirmek amacıyla kaç hayali operasyon yapılmıştır” diye sordu. CHP’li Arslan, Milli Savunma Bakanı Gönül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Plan Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığın bütçesi görüşülürken Gönül’ün kameralara takılan sözlerini gündeme getirdi.
Arslan, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Güneydoğu operasyonları hangi amaçla yapılmaktadır? Hükümetiniz tarafından terörle mücadeleye yeterince bütçe ayrılmamış mıdır? Sözlerinizden yola çıkarak operasyonların amacı, Savunma Bakanlığı bütçesini arttırmak mıdır? Hükümetiniz tarafından bütçeyi şişirmek amacıyla kaç hayali operasyon yapılmıştır? Sözleriniz, bölücü terör örgütünün neden bir türlü bitirilemediğinin ve iktidarınız döneminde artan terör olaylarının sebebi ve kanıtı mıdır?”
-
bu genelge cikali alti ay oldu arkadaslar...haberiniz yok mu?
-
Alıntı:
postmix rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım bu yeni bir bilgi mi ?
13.07.2008 tarihli haber.
-
AİHM: Askerlere Psikolojik Destek Şart-E.C.Gürcan
28-11-2008 bianet.org
Ertuğrul Cenk GÜRCAN
“bireylerin askere alınmalarında kullanılan sistemin yeterliliğini; ve askere alındıktan sonra davranışsal bozukluk gösteren kişilerin takiplerinin yeterli bir şekilde yapılıp yapılmadığını sorgulamak gerekmektedir”
AİHM, bir askeri gemi güvertesinde üzerine yakıcı madde döküp, kendisini ateşe verip intihar eden askerin babasının yaptığı başvurusunda Türkiye’yi haksız buldu.
İki eski askerin cinneti: 7 ölü - Uzman Çavuş Şırnak yerine ölümü seçti - Bitlis'te Kürt askerin şüpheli ölümü - TSK firar ve intiharı ‘aile’ ile önleyecek
AİHM, askerliği sırasında intihar eden Fatih Aydın’ın babası Ömer Aydın’ın yaptığı başvuruyu dün karara bağladı.
Sözleşme’nin 2. maddesinin (yaşama hakkı) ihlal edildiği sonucuna ulaşan Mahkeme, gerekçeli kararında önemli saptamalar yaparak bundan sonra söz konusu olabilecek hak ihlallerinin önlenmesi bakımından nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de ortaya koydu.
AİHM: Etkili psikolojik teşhis ve tedavi mekanizmaları oluşturulmalı
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 2. maddesinin, devleti sadece bireylerin yaşama hakkını ortadan kaldırmamaya değil, ama aynı zamanda, bireyin ölümünü engellemek ve ölüm gerçekleşmiş ise sorumluları tespit etmek için etkili mekanizmalar kurmaya da mecbur kıldığını belirten (par. 46) Mahkeme’ye göre, devlet, birey askere alındıktan sonra da onun ruh durumunu izlemek ve ona gerektiğinde psikolojik açından destek ve tedavi sağlayacak mekanizmaları kurmak zorundadır (par. 47).
Bu bağlamda, askeri hastanelerde çalışan doktorlar başta gelmek üzere, askerin sicil amirlerinin ve komutanlarının ilgili askerin ruh durumunu yakından takip etmeleri ve önemsemeleri; bu gibi şikayet ve belirtileri “hava değişimi almak için ileri sürülen bahaneler” olarak görmemeleri gerekmektedir.
AİHM: Mevcut sistem askerin psikolojik durumuna yeterince eğilemiyor
Yine Mahkeme’ye göre, intihar eden askerin ruh haline ilişkin olumsuzlukların ilgili askerin iznini kullanıp birliğine döndükten sonra arttığı (par. 54) ve bu trajik olayın (par. 55) ilgili askerin psikolojik rahatsızlıklarından sonra gerçekleştiği göz önünde bulundurulduğunda, “bireylerin askere alınmalarında kullanılan sistemin yeterliliğini; ve askere alındıktan sonra davranışsal bozukluk gösteren kişilerin takiplerinin yeterli bir şekilde yapılıp yapılmadığını sorgulamak gerekmektedir” (par. 56).
Dolayısıyla, her ne kadar ilgili komutan ve amirler kişiyi hastaneye sevk etmişlerse ve bu açıdan üzerlerine düşeni yapmışlarsa da (par. 58), intihar eden askerin hastanede yeterli bir muayene ve tedavi sürecinden geçirilip geçirilmediği belirsizdir (par. 60vd).
İntihara götüren olaylar zincirini etkilemede belli bir rol oynayan bu eksiklik, askeri düzenlemenin bu sorunu teşhis ve tedavi etme bakımından nerede ve neden eksik kaldığını tespit etmeyi de zorunlu kılmaktadır (par. 62). Oysa, bu konuda herhangi bir soruşturma yapılmamıştır.
Dolayısıyla, olayda sadece intihar eden askerin komutan ve arkadaşlarının sorumluluğunun aranmış olması ve böyle bir sorumluluğun bulunmaması halinde de dosyanın kapatılması, yaşama hakkının neden ve nasıl son bulduğunun etkili bir şekilde soruşturulduğu sonucuna varmak için yeterli olmayacaktır; 2. maddenin ihlaline…(par. 62-65)
Görüldüğü gibi, Mahkeme’nin bu değerlendirmeleri, ilgili kişilerin askere alınma ve askerlik hizmeti sırasında etkili mekanizmalarla korunması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen uzman çavuşlar başta olmak üzere askeri personel intiharlarının nasıl ve neden gerçekleştiğinin, askerlik hizmetinin doğasının ve yapılandırılma biçiminin bu intiharların gerçekleşmesinde ne derece etkili olduğunun araştırılması gerektiği düşünüldüğünde, meselenin önemi açıktır.
Dahası, “silahlı” meslekleri icra eden kişilerin (askerler, polisler, vs.) psikolojik açıdan ciddi sorunlar yaşamalarının nihayetinde toplum için de ciddi bir tehlike oluşturabileceği düşünüldüğünde, konuyla ilgili önlem ve düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği savunulabilir.
Özetle, devletin yaşama hakkını doğrudan ortadan kaldırmama yükümlülüğünün yanı sıra, bunun bir şekilde ortadan kaldırılmasını önleme yükümlülüğünün de bulunduğu unutulmamalıdır. İlgili kişinin asker olması, bu yükümlülüğü ortadan kaldırmayacaktır.(ACG/EÜ)
BİA Haber Merkezi - Ankara
27 Kasım 2008, Perşembe
**
ntvmsnbc.com
Asker intiharında AİHM Türkiye’yi haksız buldu
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), oğlu askerde intihar eden bir babanın yaptığı şikayet başvurusunda Türkiye’yi haksız buldu.
AA
Güncelleme: 12:29 TSİ 27 Kasım 2008 Perşembe
STRASBOURG - AİHM, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) etkili soruşturma hakkıyla ilgili 2. maddesinin Türkiye tarafından ihlal edildiği” görüşüne vardı. Türkiye, karar gereği, başvuruyu yapan Ömer Aydın’a 2 bin 500 Euro ödenmesini kararlaştırdı. AİHM, Ömer Aydın’ın, AİHS’nin yaşam hakkıyla ilgili yaptığı şikayet başvurusunu ise reddetti.
Ömer Aydın, Deniz Kuvvetleri’nde askerlik yapan oğlu Fatih Aydın’ın, 26 Ağustos 2001 tarihinde üstlerinin kendisine kötü davranması ve haksız yere dövüldüğü gerekçesiyle intihar ettiğini ve konuyla ilgili gerekli soruşturmanın yapılmadığını söyleyerek, AİHM’ye başvurmuştu.
Fatih Aydın bir askeri gemi güvertesinde üzerine yakıcı madde döküp kendisini ateşe verdikten sonra denize atlamıştı. Aydın, daha sonra hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Askeri Savcılık, 2001 Eylül ayında intihar ile ilgili olarak askeri yetkililerin bir ihmali olmadığı görüşüne varmıştı.
-
Sn.sinirsahibi,eklediğiniz iletilerin bedelli askerlikle ilgisi nedir?
-
benden bu kadar zaten yazdiklarimiz da sansure takiliyor...
-
arkadaşlar alıntı yaptığınız haberlerin lütfen ama lütfen gazetede yada internet sitesinde yayınlanma tarihini yazın...bu haberler bugünmü çıktı yoksa bir yıl öncemi güncelmi değilmi bilelim
-
sinir sahibi önce forumdaki konuları oku ondan sonra forumu doldur
kafa karıştırıyor buraya kopyala yapıştır yaptığın yazılar
-
Once askerlik kavrami altinda yapilan suistimalleri gormek ,burasi hukuki bir platform ise bu konudaki mahkeme kararlarini irdelemek gerekir.Sonrasinda bedelli neden cikmiyor.Kimin menfaati zedeleniyor bu konu aciga cikacaktir.Ben AIHM kararlari ve buna iliskin gazete kupurlerini koyuyorum,siliyorsunuz.Biliyorsunuz ki Turk mahkemeleri de bu kararlara uymak durumunda...neden bilgi almasin insanlar ,neden korku icinde yasamaya devam edelim..fikrimizi soyleyemeyelim...
-
hepsi guncel ve tarihleri de var hanay...sen bedelli ciksin mi cikmasin mi istiyorsun istersen cikmasin diye bir forum ac...
-
arkadaşlar şimdi bu yeni kanuna göre artık kaçak durumunu düşünce gbt den aranıyor görünmeyecekmiyiz?
-
Sayın sinirsahibi;
Sayın Erdoğan Kırcalı tarafından silinen ve itiraz ettiğiniz iki yazınızıda okudum. Teki AİHM si ile Türkiye arasındaki genel mahkeme sonuçları öteki Bülent Ersoy un beraat haberi. İkisininde bu platformda yeri yok.
Bu forumun bizzat tarafımdan da çok dikkatli takip edildiğini bilmenizi isterim. Şunu açıkça belirtmeme izin verin ki en büyük engeli enteresan bir şekilde kendi kendinize vermeye çalışıyorsunuz. Bizlerde işi gücü bırakmış bunu engellemeye çalışıyoruz havası doğuyor.
Bu site Türkiye'nin en büyük hukuk portalıdır. Çok ciddi kurumlar tarafından izlenmektedir. Normal koşullarda bu başlıklı forumun böyle bir hukuk sitesinde yeri bulunmamaktadır. Ancak büyük bir hoşgörü ile seslerin etkin bir platformdan duyrulabilmesi için tamamen serbest bırakılmış bir forum olmuştur. Taktir edersiniz ki aslında konunun ''askeri hukuk''la hiç bir ilgisi yoktur. Bundan dolayı siteninde özelliğinden çok ciddi takip zorunluluğunu da üstlenmiş bulunmaktayız. Ben şahsen günde en az üç değişik zamanda iletileri tek tek kontrol etmekteyim.
Bülent Ersoy haberinin silinmesi bedelli askerlik konusunda tamamen ilgisiz bir haber olmasının yanında gerçek anlamda reel nedenlerle bedelli askerlik çıkmasını isteyen bekleyen milyonlarca gencin kendilerinin Bülent Ersoy la anılmalarını yada onun kendi fikirlerinden etkilendiklerini sanmıyorum. Tam tersine Bülent Ersoy un o fikirleri itici ve kabul edilemezdir. Şuana kadar ki taleplerin hiç birinde ben o tarz bir yaklaşım görmedim görmeyeceğimide umuyorum.
Bu platformda ortak bir ses ortak bir nefes oluşturmanız gerektiğine inanıyorum. ''iki bombayla bütçe artar'' ''AİHM Türkiye yi mahkum etti'' ''vicdani red'' gibi hukukumuza ve anlayışımıza ters düşen nedenlerle bedelli askerlik çıkacağına inanmadığım gibi bu nedenler tam ters etki yapacak gerekçelere çanak tutmuş olacaktır.
Somut bir örnek gerekirse hangi ruh haliyle olduğunu bilmediğimiz rütbeli bir TSK mensubunun terör örgütü yandaşı veya üyesi olduğu gerekçesi ile vatandaşımıza dışkı yedirmesi TSK tarafından da cezalandırılması ve kabul edilemez olduğunun bildirilmesine rağmen ( Ki bu olay da AİHM sine gitmiş ciddi bir tazminatla bitmiştir.) bu olayı kullanarak ''bedelli askerlik ''istemek, TSK yı kötülemek kabul edilemez ve düşünülemez. Olayları birbirinden ayrırma muhakemesine sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum...
Bundan dolayı haklarınızı savunurken farklı konulara bu forumda kaymamanızı sapla samanı karıştırmamanızı en azından gerçekten bu fikri savunanlara saygı amaçla yazılmaması gerektiğine inandığımdan dolayı iletiler aynı şekilde kontrol edilmeye devam edileceğini ve gerekirse silineceğini bilmenizi isterim. Mantık ve akıl rehberiniz hukuk sınırlayıcınız olsun.
-
sınırsahıbı arkadaşım burası ''bedelli askerlikle ile ilgili konuların tartışma yeri'' onun dısındakı konuları sıldırecegım.Lutfen dıkkat edelım.
-
Bir hukukcu olarak demek vicdani ret konusunu onaylamiyorsunuz.Sizce savas istemeyen savas degil baris isteyen insanlar hain mi?Sizce dunya toplumlari savasarak mi adalete kavusacak?Adalet gibi yuce bir kavram bir savas ortaminda suclu sucsuz binlerce kisinin adil olmadan yok edilebilecegini kavramiyor mu?
Hukukcu olmak Turkiye nin meselesi ne olursa olsun korkmadan ustune gitmeyi gerektirmez mi?Avukati,savcisi hakimi hepsi ayni okuldan mezun olmuyor mu?
Bedelli askerlik ,asker sayisinin gereginden fazla oldugu durumlarda ortaya konabilecek ve halen kanunlarda olan bir olgu zaten.Ben verdigim haberlerde asker sayisinin yeterli oldugunu ve bu uygulama icin dogru zaman oldugunu belirtmeye calistim.Bulent Ersoy konusu ise askerlik konusunda goruslerini dile getiren Bulent Ersoy bile sucsuz bulunurken,askerlik yapmayalm degil bize bedelli askerlik hakki taninsin memleketede de bir faydamiz olsun diyenlerin suclu bulunamayacagini gostermekti amacim.
Milli Savunma Bakanimizin aciklamalarindan biri utanacaksa o aciklamalari yapan utanmalidir.
AIHM kararlari zaten tum hukukcular icin onemlidir ve bunlari paylasmanin sakincasi ne onu da anlamadim
Site takip edilebilir ve eger yazdiklarimda suc unsuru tasiyan bir sey varsa bana dava acarlar.Beni bulmalari zor degil.Tebligat adresimi zevkle bildiririm.Ama yazdigim tum seyler basinda cikmis olaylardir.Yorumlarimda ise suc unsuru yoktur.
Benim simdiye kadar yazdiklarimin tumunu silip uyeligimi de iptal edebilirsiniz.Ama acikcasi bu platformda bile bu sekilde olaylarla karsilasmak bana utanc verdi.
Gucun ve otoritenin karsisinda ,dik durabilmek onurlu insanlara mahsustur.Vatani kimin ne kadar sevdigi,vatani soyanlara karsi kimin sesini yukseltebildigini gorerek olculur.
Yazilarimi silecek olan kim varsa eline saglik ama aynaya baktiginda kimin cesaret ve gurur tasidigini kimin golgelerden korktugunu kendisi daha iyi bilecek...
Bu forumu terk ediyorum bir daha da yazi yazmayacagim hepinize ugurlar olsun.
-
Arkadaşlar şimdi bu yeni kanuna göre artık kaçak durumunu düşünce gbt den aranıyor görünmeyecekmiyiz?
-
Sn.airhakan, kanun değil genelge.
Konuyla ilgili bir konu açılmış,ayrıntıları inceleyebilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41399
-
merhabalar....
arkadaşlar şükrü kızılot abimiz ekonomi konusunda oldukça dinlenen ve bilinen bir kişi. ve bugünlerde oldukça populer... sözü dinleniyor. hazır para olan ve geri dönüşü olmayan bedelli ücretleri ile ilgili bir yazı yazsa iyi olur aslında... bu yönde konuşabiliriz....
ayrıca internette anket olayı bence çok mantıklı değil. halkın önemli kesimi ve özellikle de askerliğini yapmış kişiler bu konuda aksi yönde oylar kullanacaklardır muhtemelen... sakıncalı...
-
Mustafa Koç, 2009'da Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve terör alanlarında yüksek tansiyon riskiyle yüz yüze olduğunu söyledi...
bedelli askerlik bu açıklamada gizlenmiş olabilir mi?
-
Alıntı:
Renaissance rumuzlu üyeden alıntı
Mustafa Koç, 2009'da Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve terör alanlarında yüksek tansiyon riskiyle yüz yüze olduğunu söyledi...
bedelli askerlik bu açıklamada gizlenmiş olabilir mi?
Böyle bir cümlenin içinde bedelli vurgusunun olabileceğini sanmıyorum. Krizi aşmanın tek yolu bedelli askerlik çıkarmak mıdır ? Lütfen olaylara tek elden bakmayalım. Her olayı her sözü bedelliye bağlamayalım inanın çok alakasız kalıyor bazı mesajlar.
-
Peki sebepsizce bedelli çıkacak demek ne kadar mantıklı
-
Arkadaşlar slm;
Bence artık anlamsızca tartışmaya bir son verelim. Burada tartışmayalım.
Renaissance iyi niyetiyle gördüğübir haberi mesaj atmış. Her gördüğümüzü bedelli askerliğe yormamak doğru. Ancak sonuçta Mustafa KOÇ'un dediğide ekonomi ile ilgili bedelli çıkarsa ne için çıkacak ekonomik krize önlem olarak. Sanırım Renaissance arkadaşımızda buna işaret etmek maksadı ile bu mesajı yolladı.
Arkadaşlar biz burda bedelli askerlik çıkarabilmek için neler yapabiliriz çabasındayız. Dha düne kadar yanımızda olan arkadaşlarımızı bir anda alenen olmasada bedelli askerlik karşıtı yazıları hiç hoş değil. Ben burda tartışmak istemiyorum zaten tartışmanın yeride burası değil tartışmak isteyen biribirinin mailını verir ve özelden istediği kadar çarpışır.
Postmix seni anlıyorum. Yaş durumundan dolayı moralin bozuldu.Ancak burda bir çok insanın morali 10 ila 15 yıl arası değişen zamanlarda oldukça bozuk. Bu nedenle senden ricam desteksen yazılarına bir nebze daha dikkat et. Diğer amacın, bedelli ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi matığıysa onun ne yeri burası nede zamanı diyebilirim. Ben burda kimseyle tartışmak istemiyorum. Benim amacım belli yolum belli. Seninle birebir konuşan biri olarak bunu sen benden daha iyi biliyorsun.
Sinirsahibi biz senin yanımızda olmanı istiyoruz. Ben burda bir daha yazı yazmayacağım demek buraya zararı olmaz emin ol. Bu nedenle eğer okuyorsan değerli fikirlerini ve yazılarını bekliyoruz. Adminlere'de gösterdikleri anlayış için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar sayımız oldukça artıyor son günlerde bu sevindirici bir gelişme. Ayrıca bu konuda bedelliaskerlikistiyorum diye bir yer açılmış buda güzel bir haber. Herşey gitgigide güzel oluyor.
-
Alıntı:
Peki sebepsizce bedelli çıkacak demek ne kadar mantıklı
Arkadaşım ben sebepsiz çıkacak demedim. Ama ne kadar alakasız bir cümleyi yazmışsın oraya. Ben tartışmak istemiyorum tartışmıyorumda zaten. Sadece yapılan yoruma bende yorum yaptım. Burak arkadaşım senin söylediklerine gelince inan ki moralim bozuk değil. Geçti o kırgınlık üzerimden. Bedelli çıksın ve bana denk gelmesin yaş şartı inan ki üzülmem. Okul bitecek nasılsa 5-6 ay yaparım. Bu süre zarfında hayatımda birşey değişmez. Dediğim gibi bedelli bana vursun vurmasın farketmez ben her zaman sizler için bu konunun arkasındayım. En azından sizleri tanıdığım için arkadaşım.
-
Peki bu bedelli askerliğin çıkması için bir neden gerekiyor. Keyfi olmayacağını anlamış olmalısın. Bu durumda başka bir neden gösteremeyiz.
-
Alıntı:
buraks79 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar slm;
Arkadaşlar oldukça artıyor son günlerde bu sevindirici bir gelişme. Ayrıca bu konuda bedelliaskerlikistiyorum diye bir yer açılmış buda güzel bir haber. Herşey gitgigide güzel oluyor.
sayımız nasil cogaldi?
-
bedelli insan haklari icin cikmali sacma sapan bedava komur makarna dagitan bir hukumetin ekonomiyi kurtarmasi icin degil.turkiye 3. dunya ulkemisidir?veya kuzey koremidir?bu halk bu bedava komur dagitam hukumetleri ne zaman yola getirecek.bizim istegimiz mi yoksa 3-4 milletvekilinin istedigimi olacak,bu halk komurculerin kolemisidir? turkiye demokratik bir ulkedir,askerlik yapmak istemeyini kimse zorla askere goturmemelidir.
-
arkadaslar basbakan erdogan'a yuklenırken aynı zamanda mustafa koç'a da yuklenelım bari mail gonderme konusunda:) turkıye ekonomısının yarısı onun nede olsa.
-
Alıntı:
Peki bu bedelli askerliğin çıkması için bir neden gerekiyor. Keyfi olmayacağını anlamış olmalısın. Bu durumda başka bir neden gösteremeyiz.
Arkadaşım seninle bu forumda tartışmayacağım ama söylediğin sözün anlamsızlığını o yazıyı tekrar okuyunca anladın sanırım ve hala uzatıyorsun konuyu karizmanı çizdirmemek için üsteliyorsun. Kesinlikle sana bu konu hakkında bir daha cevap yazmayacağım sende buna göre davranırsın umarım.
-
Alıntı:
postmix rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım seninle bu forumda tartışmayacağım ama söylediğin sözün anlamsızlığını o yazıyı tekrar okuyunca anladın sanırım ve hala uzatıyorsun konuyu karizmanı çizdirmemek için üsteliyorsun. Kesinlikle sana bu konu hakkında bir daha cevap yazmayacağım sende buna göre davranırsın umarım.
Arkadaşım ben karizma peşinde değilim. Sen karizmanlamı askerliği tecil ettireceksin. Bana bedelli askerliğin çıkması için bir neden söyle o zaman?
Ayrıca bunu burada tartışma konusu haline getirme. Katılmıyorsan yazmazsın cevap. Bana sadece bedelli askerliğin çıkması için bir neden söyle ?
-
Alıntı:
Arkadaşım ben karizma peşinde değilim. Sen karizmanlamı askerliği tecil ettireceksin. Bana bedelli askerliğin çıkması için bir neden söyle o zaman?
Ayrıca bunu burada tartışma konusu haline getirme. Katılmıyorsan yazmazsın cevap. Bana sadece bedelli askerliğin çıkması için bir neden söyle ?
Arkadaşım benim tecille ilgili bir sorunum yok. Ama ısrarla bedelli askerliğin çıkması için bir neden söyle deyip duruyorsun. Bedellinin çıkması kendi görüşüme göre illa çok büyük bir kriz , asker fazlalığı vb. şeyler olmasına gerek yok. Hatırlarsın sanırım tarkan için bile bedelli askerlik çıkardılar. Bunun forumda da konusu yer aldı zaten. Yani demek istediğim çıkması için o kadar çok sebep var ki en basit olanını yazdım sana. Canları isterse çıkartırlar zaten. Bahanesini bizim bulmamıza gerek yok onlar bizim yerimize bulurlar merak etme. Ve son olarak "katılmıyorsan yazma" diyemezsin. Katılmadığımı belirtmek benim en doğal hakkım. Ama katılmıyorum diye bana saldırmana da gerek yok.
Ve bu forumu ne senin nede benim gereksiz tartışmalarla doldurmaya hakkımız yok. Hem kendin diyorsun tartışma konusu haline getirme diye hemde bana bedelli neden çıkmalı sebep söyle diyorsun ısrarla. Ancak bu kadar ikilem olabilir. Lütfen bu konuyu kapatalım. Bedelli bekleyen ve bunun için uğraş veren arkadaşlarımla kötü olmak istemiyorum. Ortamı germesen iyi olur arkadaşım.
-
Sevgili arkadaşlar hepimizin Bedelli Askerlik beklenti sebeplerimiz var.bunu polimiğe çevirmeyelim lütfen..
-
Arkadaşlar ümidinizi kesmeyin Bedelli Askerlik yakında çıkıcak.Bizim en büyük sanşımız böyle çok büyük sitede yorumlarımızı yazıyor olmamızç
Biz çoğu arkadaşlar msnde konuşup tartışıp aldığımız bilgilerin doğruluğuna emin olup bu şekilde foruma yazıyoruz.Bilginize..
-
sevgili delikanlı42,
rica etsem MSN'e beni de ekleyebilir misiniz?
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
bedelli insan haklari icin cikmali sacma sapan bedava komur makarna dagitan bir hukumetin ekonomiyi kurtarmasi icin degil.turkiye 3. dunya ulkemisidir?veya kuzey koremidir?bu halk bu bedava komur dagitam hukumetleri ne zaman yola getirecek.bizim istegimiz mi yoksa 3-4 milletvekilinin istedigimi olacak,bu halk komurculerin kolemisidir? turkiye demokratik bir ulkedir,askerlik yapmak istemeyini kimse zorla askere goturmemelidir.
Kömürle, pirinçle askerliğin ne alakası var kardeşim:) Beğenmiyorsan hükümeti değiştirirsin. Aslında haklısın be kardeş askerlik yapmak istemeyeni kimse zorla götürmemeli o adamdan zaten ne hayır gelecekte götürseler bile bıraksınlar kendi haline yesin içsin yatsın.
Ben bu tip zihniyet için fazla birşey söylemem.
Fakat benim dedem Çanakkalede şehit olmuş çolugunu çocugunu bırakıp 35 yaşında cepheye koşmuş ben askerliğe burun kıvırırsam yarın öldüğümde o dedemin dedelerimin yüzüne nasıl bakacağım?
Onlar bana yazıklar olsun sana! Biz karşılıksız, yemeksiz, susuz, çarıksız, kar kış demeden bu vatanı size emanet ettik canımızlada bu borcu ödedik ama senin karnın toktu üstün pekti evinde yiyemedigin yemekleri orada yiyordun buna rağmen sadece 15 ay asker olmamak için elinden geleni yaptın bumuydu bizden size emanet? Bumuydu bizlere saygı vatana bayrağa saygı? diye sorarsa ben ne cevap veririm? Hiç bir cevap veremem onun için yaşım ne olursa olsun her zaman askerim!
Ayrıca bu tip konuları kim gündeme getiriyor çok iyi biliyorum. Türkiye ekonomi,siyasi ve bir çok yönden çökmüş durumda.
Arkadaşlar biliyormusunuz şu anda rejimi ayakta tutan tek bir şey var o da Türk Silahlı Kuvvetleridir. O da güçsüzleşirse başınıza gelecekleri tayin ve hayal bile edemezsiniz bırakın demokrasi çığlıklarını yemeye bir lokma ekmek bulamaz inim inim inlersiniz. Bunun için kırın bi tarafınızı oturun yerinize.
Devletimiz büyüktür kendince hangisini uygun görüyorsa bizlere gösterecektir biz de o yoldan devam edeceğizdir.
Sayın, hukukcu arkadaşlar bir hatam olduysa affola fakat çok doldum. Ben milliyetci bir insanım ömür dediğiniz geçici.
Saygılarımı sunarım.
-
Arkadaşlar Sayın yürekli adam a cevap vermek zorunda değilsiniz biz polimik için burda değiliz arkadaşımız anladığım kadarıyla bizim konumuzu tam kavramamış forumu bu tür polimiklerden uzak tutmamı gerektiğine inanıyoru herksin fikrine saygı gösterelim diyorum.
-
Alıntı:
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Sayın yürekli adam a cevap vermek zorunda değilsiniz biz polimik için burda değiliz arkadaşımız anladığım kadarıyla bizim konumuzu tam kavramamış forumu bu tür polimiklerden uzak tutmamı gerektiğine inanıyoru herksin fikrine saygı gösterelim diyorum.
O kadar çok gereksiz yazı var ki forum 40 küsür sayfa oldu ama bence 20 sayfası en azından, gereksiz. bu yazım gibi hep gereksiz şeyler.
yürekli adam gibi arkadaşlar için "bedelli askerlik istemeyenler" konusu açılabilir. tek cevabım bu, çünkü her düşüncenin yazılmasından yana olmalıyız ama doğru yere yazılmalı.
Bir de sayın yöneticilerden bir ricam olacaktı, bu başlığa tıklayan ip sayısı belli mi, yani kaç farklı kişi tıklamış (20küsür bin diyor ama mesela ben belki bin kere tıkladım, ya da üye olmayanlar vs.?)
sorma nedenim, biraz merak birazda tahmin yürütmek için, çünkü eminim ki bir çok arkadaş "nasılsa diğerleri mail yolluyor, ben yollamasam da bir şey olmaz" diyordur ve yollanan mail sayısının az olduğunu düşünüyorum.
Neyse, hepimize bol şans.
-
arkadaşlar her geçen gün konumuzun dışına çıkıldığını gözlemliyorum burdaki amaç nedir bedelli askerlik bekleyen arkadaşların fikir alış verişi yapması, çözüm üretmesi, bi kamoyu oluşturması diilmi nie gereksiz polemiklere giriyorsunuz ? bedelli askerlik nasıl çıkar ne yapmalıyız gibi sorulara yanıt olarak fikri, düşüncesi, önerisi olan arkadaşların yorum yapmasını burdaki amacımıza daha uygun görüyorum. şimdi bi arkadaş benim bu yazdıklarımı alıntı olarak alcak ve bana cvp vercek whiteblack yok her türlü görüşümüzü yorumlama hakkımız var falan özellikle bu arkadaşlara sesleniyorum bırakın bu işleri tartışma ortamı yaratmaktan vaz geçin sitedeki hevesli arkadaşlarında zevkini kaçırmayın diyorum herkese saygılar...
-
Alıntı:
whiteblack rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar her geçen gün konumuzun dışına çıkıldığını gözlemliyorum burdaki amaç nedir bedelli askerlik bekleyen arkadaşların fikir alış verişi yapması, çözüm üretmesi, bi kamoyu oluşturması diilmi nie gereksiz polemiklere giriyorsunuz ? bedelli askerlik nasıl çıkar ne yapmalıyız gibi sorulara yanıt olarak fikri, düşüncesi, önerisi olan arkadaşların yorum yapmasını burdaki amacımıza daha uygun görüyorum. şimdi bi arkadaş benim bu yazdıklarımı alıntı olarak alcak ve bana cvp vercek whiteblack yok her türlü görüşümüzü yorumlama hakkımız var falan özellikle bu arkadaşlara sesleniyorum bırakın bu işleri tartışma ortamı yaratmaktan vaz geçin sitedeki hevesli arkadaşlarında zevkini kaçırmayın diyorum herkese saygılar...
Arkaşım süpersin gerçekten. Senin biraz ileriyi gören bir yapın var sanırım :) Nasıl da tahmin ettin bi arkadaşın alıntı yapacağını.Sen söylemesen bilmiyorduk sanki konumuzun ne olduğunu. Ama yinede hafızamızı tazelediğin için çok sağol. Allah razı olsun senden...
-
Alıntı:
vindobona rumuzlu üyeden alıntı
Bir de sayın yöneticilerden bir ricam olacaktı, bu başlığa tıklayan ip sayısı belli mi, yani kaç farklı kişi tıklamış (20küsür bin diyor ama mesela ben belki bin kere tıkladım, ya da üye olmayanlar vs.?)
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=39286 linkinin okunma sayısı an itibariyle 24.242 olup, yalnızca bu forum konusu için benzersiz IP'lerden gelen ziyaretçi sayısını ortaya çıkarmak mümkün değildir.
Ayrıca bu forum konusu http://blog.hukuki.net/hukuki-net/be...steyenler.html adresinde de yer almaktadır.
-
Sevgili arkadaşlar maillerimizi Memursen başkanı Ahmet GÜNDOĞDU ve Müsiad başkanı Ömer Cihad VARDAN A göndermeye devam edelim web sayfalarında iletişim bölümü var.bilginize....
Not :Facebook da üyeliğiolan arkadaşlar orda bedeli askerlik bekleyen arkadaşlarımızıda hukuki nete yönlendiren mesajlar bırakılsın.Dün biz bir kaç mesaj yazdık
-
Arkadaşlar bedelli çıkmasını destekliyorum ekonomik krizde bedelliden gelecek paralar düzgün kulanılğı takdirde iyi bi katkı sağlıyacağına inanıyorum burda önemli olan kanuni çerçevede bedelli bekleyen arkadaşlar ,gazeteci, bürokrat işadamı,vekil kimi tanıyolarsa konuyu aktarmaları ve gündem yaratmalarıdır. bir çok arkadaş vurdumduymaz davranıyo sadece formu takip etmekle yetiniyo bedelli çıkarsa biz araya kaynarız bu tutum çok yanlış. herkesin katkısı gerekiyor sadece yasal hakkımızı arıyalım