AMİN inşallah
Printable View
AMİN inşallah
selam arkadaşlar nasılsınız? ben yine ankara genel müdürlüğü aradım. tahkikat sonuçların geldi normal koşullarda 1 ay içinde sonuçlanır dediler. internette hala inceleme ve araştırma aşamasında gözüküyor. gerçekten de tahkikatlar geldikten sonra 1 ay içinde onaylanıyor mu? başına gelen var m?
a s Jan vesely kardeş size tam olarak hangi aşamada olduğunu söylediler mi, yani karar listesine eklendi mi? çünkü ben ilk defa böyle bişey duyuyorum.
Merhaba has hocam. Genel mudurlukle gorustum ankarayla. Ordaki memure hanim da ben de ilk defa böyle bir sey goruyorum dedi. Tahkikatlar hizli gelmis dedigine gore. 17 senedir bura yasiyorum annem babam ve kardeslerim 5 senedir vatandas, ben turk soyluyum yurtdisina cikisim ve sicil kaydim sabikam da yok. Bu pozitifliklerin olmasi nedeniyle tahkikatin erken gelmesini hayra yordum. Tahkikatin erken gelmis olması iyi birsey midir arkadaşlar? Memure hanim Tahkikatlarin tamami gelmis ama listeye eklenmemis dedi. Rituelleri bilmedigimden ne demek oldugunu tam anlayamadim. Tahkikatlerin gelip listeye eklenme asamasinda olmak ne demek oluyor arkadaşlar?
Jan vesely kardeş yaklaşık 3 hafta önce banada tahkikat bitmiş ama daha listeye eklenmemiş demişlerdi ama en son aradığımda emniyetten yazı bekliyoruz dediler, bence tabi ki senin işlem daha hızlı olacak çünkü sen türk anne ve babadan başvuru yapmışın biraz beklemen lazım,hayırlısı inşallah.
Sagol has kardes. Tahkikatten sonrasi kolay diyorsun yani?
huss bir gelişmen oldu mu ?
malsef yok. sende bir gelişme var mı ferdiiii?
- - - Updated - - -
ferdiiii sende gelişme var mı?
yok maalesef ama olmalıydı diye düşünüyorum. 2 hafta geçti. tek gelişme ruyamda kimligimi almamdı :D
bir sorum şöyle polis'e gittik,parmak izi falan alındı,üzerinden 2 hafta geçti,komisyondaki bayan'a sordum daha dosya gelmedi dedi,bu ne kadar sürer bir bileniniz varmı.
bende 2 ay geçmişti parmak izi ile komisyon arası.
bilgi için teşekkürler.
Selam arkadaslar umarim basvurulariniz olumlu yonde ilerliyordur. Ben yine genel mudurlugu aradim ankarayi. Tahkikatin 7 ekimde geldi diyor fazla bilgi vermiyor? Listeye eklenmismi adim diye sordum daha eklenmemis dedi? Sizce bu asama daha ne kadar surer? Yasayan başına gelen var mi?
telefonun karşı tarafındaki ses erkek miydi, kadın mıydı ?
Bayandi ferdi kardesim. Nasil bir baglanti kuracaksin :))
başına gelen var mı diye sormuşsun da. benim başıma geldi ancak cevap veren erkekti. 5 bayan 1 erkek var yanılmıyorsam . o bayanlar hiç mi hiç cevap vermiyor bilgi paylaşmıyor telefonu süratına kapatıyor vs vs.. böyle bir bilgiyi hele de orada çalışan bir kadının sizinle paylaşması şayan-ı hayret bir olaydır. bilemiyorum hizmet kalitesi mi değişti feminizm ya da ırkçılık mı neyse Allah a havale ediyorum.
sorunun cevabına gelince : hangi tahkikatın bitti ? 3 yerden tahkikat sonucu bekleniyor emniyet mit göç idaresi. belki sadece göç idaresindeki tahkikatın geldi ve hala emniyetteki tahkikatın beklemede. ola ki tüm tahkikat soruşturman sonuçlanmış ve gelmiş ise numaralarını iste. hangi sayılı izin ile gelmiş. numaraları aldıktan sonra bizzat genel içişleri bakanlığına mail gönder durumunu özetleyen ve başka mağduriyetlerin var ise onu da belirt.
benim başıma geldiğinde senin tahkikatın bitti demişlerdi ben de sevinmiştim. sonradan ne oldu diye aradığımda ya sadece göç idaresindeki tahkikatın bitti ve geldi emniyetteki gelmedi sen bekle daha demişlerdi.
huss ankarayı aradınız mı ? ne zaman imzalanır acaba
ferdiiii az önce aradım. her zamanki gibi net bir şey demiyorlar. sen ardın mı?
bu gün Polis'e telefon ettim ve dosyayı sordum,biz onu komisyon'a gönderdik dedi,onun üzerine,komisyon'a gireceğimiz büro'ya telefon ettim,dosyanız geldi ve hiç bir eksiği falan olmadığından dolayı(onların söylemesi) Randevu 16.11.2016 yani haftaya saat 09.30 da orda olmamız istendi.Gelişmeler bu yönde herkesin işinin rast gitmesi dileği ile.Yabancılar Polis ve komisyon 26 gün sürdü.
yok bu perşembe arayacağım. çok saçma yaa. darbe girişiminin olduğu zamanda bile burada biri vardı 16 günde imzalandı karar aşamasından sonra. yani o kadar kataküllide bile bekletmediler. şimdi rahat olmasına rağmen 3 ncu hafta neyi bekliyoruz ya. bir cenabetlik mi var acaba anlamadım ki .. neyin beklemesi bu ya
- - - Updated - - -
ben ararsam çok pis küfrederim ana baba da bırakmam yarım paket sigara içmeden arayamıyorum. sigarayı da bıraktım tekrar başlatacaklar
- - - Updated - - -
delidolu tebrik ederim çok hızlı bir şekilde halletmişsiniz
delidolu hayırlı olsun yeni bir aşamaya geldin demek.
ferdiii şimdi daha 21.10.2016 tarihinden beri (Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir) diyor. Sonraki aşama (karar aşmasında) yazması gerekiyor sanırım 2 haftada böyle geçecek. yıl başında çalışma iznimin süresi dolacak. bu ay sonuna kadar gelişme olmazsa çalışma iznimi uzatmak için işlemleri başlatacağım mecburen. hayırlısı bakalım.
Emin ol ben mütemadiyen telefon ettim,bizzat kendim gittim,dört,beş kere son gittiğimde bana elindeki dosyaları gösterdi,sıraya göre bak dedi şimdi birazdan karamürsel,gebze'Ye geçeceğim,bu arada benim nerde oturduğuma baktı oo yakınmış dedi,geçerken ilk önce sana geliriz dedi ve tarih vermedi,fazlada sürmedi,komisyon ise orayada mütemadiyen telefon ettim,etmesem belki bir dahaki ay'a randevu vereceklerdi,burdan şunu anladım devamlı 3 günde bir telefon edip bunları DÜRT'mek lazım,hele dosya bir ankaraya doğru yola çıksın,bu sefer devamlı ankarayı arayacağım,saldık bayıra,mevla kayıra.
- - - Updated - - -
:DD ankaradakiler çok soğuk. ben de oyle düşündüm ve yaptım bir faydası oldu mu bilemiyorum ama çok yıprattı orası kesin.
- - - Updated - - -
şimdi Karar Makamına sunulacak olan liste ile karar aşamasında aynı değil mi ? ne farkı var ki ?
değil bence. bir liste var belli bir adede ulaşınca bakanlar kurulunun müsait olduğu bir toplantıda onaya sunuluyor.
Vatandaşlık komisyonunda kaç kişi bulunuyor?merak bu ya,birde dosya komisyondan ankaraya yola çıktığında ne kadar sonra,sorgulama yapabiliyoruz.
Ferdiiii kardesim yardimin icin sagol. Ankarayi aradim senin dedigin gibi. 3 yerden tahkikat geliyor ve sizin 2 tanesi gelmis ayin sonunda bir daha arayin dediler. Hangi tahkikatin geldigini vs. Gizli bilgi oldugunu sistemden goremediklerini soylediler.
Delidolu hocam, yanlis hatirlmiyorsan 7 kisi vardi. 1 hafta icinde ulasmisti benim dosyam. Dosya nunarasi ile sorguamay baslamistim.
Sayın jan vesely cevabınız için teşekkürler.
Selam arkadaşlar, dün İstanbul İl nüfus müdürlüğüne gittim ve durumum hakkında bilgi almak istediğimi belirttim danışmadaki bayan memurda bilgisayarın ekranını bana doğru çevirerek tahkikatın bittiğini gösterdi ama 2-3 ay daha beklemen lazım dedi,bende ona dedim ki ankarayı aradım emniyetten yazı beklediklerini söylediler oda beni evrak isteme masasına gönderdi gittim diğer memura bilgisayardan baktı evet daha emniyetten yazı bekliyoruz dedi yazının gün sayımımı? sorduğumda evet dedi ama işin üzücü yanı bu yazının 30/06/2016 dan beri istendiğini öğrendim hala cevap göndermemişler sonra bilgisayar çıktısından bir kağıtı alarak şefin yanına gittik durumu şefe anlattı oda şaşırdı bu kadar uzun sürmesinden sonra ufak bir kağıda yazının numarasını yazdı beni kumkapı yabancılar şubesine gönderdi gittim oraya giriş çıkışlar(arşiv) bizde değil dediler oda haliçte ama sivillerin girişi yasak olduğu bir yermiş, bütün bu gecikmelerin sebebi ise emniyette personel sıkıntısı olduğundan dolayı, artık ne yapacağımı bilmiyorum, ALLAH yardımcımız olsun.
HAS ne diye o kadar uğraşmışsın sorsaydın ben de sana aynısını anlatırdım sinirlerine yol parana yazık. ben hepsini denedim geçtim. o kadar beklemen çook normal ve maalesef daha da beklemen gerekebilecek.
05/05/2016 saat 11.00 de komisyona girdin. Ben 14.01.2016 da girdim komisyona. ve daha 2 hafta önce yazı değişti. bu emniyetteki arşiv araştırmasından dolayı çok uzuyor süreç. gene de haliç olayına kadar gidebilmen o kadar uğraşman ve bilgi alman takdire şayan olmuş. ben haliçe kadar uzanamadım. helal..
- - - Updated - - -
aaa oradaki memur değişti mi ki . erkeğe ne oldu ? yaa yemin ediyorum yeni bina eski bina dahil her karışını her memurunu ezberledim.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu
MADDE 69 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancıların başvuru için gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti, illerde oluşturulan komisyon tarafından yapılır.
(2) Komisyon, il valisi veya görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, il müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı, il millî eğitim müdürlüğü ve sosyal hizmetler il müdürlüğünden en az şube müdürü düzeyinde görevlendirilen temsilcilerden oluşur. Komisyon başkanı gerekli gördüğü hallerde diğer birim temsilcilerini görüşlerini almak üzere komisyona davet edebilir.
Komisyonun çalışma usul ve esasları
MADDE 70 – (1) Komisyonun sekretarya hizmetleri il müdürlüğü tarafından yürütülür.
(2) Komisyon, başkan olmaksızın toplanamaz, üye tam sayısının en az üçte ikisi ile toplanır ve kararlar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır. Oylamada eşitlik olması halinde başkanın taraf olduğu görüş kabul edilir. Karara katılmayan temsilci, gerekçesini yazılı olarak belirtir.
(3) Komisyon, gündem olması halinde en geç onbeş gün içinde toplanır. Komisyonun toplanacağı tarihler, komisyon başkanınca iş yoğunluğuna göre belirlenir.
(4) Komisyon, Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda aranan başvuru şartlarının bulunup bulunmadığını inceler ve kanaatini belirtir.
Delidolu sen tum rituellere hakimsin. Hatta cogu memurdan daha fazla danisilibilir kisisin. Valla helal olsun hocam:)
Pardon ferdiii hocam sana demek istedim. Hayirlisiyla hepimizin isi hallolur insallah. Hepinize hayirli gunler
ferdiiii aradın mı Ankara'yı?
yok :DD ama burada ehsan diye biri vardı geçen sene gene genelden başvurmuş ve aynen bizimki gibi bir yazı çıkmış . hesapladım listeden imzalanmaya kadar 48 gün geçmiş.
https://www.hukuki.net/member.php?206220-Ehsan
yazdığı iletilere bir bak istiyorsan.
2 kasımda karar makamına sunulacak olan listeye dahil edildiniz yazıyor ve 26 aralıkda kimliğini alıyor. tabi arada yuvarlak hesap yapıp 48 gün olarak hesapladım. bazı detaylar var. bizim 21 ekimde yazdı hesaplamalara göre aralığın 9 una kadar yazının değişmesi gerekiyor. yani daha 1 ay var. kütüklere işlenmesi 1 hafta sonradan gidip alıcağız inşaallah .
Sayın ferdiiii şu birde ankaraya telefondan bahsediyorsunuz o telefon numarasını nerden buldunuz veya buraya yazabilirmisiniz tabii mümkünse,herşey gönlünüzce olsun.
tabi ki.
Ben bunu forumun daha eski üyelerinin mesajlarından görmüştüm ama ilk defa Alo 199 Nüfus İşlemleri Hattını aradığımda vermişlerdi.
Bilgi alabileceğiniz telefonlar:
TELEFON-SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102
Arkadaşlar siz siz olun ilk müracaatta gün hesaplamasını talep ettikten sonra yurtdışına giriş çıkış yapmayın, zira ben yaptım şimdi perişan durumdayım, dün yine göç idaresi(bakanlık yazışma odasına)gittim araştırdım sağolsun ordaki memurda çok iyi ilgilendi ve bütün dosyaları iceleledi ama ne yazık ki benim yazıdan eser yok,sonra hudut kapıları büro amirliğine gittim bize gelmez diyerek Bayrampaşa kaymakamlığına(yabancılar şube müdürlüğü) gönderdiler, gittim oraya yine sağolun ordaki memurlar kimlik no'dan, isimden,yazı numarasından aradılar fakat yine bulamadılar sanki yer yarılmış yutmuş o yazıyı, neyse en sonunda bana yeniden dilekçe yazdılar ve 2-3 hafta sonra ararız seni gelip elden alırsın (gün hesaplamasını) nüfus'a götürürsün dediler,galiba bunlar yazıyı yazmışlar ama göndermemişler bilmem başka ne olacak.
has daha önceki yazışmalarda biri sormuştu yurtdışına giriş çıkış yapsam olur mu ufak bir işim var sorun olur mu diye. hatta başvurduğu yere sormuş sorun olmaz demişlerdi. ben de sen inanma çok sorun olur işlemlerin baya uzar başvurduktan gün sayımını yaptırdıktan sonra sakın yurdışına gitme demiş idim. şu anda hatırlamıyorum ama o sen miydin ?
ferdiiii bahsettiğin kişi bendim. nitekim uçak biletimi de almıştım sonra iptal ettim iyi ki de sözünü dinlemişim. has seninde Allah yardımcın olsun.
kardeşim kafamda deli sorular oluşturdun !
göç idaresi(bakanlık yazışma odasına) neden gittin ? kim gönderdi ?
sizin hangi yazıdan ? ne yazısı istediler kim bu bilgiyi paylaştı ?
sanki yer yarılmış yutmuş o yazıyı ??? Bayrampaşa kaymakamlığına(yabancılar şube müdürlüğü) nden nasıl bir yazı istenmiş olabilir. ilçe yabancılar şube müdürlüğünden nasıl bir yazı istenmiş olabilir ?
bana yeniden dilekçe yazdılar ve 2-3 hafta sonra ararız seni gelip elden alırsın (gün hesaplamasını) nüfus'a götürürsün dediler,galiba bunlar yazıyı yazmışlar ama göndermemişler bilmem başka ne olacak.
1) dilekçeyi nereye teslim ettiniz ?
2) Bayrampaşa kaymakamlığına(yabancılar şube müdürlüğü) ve gün sayımının ne alakası var. bu işlemler ilçe ile değil il müdürlükleri ile hallediliyor.
3) bunlar dediğiniz kim ? bunların ?"?yazıyı?"? yazdıklarını size kim haber verdi ?