Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Aradığımda "uygulama ile ilgili yonetmelik gelmedi" diye bir cevap aldım. Adamlar ayak sürüyor olabilirler mi acaba? Yani bilerek geciktirerek yasadan yararlanmamızı önlemeye çalışıyor olabilirler mi acaba? Ya da hesaplamayı olabildiğince geciktirerek (olması gereken ödemelerimizi yapmamıza mecbur etme yolu ile) gelirlerini artırmaya çalışıyor olabilirler mi acaba?
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Alıntı:
simurg9492 rumuzlu üyeden alıntı
Aradığımda "uygulama ile ilgili yonetmelik gelmedi" diye bir cevap aldım. Adamlar ayak sürüyor olabilirler mi acaba? Yani bilerek geciktirerek yasadan yararlanmamızı önlemeye çalışıyor olabilirler mi acaba? Ya da hesaplamayı olabildiğince geciktirerek (olması gereken ödemelerimizi yapmamıza mecbur etme yolu ile) gelirlerini artırmaya çalışıyor olabilirler mi acaba?
Sanmıyorum. Böyle birşey mümkün değil. Zira gönderdiğiniz dilekçe tarihi ortada. Uygulama süreci de net.
Arkadaşlar bana 29 binküsür tl ( yasal faizler hariç) tazminat geldi, 1 senelik öğrenim bedeliymiş (5 yıldızlı otelde 2 sene kalsam bu kadar tutmaz para) şimdi afftan yararlanırsam bu borç ne kadar olacak ve nereye başvurmamız gerekiyor arkadaşlar lütfen yardımcı olun , şimdiden teşekkürler.
http://www.kimdenucuz.com/off.jpg
OKULA GİRERKEN İMZALADIĞIM SÖZLEŞME:
Uzman Jandarma adayı olarak kayıt-kabul olunan ......................... oğlu.............................................. .. tarafından verilen yukarıda yazılı yüklenme senedindeki taahhütnamesine aykırı hareket etmesi nedeniyle Okulla ilişiğinin kesilmesi halinde bu öğrenci adına tahakkuk edecek okul masraflarını sarf tarihinden itibaren tahsil tarihine kadar geçen süre içinde hesap edilecek yasal faizi ile birlikte 14.721,00 (ONDÖRTBİNYEDİYÜZYİRMİBİR) YTL’yi geçmemek üzere müteselsil kefil ve müşterek borçlu sıfatı ile ödeyeceğimi, çıkacak ihtilaflarda ANKARA MAHKEMELERİ ve İCRA DAİRELERİNİN SELAHİYETLİ olduğunu beyan, kabul ve taahhüt ederim. ......./......./.2008
GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BU RESMEN HAKSIZ BİR İSTEKTİR YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE 14 BİN TL Yİ GEÇEMEZ DİYE İMZA ATTIRIYORLAR AMA 29 BİN TL (YASAL FAIZ HARIC DİYE BELGE GONDERİYORLAR)
Kuvveti aradım ancak "Kamu zararları takip kısım amirliği" diye bir yer olmadığını söylüyorlar,ismini doğru verebilir misiniz?
Personel dairede bir alt şube midir?
Alıntı:
jayjay80 rumuzlu üyeden alıntı
Kuvveti aradım ancak "Kamu zararları takip kısım amirliği" diye bir yer olmadığını söylüyorlar,ismini doğru verebilir misiniz?
Personel dairede bir alt şube midir?
Sonunda ulaştım varmış , ama 1.5 sene once kurulduğu için pek fazla bilmiyorlarmış,bugün dilekçe yazıyorum ben de.
Alıntı:
kskboy rumuzlu üyeden alıntı
YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE 14 BİN TL Yİ GEÇEMEZ DİYE İMZA ATTIRIYORLAR AMA 29 BİN TL (YASAL FAIZ HARIC DİYE BELGE GONDERİYORLAR)
Gerçi anladığım kadarı ile böyle bir ifade yok ama yeniden değerleme olayı burada da geçerli olabilir mi acaba?
Hangi yıl imzalandı bu sözleşme?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Gerçi anladığım kadarı ile böyle bir ifade yok ama yeniden değerleme olayı burada da geçerli olabilir mi acaba?
Hangi yıl imzalandı bu sözleşme?
benım durumum söyle arayıp ıyıce ogrendım, 2005 yılında ben mezun oldum 2006 yılında firar edip kaçtım 2007 yılında ilişiğim kesilmiş firar edip kaçtığım için disiplin sucuna giriyormus ve böyle olunca öğrenim parasının iki katını alıyorlarmıs buda 29 bin tl yapıyor, 10 bin tl de su ana kadar faiz toplam 39 bin tl af tan faydalanıyopruz ancak afta 10 bin tl lik faizi 6 bine düşürüyor ana para kesinlikle affa ugramıyor yani tazmınatım 34 bin tl :) Açıkçası bu miktar beni ülkemden soğuttu 750 tl maaşla geçinen birisiyim nasıl ödeyecem ben bu parayı resmen bana git banka soy diyorlar kimse kusura bakmasın bu resmen HARAÇ tır.
Ben bu paranın 14 bin tl sine razıyım çünkü okula girerken sözleşme imzaladık bu parayı verecem diye ama geriye kalan 20 bin tl yukarıda yazdığım gibi resmen HARAÇ kesme gibi birşey.
Ben bu extra cıkarılan 20 bin tl için yatırdığım her taksitte HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN SORUMLULARIN ÇOLUKLARIN COCUKLARINDAN ÇIKSIN diye beddua edeceğim , çünkü ben kızıma oyuncak alamayacağım bu taksitleri ödemek için şu an bu satırları yazarken bile ağlıyorum ....
Arkadaşlar, sadece bağlı olduğumuz kuvvetin kamu zararları takip amirliğine dilekçe yazmak yeterli mi? Bir arkadaş dilekçe örneği koyarsa siteye memnun olurum..
Arkadaşlar ben de sizlerle aynı durumdayım.KHO saymanlık müdürlüğüne dilekce yazdım,3 gün sonra 1 ay olacak. Hala bir cevep gelmedi, dilekcesine cevap gelen arkadaşlar paylaşırsa hepimiz bilgilenmiş oluruz.
Dilekceme cevap geldi, kanuni faize göre hesaplamalarına göre faiz dahil 35.000 TL olan borç, 25900 TL'ye düşürülmüş.Ödeme şekli taksitli seçilmesi durumunda her yıl için %5(25900 TL'ye ) ekleniyor,ilk taksidin 31.05.2011 tarihine kadar yatırılması gerekiyor.