Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
1- Eğer doğruysa 15 ve üzeri elverişsiz diye biliyorum.
2-Askeri hastahaneler bunun için var.
3-Damla bildiğim kadarı ile göz bebeğini büyüterek muayeneyi kolaylaştırıyor.8 dereceyi 4 veya 5 düşüren damla olsaydı herkes kullanırdı diye düşünüyorum.
Merhaba
Ben keratokonus hastasıyım.
sag göz -2,5 e - 3,5 axis 20 derce görme oranı camlı 0,5
sol göz -3,25 e -3,75 axis 150 derece görme oranı camlı 0,3
Askerlikten muaf alabilme durumum var mı?
tesekkürler
merhaba sag göz 10/10 ve sag gözde tansiyon var galiba bişiler gecior gözümün önünden saki ince tel gibi.sol göz 1/10 altında.Sol ambliyopi,sol micro ezotropya yazıor devlet hastanesinden aldıgım raporda. Sizce askerlik yaparmıyım? Cevap verenlere şimdiden tşkler
Arkadaşlar bu göz olayında iki gözdeki miyoplar + astiğmatların yarısı diye gördüm netten araştırmalarımda bu ne derece doğru tam bilgisi olan varmı bide 14 üstü muaf oluyo muş heralde tam bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim...:)
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine bakın.
slm kardeş bende keratokonus hastasıyım sen ne yaptın çürük raporu alabildinmi??
mrb
yaklaşık 4 yıldır keratokonus hastasıyım hastaneye gittigimdr hastalıgımın ne oldugunu anlayamadıklarından bana gözlük verdiler 2 yıl o gözlükleri takarak iyi görmesemde hiç yoktan iyi diyrek taktım gözlerimi iyice bozdum ve şuan hayatan umudumu kesmiş bir durumdayım yani o derece kötü görüyorum her geçen gün dahada ilerlediginin farkındayım asıl sizden sormak istedigim askerlikten çürük raporu alabilirmiyim bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim saygılar
Ben daha öncede yazdım ama pek ilgilenen olmadı arkadaşlar biraz daha dikkat etsek....
benim sorunun şaşılıktı bu yüzden iki kere ameliyat oldum ve şaşılık düzeldi ama körlükde degişen bişey olmadı ve şimdi muayene olacam ....
benim sag gözüm neredeyse 1,5/2 metre uzaklıgındaki bir cismi tam secemiyor aşırı bunanık görüyorum yazıları hiç okuyamıyorum ve güneşte gözümü açmam imkansız gibi birşey..sizce ben ne olurum...
LÜTFEN ÇEVAP YAZALIM BU İŞTEN ANLAYAN ARKADAŞLAR
merhaba arkadaşlar,
ben de ağustosta sevke tabiydim ama miyoptan dolayı askere alınmadım. ben de olayın nasıl olduğunu az çok anlatayım istiyorum; çünkü süreçten önce ben de sadece buradan bilgi alabiliyordum. bilgi aldığımız gibi bilgilerimizi de paylaşmak lazım :)
öncelikle muayene isteğinde bulunabilmek için sevke tabi olmak lazım. yani ben muayene olayım durduk yere de sonra işte gidecek miyim gitmeyecek miyim belli olsun diyemiyoruz. ben ağustosta sevke tabiydim ve temmuzun ortasında ankara askerlik şubesine belgelerimle gittim. belgeler de üniversite diploması, nüfus cüzdanı, bunların fotokopileri vs. şubeye başvurduğumda göz numaramın yüksek olduğunu söyledim ve sevk istediğimi söyledim. 2 adet dilekçe doldurdum, işlemin başlaması için nüfus cüzdanımı istediler ama nüfus cüzdanımda tc. kimlik no olmadığı için yenilemem gerekti. yenilemek için muhtarınızdan bi kağıt istiyorsunuz, fotoğraf ve bu belge ile kızılaydaki nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. neyse, bu işlemi hallettikten sonra ertesi gün elimde yaklaşık 20-30 fotoğraf ile şubeye tekrar gittim. bu şekilde dilekçeyi verip işlemime başladık.
öncelikle askerlik şubeme faks çekildi ve daha önceden bu tarz bi sevk isteğinde bulunup bulunmadığım soruldu. oradan olumsuz yanıt alınınca belgelerim hazırlnamya başladı ve bu belgeler ile askerlik şubesindeki doktora gittim. sıkıntımı sordu ve numaralarımı söyledim tahmini olarak, o da hastaneye sevk gerekli diyerek imzaladı. tekrar bankodaki kişilere bu kağıtları götürdüm ve gerekli belgeleri foroğrafları vs. hazırlayıp beni etimesgut asker hastanesine sevk ettiler. sevk edildiğimde elinize bir zarf veriliyor ve bu zarfı sizin açmanız kesinlikle yasak. zarf açılmış ise tekrar sevk istemek zorunda kalıyorsunuz. aynı gün öğleden sonra etimesgut ask. hastanesine gittim ve ilk önce kayıt işlemi yaptırdım. ardından göz polikliğine gittim ve muayene için sıra bekledim. muayene için içeri girdiğinizde zaten sizin bişey demenize gerek kalmıyor, oradaki hemşire durumunuzu belirten kağıdı doktora okuyor. ilk muayenemi oldum, numaralarım ölçüldü ve karşıdaki yazıları okumamı istedi doktor. ardından da damla damlatarak 10-15 dakika dışarıda beklememi söylediler. ardından tekrar ölçüm yapıldı ve doktor asıl sonucu heyetten alacağımı söyledi. daha sonra gerekli işlemler yapıldı ve heyetin ilk toplandığı gün heyetin toplandığı yerde beklemeye başladım. öğleden sonra heyet toplandı ve benzer şekilde heyete giren kişilerin durumunu açıkladılar. durum açıklanırlken odaya alınıp karar yüzünüze okunuyor. eğer muafiyet aldıysanız parmak iziniz alınıyor ve bi belge veriyolar. daha sonra o belge ile askerlik şubesine gidiyorsunuz ve onu teslim edip sizde bulunacak tarzda geçiçi bir muafiyetinizi bildirir belge evriliyor.
ben biraz yüzeysel anlattım ama genel prosedür bu şekilde, bu adımlar sırasında en azından 2-3 gün uğraşırsınız. bi de askeri hastanede çok fazla sıra beklemeniz gerekiyor.
umarım yazdıklarım birilerine yardımcı olur..
Merhaba @sharper Askerlikten muaf işleminizi gayet açık ve net anlattınız çok teşekkür ederim.Ama söylemediğiniz bir şey var.Hangi numaralardan dolayı askerlikten muaf tutuldunuz.Prosedür nasıl bu konu hakkında bilgi verirmisiniz ...
Benim gözümde de sol -7,00 sağ -5,25 ayrıca her iki gözde de 2,50 astigmat var.
Sizce bu numaralar ile muaf olurmuyum askerlikten.
Bu konuyu ayrıntılı konuşmak istiyorum.
Çok teşekkür ederim şimdiden...