Cevap: Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
NAFAKA-MADDİ TAZMİNAT-MANEVİ TAZMİNATTAN FERAGAT ETTİĞİNE dair boşanma protokolün yazılırsa, boşandıktan sonra asla sizden hiçbir şey alamaz.
Çünkü FERAGAT ETMEK, tümüye haklarından gri dnmemk üzere vazgeek anlamın gelir. Eşin bunu kabul ediyorsa hemen anlaşmalı boanın derim.
Yoksa çekişmeli de her halukarda nafaka ve tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. Genelde boşanmalarda erkekler bunları ödemek zorundalar.
Tşkler.
Kabul ederse anlaşmalı. Etmezsede nafaka v.s asla ödemem. Hapis yatmayı tercih ederim inanın.
Bügün iyilikle yaklaştım, tükürdüğüm surada bir daha bakmam dedi. Avukat bile dilekçeyi erteledi.
bunun amacı bana acı çektirmek. Başka bir amacı yok gibi.
Yani madde madde şöyle yazdırın boşanma protokolüne
1-) Nafakada feragat ediyorum.
2-) Maddi Tazminattan fergat ediyorum.
3-) Manevi tzminattan Fegarat ediyorum.
4-) Müşterekevineşyalarından feragat ediyorum.
Bir avukat tutun ve avukatınızda yardım alarak bu feragat ile ilgili maddeleri yazdıın.Eşinizn avukatına bırakmayın yoksa gözden kaçıdığınız şeyler olur. Zarara uğrarsınız.
Alıntı:
Yani madde madde şöyle yazdırın boşanma protokolüne
1-) Nafakada feragat ediyorum.
2-) Maddi Tazminattan fergat ediyorum.
3-) Manevi tzminattan Fegarat ediyorum.
4-) Müşterekevineşyalarından feragat ediyorum.
Bir avukat tutun ve avukatınızda yardım alarak bu feragat ile ilgili maddeleri yazdıın.Eşinizn avukatına bırakmayın yoksa gözden kaçıdığınız şeyler olur. Zarara uğrarsınız.
Avukat tutacak para olsa. min 3000 diyorlar :)
Alıntı:
ahmet.demir06 rumuzlu üyeden alıntı
Avukat tutacak para olsa. min 3000 diyorlar :)
Çekişmeli boşanma davanız sonuçlandığında ne kadar tazminat ödemek zorunda olacağınızı ve ömür boyu da nafaka ödemeye mahkum olacağınız biliyor musunuz?
Hangisi karlı?
Eğer karınız bu şartlara razı ise ben sizin yerinizde olsam boşanırdım borç-harç.3.000 TL nasılsa ödenir. Öbü türlü çok zarar edersiniz.
Hatta ihtiyaç kredisi bile alırdım.
Alıntı:
Çekişmeli boşanma davanız sonuçlandığında ne kadar tazminat ödemek zorunda olacağınızı ve ömür boyu da nafaka ödemeye mahkum olacağınız biliyor musunuz?
Hangisi karlı?
Eğer karınız bu şartlara razı ise ben sizin yerinizde olsam boşanırdım borç-harç.3.000 TL nasılsa ödenir. Öbü türlü çok zarar edersiniz.
Hatta ihtiyaç kredisi bile alırdım.
Valla ustad, tek çare ikna etmek. Yani kredi, avukat v.s bunlar hepsi beni batırır.
inan batırım
Alıntı:
ahmet.demir06 rumuzlu üyeden alıntı
Valla ustad, tek çare ikna etmek. Yani kredi, avukat v.s bunlar hepsi beni batırır.
inan batırım
Neye ikna etmek?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tokatın çeşitleri şeklinde bir ayrım hukuken mümkün değildir. Yumruğun da aparkat, kroşe gibi çeşitleri hukuken farklı ayrımlara tabi tutulmamaktadır.
Sağlık raporu veya şahitle kanıtlandığı takdirde şiddet uygulayan eşe karşı boşanma davası açılabilir.
Bu yazılana göre davalarda tokat, yumruk ve dayak şeklinde bir ayrım var diyebilir miyiz?
Eşimin babası "Seni mahkemeye verirken KIZA DAYAK ATIYOR diye söyleyeceğiz" dedi. Yani kayın pedere göre tek tokat = dayak oldu.
Hukukta tek tokat = dayak mıdır? Yani muhtemel bir davada adam eşine tokat attı diye hemen o kişi şiddet uyguluyor, dayak atıyor gibi sonuçlar çıkarılabilir mi?
Saygılar.
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
Bu yazılana göre davalarda tokat, yumruk ve dayak şeklinde bir ayrım var diyebilir miyiz?
Eşimin babası "Seni mahkemeye verirken KIZA DAYAK ATIYOR diye söyleyeceğiz" dedi. Yani kayın pedere göre tek tokat = dayak oldu.
Hukukta tek tokat = dayak mıdır? Yani muhtemel bir davada adam eşine tokat attı diye hemen o kişi şiddet uyguluyor, dayak atıyor gibi sonuçlar çıkarılabilir mi?
Saygılar.
Sn İnkaya
Belki hoş olmayacak ama;
Kim neyi ispatlarsa ( Nasıl ispatlayacağı/ispatladığı ayrı bir konu ) o geçerli oluyor.
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
Dayak: Bir insanı veya bir hayvanı dövme işi, sopa, patak, kötek.
Tokat:İnsana el içi ile vuruş.
Kötek:Sopayla atılan dayak, patak
Patak: Dayak, kötek
Şiddet:Karşıt görüşte olanlara kaba kuvvet kullanma
Yukarıdaki açıklamalar TDK sitesindendir.
Sizce tokat -dayak-dövmek-şiddet nedir?
Bir tokatla yeğenini öldürdü...
Adana'da bir kişi, iş yerini temizlemeyen yeğenini bir tokatla öldürdü.
Adana'da oto tamirhanesinde, kuzenine tokat atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Yeniyurt Mahallesi Mücahitler Caddesi 316 Sokak'taki oto tamirhanesinde çalışan Yasin Şahbaz (25), kuzeni Ali Şahbaz'a (17), iş yerini temizleme konusunda çıkan tartışma sırasında tokat attı.
Yere düşen ve bir süre sonra fenalaşan, çağrılan ambulansla Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi'ne kaldırılan Ali Şahbaz, öldü. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Ali Şahbaz'ın ölüm nedeninin ''darbe sonucu karaciğerinde yırtılma'' olarak belirlenmesi üzerine, Yasin Şahbaz gözaltına alındı. Yasin Şahbaz, sevk edildiği Adana Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, ''darp sonucu ölüme sebebiyet vermek'' suçundan tutuklandı.