Nedense marangoz rendesi geldi aklıma.Hani hep marangoza doğru yontar, diğer tarafa damla pislik gitmez!!
Printable View
Gider ustam gider...Marangoz diğer başa geçip yontmaya başlayınca.....
nafaka ödüyorum başım göğe erdi davadan sonra icrayada verdiler haziran 7 temmuz 6 arası tam 820tl ödedim ve artık lanet ettim zehir zıkkım olsun usandım hayattan ben o paraya neler alırdım kendime üst baş alamıyorum telefonda kntr -30da biz ona para yetiştirmeye calışıyoruz 2 gün gecikti hemen icraya verdi bide onun masrafını verdim buna ne demeli insan haber verir önce ama haram olsun helal etmiyorum hakkımı burnundan fitil fitil gelcek inşallah
ben Allahıma güveniyorum bu dünyada yiyebilir benim burda gözüm yok bu dünya yalan zaten ahiretimiz sağlam olsun 3 kuruşla batmam ben ne paralar yedim hiçbiri umrumda değil sadece insanda vicdan olması önemli kul hakkıyla öbür tarafa gitmek iyiyse gitsin benim başımdan gitsin 10 milyarım daha gitsin ne olur calışıp kazanılır ama haketmediğin hiçbirşey yarar getirmez ve şunun unutmayın avukat bey kimsenin ahı yerde kalmaz Allah cok büyük neyse saygılar
Allah işine karışmak bize düşmez.
Gördüğümüz kimine burada çektirmeye başlıyor, diğer tarafa gelmesini beklemeden!!!
Burası mahkeme değil ve burada adalet aramıyorum ancak hissiyatımla ve vicdanımla birşeyler söylemek istiyorum; eşim tarafından haksız yere nafakaya hükmedilmek isteniyorum. Bana nafaka silahını kullanarak maddi ve manevi acı çektireceğinin hazzı içerisinde kanuşmalar yapmakta. Kanunların kadından yana olduğunun bilincinde ve şimdiden bu beni çok rahatsız ediyor.Şimdi kanunlar malesef genelde kadından yana ve çoğunlukla masum erkeklere adalet dağıtmak yerine , aksine intikam aracı oluyorlar.
Ey insanlık onuru taşıyan insanlar , hakimler, avukatlar , kanun yapıcılar lütfen ! bu ve bunun gibi haksız uygulamalarla savaşalım ve bir tarafa acıyarak diğer tarafı acınacak duruma düşürmeyelim. Beş dakikada atılan imzalar insanların hayatını ömür boyu tahakküm altına almamalı. Aile birliğini koruyalım derken insanları aile kurmaktan soğutmayın, nikahsız yaşama yada imam nikahı ile yaşamayı özendirmeyin. Malesef bu gibi uygulamalar ve burada seslerini duyurmaya çalışan mağdur erkeklerin haykırışları malesef eğitimli bir olarak beni de imam nikahlı yaşamaya özendiriyor.
Çocuklar dışında nafaka ödenmesine karşıyım. NAFAKA ALAN EŞLERE sesleniyorum , bu neyin bedeli , isteyerek evlendiğiniz kişiden talep ettiğiniz aldığınız bu nafakalar helal oluyormu? Evliyken eşit olurken ayrılırken mi eşitsizlik oluyor. Nafaka sizin hangi eşitsizliğinizi kapatıyor.
Kendinizi nafaka ödeyen erkeklerin yerine koyarak düşünün , severek isteyerek ödermiydiniz ?
Saygılarımla
Çok özür diliyorum ama boşanmakta olan bir kadın olarak hayret içindeyim. Muhtelemen benim eşim de insanlara benden zorla nafaka alıyor diyip anlatıyordur. Ancak evde onun bir kızı var ve bakıma muhtaç. Kirayı kim ödüyor? Masraflar nasıl karşılanacak?
Ben üniversite mezunuyum, doğumdan sonra işten çıkartıldım. Boşanma sürecinde iş bulamadım. Peki burada kimin neyi ödemesi gerektiğine kim karar verecek?
Şimdi bakıyorum helal melal diyorsunuz? Allah aşkına boşanma noktasına gelene kadar siz hep doğru şeyler yaptınız mı?
Karşılıklı hatalar yapılırken, belki karınıza bağırırken hatta döverken aklınıza geliyor mu helal hak hukuk?
İşe gelince hukuk işe gelince helal..
Kafa yapısı bu oldukça durum düzelmez.
Not: karısını illa yumrukla dövenlerden bahsetmiyorum. psikolojik olarak da şiddet çok süper uygulanıyor bu ülkede.
Ben trafik kazasında taksirle yaya nın ölümüne sebebiyetten yargılanıyorum.6 ay doğru dürüst uyumadım.mahkeme süreci insanı rahatsız ediyor.SİZİN YAZDIĞINIZ SIKINTILARI OKUYUNCA HALİME ŞÜKRETTİM.ADALET inşallah haklının yanında olur.hepinizin sıkıntısını paylaşıyorum ve üzüldüm.ben SAMSUN canik te oturuyorum.çevremde aşırı alkolikler esrarkeşler var.evli olanlar var eşini doğrayan döven söven erkekler var.bunların tek derdi nafaka tazminat değil eşlerinden kurtulmak.bu örnekte bayan haklı.akrabam imam eşi 2 çocuğunu alıp gitti.maaşının yarısı eşe bağlandı.imam tekrar evlendi 2 çocuğu daha oldu.maaşın yarısı eski eşe.yarısı kendine eş ve 2 çocuğuna.çok saçma adalet.bu arada eşini İST da çalıştığını ispatladı.maaş kızına dönmüştü.10 seneden fazla sürdü.erkeğin sömürülmesi yani.bu arada bizim imam baktık ev yaptırıyor yahu maaşın yarısı eski eşe gri kalan boğaza nasıl yetcek.bizimki herhalde emin olmamakla beraber (muska işine)başlamış.şu nafaka neler yaptırıyor.ALLAH gönlünüze göre versin 2 taraf içinde.her halde ölümden sonra güzel bir aile hayatı düşüncesiyle yaşarken yuvanın yıkılması.SAĞLICAKLA.