Cevap: Re: İsrail saldırıyor
AKP Şehiitlerimize yan gelip yatma yeri değil diyordu.Herkes şehit olamaz derlerdi./7 ŞEHİDİMİZ Var İskendurun’da ama bütün Tv’ler İsrail’in vurduğu İHH lıları konusuyor.Vatan için ölenler sanki bir başkası ..One mınute tutmadı ...18 İHH verelim dediler ...Neden hep Filistin. IRAK ‘da müslüman yok mu ?Niye İHH oraya yardım götürmez?
Bütün dünya katil israili kınıyor, siz de AKP yi istediğiniz kadar kınayabilirsiniz ama bunun için sakın şehitlerin adını anmayın!!!
Irak a seyirci kalınmasaydı bugün bunlar olmazdı.. Adı üzerinde insani yardım! Ayrıca bu durumun islamla hiç bir alakası yok. Fanatikler de her kesimden her zaman için vardılar + provokasyoncular da..
Terörü de AKP doğrurmadı , birileri düşük yapmış ama kim? ben de bilemiyorum!!! sanırım saksıyı biraz daha zorlamak lazım !
Doğru bulmasam bile şu habere çok sevindim: http://www.milliyet.com.tr/turk-hack...50/default.htm
No panik :ok
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
08 Haziran 2010 Özcan YENİÇERİ
İsrail'e psikiyatr yardımı yapılmalıdır!
On emir!
Gazze’deki Filistinlilere saldıran İsrailli askerlerin davranışını on emirle taban tabana zıt başka bir emrin belirlediğine kuşku yoktur. 19 yaşındaki bir Türk gencinin yakın mesafeden kafasına dört, göğsüne ise bir kurşun sıkan zihniyetin on emirle yani dini ilkelerle değil Netanyahu’nun yani siyasetin emriyle davrandığına kuşku yoktur. Netanyahu, Liberman, Barack gibilerin davranışlarını tayin eden de yalnızca siyaset değildir; onu da etkileyen dini ve ahlâki hükümler vardır. Yahudilerin Filistinlilere karşı olan davranışlarını Tevrat’ın on emrinin değil diğer başka emirlerin tayin ettiğini görmek gerekir. Bu emirleri ve onların alt yapısını üreten iklimi doğru anlamaya ihtiyaç vardır.
Son emirler!
İsrail asker ve siyasetçilerinin davranışlarını “on emrin” değil bugünkü Kabala’dan mülhem “Tevrat”taki bazı hükümlerin etkilediği söylenebilir. Zira bugün Tevrat’ta bulunan ve insan olan herkesin kanını donduran adeta siyasetçilerin son emirleri olarak nitelenebilecek hükümlerden bazıları şunlardır: “Şimdi git... Onların her şeylerini tamamen yok et ve onları esirgeme; erkekten kadına, çocuktan emzikte olana kadar hepsini öldür” (Tevrat, I. Samual Bölümü, 15/3).
“Ve Tanrı’nı Rab onları senin önünde ele vereceği ve sen onları vuracağın zaman; onları tamamen yok edeceksin; onlarla ahdetmeyeceksin ve onlara acımayacaksın” (Tevrat Tensiye Bölümü, 7/3).
“Ve
Rabbin sana teslim edeceği bütün kavimleri bitireceksin, gözün onlara acımayacak” (Tevrat, Tesniye Bölümü 7/16).
“Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz... Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz” (Tevrat, Hezekiel Bölümü 39/ 18-20).
“Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.” (Tevrat, Yeremya Bölümü, 12/3)
Nazizm ile özdeşleşen İsrail!
Bu dogmaların üstüne, İsrailliler bakımından bir de ikibin beş yüz yıllık sürgün, soykırım, katliam ve yok edilme korkusu ilave edilmiştir. İsrail askerlerinin hiçbir ahlâki ve insani sınır tanımayan saldırılarının nedenlerini ancak bu tür bir tarihi ve dogmatik müktesebat hesaba katılarak anlamak mümkün olur. Filistinli çocukların kolunu taşlarla kıran, onları kendi vatanında esir tutan, işkence eden ya da onlara yardım götüren bir insanın kafasına beş mermi sıkan, camiyi, okulu bombalayan zihniyeti ancak böyle sağlıksız bir iklim üretebilir.
Bu tür bir tarihi, dini ve ahlâki travma geçirmiş toplumların sağlıklı kalması son derece zordur. Irkçılıktan, antisemitizmden, engizisyondan, nazizmden, faşizmden, yabancı düşmanlığı ve katliamdan en fazla zarar gören insanlar, bu insanlık dışı olgularla mücadele etmeyi bir kenara bırakmış, adeta bu olgu ve uygulamalarla özdeşleşmişlerdir. Daha fazlasını yaparak kendilerini koruyacaklarını düşünür hale gelmişlerdir. İnsanlık ve özgürlük için Filistinlilere yardım etmek ne kadar gerekliyse, İsrail’deki hastalıklı yapıyı tedavi etmek için onlara çok daha fazla psikiyatrik yardım etmek de gereklidir.
Yazının Tamamı:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=13560
Birileri İsrail’i durdursun
Arzu ÇAKIR MORIN/PARİS 9 Haziran 2010
Dünyanın yaşayan en büyük filozoflarından kabul edilen Yahudi kökenli Fransız filozof Edgar Morin, İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısını sert dille eleştirdi. ABD, AB ve Arap dünyasının Ortadoğu’ya müdahale etmek istemediği için İsrail’in cesaret bulduğunu belirten Morin, “Birileri harekete geçmeli, İsrail’i durdurmalı” dedi.
LE Monde Gazetesi’nde “Eloge de la Resistance” adlı bir panelde direniş yıllarını anlatan Edgar Morin, konferansın ardından Hürriyet’e röportaj verdi.
“Biliyorsunuz ben Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini savunuyorum” diye söze giren Morin, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı ve ardından izlediği politikayı değerlendirdi.
* Siz Yahudilere soykırım uygulayan Hitler’e karşı Fransız direnişçileriyle savaştınız. İsrail’in Mavi Marmara’ya saldırısını izlerken neler düşündünüz?
Çok korkunç şeylere tanık oluyoruz. İkinci İntifada, Gazze’ye İsrail operasyonu, ardından abluka. Şimdi de bu saldırı. Saldırı yalnızca, duyulmamış işitilmemiş olağanüstü bir aşağılamanın yanısıra, çok da büyük bir yalanla bütün olanların sunulması beni rahatsız ediyor. Nedir sunulan imaj. Küçük insani yardım gemilerinde, zavallı İsrail komandoları, insani yardım adı altında onlara saldıran korkunç yolculardan dayak yiyor. Buna kimse inanmıyor artık, bu olanların hepsi kötü şeyler. Bu olup bitenler İsrail’in nasıl içine kapalı, bloke olmuş bir psikoloji içinde olduğunu da gösteriyor. Ben her geçen gün barış adına daha da karamsarım.
* Victor Hugo’nun dediği gibi “Dünün mazlumunun, bugünün zalimine dönüşmesi korkunç bir dönüşüm” öyle değil mi?
Böyle olabilir, olmuştur da. Mazlum birgün zalim olabilir ama bu zorunlu değildir. Geçmişinden aldığı dersle farklı bir yol da seçebilir. İkinci İntifada’ya kadar İsrail evrensel kalmayı başardı. Ama şimdi artık bunu göremiyoruz. Şunu da unutmamak lazım. Eğer Filistin’in eline fırsat geçse, İsrail’i bugün denize dökmeye hazır olduğunu düşünüyorum. Yani mazlum-zalim dengesi her zaman güçle değişen bir denge.
* Ne yapmalı? Neden bu kadar uzadı barış süreci?
Çünkü dışarıdan bir müdahale yok. Çünkü Amerika müdahale etmek istemiyor. Amerika yalnızca Ortadoğu’ya değil, dünyanın hiçbir bölgesine müdahale etmek istemiyor. Avrupa Birliği müdahale etmiyor. Arap Dünyası bile müdahale etmiyor. Kimse İsrail’i cezalandırmıyor. Birileri harekete geçmeli, İsrail’i durdurmalı.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14969445.asp?gid=200
Suudi Arabistan İsrail iddiasını yalanladı
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Times gazetesinde, "İran'a olası saldırısı sırasında İsrail'e hava sahasını kullandıracakları" yönündeki haberi kesin dille yalanladı.
Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'ya göre, Bakanlık, bu "yalan iddiaları kesin dille yalanladı" ve "Suudi Arabistan, egemenliğinin ihlal edilmesini ya da bir başka ülkeye saldırmak için hava sahasını kullandırmayı reddeden kararlı tutumunu yineler. Bu siyasetin hiçbir ilişkimiz bulunmayan İsrailli işgalci yetkililere de uygulandığı açıktır" açıklamasında bulundu.
İngiliz Times gazetesinin Körfez'deki askeri kaynaklara dayanarak dün verdiği haberde, Suudi Arabistan'ın İran'a olası bir saldırı halinde İsrail'e hava sahasını kullanması için izin verdiği ileri sürülmüştü.
Haberde, bir Amerikalı askeri kaynağın da "Suudi Araplar, kendileri başka yere bakarken İsraillilerin ülke hava sahasından geçmesine izin verdi. Suudiler kendi savaş uçaklarının harekete geçmemesi ve kimsenin vurulmaması için denemeler yaptı bile. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığının onayıyla yapıldı" dediği belirtilmişti.
http://www.cnnturk.com/2010/dunya/06...8.0/index.html