Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Alıntı:
tuana648 rumuzlu üyeden alıntı
zeyno hanıma söylediklerimi geri alıyorum.
benim asıl kızdığım aşk, aşkın gerçekten gözü kör insanın konumu yaşı başı ne olursa olsun neler yaptırıyor .
zeyno hakikaten vefalı bence hala askının arkasında kimbilir neler çekti ama yinede vazgeçmiyor
bu kadar sorunu kabullenmeyedebilirdi.
Burda sorun filan yok!! Zeyno hanım üfür püfür arz-ı endam eder iken evli ama sıkılmış, heyecan aranıyor sloganlı bir adamın göz menziline girivermiş.
Aşk tutupta kollarından al sana zeyno, al sana adam diye insanları biçare etmez,,, aşk daha en baştan maluliyete sebebiyet de vermez, gözü kör tabiri realite değil belalı ve kusurlu ilişkilerin taraflarının tercih ettiği mecazi bir savunmadır. Hani bari kafa kaadına bi baksaydın, derlerse,,,aşktan gözüm kördü,,,nafaka ve tazminatı bi duydum,,,o gün bu gün gözlerime fer geldi. gibi..,
Alıntı:
zeyno_cik rumuzlu üyeden alıntı
Bayan , aldatmayı ispatlayamaz ise ne olur?(dava iptali filan sözkonusu olurmu?),tazminat hakkı yinede bakimidir?
Erkeğin,üzerine kayıtlı hiçbir taşınmaz malı yada nakti bulunmamaktadır.Tazminat neye göre belirlenir?
Ispat yoksa boşanmada yok!!! da geçelim boşanma ile sıkıntı yok,,, siz tazminattan haber verin,,,
Alıntı:
Teşekkürler..
Nafaka yada tazminat , maaş bordrosuna göremi belirlenir ?
Aldatma davası ispat edilemediği için iptal oldu diyelim; bayanın boşanma değilde , ayrılık için dava açması mümkünmüdür?
Nekadar çok soru sordum..Cevaplar için tekrar teşekkürler..
Aslında ayrılık davasını niye sordunuz diye gözüm takılmıştı,,,herhalde bir yerden duyupta sormuşsunuzdur diye düşündüm,,,ancak ilerleyen iletilerden birde bu iletinin başından sıkıntı anlaşılıyor,
Birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı olduğu kadın bir kere Ayrılık davası açmaz,,,neden açsın??? Ahh keşke açsa da,,,kat'i açmaz!!
Yine de,,,ayrılık davası açtı diyelim,,,olur ya? Evet çocuklar ve eğer birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı eşi (eğer çalışmıyor ise) lehine ve ayrılık süresi için çocuklar mahkemece kendisine verilir ise onlar lehine nafaka takdir edilir.
[QUOTE=zeyno_cik;180309]İyi ama forumda erkeğin davayı açmayıp,eşinden beklediğinde, nafaka konusunda artısı olabileceğini okudum.
Zaten sayın bayan ;alabileceğinin max. almış halde...
Çocuklar kaç yaşında mahkemeye çağrılabilir?
QUOTE]
Nafaka,,,nafaka,,nafaka,,nafaka,,,
Ne büyük bir sıkıntı!!!
Nasıl yapsanız da,,, şu nafaka konusunda birlikte olduğunuz evli ama boşanacak erkeğin yükünü biraz hafifletseniz!! Ne vefalı bir aşşk...
Alıntı:
Kusurlu taraf ortada tabiki..bu kusur ne şekillerde ispatlanabilir bunu merak ediyoruz aslında..Çünkü velayet talebi var babanın.
Otel bilgilerine mahkeme kararıyla ulaşılabilrmi ?
Çocuklardan biri 5.5 yaşında, mahkeme çıkabilirmi?
Mevcut bir resim var ise , ne şekilde yorumu olabilir hakimin ? Delilmidir?
Teşekkürler tekrar..
Şu çocuklar mahkeme de ne yapacak, neden gelecekler?? Anneleri aleyhine mi konuşacaklar??? Eşler birbirinden illallah der, hatta biri çocuğun mamasını koştururken, diğeri ahu dilber peşinde koşturur amma,,, çocuklar için aynı şey sözkonusu pek olmaz,,,
Ya da sizi babası ile gördü de söyler diye ise??? yok merak etmeyin kesinlikle küçük çocuk hele ki o yaşta asla mahkemece dinlenmez.
Resimdeki kişilerin pozuna bağlı,,,resmi görmek lazım,,
Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim.
Avukatımız , aile avukatı olduğundan herşeyi net bişekilde soramadığımız için , sizlerden bilgi almaya çalışıyoruz.
İlginize teşekkürler
Aile avukatlarına net birşeyler sorulmuyor mu?? Kızıyor mu???
Alıntı:
Çocuklardan 5,5 yaşında olanın velayetini talep etsek , alabilmemiz için neye sahip olmamız gerekir ?
Yani anneyi nasıl kusurlu gösterebilirizki?
Çünkü annenin belli bir kusuru yok. Sadece canımızı sıkan , bu olaylara ve kendi hırsına çocuklarıda dahil ediyor.Kendi psikolojisine göre , babaya çocuklarını gösteriyor yada göstermiyor... Geçmişte aldığı psikolojik destek sebebiyle ilaçlar kullanmıştı , ozamanlar iyiydi.Ancak şimdi kullanmıyor , doktorada gitmiyor ve çevresindeki kişilerden etkilenerek hareket edebiliyor.
O yüzden nezaman ne yapacağını kestirebilmek imkansız malesef...
Çocukların mağduriyeti , üzüntüleri , özlemleri bizim elimizi kolumuzu bağlıyor açıkçası.
Ne yapmak gerek ?
Avukatımız fikir vermiyor , sadece korkmayın diyor...
Eskiden ilaç filan kullanıyor derken epey geçmişten bir hukukunuz oludğu anlaşılıyor,
Tamer Karadağlı vakası ile milenyumda yeni bir sendrom hasıl oldu,,,
lohusa baba sendromu,,,
sanırım şu 5.5 yaşındakinin ayrı bir anlam ve önemi burdan doğuyor,
Alıntı:
Kadın özel olan aile hayatını deşifre ediyorsa ,
kendi ailesinin etkisi altında kalarak , eşine buna göre davranışlarda bulunuyorsa ,,,,,,
Yahu bu erkekler , sebep göstermeden boşanamıyormu yani ?
Boşanmak istiyorum , sevmiyorum , anlaşamıyorum demek yeterli olmuyomu yani ?? Nasıl iş yaa...
Kadında kocam beni aldatıyor diyor , ee.. evlilik kurumu sarsılmamış mı oluyor ? Daha ne ispatı , ne kanıtı yani ??
Gerçekten erkeklerin vay haline...
Evlenmeden 40 kere düşünmeleri lazım..
Kadının deşifre edecek özel hayatı yok ki!! Kocası ile özel hayatı diye birşey mi var???
Deşifre etse etse kocam beni aldatıyor der,,, Yani işinizi görmez, karıkocanın deşifre etmemesisi gereken özel hayat, aile sırrı dedikleri bunlar değildir,,,
Sevmiyorum, anlaşamıyoruz demek yeterli değil,,,ne yazık ki...
Zeyno hanım, küçük küçücük bir detayı atlıyorsunuz,,,birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı olduğu o kadın var ya o kadın,,,hani sebepsiz boşayacak olsa keşke, hah işte o kadınla bu adam bir sebeple nikahlılar...
O da AŞK, SEVGİ....Siz doğuştan nikahlı filan sanıyor gibisiniz, yani kendiliğinden,,,onlar birbirlerini sevdiler,,,tıpkı sizin gibi...
Artık çocuklar da öyle,,,içkiliydim hatırlamıyorum, bunalımdaydım,,,karanlıktı görmedim,,,gibi kazalarla oldu diye düşünüyor ya da size öyle söylenmiş ise sakın inanmayın,,,
herşeyin ilki hatadır, olabilir, insan beşer şaşar,,,, ama ikinci hata diye birşey yok,,,tekrarı oldu ise; ilkinde çok hoşumuza gitti yine yapalım,,,,niyetiyle bilerek isteyerek olur...
Bence de 40 kere düşünmeleri lazım, ama düşünmezler,,, ilki için de böyledir, ikincisi için de,,,istatistiki olarak ders alma eğilimi göstermezler...
Tarih tekerrürden ibarettir,,,
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim..
Hayat bu , tabiki belli olmaz , ama ben zaten kendimi bu pozisyona daha en başından düşürmez , 2 çocuğumun babasının benden düzgün bahsedebilmesi ve kafasında geçmişe dair kötü bir anı kalmaması adına , işleri çığrından çıkartmazdım.
Sanırım kadında adam ile ilgili düzgün şeyler bahsetmiyordur,,, o yüzden onu aldatan kocasının dilinde düzgün durmak pek umrunda olmaz,,,
Ne çok şey biliyorsunuz bu arada??? Acaba işler çığırından çıkarken, haricen gazeller ile şu çığırın bir ucundan da biraz siz mi çekelediniz, itelediniz, çıkı çıkıverdi....
Alıntı:
Üzgünüm...
Tüm olumsuz cevaplarınıza rağmen , gayet umut doluyuz :)
Tazminat talep etmiyormuş , nafaka talebi varmış , nafaka talebinide gayet sağlam tutmuş... Eğer çok kasarsa bu durum , bizde parayı bölüşelim deriz ,dert değil ,,, Para onun olsun , bize huzur bıraksın yeter ...
Nedense bugün çok olumluyum :) Kısmet bakalım... Nelerle karşılaşıcaz...
Açıkçası velayeti çocukların yaşı küçük olduğu için alamayacağımızı biliyoruz ama insan kabul etmezde bi çıkış yolu arar ya .. öle bir durum bizimkide işte..
Kadın aldatıldığını keşke ispatlayabilse... Onur meselesi yaptı çünkü , ispatlasında rahatlasın .... Bizim söylememiz yetmedi kendisine ...Kadınlardan korkmayan taş olsun :)
6-7-8 yıl.... sürmez okadar...
Kadının umudu bitince , bu iş bir an önce bitsin isteyecek zaten ...
Ayrılık değil , boşanma için dava açtığı kesin buarada.
Yani öle evi terk , ayrılık davası filan ... nedense avukatı ona böyle akıllar vermemiş ... Halbuki sürüm sürüm süründürüceğini iddia ettiğinden, ben böyle şeyler beklemiştim kendisinden.Her neyse...
Allah kimseyi çaresiz ve umutsuz bırakmasın ...
Biz - birlikte olduğum erkek ve ben - kimse üzülmesin , çocuklar etkilenmesin , ev dağılmasın diye kendimizden çok verdik , kendimizden vazgeçtik ...
Ama kimse bunların hiçbirinden anlamadı , konuya dahil olan herkes sadece kendini düşündü...Fitil ateşlendi , bundan sonra yapılacak birşey yok , fitilin sonunda bomba varsa , patlar .. yoksa ............ Çok şükür der otururuz..
Bu olayda aldatan bir kadın yok. Aldanan bir kadın var.
Arada kalan 2 çocuğun durumu elbette önemli ancak bu çocukların sorumluluğu niçin babalarının sevdiği kadına yıkılmaya çalışılıyor bunu anlamak mümkün değil.
Av.İlknur Sezgin Temel
Yanlış bakıyorsunuz,,,bu olayda;
Aldanan kadın diye tabir ettiğiniz kadın, birlikte olduğu ve sevdiği erkeğin nikahlı eşi olan kadına karşı temelinde maddi menfaat unsurunun da bir nebze örgülü olduğu bir biçimde amiyane ifadeler, yargılar, küçümsemeye varan tespitler, zorlama giydirilmiş kusurlarla aleni bir biçimde yokedici bir düşmanlık geliştirmiş,
Adamın evli olduğu kadın külliyen kötü, bu külliyata anneliği dahil,,,
Genel bir biçimde Zeyno adlı üyenin iletileri okunduğunda; birlikte olduğu evli erkeğin kendisi ile herşeye rağmen sevgi adına birarada olma arzusunu yakalamak çok zor.
Üstelik SEVGİ yüreklerde varlık gösterdiğinde,,,insanın kişiliğine yansıması lazım, daha bir hoşgörü, daha biri iyiniyet, daha bir olumlu olmalı insan, sevginin böyle bir gücü vardır, seversiniz günün doğuşunu farkedersiniz, sokakta yere tüküren adam dahi gözünüze batmaz,,, sevgilinizin yanından yeni ayrılmışsınızdır yürürken yürürken hala hala gülümsediğinizi farkedersiniz, belki hiç çiklet çiğnemeyecek iken hem de hiç prensibiniz değil iken çiklet satan kirli yüzlü bir çocuktan tüm çikletlerini satın alırsınız,,, harikasın abla diye arkanızdan naralar atar,,,,vs. vs.
Sevmişsiniz,,,sevdikçe kaybetme korkusu diye birşey içinizi burar ara ara aklınıza düştükçe...,
Sırf bu yüzden, belki hala sevdiği erkeği kaybetmek zorunda kalan, sevdiği erkeğin artık kendini sevmediği gerçeğiyle yüzleşen bir başka kadının içine düşen ağrıyı artık anlarsınız,,,
Seviyorsanız işte,,, sevgi sizin elinizi dilinizi bağlar,,,sevgi şeytanınızı susturur,,,ve sevgi varsa amma varsa yüreğinizde,,, sizin sevginizin varlığı ile sadece bir yerde bir kadın (hemcinsiniz üstelik) bir damla gözyaşı dökmek zorunda kaldı ise, bir de küçük küçücük çocuklar için yaşam bir başka ufka açıldı ise,,,sevginiz dilinizi lal eder..., bir damla da sizin elinizden, dilinizden gözyaşı dökmesin diye bu sevgiyi varederken mecburen dünyasına esip fırtınalar kopardığınız insanlar...
Oysa; burda aldanan kadın diye tabir ettiğiniz Zeyno,,,eline geçse çocukların velayetini baba almak istiyor diyor amma o hikaye,,,evet eline geçse kadının bavulunu kapının önüne, kapıda kadının yüzüne kapanacak...Çocuklar ve sevdiği! erkek ve kendisi,,, İstediği bütünlük bu,,,
Bu arada adamın da egosu epey tavan yapmıştır!!! Bu kadınlar birbirlerini yiyor benim için diye diye şişiniyordur,,,da..., şu hukuk bir yardımcı olsa((((
Aldanan kadını yanlış anlamışsınız cognis.
Aldatan bir koca,aldatılan bir eş ve 3.kişi var olayda.
Öncelikle cognis söylemlerinizin coğu cuk oturmuş fakat,
Sayın cognis benim zeyno hanım bu kadar soruna katlanmayabilirdi şeklindeki ifadem yani olaylar bu redde de iken 'aman seninlemi uğraşacam' deyip alıp başını gidebilirdi de kabullenmeyebilirdi demek seviyor ki katlanıyor vefalı demem de ondan.
tabiki sevgi insanın gözünü kör etmemeli en azından Zeyno hanım sağa sola saldıracağına biraz daha hoşgörülü olmaya sevdiği adam için çocukları için diğer kadını da incitmeden karalamadan çalışsa en azından işlerine karışmasa geri dursa diymi. sonuçta iki kişi arasındaki mesela bırakta onlar çözsün onlar tartışsın sorma bile ne oldu diye illaki anlaşacaklardır.
artı velayet falan almak istiyor annelerinden daha da mı şevkat verecek sanki çok kör bakıyor elinden gelse kadını yok edecek tarzda konuşuyor benim kızdığım yan bu oldu sadece
sevgisine kimse birşey demiyor sayın zeynonun olabilir ben saygı duyuyorum adam yanlış bir evlilik yapmıştır bunalmıştır hayatından bezmiştir illaha adamın maceracı olması da gerekmiyor sayın cognis belki evlenmek için evlendi gerçek aşkı bulunca da 2 çocuk demedi gözleri kör oluverdi değilmi
Zor bir durum
Sayın Erdoğan Kırcalı, Size "avukatım" diyebilir miyim? :))
Sayın Cognis'in benim iletimde yanlış anladığı şey tespit ettiğiniz şeydi gerçekten.
Bu arada, aslında sayın Cognis'in yanlış anlaması da iyi olmuş. Bence edebi değeri de olan güzel cümleler dökülmüş kaleminden / klavyesinden...
Alıntı:
tuana648 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cognis söylemlerinizin coğu cuk oturmuş fakat,
Sayın cognis benim zeyno hanım bu kadar soruna katlanmayabilirdi şeklindeki ifadem yani olaylar bu redde de iken 'aman seninlemi uğraşacam' deyip alıp başını gidebilirdi de kabullenmeyebilirdi demek seviyor ki katlanıyor vefalı demem de ondan.
tabiki sevgi insanın gözünü kör etmemeli en azından Zeyno hanım sağa sola saldıracağına biraz daha hoşgörülü olmaya sevdiği adam için çocukları için diğer kadını da incitmeden karalamadan çalışsa en azından işlerine karışmasa geri dursa diymi. sonuçta iki kişi arasındaki mesela bırakta onlar çözsün onlar tartışsın sorma bile ne oldu diye illaki anlaşacaklardır.
artı velayet falan almak istiyor annelerinden daha da mı şevkat verecek sanki çok kör bakıyor elinden gelse kadını yok edecek tarzda konuşuyor benim kızdığım yan bu oldu sadece
sevgisine kimse birşey demiyor sayın zeynonun olabilir ben saygı duyuyorum adam yanlış bir evlilik yapmıştır bunalmıştır hayatından bezmiştir illaha adamın maceracı olması da gerekmiyor sayın cognis belki evlenmek için evlendi gerçek aşkı bulunca da 2 çocuk demedi gözleri kör oluverdi değilmi
Zor bir durum
Üşenmedim yazılanların tümünü okudum. Toplumsal değer yargılarımız bu 3. kişinin ortaya çıkıp da konuya dahil olmasına çok da izin vermez ve değer yargılarımızla hemen suçlamaya geçeriz. Ben de ne yalan söyleyeyim içten içe bu zeyno hanıma kızdım ve hiç hoşlanmadım. evli kadın psikolojisi naaparsınız?:) kabullenmiyor işte.
Tarafsız bakmaya çalışsak da hoş göremiyoruz. onun bakış açısıyla görmekte zorlanıyorum ancak burda onunla ilişkiye giren adamın hiç mi suçu yok? neden kadın suçlansın direkt olarak?
Zeyno hanımın mağdur eş hakkındaki suçlamaları ve onun anneyi anneliğini yargılaması, çocukların psikolojisini ondan fazla düşündüğünü söylemeye çalışması ise hiç inandırıcı görünmüyor. Çocukların psikolojisinin bozulmasındaki asli sebep olarak bunu dile getirmesi bana komik geliyor.
Hukuki açıdan gerekli yanıtları zaten fazlasıyla almış. Sanırım dikkat çekme amacına da yeterince ulaşmış. O kadın olarak ortaya çıkma cesareti de hayranlık uyandırıcı:) aşk her şeye neden olabilir ve insanı vurur söylemlerine ise kusura bakmayın da savunma mekanizması gözüyle bakıyorum. bir tür vicdanı rahatlatma ve toplum önünde kendini aklama çabası. ne kadar aşık olursanız olun, evlilik kurumundaki sorumluluklarınız önceliklidir. büyük sözler gibi geliyor evet. fakat olması gereken budur ve Allah şaşırtmasın diyorum..
Aladatılan eşin travmaları ile yaşadığı sıkıntılarını anlayabilmek için kendilerine bir tutam empati öneriyorum:) Her şeyi Allah a havale eden bir bakış açısı ile "eden bulur" da denebilir elbet.. :rolleyes: o zaman bu kadar rahat haksızken hak savunusu yapabilir miydi acaba? ilginç cidden ilginç..
Yaşanan gel gitler , vicdan azapları , suçluluk duyguları , işlenen günahlar , günahına girilen çocuklar , hayatı kararan,gelecek umudu kalmayan başka bir kadın , anne ve babasıyla büyüyemeyecek , bir pazar sabahı hep birlikte kalkıp anne ve babasıyla kahvaltı yapamayacak olan 2 çocuk……. Bir aile dağıldı.Bu aileyi ben dağıttım.
Sizin ekran karşısında oturup , kestiğiniz ahkamlar kadar kolay olmadı bunlar…
Ben zannettiğiniz kadar kolay yaşamadım hiç birşeyi…
Atlattığımı zannettiğim ama asla atlatamayacağımı içten içe bildiğim pişmanlıkla karışık suçluluk duygumun sizler tarafından anlaşılmasını asla beklemiyorum.
Yaşadıklarımı bilin , sizde aynısını yaşayın demiyorum.
Ama saygı duyun.
Klavyenin başına oturup,paragraflarca yazı yazmak , kendince yorumlar yapmak , anlamadan,bilmeden, konunun erbabı havalarında ahkamlar kesmenizden çok daha içeriği güçlü şeyler beklemiştim.
İçeriğin gücünden geçtim,,,doğru nüansları bile maalesef yakalayamamışsınız…
Baba evlatları için çıldırıyor.Çocuklar babayı görmeden yapamıyor.
Niye görüşmüyorlar?
Niye diğer konulara takılıyorsunuzda , bunun cevabını asla vermiyorsunuz Sayın Çokbilenler?!?
Çocuklara neyin cezası çektiriliyor?
Baban yok , gelmeyecek artık..Seni sevmiyor oyüzden gelmiyor
Demek hangi annelik !!!
Keşke en başından beri birlikte yaşasaydık.Çünkü tüm iyi niyetlere nasıl karşılıklar ve cevaplar aldığımızı hatırlar , şimdi bu tepkilerimizin tahammülsüzlüğümüzden kaynaklı olduğunu anlayabilirdiniz.
Alıntı:
...
Sayın Çokbilenler?!?
...
Allah razı olsun.İhtiyacınız olan cevaplara kavuştunuz herhalde!
Benim cevabım ilgili kişilere ulaşacaktır elbet..
Cevabımın sizlerle bir ilgisi olmadığı anlaşılmıştır zaten.
Alıntı:
Yaşanan gel gitler , vicdan azapları , suçluluk duyguları , işlenen günahlar , günahına girilen çocuklar , hayatı kararan,gelecek umudu kalmayan başka bir kadın , anne ve babasıyla büyüyemeyecek , bir pazar sabahı hep birlikte kalkıp anne ve babasıyla kahvaltı yapamayacak olan 2 çocuk……. Bir aile dağıldı.Bu aileyi ben dağıttım.
Sizin ekran karşısında oturup , kestiğiniz ahkamlar kadar kolay olmadı bunlar…
Ben zannettiğiniz kadar kolay yaşamadım hiç birşeyi…
Atlattığımı zannettiğim ama asla atlatamayacağımı içten içe bildiğim pişmanlıkla karışık suçluluk duygumun sizler tarafından anlaşılmasını asla beklemiyorum.
Yaşadıklarımı bilin , sizde aynısını yaşayın demiyorum.
Ama saygı duyun.
Klavyenin başına oturup,paragraflarca yazı yazmak , kendince yorumlar yapmak , anlamadan,bilmeden, konunun erbabı havalarında ahkamlar kesmenizden çok daha içeriği güçlü şeyler beklemiştim.
İçeriğin gücünden geçtim,,,doğru nüansları bile maalesef yakalayamamışsınız…
Baba evlatları için çıldırıyor.Çocuklar babayı görmeden yapamıyor.
Niye görüşmüyorlar?
Niye diğer konulara takılıyorsunuzda , bunun cevabını asla vermiyorsunuz Sayın Çokbilenler?!?
Çocuklara neyin cezası çektiriliyor?
Baban yok , gelmeyecek artık..Seni sevmiyor oyüzden gelmiyor
Demek hangi annelik !!!
Keşke en başından beri birlikte yaşasaydık.Çünkü tüm iyi niyetlere nasıl karşılıklar ve cevaplar aldığımızı hatırlar , şimdi bu tepkilerimizin tahammülsüzlüğümüzden kaynaklı olduğunu anlayabilirdiniz.
Çokbilenlerden biri olarak..
Herkes tercihlerine göre bir hayat yaşar. Siz şu çok önemsediğiniz ailenin dağılışında rol oynayan bir "3. kişi" olarak o yaşadığınız sıkıntıları seçmeseydiniz yaşamayabilirdiniz.
Elbette dışardan konuşmak çok kolay biliyorum ancak size de biraz olsun empati önermemin sebebi zaten budur. Kendinizi o aldatılan ve ruh sağlığını, anneliğini sorguladığını kadının yerine koayark düşünmenizi önerme nedenim zaten bunu anlamaya çalışmanızı sağlamaktı.
Anadoluda bir söz vardır.Yuva yıkanın yuvası olmazmış. Siz belki de yuva yıkmadınız da o kadının yuvasını yaptınız:) bilemem ama, yine de kötü şeyler düşünerek ve söyleyerek sizi yargılamak istemiyorum. Fakat evli kadın bilnçaltımın oyunmları bunlar hep:) Valla ben istemesem de ister istemez olayı hazmetmiyor ve sizin bakış açınızla bakmaya çalışsam da size acıyamıyor ve sıkıntılarınızı paylaşamıyorum. Siz bir tercih yaptınız ve evli çocuklu bir adamla birlikte olmayı seçtiniz. İradenizle bunu engelleyebilir, zamanında durabilir, aşık dahi olduysanız bile en azından geri dönebilir ve onları kendi evliliklerini kurtarmak için gerekli bir şansa da belki de kavuşturabilirdiniz.Bu durumda ne nafaka, ne velayet, ne aldatılan eşin hezeyanları ile çocuklarına yaptığı zararlarvs. bunlar sizin ilgi alanınıza girmeyecekti.
Şimdi şikayete hakkınız yok kusura bakmayın.
Eden bulur..cidden.. Bunu iyi düşünün. Bir kadına sadakatle bağlanmayan bir erkek var elinizde. Bunu gelecekte size yapmayacağını bilemezsiniz. Hatta potansiyeli var bakınız.
Aldatılan eşin de mutlaka sorumluluğu vardır, ilişkiyi yürütememiştir, belki dediğiniz gibi olumsuz davranmış, hezeyanlar yaşamıştır, ama onlar aile içinde eşler arasında çözülmesi gereken sorunlar. Evlilik danışmanlığı alanına daha çok giriyor. İşin komik tarafı burda müdahil olmaması gereken kişi konuşuyor ve asıl tarafları göremiyoruz..Tamam tamam çok bilmiş olarak sustum:) tıpppppppppppp:)
Susutum dedim ama uzman olarak bir açıklama şart burada. Uzman yanım devreye girdi bakınız:)
Baba çocukları için çıldırıyor ve onları görmek istiyor ancak anne olumsuz söylemlerle çocukları baba aleyhine kışkırtıyor anladığım kadarıyla.
Şöyle söyleyelim boşanma süreci psikolojik açıdan eşin ölümünden daha üst düzeyde travma yaratır. yani insanlar sevdikleri ve sadakatle bağlanmaya söz verdikleri kişilerce aldatıldıklarında bu kadın ve erkek için değimez buna o kişinin ölmesinden daha çok tepki verirler. yapılan araştırmalar depresyon kaynakları arasındaki sıralamada boşanmayı eşin kaybından daha öne koymaktadır. bundan dolayı sevgilinizin eşinin verdiği tepkiler travma sonrası stres tepkileri olup, bu dönemde sağlıklı düşünmesi çok da beklenemez. bu bir kriz evresidir ve krizin kendi içinde evreleri vardır. anladığım kadarıyla şu an hala durumu sindirememiş ve bedel ödetmeye çalışması hesaplaşma çabaları gösteriyor ki durumu kabullenme ve kendi yaşamını sürdürmek için gerekli adımların atılması gereken evreye daha var..
bu süreçte annenin çocuklarına kendi olumsuz duygularını yansıtması çocukların ruh sağlığını bozacak etkilere neden olur ve çocukların boşanma sürecinde daha çok yıpranmasına neden olur. bir ebeveyn yani sorumlu bir ebeveyn olarak annenin bu etkilenmeyi en asgariye indirecek ve kendi travması ile başa çıkacak şekilde davranışı çocukların da bu süreçten olabildiğince daha az etkilenmesine ortam hazırlar. bunun için bu süreçte profesyonel yardım alması gereklidir. kendi başına aşılabilir ancak çok uzun sürer ve çocukların üzerinde çok fazla iz kalır. dağılmış ailelerin çocuklarında bu süreçte konsantrasyon bozuklukları, depresyon ve kaygı tepkileri, güvensizlik, gelecek kaygıları, uyku bozuklukları, gereğinden çok bağımlılık, öfke ve saldırganlık tepkileri , alt ıslatma (enürezi ve encorezi) görülebilir..
baba üzerinde etkiniz varsa çocukların da bu dönemde profesyonel yardım almalarını sağlayabilirseniz belki yaptığınız /bozduğunuz şeylerin düzelmesinde az da olsa bir sorumluluk almış olabilirsiniz..