Re: Boşanma davasında iftira
forumlarda okuduğum kadarıyla davalarda kadına tedbir nafakası bağlanıyor, anlamadığım nokta benim malum davamda niçin tedbir nafakası bağlanmamış olabilir?
ve ayrıca henüz çok kısa süreli bir evlilik olduğu için davanın reddini isteme gibi bir şansım mevcutmu?
merhaba
eşim nikahtan önce evden kaçmış ve ailesi kayıp başvurusu yapmıştı karakola giderek evlendiğimizi gösterir cüzdanla kayıp ilanımını kaldırttık,
şimdi mahkemeye bu dosyayı vermem lazım karakoldan istesem bana verirlermi acaba?
merhaba
davamla ilgili davacının tanıkları ifadelerinde bu evliliği bilmediklerini haberleri olmadığını söylediler fakat benim elimde onlarında nikah günü salonda olduğunu ispat eden fotoğraflar var ayrıca şahitlerden biriside ifade verenler arasındaydı.
bu konuda mahkemeyi yanıltmak sebebiyle bir cezai işleme hükmedilirmi, bunun başvurusunu duruşmada mı yapmak lazım yoksa ayrıca bir dava mı açılmalı?
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
Duruşma esnasında durumu hakime izah eder boşanmak istemiyorsanız bunuda belirtirsiniz.Taraflardan biri kabul etmedikçe boşanmak kolay değil ülkemizde.Sizin evlenmek için ev açtığınız konusunda şahidiniz vardır mutlaka hatta eve aldığınız dayanıklı tüketim mallarının faturaları sevk irsaliyeleri hatta bu mağzalarda çalışan kişiler bile sizi lehte duruma geçirebilirler.
Ayrıca karşı tarafın iddialarını çürütürseniz türk ceza kanunun aşağıda belirttiğim maddesini inceleyin dava açabilirsiniz.Hakaret
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
belirttiğiniz madde uyarınca dava açmam için avukat tutmama imkanım yada masrafları davalının ödemesini isteme hakkım var mı?
Alıntı:
forumlarda okuduğum kadarıyla davalarda kadına tedbir nafakası bağlanıyor, anlamadığım nokta benim malum davamda niçin tedbir nafakası bağlanmamış olabilir?
ve ayrıca henüz çok kısa süreli bir evlilik olduğu için davanın reddini isteme gibi bir şansım mevcutmu?
Boşanmak istemediğinizi belirttiğiniz anda büyük ihtimalle eşinizin açmış olduğu dava red edilecektir.Kaldi ki, evet evliliğiniz 2 hafta gibi kısa bir süre olduğu için davanın red edilme olasılığı yüksek.Tedbir nafakası davanız karara bağlandığı zaman karşı tarafın da talebi olmuş sa bağlanır.
Alıntı:
merhaba
eşim nikahtan önce evden kaçmış ve ailesi kayıp başvurusu yapmıştı karakola giderek evlendiğimizi gösterir cüzdanla kayıp ilanımını kaldırttık,
şimdi mahkemeye bu dosyayı vermem lazım karakoldan istesem bana verirlermi acaba?
Karakol bu konuda size yardımcı olur.Dosyanın aslını vermeyebilir doğal olarak ancak fotokopi suretlerini aslı gibidir onayı yapabilir.
Alıntı:
belirttiğiniz madde uyarınca dava açmam için avukat tutmama imkanım yada masrafları davalının ödemesini isteme hakkım var mı?
TCK'ya dayanarak davayı cumhuriyet savcısı açar. Bu suçlar şikayete bağlıdır. Zaman aşımı altı aydır.
Fakat anlattıklarınızda "hakaret" suçunu oluşturacak bir unsur göremedim.
Alıntı:
Avukat tutmanız sizin lehinize sonuçda hukuk insanının duruşmada yaklaşımı farklı olur. Nerde susması, nerde konuşması, nerde müdahale etmesi gerektiğini çok iyi bilirler.Ayrıca kanunları bilmek kadar kanunları yorumlamak da avukatların uzmanlık alanıdır. Kaldıki sizin davanızın iyi bir avukata şiddetle ihtiyacı var.Üstelik sizde tek boşanma davası da yok.İftira,şahitlerin adaleti yanıltması.
Karar sizin ama bence, yola avukatsız çıkmayın derim.