Cevap: Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
Manifestoya...
Referandum sonucu hissettiklerimi anlatan bir K. Atatürk sözü ile katılmak istiyorum...
" ‘Hükümetlerin yaptıkları işler kötü olup da millet itiraz etmez ve iktidarı düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir…’
K. Atatürk
Cevap: Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
Kırmızı ve yeşil diye ayırdığımız ülkemizde, aslında alacakaranlıkta kalmış büyükce gri bir alan vardır. Orda yaşayanların konjüktürel davrandıklarını yeni öğrenmiyoruz.
Öğrenmeden fikir sahibi olanların çok sayıda bulunduğu bu alan, değişken tepkiler verebilmektedir. Rakiplerin davranışlarına göre saf belirlemeleri en belirgin özellikleridir.
Bu insanların büyük çoğunluğu din hakkında eleştirisel konuşan herkesi potansiyel düşman gibi algılar.
O dakkadan sonra gerçeklik kavga, sulh takiye ile olur...
Bunun ana sebebi ataerkil yaşam biçiminin hala ülkemize egemen oluşundandır. (evde yada çevrede öğrenilenlerin sınanması sırasında araya giren eğitim ve kültür sorunları)
İletişim yolları kapanmış bu insanlara ulaşmak dün zordu, bu gün çok daha zorlaştığından yüzde yüz eminim...
İmkansız mı?
Değil tabi ki!
ülkenin sırtındaki keneler kana doyup kendiliğinden düştüğünde o yollar ardına kadar açılır... Ondan önce yapacak çok şey yok gibi sanki!