Fenerbahçe'ye 4 Türk oynatma zorunluluğu getirilsin.
Printable View
Fenerbahçe'ye 4 Türk oynatma zorunluluğu getirilsin.
Fenerbahçe'den Mehmetçik'e destek
Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
''Kulübümüz, terör belası karşısında, vatan için hiç çekinmeden canlarını ortaya koyan kahraman Mehmetçiklerimizin, geride bıraktıkları eş, çocuk ve ailelerine destek olan Mehmetçik Vakfı için başlatılan yardım kampanyasına bir milyon dolarla katılmıştır. Yardım kampanyaları çığ gibi büyümekte, buradan gelen paralar giden canlarımızı geri getirmese de, şehitlerimizin geride bıraktıkları için, küçük de olsa bir umut ışığı...Devamı>>>
FB:2 - PSV:0
Tebrikler Fenerbahçe... :)
Vallahi öylesine takılıyorum bu foruma. :mahcup:
Ben de... :p
ben de :(
Herkes sussun Fener konuşuyor ...
Bense başlıktaki gibi sadece Fenerliler takılır diye takılmıştım.
Atatürk ve Fenerbahçe
Atatürk, 10 Ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra ikisi Fenerbahçeli ve üçü Beşiktaşlı olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "Burada üçe üçüz.. Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!"
Mustafa Kemal Atatürk'ün, Fenerbahçe Spor Kulübünü ziyaret ettikten sonra hatıra defterine yazdığı yazılar şöyledir:
Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim. 3.5.1334 ( 1918)
Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübüne gösterdiği bu özel ilgiyi kesinlikle yadırgamamak gerekir. Kurtuluş Savaşının kazanılmasında, savaşa gönderdiği subay beş futbolcusuyla ve o karanlık yıllarda en güçlü düşman takımlarını ardarda yenerek ulusa verdiği moralle cumhuriyetin kurulmasında pay sahibi olan bir kulübü Ulu Önder elbette ki özel bir sevgi ile sevecek ve bunu dile getirecekti.
Rüştü Dağlaroğlu'nun Fenerbahçe Tarihi Adlı Kitabına göre:
Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret etmiş, hatıra defterine duygularını yazmış, maçına gitmiş, yaz balosuna katılmış, yangından sonra kulübüne maddi yardımda bulunmuş, Yalova Termal’deki gösteri maçına sadece Fenerbahçe su topu takımını davet ettirmiş, stadına büstünün konmasına izin vermiş, Fenerbahçe spor kulübü mensuplarının deniz sporları ile iglilenmesi isteğini dile getirmiş bu konuda direktif vermiştir ve iki kez Fenerbahçe'liliğini deklare etmiştir
WikipediA
Küçük utku
Küçük utku'ya anneannesi telefonda sorar;
"Utkuçuğum, sen oruç tutuyormusun?''
"Hayır anneanne oruç tutmuyorum. Fenerbahçe'yi tutuyorum''
Prof.Dr.Türel Yılmaz