Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sn cesur 26. Her ileri derecede yabanci dil bilen, vatandasligi degistirmesimi gerekiyor, kusura bakmayin ama bana biraz mantikli gelmedi. ne yapmali yani benimde cok ileri derecede yabanci dilim var, vatandasligimi degistireyim, ne onerirsiniz, bu ulkeyi kime birakacagiz, iranlilarami.?
Saygilarimla.
Doğru söze hacıemmin ne desin?
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
galiba bana cevap yazan benim durumumu bilmiyor ben yabancı ülkede firari olduğum için eşim yabancı ve bende bu hakkı elde ettim bunu elde etmekte o ülkenin dilini iyi bilmekle oluyor...merak etmeyin öyle oturduğunuz yerden birşeyler söylemek kolay 3 yıl boyunca yıldızları görerek hakkarinin dağlarında yatsaydınız o zaman beni anlayabilirdiniz..saygılarımla
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
.... birşeyler söylemek kolay 3 yıl boyunca yıldızları görerek hakkarinin dağlarında yatsaydınız o zaman beni anlayabilirdiniz..saygılarımla
Bırakıp gittikleriniz hala o dağlarda yıldızlara bakıp yatıyor.
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
şu anda yurt dışında bulunduğum için vatandaşlığımı kaybettim ve yabancı dilim ileri seviyede olduğu için vatandaşlığımı değiştirdim..yurda girişimde herhangi bir işleme maruz kalırmıyım..iyi günler
Umarım maruz kalırsınız. Bu mantıkla.
Sn cesur26. Vatandasligi biraktiniz, pek anliyamadim ama sizin tercihiniz, peki bu macta kime destekliyorsunuz, dilini ileri duzeyde bildiginiz icin vatantasligina gectiginiz ulkenin takiminimi,? yoksa anadiliniz ve anayurdunuz olan, ortak degerleri, ortak gelenek ve gorenekleri bolustugunuz, ama terk ettiginiz ulkenin takiminimi?. yanlis anlamayin bu belirleyici bir kistas degil, sadece merak ettin, terk eden insanlar bu gibi durumlarda kendilerini nasil his ediyorlar.
Saygilarimla.
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sn cesur26. Vatandasligi biraktiniz, pek anliyamadim ama sizin tercihiniz, peki bu macta kime destekliyorsunuz, dilini ileri duzeyde bildiginiz icin vatantasligina gectiginiz ulkenin takiminimi,? yoksa anadiliniz ve anayurdunuz olan, ortak degerleri, ortak gelenek ve gorenekleri bolustugunuz, ama terk ettiginiz ulkenin takiminimi?. yanlis anlamayin bu belirleyici bir kistas degil, sadece merak ettin, terk eden insanlar bu gibi durumlarda kendilerini nasil his ediyorlar.
Saygilarimla.
Hukuk konusunda degil ancak polemik konusunda üstün bir performans sergiliyorsunuz, formasyonunuz bu yöndemi yoksa. Hukuksal bir tartışmayı çektiğiniz yere bak, adam tercihini kullanmış vatandaşlığını değiştirmiş burada kalan mükellefiyeti içinde bir çözüm yolu arıyor sen tutmuş neden bahsediyorsun. Bu biraz bastırılmışlığın tezahürü olarak değerlendirilebilirmi acaba, fırstaını bulsaydın o adamın yerinde olmak istermiydin takkiye yapmak kolay. Edep be kardeşim kimsin sende adamın milli duygularının muhasebesini tutuyorsun? Şahsi fikrini söyle, varsa bir bilgin paylaş, yazım hatası şu bu varsa düzelt katılımcı olmanın adabıyla bulun ama her mesajın altına ordinaryüs profesör edasıyla, sorgu hakimi tarzıyla yazılar yazmak edepsizlikten öte birşey değildir.
Yönetici arkadaşlar kusura bakmasınlar ama rica ediyorum şu adamın yazdıklarının forumun ciddiyetiyle, etiğiyle bağdaşıp bağdaşmadığını değerlendiriniz..
Yanlış yazmışsınız,assubay olacaktı.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış yazmışsınız,assubay olacaktı.
astsubay olarak yazılan doğru..
milli maçta iki takımıda desteklemedim futboldan hoşlanmıyorum..ama bu konudada bir yorum yapabilirim bu vatan için çok daha önemli işler yapanlarda var milli takımın yarı finale çıkması bize,millete,devlete hiçbirşey kazandırmaz...ama gerçeklerle savaşanların birşeyleri başarması çok şeyi kazandırır.kimsede merak etmesin ben şark görevimin esnasında bu yola başvurmadım aksine atamam batıda güzel bir yere çıkmışken bunu yaptım...merak ediyorum kaç kişi gece yatarken orda vatanı için fedakarca çalışan subaylarımızın neler çektiğini düşünüyor...sadece bildiğiniz kadarıyla 3 asker yaralı 1 şehit...acaba o asker nasıl yaralı gözünü mü kaybetti bacağını mı kaybetti acaba ka. kişi gidip rehabilitasyon merkezini ziyaret etti veya varlığından haberi var...ilgili gerçekten benim ve diğer arkadaşlarımın sorunlarıyla ilgili cevap yazan forum üyelerinden özür diliyorum...
harun bey merhaba
eşim askeriyede 9 günlük firardan ve sahte evrak düzenlemekten 19 ay ceza almış ama kesin karar 30 temmuzda verilecekmiş.Eşim bu askerlere çıkan aftan yararlandırılırmı acaba? 2 yıldan az ceza alanlara af çıkmıştı bir ara..
soruma cevap verirseniz sevinirim bekliyorum...
iyi günler :(:(:(
Alıntı:
asikız rumuzlu üyeden alıntı
harun bey merhaba
eşim askeriyede 9 günlük firardan ve sahte evrak düzenlemekten 19 ay ceza almış ama kesin karar 30 temmuzda verilecekmiş.Eşim bu askerlere çıkan aftan yararlandırılırmı acaba? 2 yıldan az ceza alanlara af çıkmıştı bir ara..
soruma cevap verirseniz sevinirim bekliyorum...
iyi günler :(:(:(
dosya hakkında ayrıntılı inceleme yapamadığımızdan sorunuza yüzeysel olarak evet diyebilirim