-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
enikoa rumuzlu üyeden alıntı
MERHABA ARKADAŞLAR,
2,5 sene uzun bekleyiş ve maceralar ardından sonunda bu mesajı da görmüş oldum
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir."
Tam karantina da başladı, 18 gün daha beklemek zorundayım şimdi sonucu öğrenmek için. :DD :'(
Bendeki bu şans var yaa :utangac
Merhaba. Türk vatandaşı olan eş e-devletten aile nüfus kaydına baksın. Yabancı olan eşin kimlik numarası yabancı değil de, Türk olarak görünüyor ise Türk vatandaşı olmuş demektir.
Hayırlı olsun.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
ihsan516 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun. bugün mü değişti durmunuz ? yasakta çalışıyorlar mı bilginiz var mı ?
Teşekkürler. Sokağa çıkma yasağının başlamasından önce değişti.
Memurların çoğu bayrama kadar çalışıyor. Yavaş da olsai evrak işleri bu dönemde de ilerliyor... Ama resmi daireler insanlara kapalıdır, siz bir yere gidemezsiniz.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Türk vatandaşı olan eş e-devletten aile nüfus kaydına baksın. Yabancı olan eşin kimlik numarası yabancı değil de, Türk olarak görünüyor ise Türk vatandaşı olmuş demektir.
Hayırlı olsun.
Tavsiye için teşekkürler. Ama ben nüfus kayıt örneğinde hiç bir zaman gözükmüyordum ki.
Şimdi de yokum. sadece annesi, babası, çocuğumuz yazıyor. Yorumlarda ise şu ve şu tarihte benimle evlendiği yazıyor. Orada da ne yabancı ne de başka kimlik numarası yer alıyor.
-
Merhaba herkese. Ben uzun zamandır araştırma ve değerlendirme sürecinde bekliyordum. Bugün baktığımda başvuru makamından belge beklenmektedir yazıyor. Bu ne demek, eksik belge mi var? Bana kimse haber vermedi. Ne yapmam gerek? Benzer durum yaşayan ya da fikri olanlar yazarsa sevinirim.
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkese. Ben uzun zamandır araştırma ve değerlendirme sürecinde bekliyordum. Bugün baktığımda başvuru makamından belge beklenmektedir yazıyor. Bu ne demek, eksik belge mi var? Bana kimse haber vermedi. Ne yapmam gerek? Benzer durum yaşayan ya da fikri olanlar yazarsa sevinirim.
Merhaba. Siz başvuru yaptığınız yere arayarak durumu anlatın. Belge istemiş olabilirler.
-
@AE111 ve @Filoloji, ikinizi de TC vatandasligi kazandiginiz icin tebrik ederim. Hayirli, ugurlu olsun.
@Batyr, ben ozelden mesaj atamiyorum. Bana dm atabilir misin, lutfen?
Bende su anda ekranda cikan goruntu: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir."
Herkesi yaklasmakta olan Ramazan bayrami ile kutlarim.
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
@AE111 ve @Filoloji, ikinizi de TC vatandasligi kazandiginiz icin tebrik ederim. Hayirli, ugurlu olsun.
@Batyr, ben ozelden mesaj atamiyorum. Bana dm atabilir misin, lutfen?
Bende su anda ekranda cikan goruntu: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir."
Herkesi yaklasmakta olan Ramazan bayrami ile kutlarim.
Merhaba, Garakchy. Sana özelden mesaj attım.
Dün itibariyle Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir yazıyor...
-
Merhabalar, Batyr
Listeye dahil edilecektir ve listeye dahil edilmiştir arasında kaç hafta beklediniz? Benimde şuan ...listeye dahil edilecektir diye çıkıyor.
Bundan sonra karar aşamasında diye mi çıkıyor mu? yoksa direk tebliği mi yazıyor? Bilginiz var mi? Bilen biri yardımcı olur musunuz? Tsk.
Şimdiden iyi bayramlar hepinize
-
Toplam 4 dosya bulunuyor
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, Batyr
Listeye dahil edilecektir ve listeye dahil edilmiştir arasında kaç hafta beklediniz? Benimde şuan ...listeye dahil edilecektir diye çıkıyor.
Bundan sonra karar aşamasında diye mi çıkıyor mu? yoksa direk tebliği mi yazıyor? Bilginiz var mi? Bilen biri yardımcı olur musunuz? Tsk.
Şimdiden iyi bayramlar hepinize
Merhaba Gulu Bey. Ben dahil edilecektir aşamayı görmedim. Sabah baktığımda araştırma değerlendirme aşaması yazıyordu. Aynı gün saat 5'te baktığımda listeye dahil edilmiştir yazıyordu.
Bu aşamadan sonra karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir aşaması olur. Sonra karar sonucu tescil edilmektedir aşaması ve ardından tebliğ edilmek üzere başvuru makamına müracaat ediniz yazar. Karar makamına gönderilmiştir ile tebliğat arasında 1-2 gün gibi süre geçer.
Ekte aşamaları ekledim.
Bildiğim kadarıyla onay listeleri karar makamına her ayın 20-25 arası gider. Sisteme yansıması ayın 23-28 gibi oluyormuş.
Şimdiden hayırlı bayramlar.Dosya 1627Dosya 1628Dosya 1629Dosya 1630
-
Alıntı:
Merhaba. Siz başvuru yaptığınız yere arayarak durumu anlatın. Belge istemiş olabilirler.
Malesef hiç haber vermiyorlar, aradığınız zaman da telefona çıkmıyorlar.
Başvurduğunuz yere gidip bilgi almalısınız.
Başvuru yaptığınızdan beri:
ikametgahınız veya çalışma izniniz yenilendiyse; pasaportunuz, herhangi kimliğiniz, medeni durumunuz, çocuklarınızn sayısı, oturduğunuz yer değiştiyse dilekçe vermelisiniz, yeni evrakları da dosyanıza ekletmelisiniz.
-
Şaşırtıcı olan, hiçbir belgemin süresi dolmadı ve yenilenmedi. Başvurduğumda ne isem şimdi de oyum:) Ama saçma bir şekilde yeniden sağlık raporu ver vb. birşey çıkarabilirler. Telefonu açan yok, yasaklar olduğu için gidemiyorum da. Bir avukatı yetkilendirip onun uğraşmasını istiyorum. Artık yoruldum uğraşmaktan. Bitecek diye bekliyorum 2 yıldır ama daha uzayacak gibi. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
Alıntı:
enikoa rumuzlu üyeden alıntı
Malesef hiç haber vermiyorlar, aradığınız zaman da telefona çıkmıyorlar.
Başvurduğunuz yere gidip bilgi almalısınız.
Başvuru yaptığınızdan beri:
ikametgahınız veya çalışma izniniz yenilendiyse; pasaportunuz, herhangi kimliğiniz, medeni durumunuz, çocuklarınızn sayısı, oturduğunuz yer değiştiyse dilekçe vermelisiniz, yeni evrakları da dosyanıza ekletmelisiniz.
-
Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü Randevu sisteminde aynı sorunu yaşayan var mı? Sürekli "Seçtiğiniz ilçede şuan için randevular doludur. İptal edilen randevular nedeniyle ilerleyen saatlerde boşluk oluşabilmektedir. Gün içinde tekrar deneyebilirsiniz" yazıyor.
-
Bugün tebligatı aldım eşimin vatandaşlık başvurusu onaylandı.
benzer bir durumu olan arkadaşlara bilgi olması açısından şunu söylemek isterim
evlilik yoluyla başvurumuzda pasaport ve ikamet süresi yeterliydi
malum pandemiden dolayı pasaport ve ikamet süreleri bitti yenileme şansımda olmadı konsolosluk gün vermeyince beklemek zorunda kaldık
açıkça söylemek gerekirse çok endişeliydim evrak yenileme isterler diye ama olmadı vatandaşlığımız onaylandı...
selametle bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum umarım gönlünüze göre olur esen kalın
-
Alıntı:
samedim rumuzlu üyeden alıntı
Bugün tebligatı aldım eşimin vatandaşlık başvurusu onaylandı.
benzer bir durumu olan arkadaşlara bilgi olması açısından şunu söylemek isterim
evlilik yoluyla başvurumuzda pasaport ve ikamet süresi yeterliydi
malum pandemiden dolayı pasaport ve ikamet süreleri bitti yenileme şansımda olmadı konsolosluk gün vermeyince beklemek zorunda kaldık
açıkça söylemek gerekirse çok endişeliydim evrak yenileme isterler diye ama olmadı vatandaşlığımız onaylandı...
selametle bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum umarım gönlünüze göre olur esen kalın
adınıza sevindim tebrik ediyorum 😍🎉🎊✨
ben de evlilik üzerinden başvuru yapmıştım
20/04/2021 tarihinde başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazıyordu hala aynı
ne kadar sürer bu durum sonuçlanması için tahminen cevaplarsanız sevinirim iyi günler dilerim 😊
-
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
adınıza sevindim tebrik ediyorum 😍🎉🎊✨
ben de evlilik üzerinden başvuru yapmıştım
20/04/2021 tarihinde başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazıyordu hala aynı
ne kadar sürer bu durum sonuçlanması için tahminen cevaplarsanız sevinirim iyi günler dilerim 😊
teşekkürler, arşiv araştırması 45 gün, arşiv araştırma değerlendirme 45 toplamda 1,5 ay
sonra maksimum 10 gün içinde tebligat yazısı çıktı
-
Ben de bugün sabah tebliıgatı aldım ve hemen kimlik başvurusu yaptım. Öğleden sonra kimliğin PTT şubesine ulaştığı hakkında telefonuma mesaj geldi. İnşallah yarın elime ulaşır.
Bekleyenlere başarılar dilerim.
-
Alıntı:
maximix rumuzlu üyeden alıntı
Ben de bugün sabah tebliıgatı aldım ve hemen kimlik başvurusu yaptım. Öğleden sonra kimliğin PTT şubesine ulaştığı hakkında telefonuma mesaj geldi. İnşallah yarın elime ulaşır.
Bekleyenlere başarılar dilerim.
Merhabalar,
Hayırlı olsun. Kimlik başvurusu için randevu alarak mı yoksa direkt mi gittiniz?
-
Alıntı:
Merhabalar,
Hayırlı olsun. Kimlik başvurusu için randevu alarak mı yoksa direkt mi gittiniz?
Tebligatı almak için internetten randevu almıştım. Aldıktan sonra genel müdürlüğün giriş katında kimlik başvurusu yaptım. Kimlik için ayrı randevu almadım
-
Merhabalar, Batyr
Daha önce grupta sizin ile yazışmışım. En son sizinki Genelden başvuru olup listeye eklendi diye biliyorum. Benimde yaklaşık bir aydır listeye eklenecektir diye yazı çıkıyor. Acaba sizin durumunuz değişti mi? Bayramdan dolayı gecikmeler oluyor diye tahmin ediyorum. Listeye eklenenler için ay sonu yaklaştığı için karar makamıma büyük ihtimalle bu hafta gönderilir diye ümit ediyorum.
Başka benim gibi grupta ayni durumda bekleyen var mi acaba?
Selamlar
Gulu
-
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, Batyr
Daha önce grupta sizin ile yazışmışım. En son sizinki Genelden başvuru olup listeye eklendi diye biliyorum. Benimde yaklaşık bir aydır listeye eklenecektir diye yazı çıkıyor. Acaba sizin durumunuz değişti mi? Bayramdan dolayı gecikmeler oluyor diye tahmin ediyorum. Listeye eklenenler için ay sonu yaklaştığı için karar makamıma büyük ihtimalle bu hafta gönderilir diye ümit ediyorum.
Başka benim gibi grupta ayni durumda bekleyen var mi acaba?
Selamlar
Gulu
Merhabalar Gulu,
Evet, listeye eklendi, bekliyorum. İnşallah haftaya karara gider.
Sizdeki durum belki de kamu kurumların daha kısa ve esnek çalışmalarından, araya bayram da girince uzamıştır. İnşallah bu ay sizin başvurunuz da listeye eklenir ve karara gider.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
her kese merhaba
07-04-2021 de LİSTEYE DAHİL EDİLECEKTİR mesajı aldım.20-05-2021 de LİSTEYE DAHİL EDİLMİŞTİR mesajı geldi. neredeyse 43 gün sürdü bu iki aşama.
bakalım diğer kalan aşamalar kaç gün sürecek?
-
Alıntı:
zezo5 rumuzlu üyeden alıntı
her kese merhaba
07-04-2021 de LİSTEYE DAHİL EDİLECEKTİR mesajı aldım.20-05-2021 de LİSTEYE DAHİL EDİLMİŞTİR mesajı geldi. neredeyse 43 gün sürdü bu iki aşama.
bakalım diğer kalan aşamalar kaç gün sürecek?
30 Nisan - 16 mayıs arası tam kapanma döneminde devlet dairelerinde az sayıda personel çalıştığı için 3 haftalık ekstra gecikme olmuş.
Muhtemelen haziran başında onaylanacak, 15 hazirandan önce sistemde onaylandığını göreceksiniz.
Onaylar ayda iki kere yapılıyor.
-
Vatandaslik islemleriniz icin 20/06/2021 TARIHINDE Ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune Muracaatiniz gerekmektedir. FATIH ILCESI, VATAN CADDESI ISTANBUL IL EMNIYET MUDURLUGU YANI, VALILIK EK HIZMET BINASI
Bilgilerinize rica ederim.
B030
SMS gelmiş sizce ne olabilir daha önce bu mesaj ile giden varmı ?
ikamet izinim 1 yıl daha var
evlilik üzerinden baş vuru yapmıştım ocak ayında çocuğum oldu onun için olabilir mi ekstra evrak diye çocuğumun kimliiği geldi yanlız daha önce bu mesaj ile giden varmı ?
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
30 Nisan - 16 mayıs arası tam kapanma döneminde devlet dairelerinde az sayıda personel çalıştığı için 3 haftalık ekstra gecikme olmuş.
Muhtemelen haziran başında onaylanacak, 15 hazirandan önce sistemde onaylandığını göreceksiniz.
Onaylar ayda iki kere yapılıyor.
Merhabalar Yusuf bey,
Bilgiler için teşekkür ederim. Ayda iki kere onaylanıyor diye yazmıştınız, tahmini hangi günlerde? Bilgi verir misiniz?
-
Alıntı:
Vatandaslik islemleriniz icin 20/06/2021 TARIHINDE Ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune Muracaatiniz gerekmektedir. FATIH ILCESI, VATAN CADDESI ISTANBUL IL EMNIYET MUDURLUGU YANI, VALILIK EK HIZMET BINASI
Bilgilerinize rica ederim.
B030
SMS gelmiş sizce ne olabilir daha önce bu mesaj ile giden varmı ?
ikamet izinim 1 yıl daha var
evlilik üzerinden baş vuru yapmıştım ocak ayında çocuğum oldu onun için olabilir mi ekstra evrak diye çocuğumun kimliiği geldi yanlız daha önce bu mesaj ile giden varmı ?
İlk defa böyle birşey duydum, peki başavuru aşamanızı siteden kontrol edince nasıl bir mesaj alıyorsunuz onu da paylaşabilir misiniz? eğer başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir diyorsa o zaman hayırlı olsun başvurunuz sonuçlanmıştır
-
Herkese iyi günler dilerim. Eşim için Evlilik yoluyla İstanbul'dan yapılacak başvurularda Sağlık raporu gerekecek mi? Pasaport Gün sayım işlemi evrak teslim öncesinde mi yapılıyor yoksa evrakların tesliminden sonra bu işlem için bilgilendirme yapılıyor mu? Gün sayımı aşaması ve sağlık raporunun gerekliliği ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz. Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
gmzalcn98 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi günler dilerim. Eşim için Evlilik yoluyla İstanbul'dan yapılacak başvurularda Sağlık raporu gerekecek mi? Pasaport Gün sayım işlemi evrak teslim öncesinde mi yapılıyor yoksa evrakların tesliminden sonra bu işlem için bilgilendirme yapılıyor mu? Gün sayımı aşaması ve sağlık raporunun gerekliliği ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz. Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Evlilik yolu ile başvuruda sağlık raporu ve gün sayımı yoktur. Başvurudan sonra il soruşturması yapılır, eve polis gelebilir, parmak izi için şubeye çağırırlar.
Başvuru yapilacak yere gidip evrak listesini alın, hazırlayıp başvurunuzu yapın.
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
İlk defa böyle birşey duydum, peki başavuru aşamanızı siteden kontrol edince nasıl bir mesaj alıyorsunuz onu da paylaşabilir misiniz? eğer başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir diyorsa o zaman hayırlı olsun başvurunuz sonuçlanmıştır
20/04/2021 TARİHİNDEN site de halen bu bildirim yazılı Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. bugun bu sms telefona geldi ben de anlam veremedim eksik birşi var desem oda yok pasaport - ikametim tam
-
Alıntı:
20/04/2021 TARİHİNDEN site de halen bu bildirim yazılı Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. bugun bu sms telefona geldi ben de anlam veremedim eksik birşi var desem oda yok pasaport - ikametim tam
Çok enteresan, gittikten sonra buradan bilgilendirebilir misiniz merak ettim. Ben arşiv'i böyle bir mesaj almadan geçtim 1 buçuk ay sürdü tam, kesin sizden bir tür evrak isteyeceklerdir başka anlamı yok
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Çok enteresan, gittikten sonra buradan bilgilendirebilir misiniz merak ettim. Ben arşiv'i böyle bir mesaj almadan geçtim 1 buçuk ay sürdü tam, kesin sizden bir tür evrak isteyeceklerdir başka anlamı yok
Ben de anlam veremedim tabiki bu konu ile ne oldu bilgi veririm burdan bilgisi olan varsa da yazsın teşekkürler
-
Arşiv araştırması
Arşiv araştırması 6 ay ve üzeri süürenler var mı ?
-
Benim arşiv araştırmam 17 ay sürdü. tabi ama iki kere yapılmış :)
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu-Arşiv araştırılması
Herkese merhabalar ben de ailecek ( Eşim ve iki küçük 4-yaş altı çocuğumla birlikte) 09/04/2021 tarihinde Turk Vatandasliginin istisnai Olarak_Kazanilmasi için başvuruda bulundum
20/05/2021 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir diye yazıyor
05/05/2021 tarihinden 20/05/2021 kadar incelemedeydi. bizim ikametgah sürelerimiz 10 Haziranda bitiyor. yenilemek gerekiyor mu acaba. ikametgah vatandaşlık sürecini etkiliyor mu.
cevaplarınız için önceden teşekkür ediyorum
-
Alıntı:
zezo5 rumuzlu üyeden alıntı
Benim arşiv araştırmam 17 ay sürdü. tabi ama iki kere yapılmış :)
bizim de nerdeyse 8 ay oldu bir değişiklik yok neden bu kadar uzun sürüyroki, ayrıca niye iki kere yapılyor onu da anlamadım.
-
[QUOTE=ihsan516;644995]bizim de nerdeyse 8 ay oldu bir değişiklik yok neden bu kadar uzun sürüyroki, ayrıca niye iki kere yapılyor onu da anlamadım.[/Q
başvuru yaptıktan sonra ikamet ilinizi değiştirdiğiniz zaman, tüm araştırmalar iki kere yapılıyor sanırım.
-
Benim şimdi 19.04.2021'den beri durumum şu şekilde: ''Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.'' ve gerçekten çok sabırsızlanmaya başladım Aralık 2019'da başvurdum şu koronadan dolayı uzadı da uzadı :(((( artık sabrım kalmadı ve moralim sıfır, çok yaklaştım karar aşamasına bir tık kaldı ama bir türlü geçemedim zaten incelenme aşaması fazlasıyla uzun sürdü 3 ay 15 gün olarak bir de şu 20 günlük sokağa çıkma yasağı geldi boşu boşuna 20 gün kaybetmiş olduk :(((
Evlenme yoluyla başvuranlara sesleniyorum, karar aşamasına geçmeden şu yukarıda belirttiğim aşamada en çok ne kadar süre kalınıyor? bilgisi olan var mı?
-
[QUOTE=zezo5;644996]
Alıntı:
ihsan516 rumuzlu üyeden alıntı
bizim de nerdeyse 8 ay oldu bir değişiklik yok neden bu kadar uzun sürüyroki, ayrıca niye iki kere yapılyor onu da anlamadım.[/Q
başvuru yaptıktan sonra ikamet ilinizi değiştirdiğiniz zaman, tüm araştırmalar iki kere yapılıyor sanırım.
Ben ili değiştirmedim. Ama 2 kere araştırma yapıldı. Başvurudan 2 sene geçtiyse tekrar yapılıyor diye biliyorum
-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu-Arşiv araştırılması
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar ben de ailecek ( Eşim ve iki küçük 4-yaş altı çocuğumla birlikte) 09/04/2021 tarihinde Turk Vatandasliginin istisnai Olarak_Kazanilmasi için başvuruda bulundum
20/05/2021 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir diye yazıyor
05/05/2021 tarihinden 20/05/2021 kadar incelemedeydi. bizim ikametgah sürelerimiz 10 Haziranda bitiyor. yenilemek gerekiyor mu acaba. ikametgah vatandaşlık sürecini etkiliyor mu.
cevaplarınız için önceden teşekkür ediyorum
Merhabalar,
Siz yatırımdan dolayı mı yoksa bakanlık teklifi ile istisnai olarak başvuru yaptınız?
İkamet uzatın bence.. Arşivden sonra araştırma değerlendirme süreci var...
-
Alıntı:
Merhabalar,
Siz yatırımdan dolayı mı yoksa bakanlık teklifi ile istisnai olarak başvuru yaptınız?
İkamet uzatın bence.. Arşivden sonra araştırma değerlendirme süreci var...
***Merhabalar teşekkür ederim cevap için, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
03/06/2021 devam ediyor . . .
-
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
***Merhabalar teşekkür ederim cevap için, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
03/06/2021 devam ediyor . . .
Geçmişte gördüğüm kadarıyla, yatırımdan dolayı istisnai başvurular çok daha hızlı sonuçlanıyor. 3-5 ay gibi sürede. Tabi bir de kamu kurumların esnek çalışmalarından dolayı süre belki uzayabilir...
-
Batyr Bey Merhabalar,
Gecen ay sorduğumda sizin "Liste Dahil Edilmiştir" olup benimki de "Listeye Dahil Edilecektir" yazıyor. Nerdeyse iki ay olacak gibi benim.
Sizin durumu şuan değişti mi? yani bir sonraki asamaya geçebildiniz mi? mesela karar makamına gönderildi diye yazıyor mu acaba? süreç biraz yavaş mi oldu? yoksa bir aksilik durum mu var bizim.
Teşekkürler
iyi Günler