-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba Arkadaşlar.
Bugün tebligatı aldım. Yarın içinde randevuyu oluşturdum. En sonunda vatandaşlığı aldık ailece. Her keze en hızlı şekilde başvurularınızın sonuçlanmasını diliyorum. Sağlıcakla kalın.
Özet.
2019 Ağustos başvuru yaptım. 31 Mart 2021 tarihinde başvurum sonuçlandı. Genelden başvuru yapmıştık.
-
hadi gözün aydın hayrlı olsun. darısı başımıza. senin karar aşamasıa alınmandan 10 gün sonra benim eşimi almıştılar. demek bizimkide 10 günde çıkar. inşallah. :)
-
07/01/2021 baktığımda; Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
yazısı halen aynı durumda normal mıdır bu durum istanbul vatan dan baş vuru yapmıştım gidip sorsam mı ?
-
Alıntı:
AE111 rumuzlu üyeden alıntı
hadi gözün aydın hayrlı olsun. darısı başımıza. senin karar aşamasıa alınmandan 10 gün sonra benim eşimi almıştılar. demek bizimkide 10 günde çıkar. inşallah. :)
İnşallah güzel haber bir an önce alırsınız. Sizin daha kolay çıkar evlilik üzerinden daha kolay çıkıyor. Benimki Genelden başvuru yapmıştım.
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Türk Vatandaşlığı Yönetmeliğinin Madde 17'de şöyle yazmaktadır: ğ) Başvuru tarihinden ileriye doğru vatandaşlık işlemlerinin sonuçlandırılmasına yetecek
süreli ikamet tezkeresi
Yani Listeye dahil edilmiş olsa da ama sonuçlanmadığı için sizden yenilenmiş çalışma izni talep edebilirler. Pasaport için ise bilmiyorum. Bir de birisinde listeye dahil edildikten sonra çalışma izni bitmişti ama yenilemişti. Kendisini direkt Genel Müdürülük'ten aramışlar ve çalışma izni yenilemişsiniz demişler (sistemde görüyorlar demek) ve talep etmişler. O kişi göndermiş ve ondan sonra karar makamına gitmişti... Umarım sizden istemezler ama belli olmaz
Teşekkür ederim cevabınız için,
Umarım istemezler, istemeleri en kötü senaryo olur.
-
Bir gelişme var mı arkadaşlar. Burası çok sessiz olmuş. Listeye dahil edilmiş ve bekleyenler var mı?
-
Alıntı:
maximix rumuzlu üyeden alıntı
Bir gelişme var mı arkadaşlar. Burası çok sessiz olmuş. Listeye dahil edilmiş ve bekleyenler var mı?
Daha 2020 ocakta bu aşamayı geçtim ve olumlu sonuçlandı , yine geri attıldım, başvuru (mülakat) Haziran 2019
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
-
Alıntı:
RASSO rumuzlu üyeden alıntı
Daha 2020 ocakta bu aşamayı geçtim ve olumlu sonuçlandı , yine geri attıldım, başvuru (mülakat) Haziran 2019
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
Çok ilginç. "Listeye dahil edilecek" yazısından sonra geriye atılanları biliyorum ama "dahil edilmiş" olanlarla ilgili böyle bir durumu ilk defa duydum. Hayırlısı.
-
Alıntı:
Çok ilginç. "Listeye dahil edilecek" yazısından sonra geriye atılanları biliyorum ama "dahil edilmiş" olanlarla ilgili böyle bir durumu ilk defa duydum. Hayırlısı.
Benimki araştırma ve değerlendirmedeydi, anladığım kadar bu iş memura bağlı , daha önce dosyam kayıptaydı, bir sürü macera yaşıyoruz, kimleri 45 günde vatandaş oluyor kimleri 10 yıl yaşayıp olamıyor
-
Benim de ikinci defa tekrar geri atıldı ve bu sefer listeye dahil edilmişti ve tekrar Araştırma değerlendirmeye döndü, artık gerçekten sabrım kalmadı, Ankara gitmeye düşünüyorum çünkü istanbuldaki müdürlük herhangi bir eksik bir şey yok diyor bana sürekli, allah hepimize sabır versin!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
Emir-Inan rumuzlu üyeden alıntı
Benim de ikinci defa tekrar geri atıldı ve bu sefer listeye dahil edilmişti ve tekrar Araştırma değerlendirmeye döndü, artık gerçekten sabrım kalmadı, Ankara gitmeye düşünüyorum çünkü istanbuldaki müdürlük herhangi bir eksik bir şey yok diyor bana sürekli, allah hepimize sabır versin!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben üç defa gittim, bir sonuç alamıyorsun ,yaz dilekçesini derler o kadar , torpilli giderseniz o ayrı, zaten oraya gidecek olursanız ancak torpilli gidilir, başka türlü bilgiye ulaşamazsınız , dosya olan memura gitmeniz lazım , onu da bilmiyorsun kim olduğunu.
-
Merhaba herkese
Geçen hafta listeye dahil edilecek olarak durum değişti. Çok sürdü. Başvurum Ocak 2018.Bundan sonra ne olacak bilemiyorum. Yani bir nevi artık akışına bıraktım diyelim :)
-
Alıntı:
zezo5 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkese
Geçen hafta listeye dahil edilecek olarak durum değişti. Çok sürdü. Başvurum Ocak 2018.Bundan sonra ne olacak bilemiyorum. Yani bir nevi artık akışına bıraktım diyelim :)
Bu mübarek ayında Allahtan hepimize olumlu sonuç dua ediyorum, ve sabrımızı artırsın
-
Merhaba arkadaşlar. Şu anda sistemde bir sorun var galiba. "Sistemde teknik bir hata oluştu. Lütfen sistem görevlileri ile irtibata geçiniz." yazıyor
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Şu anda sistemde bir sorun var galiba. "Sistemde teknik bir hata oluştu. Lütfen sistem görevlileri ile irtibata geçiniz." yazıyor
aynen bende de aynı hatayı veriyor ne oluyor diye düşündüm de sizde de aynı hata olması biraz iyi oldu :DD Alala dosya ile ilgili bir sıkıntı mı oldu diye düşünüyordum .
-
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
aynen bende de aynı hatayı veriyor ne oluyor diye düşündüm de sizde de aynı hata olması biraz iyi oldu :DD Alala dosya ile ilgili bir sıkıntı mı oldu diye düşünüyordum .
ne deyim benim de içim rahatladı yazınızdan sonra :) Dosyamla ilgili bir sorun mu var acaba diye endişe ediyordum
-
Türk vatandaşlığının kazanılması için yapılan bu başvuruların bu kadar zor ve bu kadar uzun sürüyor olması itibar zedeleyici bir durum. Kuralları koyarsın, tıkır tıkır işletirsin. Vatandaşlık vermek istemiyorsan şartları zorlaştırır, ağırlaştırırsın. Yoksa başvuruyu al, yıllarca beklet durumu pek şık değil. Tabi çoğu ülke daha beter durumda haklarını da teslim etmek gerek. Oysa ben bu forumu okudukça vatandaş olabilmek için didinenlerden dolayı gurur duyuyorum. Onurlu TC vatandaşlığı başvuru şartlarını yerine getirdikten sonra oyalama yapılmamasını dilerdim.
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazıyor baktığımda
07/01/2021 tarihinden bu yana incelemedeydi
-
Alıntı:
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazıyor baktığımda
O zaman bi tek ben değilim, aynı şey bende de oldu
-
Alıntı:
Benimkide incelemede takıldı 22/02/2021 den beri bu yazı çıkıyor.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
2 aydır incelleniyor. İncelleme bu kadar sürüyorsa kim bilir arşiv araştırması ne kadar sürecek. Arşiv araştırma aşaması en uzun aşama diye biliyorum. Allah hemimize sabır versin.
-
Son iki haftadır durumu değişen veya Karar aşamasına geçen oldu mu acaba? Sanki süreç biraz yavaşlamış gibi. 10 Nisan'dan buyana vatandaşlık kazanan birini duymadım.
-
Alıntı:
blazibo rumuzlu üyeden alıntı
Benimkide incelemede takıldı 22/02/2021 den beri bu yazı çıkıyor.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
2 aydır incelleniyor. İncelleme bu kadar sürüyorsa kim bilir arşiv araştırması ne kadar sürecek. Arşiv araştırma aşaması en uzun aşama diye biliyorum. Allah hemimize sabır versin.
Ben incelemede 3 ay 2 hafta boyunca kaldım (Kasım'dan Mart başına kadar) sonra Arşive geçtim, hiç beklemediğim şekilde Arşivden 2 gün önce çıktım, Arşiv sadece 1 buçuk ay sürdü, şu an araştırma ve değerlendirme devam etmektedir diye bir mesaj almaktayım, sanırım ondan sonra karar aşaması geliyor. Yanı kısacası hiç merak etmeyin Arşiv çok hızlı geçti benim için, ve tanıdığım herkes için de durum aynı
Başvurum evlenme yoluyla bu arada, Aralık 2019 başvurusu, Komisyona da Eylül 2020'de girildi
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Ben incelemede 3 ay 2 hafta boyunca kaldım (Kasım'dan Mart başına kadar) sonra Arşive geçtim, hiç beklemediğim şekilde Arşivden 2 gün önce çıktım, Arşiv sadece 1 buçuk ay sürdü, şu an araştırma ve değerlendirme devam etmektedir diye bir mesaj almaktayım, sanırım ondan sonra karar aşaması geliyor. Yanı kısacası hiç merak etmeyin Arşiv çok hızlı geçti benim için, ve tanıdığım herkes için de durum aynı
Başvurum evlenme yoluyla bu arada, Aralık 2019 başvurusu, Komisyona da Eylül 2020'de girildi
ben de evlilik üzerinden başvuru yaptım uzun zaman oldu başvurduğuma sonra farkettim ki sistemden bakmak için sorgulama numara almamız lazım kaç ay sonra istanbul vatan caddesi göç idaresinde bulunen nufus a gidip sorgulama numarasını aldım sorguladığımda il araştırmadaymış sıralaması bu şekilde devam ediyor
----------
01/12/2020 komesiyon a gidiş
--------
10/12/2020 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden son işlemler yapılıyor
-----------
14/12/2020 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
-----------------
30/12/2020 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
---------------------
07/01/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
--------------------
20/04/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
devam ediyor . . .
-
benimde başvurum değerlendirme sürecinden direk karar aşamasına dün geçti (listeye eklenecek listeye eklendi hiç olmadı ) başvurum evlilik yoluyla
-
Alıntı:
samedim rumuzlu üyeden alıntı
benimde başvurum değerlendirme sürecinden direk karar aşamasına dün geçti (listeye eklenecek listeye eklendi hiç olmadı ) başvurum evlilik yoluyla
Evlilik başvurularında listeye eklenme olayı yok. Bu genel olarak başvurular için geçerli. Karar aşamasına geçmişse inşallah hayırlı olur.
-
Alıntı:
Evlilik başvurularında listeye eklenme olayı yok. Bu genel olarak başvurular için geçerli. Karar aşamasına geçmişse inşallah hayırlı olur.
Cevabınız için teşekkür ederim. Karar aşamasının süresi hakkında bilginiz var mı ?
-
Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim. Karar aşamasının süresi hakkında bilginiz var mı ?
Duruma göre değişir. Bazen bir kaç saat içerisinde sonlandırılır bazen bir kaç hafta sürdüğünü de duymuştum
-
Alıntı:
Maşallah hayırlı olsun, darısı başımıza :)) değerlendirmede ne kadar kaldınız sorabilir miyim? ben 1 haftadır değerlendirmedeyim, ondan önce de arşivde tam 1.5 ay kaldım, benimki de evlenme yoluyla
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Maşallah hayırlı olsun, darısı başımıza :)) değerlendirmede ne kadar kaldınız sorabilir miyim? ben 1 haftadır değerlendirmedeyim, ondan önce de arşivde tam 1.5 ay kaldım, benimki de evlenme yoluyla
Teşekkür ederim arşiv araştırması 45 gün sürdü değerlendirme de 46 gün
-
şu kapanmadan önce bari sonuçlansaydık gerçekten çok sinir bozucu bir süreç
-
Alıntı:
şu kapanmadan önce bari sonuçlansaydık gerçekten çok sinir bozucu bir süreç
bu süreç içerisinde sanırım kurumler çalışmadığı için de boşuna zaman kaybı olur süreç iyice uzar gider
-
Herkese merhaba. Biraz önce bende ilerleme oldu. "başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır" yazıyor şu anda. Durumunuzu kontrol edin
-
Ben isistinai Türk vatandaşlığına başvurdum 2020 ekim ayında aralıkta arşiv araştırmasına geçti, o günden beri bir gelişme yok. Arşiv araştırmasının bu kadar uzun sürmesi normal mi ?
-
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir
Bu mesaj geldi. Yarin gidiyoz
-
Hayırlı olsun! Artık vatandaşsınız. İstanbulda randevu almadan mı gidilir?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
AE111 rumuzlu üyeden alıntı
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir
Bu mesaj geldi. Yarin gidiyoz
-
[QUOTE=maximix;644627]Hayırlı olsun! Artık vatandaşsınız. İstanbulda randevu almadan mı gidilir?
- - - Güncellendi - - -
Gidip yaziyi alicaz. Bize yaziyi verdikten sonra ayni yaziyi bulundugumuz ilcenin nufus mudurlugune gonderecekler. Kimlik karti almamiz bayramdan sonraya kalir kapanmadan dolayi. Az once e devletten kontrol ettim esim eklenmis nufus kaydina.
-
[QUOTE=AE111;644643]
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Gidip yaziyi alicaz. Bize yaziyi verdikten sonra ayni yaziyi bulundugumuz ilcenin nufus mudurlugune gonderecekler. Kimlik karti almamiz bayramdan sonraya kalir kapanmadan dolayi. Az once e devletten kontrol ettim esim eklenmis nufus kaydina.
Ankara Nüfus Müdürlüğü randevu sistemine geçmiş. İki gündür onay belgesi almak için sistemden randevu almaya çalışıyorum hep dolu diyor. Bayramdan sonraya kaldı bizimki.
-
MERHABA ARKADAŞLAR,
2,5 sene uzun bekleyiş ve maceralar ardından sonunda bu mesajı da görmüş oldum
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir."
Tam karantina da başladı, 18 gün daha beklemek zorundayım şimdi sonucu öğrenmek için. :DD :'(
Bendeki bu şans var yaa :utangac
-
Hayırlı uğurlu olsun. bugün mü değişti durmunuz ? yasakta çalışıyorlar mı bilginiz var mı ?
-
Alıntı:
enikoa rumuzlu üyeden alıntı
MERHABA ARKADAŞLAR,
2,5 sene uzun bekleyiş ve maceralar ardından sonunda bu mesajı da görmüş oldum
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir."
Tam karantina da başladı, 18 gün daha beklemek zorundayım şimdi sonucu öğrenmek için. :DD :'(
Bendeki bu şans var yaa :utangac
Umarım benimki de tez sonuçlansın artık
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
nerden baksan 2 günde bir bakıyorum